step44 12.03.05, 10:46 Wstyd mi za jedna i za druga strone Polaköw. Zreszta poczytajcie i zastanöwcie sie nad samym soba. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21337564&a=21582774&wv.x=1 Pozdrowienia step44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feema-to-ja Re: Jeszcze nikt nie przeczytal ? 12.03.05, 18:26 Ja soię nad sobą nie musze zastanawiac, nikogo nie opluwam ani nie atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
step44 Jest Wam przynajmniej TROCHE wstyd? 12.03.05, 18:26 Zadnych postöw, zadnej krytyki !! Czesc przeczytala i nie zamierza wcale odpowiedziec, ze mam TROCHE racji. Jedna i druga strona jest winna. I tu i tam poszliscie za daleko. Wzajemne obrazanie sie DO NICZEGO NIE PROWADZI!! Kazdy czuje sie bezpieczny za swoim LOGINEM. Trudno wiec tutaj möwic o odwadze! A wiec wylewajmy wszystkie nieczystosci tego swiata na ta druga strone! Ale co to daje? Zgodnie z III zasada dynamiki i przyslowiem "Zab za zab" ta druga strona nie moze przeciez biernie czekac i tez nie przebiera w srodkach. Do pomocy dobiera sie wszystkie organy ciala ludzkiego - najlepiej plciowe - w celu podkreslenia waznosci tego co sie möwi i osoby, ktöra te madrosci wypowiada. Ja i tak nie wierze w Wasza poprawe - wiec zastanawiam sie, czy to co napisalem w ogöle mialo sens? ZEBY CHOCIAZ JEDNA OSOBA NAPISALA, ZE JEJ TROCHE WSTYD A JA MAM TROCHE RACJI!! Zröbcie mi ta przyjemnosc? Pozdrowienia step44 Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Jest Wam przynajmniej TROCHE wstyd? 12.03.05, 18:28 Jasne, że masz rację. Dla mnie to oczywiste, że wielu Polaków kultury nie ma. Ale nie ma jej też wielu Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.187.48.235.porchlight.ca 12.03.05, 19:08 troche to jest nie tak,no bo to forum jest przedewszystkim dla ludzi mieszkajacych za granicami Polski,sa rozne tematy ale gro jest o naszym starym kraju,scieraja sie rozne opinie,poglady itp,i nie pisze sie zeby sie przypodobac komus lub czemus,sa i posty ekstremalne ale to nie jest wiekszosc,krajowcy jezeli tu wchodza to musza sie liczyc z tym ze moze cos im sie nie podobac,i jezeli nie lubia niech z tad wyjda,a zeby stwierdzic jakim jezykiem sie rozmawia w kraju,proponuje zainstalowac sobie satelitke Dish- net,ogladac polska codziennosc na ekranie,gwarantuje ze wam uszy zwiedna,a szczeka opadajac zatrzyma sie na poziomie klatki piersiowej,tutejsze forum polonijne nie jest tak zle,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalbert Wstydliwy Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: 63.96.48.* 21.03.05, 05:40 Karlik, dzis minely trzy tygodnie od mojego powrotu z Polski. Spedzilem tam ponad dwa tygodnie i niestety masz racje. Na ulicy slyszy sie mlodych ludzi (w tym kobiety) uzywajace takie slowa jak k...wa, sp....aj itd. Robia to bez zenady i raczej glosno. Z Kraju wyjechalem prawie 26 lat temu i bylem zaszokowany tym co slysze.Pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 19:35 mam nadzieje, e dzieki takim jak ty i ja uda nam sie to forum troszeczke zmienic. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21409988&a=21596620 Tu jest moj post na ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 19:37 ta sama porawka co tam. nie latam do kraju 3 razy w roku od 23 lat, tylko jestem w stanach od 82 a latam tak czesto od 99 Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY 12.03.05, 20:12 jakie to ma znaczenie kto ile razy lata do Polski ?? ale wydaje sie mi ze to pachnie troche wodolejstwem jesli ktos pisze ze lata 3 - 4 razy do roku ,po pierwsze skad tyle urlopu ??,bo chyba nikt nie lata na weekend tylko ! to jedno !! a drugie ?,ile mozna siedziec u krewnych ,znajomych czy nawet bliskiej rodziny na karku??,to sa wakacje ?,dla mnie to meka !! zdecydowanie wole Caraiby lub sloneczna Floryde,wracam opalony ,wypoczety,i pelen energi.A co do jezyka w Polsce [bo to byl zasadniczy temat] to lepiej sie nie wypowiadac,bo skreca az z bolu,wulgaryzm na kazdym kroku szczegolnie wsrod mlodziezy ,ba ! nawet wsrod swiata aktorow jest to w modzie rzucac miesem na prawo i lewo !!Ktos tu slusznie napisal zainstalujcie sobie TV Polonia i oogladajcie wspolczesne seriale,co drugie slowo to k...a i h.. Nie wierzycie ??, sprawdzcie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:24 chej lulu, niektozy musza czekac na urlop inni nie. ja mieszkam na florydzie takze sloneczko to mam na codzien. na karaiby latam tez dosc czesto, bo jest blisko a ja nie musze uzywac linii lotniczych. do polski 3 razy w roku bo tyle dzieciaki maja dluzszych wakacji. a co do jezyka, masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:27 i jeszcze jedno, czy y naprawde myslisz ze nikt na emigracji nie ma w kraju mieszkania i musi siedziec rodzinie na glowie. tu jest wlasnie problem, wszyscy wszystkich mierza wedle swojej miary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.patmedia.net 15.03.05, 05:57 PALANCIE NIE WSZYSCY SA TAKIMI UTRZYJDUPAMI JAK TY I MUSZA ZEBRAC O URLOP I NIE WSZYSCY MIESZKAJA U RODZINY ALBO U ZNAJOMYCH CIECIU SA JESZCZE TAKIE MIEJSCA JAK HOTELE ALE TY DZIADU NIE MASZ KASY NA TAKIE COS, A KARAIBAMI JUZ NIKOMU NIE ZASZPANUJESZ NAWET KRAJOWYM.SMIECIU SPADAJ Z TYMI" MUNDROSCIAMI "BO JUTRO DO FABRYKI NIE WSTANIESZ I NIE DADZA CI URLOPU SZCZURZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: 207.134.82.* 12.03.05, 20:26 Daj sobie spokoj i zajmmij sie czyms innym, bo pyblicystyka polonijna akurat nie dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY 12.03.05, 20:45 sascar !! ja nie mieszkam w Zyrardowie lub Otwocku !!/?? ale niedaleko ciebie ,tylko wiecej na polnoc !! Mnie nie interesuje siedzenie z dupa na dwoch stolkach tzn ,trzymania mieszkania w Polsce i i tu w Stanach ,uwazam to za zbedny bol glowy !! bo i tak tam nie zamierzam wracac ! Mam natomiast znajomych ktorych dzieci w podobnym wieku jak twoje ,lataly na umor do Polski ,bo to mogly siano prawdziwe zobaczyc i pogonic krowke na lace itp., szybko jednak z tego wyrosly ,kiedy ich rowiesnicy w High School ,pochwalili sie ze smigaja na nartach w Clorado,albo ogladali Christmas Show w Radio City Hall w NYC . Niemniej pozdrawiam !! i powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:50 kazdy lubi to co lubi, a w czechach do najblizszego wyciagu mam 20 minut, piechota. niestety nikt w mojej rodzinie nie jest narciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole W duzym skrocie... 13.03.05, 00:27 I CH.., drogi step44 ? Kogo to obchodzi co ciebie mierzi ? W relacjach twarza w twarz mam maniery hrabiego i nie uslyszysz ode mnie nawet psiakrew czy cholera. Tutaj moge popuscic prawdziwej, drzemiacej we mnie polskiej duszy. Wsadz se w dupe swoje utyskiwania. Swiat byc moze zbrutalnial jezykowo, ale za to nie wyrzyna sie juz tak ochoczo, jak wtedy gdy obyczaje byly lepsze. OK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: W duzym skrocie... IP: *.interpacket.net 15.03.05, 06:28 Taaaa, ci slodkopierdzacy swietoyebliwi to plaga, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Do step44 IP: *.tnt34.sfo8.da.uu.net 21.03.05, 06:32 Po pierwsze: dajesz link do swojej poprzedniej dyskusji na ten temat. Dostales tam tyle postow ile mogles i teraz usilujesz otrzymac dodatkowe piec minut... Po drugie: Ja staram sie nikogo nie obrzucac stereotypami i jestem wdzieczna kiedy mi sie ich nie narzuca. Podejrzewam ze wiele osob z tego forum nie reaguje dobrze na hasla typu: obczyzna, ojczyzna, itd. Wypowiadam sie wylacznie za siebie, ale ja nie jestem na obczyznie, czy nawet emigracji. Jestem u siebie, mam obywatelstwo swojego wybranego kraju, pracuje w wybranym zawodzie. Nie lubie czytac o sobie jako o azbiesciarzu, czy zmywajacej kible u Zydow na Greepoincie, czy o zyciu na Jackowie. Nawet nie wiem co to jest to "Jackowo", mieszkajac na zachodnim wybrzezu. Ale gdybym tam zyla i sprzatala domy i kible to bylaby to moja profesja, ktora bym wykonywala rzetelnie, jak z pewnoscia wiekszosc ludzi, ktorzy to robia. Wiec na tym jednym forum, co sie nazywa "Polonia" dajcie nam spokoj ze swoimi polskimi frustracjami. Kazdy ma wlasne, nie zwalajcie swoich na nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ica Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi IP: *.twmi.res.rr.com 21.03.05, 07:16 Szmatławiec "JUDEOPOLONI" w Polsce czyli "Gazeta Wyborcza" drukowana w jezyku polskim za pieniadze żydów z New Yorku stał sie najbardziej "opiniotwórczym dziennikem" III RP - NIESTETY zakompleksionych Polaków w Kraju i kształtuje dusze BEZKRYTYCZNEJ GAWIEDZI polskiej ALE TYLKO w Kraju ! JUDEOPOLONIA w Polsce jest niechętna polskości i SZERZY kampanię osłabiania polskości od WEWNĄTRZ. JUDEOPOLONIA za pomocą szmatławca GW konsekwentnie dąży się do zakompleksienia Polaków, sącząc ideologię ukrytego narodowego MASOCHIZMU i NIHILIZMU. Przekonuje, że Polak nic nie potrafi, jest głupi i dlatego powinien być uległym wobec obcych "adwokatów", mentorów i protektorów. GW "JUDEOPOLONI" w Polsce LUBUJE się w poblikowaniu jakiś z RĘKAWA WYTRZEPANYCH sondaży że RZEKOMO większa część Polaków nie lubi swoich rodaków tych zamieszkałych w Kraju, że we własnych polskich sondażach plasujemy samym SIEBIE na dole tabeli ocen wśród narodów Europy, wyprzedzając tylko Cyganów. Ta antypolska JUDEOPOLONIA zamieszkała w Polsce CELOWO deformuje i plugawi wizerunki największych postaci narodowej historii, od Bolesława Chrobrego poprzez ks. Augustyna Kordeckiego i hetmana Stefana Czarnieckiego do bohaterów Armii Krajowej i Powstania Warszawskiego. Natomiast przy każdej możliwej okazji FAŁSZYWIE gloryfikuje żydów, Izrael i wszystko to co zwiazane jest z żydostwem. Czsopisma JUDEOPOLONI w Polsce i w tym GW jest skoncentrowana na opisywanie MARGINESU SPOŁOCZNEGO w Polsce, który staystycznie NIE odbiega swoją ilością i jest podobny jak w innych cywilizowanych krajach świata. Takimi negatywnymi "reportazami" GW INSYNUJE, że to RZEKOMO właśnie są wszyscy Polacy. JUDEOPOLONIA zatrudniona w GW to zbiorowisko "dzienikarzy" MANIPULATÓRÓW opini publicznej, którzy za wszelką cenę usiłują stworzyć wizerunek Polaka jako kompletnego DZIWOLĄGA, GŁUPKA i wszystko co najgorsze aby wystawić Polaka jako POŚMIEWISKO świata. JUDEOPOLONIA w Polsce za pomocą GW ze szczegulnym NIENAWISTNYM NAMASZCZENIEM oczernia Polaków tych zamieszkałych za granicą, oraz swimi FAŁSZYWYMI "reportarzami" usiłuje przedstawić Polonię jako kompletnych przygłupów lub podrzutków nie akceptowanych w świecie. GW zawsze ZABIJAŁA i dalej ZABIJA KLINA pomiedzy Polakami zamieszkałymi w Kraju i tymi polakami zamieszkałymi czy wysłanymi na banicję za granicę, TYLKO po to aby Polacy JAKO CAŁOŚĆ BYLI PODZELENI i przez to BYLI SŁABI. Izrael BYŁBY NICZYM bez wsparcia POLITYCZNEGO czy materialnego diaspory żydowskiej z całego świata. JUDEOPOLONIA zamieszkała w Polsce i ta co wyemigrowała z Polski zawsze WYŚMEWA, ROZBIJAŁA i ROZBIJA, PROBUJE ZDEZITEGROWAĆ oraz OSŁABIĆ Polonijne organizcje na całym świecie , aby za OSZUKIWANYMI Polakami w Kraju NIE MIAŁ się KTO WSTAWIĆ i WALCZYĆ o ich przetrwanie czy interesy. GW i pozostałych 90% mediów w Polsce są PRZECIEŻ też WŁASNOSCIĄ kapitału zagranicznego, który GARDZI POLSKĄ RACJĄ STANU oraz PRAGNIE ZNIKNIĘCIA POLSKI z MAPY Świata, no to jaka ma być świadomość Polaków w Kraju, a ci co PODDALI się ANTY-POLSKIEJ PSYHOZIE NIHILIZMU stawiają takie posty jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
niki32 Re: Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi 21.03.05, 10:38 Zgadzam sie z tym postem, nie mialam pojecia o takich sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi IP: *.brda.net 21.03.05, 22:28 nie czujesz ze to swir. gw to najlepsza gazeta w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastewny burak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=21902681 Odpowiedz Link Zgłoś