Dodaj do ulubionych

Nostryfikacja...

IP: 64.107.182.* 23.05.02, 19:34
Poszukuje ludzi,ktorzy nostryfikowali swoje dyplomy.Chcialabym uzyskac pare
informacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Nostryfikacja... IP: *.jci.com 23.05.02, 20:13
      stoje przed takim samym problemem
      nieciekawie to wyglada

w wiekszosci przypadkow musisz poddac swoj dyplom ewaluacji (np. przez
      Evaluation Service of the International Education Research Foundation, Inc.
      (IERF)). Tam ci przelicza godziny na tutejsze 'credits' i, generalnie, uznaja
      ze jestes o jeden poziom nizej, czyli polskie MS/MA = amerykanskiemu BS/BA.
      • Gość: jh Re: Nostryfikacja... IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.02, 20:17
        A Pani skad (t.zn. z jakiego kraju). Bo od tego trzeba zaczac - bo jak Pani np.
        z Francji, to informacja o np. nowolzelandzkim systemie nostryfikacji moze byc
        raczej malo przydatna.
        • Gość: jh Re: Nostryfikacja... IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.02, 20:18
          No i jeszcze jedno - w jakiej dziedzinie ?
          • Gość: kk Re: Nostryfikacja... IP: *.jci.com 23.05.02, 20:50
            Dyplom Uniwersytetu Gdanskiego,
            teraz jestem w Kaliforni

wiem ze w niektorych dziedzinach to w ogole nie warto sobie
            glowy zawracac, bo liczy sie tylko doswiadczenie. Ale jesli sie chce kontynuowac
            nauke albo zrobic licencje, to trzeba miec *papier*. Eechhh...
    • Gość: Elzbieta Re: Nostryfikacja... IP: 64.107.182.* 23.05.02, 21:59
      Dziedzina-medycyna
      • cracovian Re: Nostryfikacja... 23.05.02, 22:18
        Gość portalu: Elzbieta napisał(a):

> Dziedzina-medycyna

Oh, kobieto... dyplom pomoze, ale jeszcze lata nauki i egzaminow Cie w takim
        razie czekaja...

• Gość: Elzbieta Re: Nostryfikacja... IP: 64.107.182.* 23.05.02, 22:25
          Przechodziles przez to,jezeli mozna wiedziec.
          • cracovian Re: Nostryfikacja... 23.05.02, 22:36
            Ja cale studia od poczatku w USA przeszedlem (BS and MBA), ale moja za to
            znajoma (doswiadczony pediatrysta z Krakowa) z rodzina w '91 do Chicago
            pojechala i dopiero od dwoch lat ma swoja wlasna praktyke w tej samej
            dziedzinie i z forsa juz nie ma co zrobic (nawet Jej maz juz tez oszalal -
            doslownie...). Od poczatku nad tym pracowala i wszystko dalo sie jej
            przetlumaczyc, ale praktyk i egzaminow i tak bylo mnostwo przez dlugie lata. W
            jednym zdaniu: Nie licz za bardzo na tej swoj dyplom sad
          • Gość: medicus Re: Nostryfikacja... IP: *.ipt.aol.com 24.05.02, 08:12
            Czesc Ela, ja skonczylem medycyne w Polsce i pozniej nostryfikowalem dyplom w
            USA. Wszystko jest prostsze niz sobie wyobrazasz; jedno tylko to trzeba sie
            uczyc, ale jesli bylas dobra w Polsce to w USA masz pole do popisu. Mozemy
            porozmawiac,podaj swoj e-mail address.
    • Gość: Elzbieta Re: Nostryfikacja... IP: 64.107.182.* 24.05.02, 19:13
      Medicus! elzbieta13@poczta.gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka