Dodaj do ulubionych

niebo na ziemi

06.01.11, 00:49
Juz dawno nic mnie tak nie zaszokowalo.. Ta fan page ma ponad DWADZIESCIA TYSIECY wielbicieli!!:
http://pl-pl.facebook.com/pages/Nie-podoba-sie-w-Wawie-To-WON-do-siebie-a-nie-pracujesz-TU-i-narzekasz/296893467667?v=app_2373072738#!/pages/Nie-podoba-sie-w-Wawie-To-WON-do-siebie-a-nie-pracujesz-TU-i-narzekasz/296893467667?v=wall
Ponoc podobne "klimaty" sa tez w innych panstwach dawnego bloku wschodniego.. Czy ktos mi moze wytlumaczys skad to sie bierze?

Obserwuj wątek
    • kan_z_oz Re: niebo na ziemi 06.01.11, 15:40
      Czesci Bonze - pozdrowienia oraz zyczenia wszystkiego najlepszego w nowym roku - to na poczatek.
      Zaczne od tego, z 'takim' czyms to nikt i z cala pewnoscia ty tez nie chce miec wiele wspolnego. Nie wiem - malaria, po tym jak komary rozmnozyly sie na bagnach i teraz kasaja?
      Kto chce miec malarie?

A na wpol powaznie - skad sie to bierze?

Moja teoria jest taka; jak sporadycznie zjawiam sie w jakims kraju z przeszloscia historyczna - jak np; kraje europy wschodniej, to pierwsza rzecza jaka odbieram jest, ze w wiekszosci 'wojna sie jeszcze nie skonczyla'...powaznie, mozna zamkanc oczy i czolgi zasuwaja miedzy Krakowem w Warszawa. Katyn sie zdarzyl wczoraj...a ludzie sa utknieci w przeszlosci.
      Przeszlosc dotyczy tez normalnego zycia.
      Slysze opowiadania co sasiad zrobil, a ten juz nie zyje od 20-lat!!!
      To jest oznaka pewnego rodzaju 'skrecenia' czyli braku mozliwosci odroznienia tego co sie stalo od tego co sie obecnie dzieje.

Jesli pomnozymy to przez wlasne percepcje obciazone ogolnie malo przyjemnymi wspomnieniami z macierzy...to celownik ustawi sie zawsze na minus.

Na bazie tego funkcjonuje to forum...Oni proboja zmiec Nas, a my Ich...i grzecznie podsumowujac goowno z tych obopolnych probowan wychodzi.
      Ale..keep on trying lub alternatywnie mozna sprobowac innych - ale to juz inny temat.

Skad sie to bierze? proba znalezienia odpowiedzi na te same pytania. Proba zaspokojenia wewnetrznej niepewnosci i zlagodzenia bolu. Ekstremalne poglady wynikaja z odczuwanego ekstremalnego bolu wewnetrznego, ktory jest zupelnie nie zbalansowany czyli poza kontrola.
      Na koniec tego jest wlasny wybor - ekstremista moze sie skorygowac lub zastrzlic dziesiatki dla poczucia ulgi - na wszelki wypadek - Trzymac Sie Z Dala.

Kan
      • bonze Re: niebo na ziemi 07.01.11, 12:01
        Dobry wpis, dzieki Kan. Zawsze przy Tobie mozna sie czegos madrego dowiedziec...
        Rowniez wszystkiego najlepszego w Nowy Roku. Zdrowka, pozytywnych fluidow i mega fajnych wypadow!
        Ja mam zamiar bardzo napietnowac w tym roku (misja!) tego typu fan pages i tego typu swinstwa gloszone offline i online i bynajmniej nie dlatego ze mi sie nudzi czy brakuje mi pomyslu na zycie, ale pamietajmy, ze to wlasnie od psychopatyzacjii spoleczenstwa niemieckiego zaczely sie wojny na poczatku poprzedniego wieku. Przyszla bieda, znieczulica spoleczna. Przeciez nikt normalny nie chce z tego powtorki. Moze chociaz czesc pojdzie po rozum do glowy i zastanowi sie nad soba..
        Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku rowniez Polonijnym Szczekaczom..
        • kan_z_oz Re: niebo na ziemi 07.01.11, 14:31
          Nozyczki przelecialy przez watek? wydawalo mi sie, ze bylo wiecej wpisow??? anyway

Zgadzam sie bardzo z jednym twoim stwierdzeniem - tym odnosnie 'psychopatyzacji spoleczenstwa niemieckiego na poczatku wieku'.
          Malo tego, domyslam sie, ze zaczelo sie niewinnie; kobitki w czasie kryzysu praly mezom glowy, bo sie martwily o zwiazanie konca z koncem. Pozniej jak sie juz nie dalo prac chlopu glowy, znaleziono symblocznego winnego. Byl nim kazdy kto byl za krotki i za ciemny...
          I w tej atmosferze znalazl sie oszolom z wasikiem, z ktorego 'elity' chichotaly do rozpuku, a im bardziej te sie nasmiewaly, wkurzone spoleczenstwo sluchalo z coraz wieksza uwaga. Poprzez usuniecie tych wystajacych w sposob jakis osobnikow rozwiaza sie im wszystkie problemy i sruuu...
          dostosowane zostalo; nie zabijaj, z wyjatkiem czarnych, sniadych, piwnookich
          nie kradnij, oprocz majatku tych wyzej itp, itd. puscily wszystkie hamulce, bo gospodynie domowe chcialy lepszej pralki za wszelka cene.

Reagowanie jest wiec wazne, bo na ogol ci co reagowac z racji piastowanych urzedow powinni siedza na stolkach i pierdza w fotele salonowe, zastanawiajac sie dlaczego 'gawiedz' im znowu przerywa poobiednia sjeste lub czas poswiecony na sledzenie gieldy, wlasnego na boku biznesu itp, itd...
          Komfort zabija niestety chec do dzialania, myslenia o innych oraz wlasnych poczynaniach - na ogol, bo nie koniecznie u wszytkich. Wiekosz na 'gorze' spi snem ryby snietej, tuz przed ubojem. Zaspokojenie potrzeb - tak, jest potrzebny... i inny od zaspokajania komfortowych zachcianek.

Tez reaguje, w miare mozliwosci oczywiscie. Tez sie namierzam. Glownie w kierunku mnie interesujacym czyli aby przetransformowac firmy te ktore sie oczywiscie daja...na takie jakie powinny byc..hhaha
          Sluzyc ludzkosci, dbac o pracownikow i jako efekt tego miec wzrost i dochody. Moje marzenia wariata sa wiec obecnie realizowne, ku uciesze paru wlscicieli tych przesiewziec. hahaha
          Ja mam wiec latwo i przyjemnie zawodowo. Ale po pracy w trudnej szkole pare lat? mi sie nalezy, zdrowotnie glownie...hahaha
          Ilez mozna sie szarpac na dnie, ktore chce byc na dnie??? bez uszczerpku na zdrowiu wlasnym?Mnie wysiadlo w pewnym momencie kompletnie.

Szarpac sie mozna tylko wiec do momentu stwierdzenia, ze nadszedl juz czas aby zadbac na serio o siebie samego.
          Dbaj wiec Bonzee o siebie sama w mierze glownej. Inaczej zdrowie siada i czlowiek sie staje ograniczonym nieco.

Pieklo jest tylko tutaj na ziemi - widzialam je w wielu krajach oraz umyslach ludzkich. Jest tez niebo, sporadyczniej, ale jest. Kazdy moze wiec byc tutaj w takowym.

Obecnie malo sie dzieje posrodku. Srodek zniknal; sa tylko ludzie bardzo zadowoleni z zycia oraz ci bardziej na nie.
          Jest to tylko wybor, zaczynajacy sie i odbywajacy sie z samego rana i kazdego dnia...gdzie dzisiaj chcemy byc...systematycznosc mysli doprowadzi kazdego do tego co sobie zyczy.

Wtedy zaczyna sie fun, zabawa na calego...zycze kazdemu serdecznie, bo jest to najbardziej ciekawy rodzial ksiazki, ktora nie ma poczatku ani konca. Zycie jest piekne...

Kan
          • c_rat Re: niebo na ziemi 07.01.11, 17:44
            a mnie sie zdaje ze patrzysz na to jednostronnie, dopusc np mozliwosc ze jak sie chce uslyszec wrzask pacjenta to wystarczy na poczatek go nakluc igla a potem to juz wystarcza widok samej siostry strzykwy. ITBBNT (i to by bylo na tyle)
        • c_rat Re: niebo na ziemi 07.01.11, 17:42
          na poczatek to zajmij sie soba i postudiuj co i jak z tym fejzbukiem bo jak na razie jestes utytlana po same uszy i nawet tego nie poczulas.
    • c_rat Re: niebo na ziemi 06.01.11, 17:23
      chyba juz nie, bo strona wydaje sie byc zamknieta (komentarz po lewej) tu

Dlaczego tak jest? Zazdrosc. Zwykla ludzka zazdrosc, elementy nacjonalizmu, samoobrona przed nieznanym, wyrok 6 miesiecy od lekarza.

acha, zawsze czytam komentarze kan wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka