Dodaj do ulubionych

Jak sie udalo spotkanie SZWAJCAROPOLAKOW

22.04.02, 13:50
Ciekaw jestem jak sie udalo spotkanie, bo mialem wielka ochote
pojechac, ale nie moglem wygrzebac sie z pracy...Nameczylem sie
strasznie, a dzisiaj zobaczylem na drzwiaj wejsciowych do biura napis
Defekt.... zepsol sie zamek i system alarmowy i mam wolne, a moja
praca ...... pewnie finansowy zapomni do jutra.napiszcie cos.....
Pozdrowka
Obserwuj wątek
    • baloo1 Re: do ikisa1 22.04.02, 14:08
      Dobrze Ci tak !!! Nadgorliwosc (zwlaszcza w pracy) jest gorsza od faszyzmu i
      slusznie zostala ukarana, cha cha cha ;oD A Pan Bog nakazal dzien swiety
      swiecic i za kare pomajdrowal ci w zamku .... starszy czlowiek, wie co robi, w
      madrosci swojej niezglebionej ... jak widzisz, na starosc robi sie lekko
      zlosliwy, by nie rzec - msciwy ...

A na spotkaniu bylo fajnie - sloneczko "na wciaz", lekki wietrzyk, ktory to
      chlodzil , stare domki, natura, tlum umiarkowany, piknik, spacerki i pogaduchy
      przez 7 godzin.

Zaluj, ze nie byles i obiecaj poprawe ;o)

Baloo
      • Gość: tommix Re: do ikisa1 IP: 62.229.8.* 22.04.02, 14:26
        Ja tez zaluje... sad((
        T.
        • baloo1 Re: do ikisa1 22.04.02, 14:32
          I slusznie , dobrodzieju, i slusznie ... :oD

Baloo
      • ikis1 Do Baloo 22.04.02, 14:58
        Na pewno postaram sie poprawic, ale my tu w Zürichu bardzo musimy mocno
        pracowac, na to nasze snobowate zycie, a i tak nawet nie ma czasu zeby pozyc...
        No moze na emeryturze, ale to jeszcze sobie poczekam. A swoja droga najcieplej
        chyba nie bylo. Poszedlem pracowac na swierze pwietrze i myslalem i tylko
        czasem pogrzalo sloneczko. Ciesze sie , ze sie dobrze bawiliscie i mam
        nadzieje, ze nastepnym razem jakos uda mi sie wygrzebac z roboty... A byla
        Mizia, bo chyba miala jakis problem z podroza???...
        Michal-Ikis
        • baloo1 Re: Do Baloo 22.04.02, 15:13
          ikis1 napisał(a):

> Na pewno postaram sie poprawic, ale my tu w Zürichu bardzo musimy mocno
          > pracowac, na to nasze snobowate zycie, a i tak nawet nie ma czasu zeby pozyc...
          >
          > No moze na emeryturze, ale to jeszcze sobie poczekam. A swoja droga najcieplej
          > chyba nie bylo. Poszedlem pracowac na swierze pwietrze i myslalem i tylko
          > czasem pogrzalo sloneczko. Ciesze sie , ze sie dobrze bawiliscie i mam
          > nadzieje, ze nastepnym razem jakos uda mi sie wygrzebac z roboty... A byla
          > Mizia, bo chyba miala jakis problem z podroza???...
          > Michal-Ikis

Nooo taaaak, dobrze, ze mieszkam na prowincji i moge nic nie robic - a kasa i tak
          sama leci ;o)))) Dobrze juz , dobrze, ale zeby mi to bylo ostatni raz !;oD

Niestety mizia nie przyjechala - zlekcewazyla propozycje be-efa, ze ja podwiezie
          od Stans, a dojazd "publiczny" miala raczej nieciekawy ... Tak czy inaczej be-ef
          obrazil sie smiertelnie, jego rodzina rowniez, ja tez , moja rodzina tez, oraz
          inni krewni i znajomi ... i jeszcze bardziej sie zestarzelismy z tej zlosci ;o)
          Mamy teraz po 100 lat minimum ( to dzieci - my z be-efem jeszcze wiecej, slinimy
          sie, a imiona, nazwiska i nicki mamy zapisane na karteczkach)
          Za mizia rozeslalismy listy goncze , policja juz jej szuka ...
          Pozdr.

Baloo
          • ikis1 Re: Do Baloo 22.04.02, 15:21
            No ladnie, ladnie, ale w sumie to jest Niewielki kraj wiec nie powinno byc
            problemu z dotarciem gdziekolwiek...w Zürichu bylo pewnie nudnawo-jak zawsze
            wiec i Mizia musi zalowac...moze sie jakos odezwie na forum...
            • Gość: mizia Re: Do Baloo i bf i calej reszty IP: *.ch.eds.com / *.eds.ch 22.04.02, 17:39
              Hoi zäme,

Prosze nie strzelajcie, bo napewno sie nie ujawnie.Potem beda pisac w gazetach -
              smiertelny wypadek - porachunki polskiej mafii w CH - przypadek czy zabojstwo
              w afekcie.
              ...Niestety tak to jest z praca pilota. Planujesz sobie wakacje, a tu bryndza.
              Jeden telefon - pakowanie manatek i lot do Bangkoku. Samo zycie -nie zazdroscie.
              Przykro mi straszelnie ze nie moglam do was dolaczyc. Tym bardziej ze obiecalam
              pomimo skomplikowanego transportu.

Przysylam caluski dla calej rodzinki tej wiekszej i tej mniejszej w roznym
              wieku. Obiecuje poprawe

pzdr.
              • baloo1 Re: Do pilotki mizi 23.04.02, 00:04
                Wybaczamy i prosimy o wybaczenie
                i :
                wspolczujemy i prosimy o wspolczucie
                a takze :
                Zalujemy i prosimy o zalowanie
                oraz :
                Zapraszamy i prosimy o zaproszenie
                i wreszcie :
                Pozdrawiamy i prosimy o pozdrowienie
                Baloo

PS : Tajna Rada Starszych rozpatrzy mozliwosc zrownania Bangkoku z ziemia, a
                przynajmniej zniszczenia loniska ...
                • Gość: mizia Re: Do rady starszych IP: *.ch.eds.com / *.eds.ch 23.04.02, 15:26
                  Panowie,

Bez przesady - ci biedni ludzie tez musza gdzies zyc i miec mozliwosc
                  latania..chocby do Polszi. Ale jak tam frekfencja dopisala - czy oprocz beefa i
                  baloo ktos sie pojawil z pol, lasow i gor Szwajcarii?
                  pzdr.
                  • baloo1 Re: Do mizi 23.04.02, 15:58
                    hej

pojawili sie nasi znajomi spoza Foruma, a w Ballenberg spotkalismy Polaka z
                    Berna, ktory moze jeszcze sie nam tu objawi ..

pozdrowienia

baloo
                    • Gość: bf upubliczniam nieznany film z prywatnego archiwum IP: *.bluewin.ch 24.04.02, 23:47
                      Mizia, sama zobacz co stracilas. Oto filmowy raport z naszego spotkania:
                      mypage.bluewin.ch/fruga/skansen/ballenberg.mpg
                      • Gość: mizia Re: do BF i baloo IP: *.ch.eds.com / *.eds.ch 06.05.02, 16:59
                        Wlasnie powrocilam na lamy forum po upojnym weekendzie w Polszi.
                        I ... doszperalam sie archiwum z Ballenberg. Dzieki za pamiec. Ujecie z
                        produkcja dzbanu i wielkim zarlokiem pod koniec jest najlepsze. Na pewno bylo
                        fajnie. Jak wam sie udal ostatni WE. Choroba w tej Szwajcarii mozna nabawic sie
                        nepresji pogodowej. W kraju 25-28 a tu czlowiek wysiada z samolotu i dostaje
                        bialej goraczki....z zimna.

Pozdrawiam niedzwiedzi polarnych
                        mizia
                        • Gość: bf czesc Mizia! IP: *.bluewin.ch 07.05.02, 00:33
                          Witaj!!!
                          Jak rozklad Twoich podrozy? czy mozemy na Ciebie liczyc 19 maja?

Ten uroczy pozeracz sera niestety odlatuje na daaaaaaaaleki wschod, ale moze
                          jeszcze do nas wroci.

A tak przy okazji: rzuc okiem na inne kawalki na www.fruga.net i zostan
                          nadwornym krytykiem moich "wirtualiow".
    • baloo1 Re: Jak sie udalo spotkanie SZWAJCAROPOLAKOW 06.05.02, 17:12
      Wszelki duch ..... juz myslelismy, ze Cie jakis samolot porwal ...
      Zaluj, ze cie nie bylo - teraz pora na obmyslanie jakiegos nastepnego
      spotkania, bo poprzednie juz powoli zaciera sie w pamieci . Ostatni lykend
      minal mi pod znakiem uroczystosci rozmaitych , ale,jak sie domyslasz,
      glownie "indoor" :o((
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka