Gość: Baloo IP: *.ne.ch 08.03.02, 13:13 Poradzcie, jak wytlumaczyc kobicie, ze kraje typu USA, Kanada, Australia, Nowa Zelandia nie leza ZA DALEKO ? Ostateczny argument, ze jak juz sie jest na miejscu, to jest blisko - nie zadzialal .... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Troy Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.02, 13:18 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Poradzcie, jak wytlumaczyc kobicie, ze kraje typu USA, Kanada, Australia, Nowa > Zelandia nie leza ZA DALEKO ? > Ostateczny argument, ze jak juz sie jest na miejscu, to jest blisko - nie > zadzialal .... > > Baloo Drogi Baloo. Mialem taki problem dwa lata temu z wytlumaczeniem podrozy do Sydney. Powiedzialem jej: Liebling. Jesli z Frankfurtu do Warszawy wytrzymalas jazde autobusem (ok 25 godz) to ten lot tez wytrzymasz. Czas podrozy ten sam,pozatym dadza jesc i puszcza film,bedzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Jak wytlumaczyc ... IP: 193.133.143.* 08.03.02, 13:18 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Poradzcie, jak wytlumaczyc kobicie, ze kraje typu USA, Kanada, Australia, Nowa > Zelandia nie leza ZA DALEKO ? > Ostateczny argument, ze jak juz sie jest na miejscu, to jest blisko - nie > zadzialal .... > > Baloo ha ha Baloo. Lubie twoja Kobite. NZ, USa i te inna SA daleko i to bardzo. A to dlatego ze sa BARDZO daleko od Europy. Moj chlop usilowal mnie naklonic do przeprowadzki za morza a ja sie zaparlam moimic srodkowoeuropejskimi lapami w zachodnioeuropejska glebe i ani rusz. Haha. Bo to jest daleko i juz. Lubie twoje kobite bo mysli jak ja. Daj mi jej namiary to ja porzadnie podburze. Bardzo, bardzo gleboko europejsko zakorzeniona Cariño Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño uscislenie IP: 193.133.143.* 08.03.02, 13:21 chodzi mi o wyjazd na stale/dluzszy okres na wakacje to jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Dzieki za taka porade IP: *.ne.ch 08.03.02, 13:31 Carino - po czyms takim to akurat Ci dam namiary !!! fige z makiem !!! Jeszcze jeden taki post i w ogole przestane sie do ciebie odzywac ! To juz lepiej jezdzij na tych nartach, zamiast mi kobite podburzac ... ;o) Do Troya : widzisz sam, jak to jest z tymi babami .... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troy Re: Dzieki za taka porade IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.02, 13:53 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Carino - po czyms takim to akurat Ci dam namiary !!! fige z makiem !!! Jeszcze > jeden taki post i w ogole przestane sie do ciebie odzywac ! > > To juz lepiej jezdzij na tych nartach, zamiast mi kobite podburzac ... ;o) > > Do Troya : widzisz sam, jak to jest z tymi babami .... > > Baloo Babki mysla,ze dzis maja swoje swieto i, ze wszystko dozwolone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo do Troya IP: *.ne.ch 08.03.02, 13:59 One zawsze tak mysla ... ;o) baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chairman Re: do Baloo & Troya IP: 193.133.143.* 08.03.02, 14:11 Gość portalu: Baloo napisał(a): > One zawsze tak mysla ... ;o) > > baloo My nie myslimy (LOL - pun intended), my WIEMY! TRALALALALA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cariño Re: Dzieki za taka porade IP: 193.133.143.* 08.03.02, 14:03 Gość portalu: Baloo napisał(a): > Carino - po czyms takim to akurat Ci dam namiary !!! fige z makiem !!! Jeszcze > jeden taki post i w ogole przestane sie do ciebie odzywac ! > > To juz lepiej jezdzij na tych nartach, zamiast mi kobite podburzac ... ;o) > > Do Troya : widzisz sam, jak to jest z tymi babami .... > > Baloo Ha ha i to bardzo glosne. Uwazaj zebym na 'tych nartach' w twoja okolice nie dojechala. Wtedy bym kilka slowek mogla twojeaj 'babie' szepnac. A obrazic sie nie mozesz bo dzis dzien KOBIET a poza tym mnie przez tydzien nie bedzie. slalom szalom i szus w glab Europy Cariño (z zielonymi europejskimi oczami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo na nartach .... IP: *.ne.ch 08.03.02, 14:07 juuuuuuuuuhuuuu ... jeszcze glosniejsze ha ha ha !!!! Chyba na wodnych , albo bryczka ... A tak swoja droga, nie mam nic naprzeciwko .... czym chata bogata, tym goscie zygaja ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.chello.pl 08.03.02, 13:18 Ale tak na chwilę,czy na dłuzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.ne.ch 08.03.02, 13:27 Na krotko nie byloby problemu ... kobitka jest inteligentna i ciekawa swiata , ale , jak to ujela Carino, "gleboko zakorzeniona w Europie", taka owaka ;o) Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.chello.pl 08.03.02, 13:32 A o tym,że ona TEŻ będzie miała tam co robić już było? Może po prostu nie chce zostać w nowym miejscu zupełnie sama i bez zajęcia(bo Ty jak rozumiem będziesz zarabiał na chlebek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.ne.ch 08.03.02, 13:38 No to akurat jest na odwrot : wszedzie byloby jej latwiej znalezc robote niz tu, gdzie ma pozwolenie na pobyt wylacznie jako "czlonek rodziny", z zakazem podejmowania jakiejkolwiek pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.chello.pl 08.03.02, 13:48 No to moze zrobić z tego atut.No chyba że kobitce jest tak dobrze. Bo farmazonów o poznawaniu nowych kultur i lądów nie będę plotła. A daleko-to konkretnie do kogo(czego) by miała?W dobie samolotów to przecież nie potrzeba 80-ciu dni... P.S.Nie obraż się,ale co do USA i Kanady to się nie dziwię.Nowa Zelandia....hm,hm to bardziej pociąga-może dlatego,że tam mnie jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo USA, Kanada IP: *.ne.ch 08.03.02, 14:03 Eee, straszenie Ameryka to takie bajki o zelaznym wilku ... w gowno mozna wszedzie wdepnac ... Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: USA, Kanada IP: *.chello.pl 08.03.02, 14:10 Ale może się komuś nie podobać? ) Sorki,ale spadam do fabryki. Takie to święto. P.S.Opaska na oczy,knebel w usta i pakuj w walizkę. Przynajmniej na bilecie zaoszczędzisz. A jak już tam będzie,to nie będzie miała "daleko". ) Pozdrawiam serdecznie obie połowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: USA, Kanada IP: *.uc.nombres.ttd.es 08.03.02, 16:11 Argumenty Baloo i tylko ! Np.Kobiety w USA zachowuja o 0,006% dluzej swoja mlodosc w porownaniu z europejkami albo przepisy amerykanskie zabraniaja zdradzania zon,albo kosmetyki w porow.do europy znacznie tansze-nie mowiac o odziezy.kazda kuchnia w USA jest tak wyposazona ,ze kobieta praktycznie tylko naciska guziczki i reszte robi maz (silny argument-nie do odparcia) Jak to nie pomoze to ja juz nie wiem co?Pozdrawiam biedaku-moja za mna to pewnie i na Kolyme by pojechala-wiadomo Rosjanka ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia za dalekoooooo 08.03.02, 19:31 czys ty z uma saszol Baloo, opuscic stara dobra Europe?Never!!!Tu wszedzie masz blisko, a jak sie juz tak porzadnie wynudzisz na west , to bardzo blisko masz east, czyli matuszke nasza Polsze, Do Novej Zelandii??? Zeby kangury sie z was smialy? do Australiii? Zeby kiwi sie poplakaly ze smiechu? a ja mialam cie za madrego, ale....wiadomo jak to chlop, mysli ,ze madry, ale tak w gruncie rzeczy to nie bardzo ))) Ale masz madra kobite, prawdaz Carina??? Nio podaj no mi jej mailik, ew telephono, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narval Re: Jak wytlumaczyc ... IP: *.abo.wanadoo.fr 08.03.02, 21:42 A ja mysle, ze warto probowac! W Szwajcarii kontrakt tylko na 4 latka! A CH. to dziwne panstwo. Znam z opowiesci.( mojego zakontraktowanego siostra mieszka w Genevie na de Varens'a ze swym Szwajcarem - Anvar sie zwie). A jesli perspektywy dla malzonki i cherubinkow beda dogodniejsze "na koncu swiata", dlaczego nie?! Oczywiscie zakladam, ze sa juz ciekawe perspektywy na przyszlosc w N-Z. Przeciez i tak nie chcecie wracac do PL. a zyje sie tylko raz! I jak to sie mowi < to co jest teraz to nie proba, ale juz nasze zycie!> No, chyba, ze sa perspektywy na awans w pracy dla Was i przedarcie sie przez gaszcz administracyjny dla malzonki i zaafirmowanie jej statutu w konfederacji! Wtedy dylemat z wyjazdem, wytlumaczony. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek A probowales globusem? 09.03.02, 00:13 takie "wyjasnienie modelowe"... Gość portalu: Baloo napisał(a): > Poradzcie, jak wytlumaczyc kobicie, ze kraje typu USA, Kanada, Australia, Nowa > Zelandia nie leza ZA DALEKO ? > Ostateczny argument, ze jak juz sie jest na miejscu, to jest blisko - nie > zadzialal .... > > Baloo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morsa Wszedzie blisko... IP: *.telia.com 09.03.02, 00:25 Baloo och Baloonowa! No tak, wszedzie blisko, tylko do domu daleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Wszedzie blisko... IP: *.arach.net.au 09.03.02, 00:50 No tak!!!Wszedzie blisko!!!!! A juz do grobu chyba najblizej !!!!hehehehehe Nikt i za rzadne pieniadze nie zmusi mnie do mieszkania w zatloczonej ,brudnej ,smiardliwej Europie. Cyba ze ktos sie dobrze czuje wdychajac obloki spalin ,obijajac i depczac po bliznich ,lubi sie kapac w brudnych i smierdzacych wodach itd..itp... Daleko!!!!!!Do czego ????? Jak sie tu mieszka ,to do domu wlasnie tu jest blisko.hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Wszedzie blisko... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 09.03.02, 00:52 no wlasnie ..... daleko do domu... ale Baloo nie lam sie ja tez nie chcialam i co ))) odrobina inteligentnej perswazji i oto mieszkam na zgnilym zachodzie i to w samym centrum zepsucia:)) telefony sa tanie, interek tez- wiec o kontakt z bliskimi latwo , nad ocean blisko w gory tez .....etc, etc jak juz przekonasz to zapraszam na drinka ::))) pozdrowki, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Dzieki wszystkim IP: *.ne.ch 11.03.02, 12:46 1) Do ya - bolka : czy probowales cokolwiek wytlumaczyc kobiecie, ktora nie jest przekonana na wejsciu ? w dodatku przy pomocy mapy czy czegos w tym stylu ???? ha ha ha , powodzenia ... 2) do maza : no wlasnie ... w Europie nie jest najgorzej, ale wystarczy , ze zobacze jeden(sic!) pejzazyk z USA, Au , Nz czy Ca i juz lece, spakuje sie pozniej ... ;o) 3) do aniutka : no to do zabaczyska ... moze jeszcze nie jutro i nie pojutrze , ale moze kiedys ... 4) do karelii i carino : uspokojcie sie, nigdzie jeszcze nie wybywam ... ale wystarczy znac realia legalnego pobytu obcokrajowcow w Szwajcu (skadninad pieknym i wbrew pozorom goscinnym kraju), zeby zrozumiec, ze caly czas wszyscy musza sie zastanawiac : co za rok ? Prawda, narvalu ? Baloo Odpowiedz Link Zgłoś