Dodaj do ulubionych

zybii bardzo dziekuje za rade !!

IP: 217.17.41.* 01.04.02, 20:49
dzieki za wszystko,troche mnie nie zrozumiales.Wybieram sie do Usa w maju, na
wizie studenckiej, z mozliwoscia legalnej pracy na okres 4 miesiecy. Bylam juz
dwa razy, a teraz chcialabym zostać, mam socjal s.n.i mialam konto w bank of
Ameryka i przy kazdej operacji musialam pokazywac paszport dlatego pytam,
prosze napisz w jakim stanie jest najwiecej polakow,i gdzie jest najłatwiej na
start ?
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: zybii bardzo dziekuje za rade !! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.04.02, 21:11
      Czesc.

Sorry, ze tak z innej beczki, ale mozna w jakis sposob skontaktowac sie z Toba
      Aniu ?

Jesli mozesz to wyslij mail na adres: bqwert@interia.pl

P.S. rowniez w tym roku jade na takich samych warunkach jak i Ty do usa...
      • aniutek Re: zybii bardzo dziekuje za rade !! 02.04.02, 01:03
        Student smile
        zaklikaj do mnie jak juz tu bedziesz, moze skoczymy na piwo wink

Gos´c´ portalu: student napisa?(a):

> Czesc.
        >
        > Sorry, ze tak z innej beczki, ale mozna w jakis sposob skontaktowac sie z
        Toba
        > Aniu ?
        >
        > Jesli mozesz to wyslij mail na adres: bqwert@interia.pl
        >
        > P.S. rowniez w tym roku jade na takich samych warunkach jak i Ty do
        usa...

• Gość: Zybi W wojsku nie bylas - czy co ???? do Ani IP: 130.68.2.* 02.04.02, 03:15
      Wyraznie widac ze w wojsku nie bylas !!!
      Nawet nie ogladalas filmu "Czterej pancerni i pies"
      Nawet gazet nie czytasz jak to amerykancy atakowali Bin-Ladena.

Przypomnij sobie ostatnia bitwe amerykanow w Afganistanie.

Najpierw wyslali wojska lotnicze i bombardowali
      • aniutek Re: W wojsku nie bylas - czy co ???? do Ani 02.04.02, 03:23
        o jakim watku mowa, jesli mozna ??

Gos´c´ portalu: Zybi napisa?(a):

> Wyraznie widac ze w wojsku nie bylas !!!
        > Nawet nie ogladalas filmu "Czterej pancerni i pies"
        > Nawet gazet nie czytasz jak to amerykancy atakowali Bin-Ladena.
        >
        > Przypomnij sobie ostatnia bitwe amerykanow w Afganistanie.
        >
        > Najpierw wyslali wojska lotnicze i bombardowali
        • Gość: zybi Do Aniutka i do Ani IP: 130.68.2.* 02.04.02, 03:52
          Ania to ta pierwsza - co niby chce do nas przyjechac.
          Aniutek jest w USA.
          Ja pisalem do Ani - co to w wojsku nie byla a robi desant na pozycje w USA.
          Ania z Polski moze przyjechac do NYC..... to ja Aniutek wprowadzi na z gory
          upatrzone pozycje.
          • Gość: aniutek Re: Do Aniutka i do Ani IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 02.04.02, 04:05
            Gos´c´ portalu: zybi napisa?(a):

> Ania to ta pierwsza - co niby chce do nas przyjechac.
            > Aniutek jest w USA.
            > Ja pisalem do Ani - co to w wojsku nie byla a robi desant na pozycje w
            USA.
            > Ania z Polski moze przyjechac do NYC..... to ja Aniutek wprowadzi na z gory
            > upatrzone pozycje.
            .......pytalam sie o tytul watku o ktorym mowicie, i tyle./ dalej pytam/
            rpzrozniam Anie od Aniutka - spoko smile
            • Gość: zybi Dwa ziarnka maku.... IP: 130.68.2.* 02.04.02, 06:38
              Spotkaly sie dwa ziarnka maku (student i Ania) w korcu maku.
              Obydwa chca do Hameryki.
              --Sposob w jaki chca to zrobic --
              • Gość: aniutek Re: Dwa ziarnka maku.... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 02.04.02, 06:54
                Zybi-
                pytam i pytam a Ty swoje..... widac tak juz musi byc wiec jeszcze raz
                jaki byl temat wspomnianego watku, jaki tytul ksiazki o ktorej piszesz ?
                Mozesz powiedziec czy nie ?
                • Gość: burak Re: Dwa ziarnka maku.... IP: *.proxy.aol.com 02.04.02, 11:15
                  on nie pamieta
                  taki wiek
                  • drapieznik Aniutowska 02.04.02, 19:36
                    www.kurierplus.com/issues/k212/kp212-03.htm

zybi wie co mowi a na jego brak pamieci nie chcialbym liczyc. Wiek ma
                    odpowiedni.
                    • Gość: aniutek Re: Aniutowska IP: 199.219.138.* 02.04.02, 22:25
                      Dzieki Bardzooooo smile)

drapieznik napisa?(a):

> <a href="http://www.kurierplus.com/issues/k212/kp212-03.htm"target="_blank">www
                      > .kurierplus.com/issues/k212/kp212-03.htm</a>
                      >
                      > zybi wie co mowi a na jego brak pamieci nie chcialbym liczyc. Wiek ma
                      > odpowiedni.

• Gość: Zybi Drapieznik - co kijem macisz wode IP: 130.68.2.* 02.04.02, 23:57
                      Ja tu sie wysilam - za madrale robie.
                      Zastawiam sidla, chce zlowic dwie rybki.
                      A tu klusownik Drapieznik z krzakow wylazl i mi lapie co ladniejsze rybki.
                      • Gość: student do Drapieznika IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 00:08
                        gdzie ta ksiazke mozna zamowic..??? smile Musze troche postudiowac i oczytac sie
                        co bym pozniej byl madrala w tej hAmeryce smile

bastard
                        • drapieznik wszyscy 03.04.02, 00:27
                          nie mam jej niestety bo przeciez gdym ja mial to by wam podrzucil, szczegolnie
                          tobie smile Ty juz i tak za duzo wiesz. Reszty sie dowiesz na miejscu. Juz ci
                          mowilem, ze sobie dasz rade.

Moze Zybi ma i zechce kilkaset stron przepisac/zeskanowac hihihihih?

Zybi, ja chodze z Selma teraz...
                          • don2 Re: wszyscy 03.04.02, 00:58
                            drapieznik napisał(a):

> nie mam jej niestety bo przeciez gdym ja mial to by wam podrzucil, szczegolnie
                            > tobie smile Ty juz i tak za duzo wiesz. Reszty sie dowiesz na miejscu. Juz ci
                            > mowilem, ze sobie dasz rade.
                            >
                            > Moze Zybi ma i zechce kilkaset stron przepisac/zeskanowac hihihihih?
                            >
                            > Zybi, ja chodze z Selma teraz...

drapieznik ,ja bym ci selme odradzal-blondynka i pogladach bardzo
                            swawolnych,karmila by cie tylko sernikiem instant!
                            • drapieznik Don, 03.04.02, 03:51
                              Selma mnie posadza...

instant cheescake? To jest straszne. Ja sie ostatnio (czyl 3 dni temu)
                              przekwalifikowalem na zywnosc 'wlasnorecznie robiona'. Np. wlasnie skonczylem
                              kreacje kulinarna pod nazwa roast beef. Moj pierwszy raz. Wlasnie go probuje...
                              • Gość: zybi do ..studenta IP: 130.68.2.* 03.04.02, 03:59
                                Normalnie piszesz na internecie to co chcesz znalezc i masz:
                                www.poradniksukces.com/
                                znjdziesz wszystko o imigrantach w USA
                                • jot-23 Re: do ..studenta 03.04.02, 04:23
                                  Gość portalu: zybi napisał(a):

> Normalnie piszesz na internecie to co chcesz znalezc i masz:
                                  > <a href="http://www.poradniksukces.com/"target="_blank">www.poradniksukces.com/
                                  > </a>
                                  > znjdziesz wszystko o imigrantach w USA

olaboga!
                                  a ja tyle lat zylem w ciemnicy, zebym wiedzial ze:

"Przyklad: Oto jak dziala kupno na kredyt. Powiedzmy, ze chcemy kupic 100
                                  udzialow funduszu po $10 za udzial. Przepisy federalne zezwalaja na pozyczenie
                                  polowy ceny zakupu, czyli $500. I tak wydajemy $500 wlasnych pieniedzy i
                                  pozyczamy $500 od maklera. Jezeli cena udzialow wzrosnie o 20% do $12, zyskujemy
                                  $200, czyli 40% od pierwotnie wylozonej kwoty. W ten sposob podwajamy swoje
                                  zyski!

Jezeli natomiast cena udzialow spadnie np. o 20% do $8, to tracimy 40% ($200 z
                                  wylozonych $500). Jak widac, kupno na kredyt podwaja nie tylko nasze zyski, ale
                                  i straty!"

tooo.... bym juz byl podwojnie bogaty (albo podwojnie biedny!!)

• panuszatek Do jot23 03.04.02, 05:36
                                    Podaj link, bo nie wierze
                                  • panuszatek Do jot23 03.04.02, 05:44
                                    mozesz teraz napisac co chcesz, zawsze bede wierzyc. zobaczylem to cudo, ale ona
                                    (EB) i tak robi szmal na sprzedawaniu tego POLSKIM BIZNESMENOM w USA
                              • jot-23 Re: Don, 03.04.02, 04:10
                                drapieznik napisał(a):

> Selma mnie posadza...
                                >
                                > instant cheescake? To jest straszne. Ja sie ostatnio (czyl 3 dni temu)
                                > przekwalifikowalem na zywnosc 'wlasnorecznie robiona'. Np. wlasnie skonczylem
                                > kreacje kulinarna pod nazwa roast beef. Moj pierwszy raz. Wlasnie go probuje...

i to byl post jego ostatni.....

• Gość: student Zybi DZIEKUJE. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 04:14
                                  za adres... kiedys sie odwdziecze jak juz bede na miejscu.

bastard
                                  • Gość: aniutek Re: Zybi DZIEKUJE. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.04.02, 04:21
                                    Gos´c´ portalu: student napisa?(a):

> za adres... kiedys sie odwdziecze jak juz bede na miejscu.
                                    >
                                    > bastard

no ladnie Panie Student ja tu zapraszam, piwo proponuje i NIC..... ech .......
                                    szlag by to trafil.....
                                    • jot-23 Re: Zybi DZIEKUJE. 03.04.02, 04:25
                                      Gość portalu: aniutek napisał(a):

> Gos´c´ portalu: student napisa?(a):
                                      >
                                      > > za adres... kiedys sie odwdziecze jak juz bede na miejscu.
                                      > >
                                      > > bastard
                                      >
                                      > no ladnie Panie Student ja tu zapraszam, piwo proponuje i NIC..... ech .......
                                      > szlag by to trafil.....

bastard ale nie glupi, dzialanie 2+2 potrafi przekalkulowac... przeczytal twoj
                                      post o wymianie meza....
                                      • Gość: aniutek Re: Zybi DZIEKUJE. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.04.02, 04:29
                                        jot-23 napisa?(a):

> Gos´c´ portalu: aniutek napisa?(a):
                                        >
                                        > > Gos´c´ portalu: student napisa?(a):
                                        > >
                                        > > > za adres... kiedys sie odwdziecze jak juz bede na miejscu.
                                        > > >
                                        > > > bastard
                                        > >
                                        > > no ladnie Panie Student ja tu zapraszam, piwo proponuje i NIC..... ech ...
                                        > ....
                                        > > szlag by to trafil.....
                                        >
                                        > bastard ale nie glupi, dzialanie 2+2 potrafi przekalkulowac... przeczytal
                                        twoj
                                        > post o wymianie meza....

hehehehe post date ma 1 kwietnia smile)))) mial byc zartem........

• Gość: student student = DOBRY MAZ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 04:36
                                          ...co to umie wyprac, wyprasowac, posprzatac, ugotowac, pozmywac... przyszla
                                          zona bedzie miala sie przy mnie jak w niebie...

jedna Pani a Ameryki, ktora tam pracuje jako sprzataczka, mowila, ze
                                          hAmerykanki to straszne flejtuchy... wiec moze sie przydam takowej kobicie do
                                          czegos smile

bastard
                                    • Gość: student ________DEAR ANIUTEK_______khykhy :o) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.04.02, 04:33
                                      ... jak juz sie dorobie "bogactw" w tych fast food'ach, to masz jak w banku
                                      federalnym, ze Cie na kolacyje zapraszam ....

a ide spac.

bastard smile
                                  • drapieznik Jeszcze nie, J-23 03.04.02, 04:21
                                    chcac podac studentowi cos innego znalazlem to:
                                    www.republika.pl/chicago2001/murzyn.htm

proponuje poklikac po tematach ale za podanie wam tej informacji oczekuje
                                    komentarzy... milej lektury, zycze wszystkim. Roast beef czeka na porcjowanie i
                                    zamrazarke.
                                    • jot-23 Re: Jeszcze nie, J-23 03.04.02, 04:24
                                      drapieznik napisał(a):

>Roast beef czeka na porcjowanie i
                                      >
                                      > zamrazarke.

pamietam jak kiedys robilem "faszerowana piers indyka" ha ha... wyszlo cos na
                                      ksztalt ramienia frankensteina z opazeniami 3-go stopnia.

• Gość: zybi Re: J-23.. czy masz rower..sprawny IP: 130.68.2.* 03.04.02, 04:32
                                        Jest rowerowy rajd w NYC. Moze pojedziesz. Nie jest to wyscig , tylko rajd z
                                        przerwami na odpoczynek.Trasa podobna do nowojorskiego maratonu.
                                        • jot-23 Re: J-23.. czy masz rower..sprawny 03.04.02, 16:09
                                          Gość portalu: zybi napisał(a):

> Jest rowerowy rajd w NYC. Moze pojedziesz. Nie jest to wyscig , tylko rajd z
                                          > przerwami na odpoczynek.Trasa podobna do nowojorskiego maratonu.

musze sprawdzic czy rowery jeszcze stoja......powaznie smile))

zostawilem na zime w piwnicy komunalnej. juz czas wyciagnac spowrotem, co to za
                                          rajd?
                                          • Gość: zybi ROWEROWY -- RAJD...NYC IP: 130.68.2.* 05.04.02, 01:16
                                            Trasa rajdu podobna do trasy maratonu.
                                            Kto ma rower ten moze jechac na wycieczke.

www.bikenewyork.org/

Aniutek ma rowery to napewno pojedzie.
                                            Zybi ma 2 nowe i 2 stare rowery- dzieci na nowych a starzy na starych.
                                            Kto jeszcze sie zglasza ????
    • Gość: Ania do Zybiego i innych którzy mi odpisali IP: 217.17.41.* 03.04.02, 18:35
      najłatwiej sie jest madrzyc, jak sie juz tam jest i frajerskie sie zaplacilo,
      nie oczekuje cudow bo "ameryka", nie jestem głupia, troche wiem jak ta wasza
      AMERYKA wyglada, poradze sobie i bez waszego glupiego gadania....i desek nie
      bede w płocie wyrywać. Byłam w San Francisco dwa razy i polaków nie spotkałam,
      pewnie dlatego tak dobrze te wyjazdy wspominam, bo komu jak komu ale polakowi
      trudno zaufac szczególnie właśnie tam, ale wszyscy którzy tam jesteście za
      bardzo kozaczycie i tyle
      do zobaczenia !!!
      • Gość: anioutek Re: do Zybiego i innych którzy mi odpisali IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 04.04.02, 00:41
        a co tak ostro siostro ???
        a z Polakami ...... roznie to bywa grunt to nie generalizowac :smile)))
        gdzie sie wybierasz? - wschod/zachod?

powodzenia,
        aniutek

Gos´c´ portalu: Ania napisa?(a):

> naj?atwiej sie jest madrzyc, jak sie juz tam jest i frajerskie sie zaplacilo,
        > nie oczekuje cudow bo "ameryka", nie jestem g?upia, troche wiem jak ta
        wasza
        > AMERYKA wyglada, poradze sobie i bez waszego glupiego gadania....i
        desek nie
        > bede w p?ocie wyrywac´. By?am w San Francisco dwa razy i polaków nie
        spotka?am,
        > pewnie dlatego tak dobrze te wyjazdy wspominam, bo komu jak komu ale
        polakowi
        > trudno zaufac szczególnie w?as´nie tam, ale wszyscy którzy tam jestes´cie
        za
        > bardzo kozaczycie i tyle
        > do zobaczenia !!!

• Gość: zybi Plakac sie chce... jak sie to czyta IP: 130.68.2.* 04.04.02, 01:45
        Ania ...Dziecko drogie

Dlatego zaplacisz frajerskie, bo tak napisalas ---------
        >>>>>>> nie oczekuje cudow bo "ameryka",.......

Jeszcze nie przyjechala ale wie , juz ma wlasciwy poglad
        >>>>>>>>. nie jestem głupia, troche wiem jak ta wasza AMERYKA wyglada,

Caly interes ze wszyscy Polacy tak mysla iiii przegrywaja swoja szanse.

Nie chcesz korzystac z doswiadczenia innych
    • Gość: kluba1 Re: zybii bardzo dziekuje za rade !! IP: *.we.client2.attbi.com 05.04.02, 01:36
      Radze jechac tam, gdzie jest jak najmniej Polakow . Nie pisze tego zlosliwie
      ale jesli chcesz poznac przwdziwa ameryke to tylko tak. Jesli trafisz
      do "Szikagowa" gdzie od ksiedza do ginekologa jest wszystko po polsku to
      bedziesz miala kaszanke, dozynki, polskich artystow w klubach ale Ameryki nigdy
      nie zobaczysz i nie poznasz. A naprawde fajna jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka