Dodaj do ulubionych

POCZYTAJCIE SOBIE POLACY

12.03.05, 10:46
Wstyd mi za jedna i za druga strone Polaköw.
Zreszta poczytajcie i zastanöwcie sie nad samym soba.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21337564&a=21582774&wv.x=1
Pozdrowienia
step44
Obserwuj wątek
    • step44 Jeszcze nikt nie przeczytal ? 12.03.05, 18:12
      • feema-to-ja Re: Jeszcze nikt nie przeczytal ? 12.03.05, 18:26
        Ja soię nad sobą nie musze zastanawiac, nikogo nie opluwam ani nie atakuje.
    • step44 Jest Wam przynajmniej TROCHE wstyd? 12.03.05, 18:26
      Zadnych postöw, zadnej krytyki !!
      Czesc przeczytala i nie zamierza wcale odpowiedziec, ze mam TROCHE racji.
      Jedna i druga strona jest winna. I tu i tam poszliscie za daleko.
      Wzajemne obrazanie sie DO NICZEGO NIE PROWADZI!!
      Kazdy czuje sie bezpieczny za swoim LOGINEM. Trudno wiec tutaj möwic o odwadze!

A wiec wylewajmy wszystkie nieczystosci tego swiata na ta druga strone!

Ale co to daje? Zgodnie z III zasada dynamiki i przyslowiem "Zab za zab" ta
      druga strona nie moze przeciez biernie czekac i tez nie przebiera w srodkach.

Do pomocy dobiera sie wszystkie organy ciala ludzkiego - najlepiej plciowe - w
      celu podkreslenia waznosci tego co sie möwi i osoby, ktöra te madrosci
      wypowiada.
      Ja i tak nie wierze w Wasza poprawe
      - wiec zastanawiam sie, czy to co napisalem w ogöle mialo sens?

ZEBY CHOCIAZ JEDNA OSOBA NAPISALA, ZE JEJ TROCHE WSTYD A JA MAM TROCHE RACJI!!
      Zröbcie mi ta przyjemnosc?

Pozdrowienia
      step44
      • feema-to-ja Re: Jest Wam przynajmniej TROCHE wstyd? 12.03.05, 18:28
        Jasne, że masz rację. Dla mnie to oczywiste, że wielu Polaków kultury nie ma.
        Ale nie ma jej też wielu Niemców.
    • Gość: karlik Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.187.48.235.porchlight.ca 12.03.05, 19:08
      troche to jest nie tak,no bo to forum jest przedewszystkim dla ludzi
      mieszkajacych za granicami Polski,sa rozne tematy ale gro jest o naszym starym
      kraju,scieraja sie rozne opinie,poglady itp,i nie pisze sie zeby sie
      przypodobac komus lub czemus,sa i posty ekstremalne ale to nie jest
      wiekszosc,krajowcy jezeli tu wchodza to musza sie liczyc z tym ze moze cos im
      sie nie podobac,i jezeli nie lubia niech z tad wyjda,a zeby stwierdzic jakim
      jezykiem sie rozmawia w kraju,proponuje zainstalowac sobie satelitke Dish-
      net,ogladac polska codziennosc na ekranie,gwarantuje ze wam uszy zwiedna,a
      szczeka opadajac zatrzyma sie na poziomie klatki piersiowej,tutejsze forum
      polonijne nie jest tak zle,pyrsk.
      • Gość: Adalbert Wstydliwy Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: 63.96.48.* 21.03.05, 05:40
        Karlik, dzis minely trzy tygodnie od mojego powrotu z Polski. Spedzilem tam
        ponad dwa tygodnie i niestety masz racje. Na ulicy slyszy sie mlodych ludzi (w
        tym kobiety) uzywajace takie slowa jak k...wa, sp....aj itd. Robia to bez
        zenady i raczej glosno. Z Kraju wyjechalem prawie 26 lat temu i bylem
        zaszokowany tym co slysze.Pozdrowko
    • Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 19:35
      mam nadzieje, e dzieki takim jak ty i ja uda nam sie to forum troszeczke zmienic.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=21409988&a=21596620
      Tu jest moj post na ten sam temat.
    • Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 19:37
      ta sama porawka co tam. nie latam do kraju 3 razy w roku od 23 lat, tylko
      jestem w stanach od 82 a latam tak czesto od 99
      • lulu13 Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY 12.03.05, 20:12
        jakie to ma znaczenie kto ile razy lata do Polski ?? ale wydaje sie mi
        ze to pachnie troche wodolejstwem jesli ktos pisze ze lata 3 - 4 razy do
        roku ,po pierwsze skad tyle urlopu ??,bo chyba nikt nie lata na weekend
        tylko ! to jedno !! a drugie ?,ile mozna siedziec u krewnych ,znajomych czy
        nawet bliskiej rodziny na karku??,to sa wakacje ?,dla mnie to meka !!
        zdecydowanie wole Caraiby lub sloneczna Floryde,wracam opalony ,wypoczety,i
        pelen energi.A co do jezyka w Polsce [bo to byl zasadniczy temat] to lepiej
        sie nie wypowiadac,bo skreca az z bolu,wulgaryzm na kazdym kroku szczegolnie
        wsrod mlodziezy ,ba ! nawet wsrod swiata aktorow jest to w modzie rzucac
        miesem na prawo i lewo !!Ktos tu slusznie napisal zainstalujcie sobie TV
        Polonia i oogladajcie wspolczesne seriale,co drugie slowo to k...a i h.. Nie
        wierzycie ??, sprawdzcie !!
        • Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:24
          chej lulu, niektozy musza czekac na urlop inni nie. ja mieszkam na florydzie
          takze sloneczko to mam na codzien. na karaiby latam tez dosc czesto, bo jest
          blisko a ja nie musze uzywac linii lotniczych. do polski 3 razy w roku bo tyle
          dzieciaki maja dluzszych wakacji. a co do jezyka, masz racje.
        • Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:27
          i jeszcze jedno, czy y naprawde myslisz ze nikt na emigracji nie ma w kraju
          mieszkania i musi siedziec rodzinie na glowie. tu jest wlasnie problem, wszyscy
          wszystkich mierza wedle swojej miary.
        • Gość: KKK Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.patmedia.net 15.03.05, 05:57
          PALANCIE NIE WSZYSCY SA TAKIMI UTRZYJDUPAMI JAK TY I MUSZA ZEBRAC O URLOP
          I NIE WSZYSCY MIESZKAJA U RODZINY ALBO U ZNAJOMYCH CIECIU SA JESZCZE TAKIE
          MIEJSCA JAK HOTELE ALE TY DZIADU NIE MASZ KASY NA TAKIE COS, A KARAIBAMI JUZ
          NIKOMU NIE ZASZPANUJESZ NAWET KRAJOWYM.SMIECIU SPADAJ Z TYMI" MUNDROSCIAMI "BO
          JUTRO DO FABRYKI NIE WSTANIESZ I NIE DADZA CI URLOPU SZCZURZE
    • Gość: emigrant Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: 207.134.82.* 12.03.05, 20:26
      Daj sobie spokoj i zajmmij sie czyms innym, bo pyblicystyka polonijna akurat
      nie dla ciebie
      • lulu13 Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY 12.03.05, 20:45
        sascar !! ja nie mieszkam w Zyrardowie lub Otwocku !!/?? ale niedaleko
        ciebie ,tylko wiecej na polnoc !! Mnie nie interesuje siedzenie z dupa na
        dwoch stolkach tzn ,trzymania mieszkania w Polsce i i tu w Stanach ,uwazam
        to za zbedny bol glowy !! bo i tak tam nie zamierzam wracac ! Mam
        natomiast znajomych ktorych dzieci w podobnym wieku jak twoje ,lataly
        na umor do Polski ,bo to mogly siano prawdziwe zobaczyc i pogonic krowke na
        lace itp., szybko jednak z tego wyrosly ,kiedy ich rowiesnicy w High
        School ,pochwalili sie ze smigaja na nartach w Clorado,albo ogladali
        Christmas Show w Radio City Hall w NYC . Niemniej pozdrawiam !! i
        powodzenia !
        • Gość: sascar Re: POCZYTAJCIE SOBIE POLACY IP: *.sip.mia.bellsouth.net 12.03.05, 20:50
          kazdy lubi to co lubi, a w czechach do najblizszego wyciagu mam 20 minut,
          piechota. niestety nikt w mojej rodzinie nie jest narciarz.
    • ratpole W duzym skrocie... 13.03.05, 00:27
      I CH.., drogi step44 ?
      Kogo to obchodzi co ciebie mierzi ?
      W relacjach twarza w twarz mam maniery hrabiego i nie uslyszysz ode mnie nawet
      psiakrew czy cholera. Tutaj moge popuscic prawdziwej, drzemiacej we mnie
      polskiej duszy. Wsadz se w dupe swoje utyskiwania. Swiat byc moze zbrutalnial
      jezykowo, ale za to nie wyrzyna sie juz tak ochoczo, jak wtedy gdy obyczaje byly
      lepsze. OK ???
      • Gość: Soup Nazi Re: W duzym skrocie... IP: *.interpacket.net 15.03.05, 06:28
        Taaaa, ci slodkopierdzacy swietoyebliwi to plaga, hehehe
    • Gość: Lola Do step44 IP: *.tnt34.sfo8.da.uu.net 21.03.05, 06:32
      Po pierwsze: dajesz link do swojej poprzedniej dyskusji na ten temat. Dostales
      tam tyle postow ile mogles i teraz usilujesz otrzymac dodatkowe piec minut...

Po drugie: Ja staram sie nikogo nie obrzucac stereotypami i jestem wdzieczna
      kiedy mi sie ich nie narzuca. Podejrzewam ze wiele osob z tego forum nie
      reaguje dobrze na hasla typu: obczyzna, ojczyzna, itd.

Wypowiadam sie wylacznie za siebie, ale ja nie jestem na obczyznie, czy nawet
      emigracji. Jestem u siebie, mam obywatelstwo swojego wybranego kraju, pracuje w
      wybranym zawodzie.

Nie lubie czytac o sobie jako o azbiesciarzu, czy zmywajacej kible u Zydow na
      Greepoincie, czy o zyciu na Jackowie. Nawet nie wiem co to jest to "Jackowo",
      mieszkajac na zachodnim wybrzezu. Ale gdybym tam zyla i sprzatala domy i kible
      to bylaby to moja profesja, ktora bym wykonywala rzetelnie, jak z pewnoscia
      wiekszosc ludzi, ktorzy to robia. Wiec na tym jednym forum, co sie
      nazywa "Polonia" dajcie nam spokoj ze swoimi polskimi frustracjami. Kazdy ma
      wlasne, nie zwalajcie swoich na nas...
      • Gość: yeah Re: Brawo Lola! IP: *.vf.shawcable.net 21.03.05, 07:45
    • Gość: Ica Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi IP: *.twmi.res.rr.com 21.03.05, 07:16
      Szmatławiec "JUDEOPOLONI" w Polsce czyli "Gazeta Wyborcza" drukowana w jezyku
      polskim za pieniadze żydów z New Yorku stał sie najbardziej "opiniotwórczym
      dziennikem" III RP - NIESTETY zakompleksionych Polaków w Kraju i kształtuje
      dusze BEZKRYTYCZNEJ GAWIEDZI polskiej ALE TYLKO w Kraju !

JUDEOPOLONIA w Polsce jest niechętna polskości i SZERZY kampanię osłabiania
      polskości od WEWNĄTRZ.

JUDEOPOLONIA za pomocą szmatławca GW konsekwentnie dąży się do zakompleksienia
      Polaków, sącząc ideologię ukrytego narodowego MASOCHIZMU i NIHILIZMU.

Przekonuje, że Polak nic nie potrafi, jest głupi i dlatego powinien być
      uległym wobec obcych "adwokatów", mentorów i protektorów.

GW "JUDEOPOLONI" w Polsce LUBUJE się w poblikowaniu jakiś z RĘKAWA
      WYTRZEPANYCH sondaży że RZEKOMO większa część Polaków nie lubi swoich rodaków
      tych zamieszkałych w Kraju, że we własnych polskich sondażach plasujemy samym
      SIEBIE na dole tabeli ocen wśród narodów Europy, wyprzedzając tylko Cyganów.

Ta antypolska JUDEOPOLONIA zamieszkała w Polsce CELOWO deformuje i plugawi
      wizerunki największych postaci narodowej historii, od Bolesława Chrobrego
      poprzez ks. Augustyna Kordeckiego i hetmana Stefana Czarnieckiego do bohaterów
      Armii Krajowej i Powstania Warszawskiego.

Natomiast przy każdej możliwej okazji FAŁSZYWIE gloryfikuje żydów, Izrael i
      wszystko to co zwiazane jest z żydostwem.

Czsopisma JUDEOPOLONI w Polsce i w tym GW jest skoncentrowana na opisywanie
      MARGINESU SPOŁOCZNEGO w Polsce, który staystycznie NIE odbiega swoją ilością i
      jest podobny jak w innych cywilizowanych krajach świata. Takimi
      negatywnymi "reportazami" GW INSYNUJE, że to RZEKOMO właśnie są wszyscy Polacy.

JUDEOPOLONIA zatrudniona w GW to zbiorowisko "dzienikarzy" MANIPULATÓRÓW opini
      publicznej, którzy za wszelką cenę usiłują stworzyć wizerunek Polaka jako
      kompletnego DZIWOLĄGA, GŁUPKA i wszystko co najgorsze aby wystawić Polaka jako
      POŚMIEWISKO świata.

JUDEOPOLONIA w Polsce za pomocą GW ze szczegulnym NIENAWISTNYM NAMASZCZENIEM
      oczernia Polaków tych zamieszkałych za granicą, oraz swimi
      FAŁSZYWYMI "reportarzami" usiłuje przedstawić Polonię jako kompletnych
      przygłupów lub podrzutków nie akceptowanych w świecie.

GW zawsze ZABIJAŁA i dalej ZABIJA KLINA pomiedzy Polakami zamieszkałymi w
      Kraju i tymi polakami zamieszkałymi czy wysłanymi na banicję za granicę, TYLKO
      po to aby Polacy JAKO CAŁOŚĆ BYLI PODZELENI i przez to BYLI SŁABI.

Izrael BYŁBY NICZYM bez wsparcia POLITYCZNEGO czy materialnego diaspory
      żydowskiej z całego świata.

JUDEOPOLONIA zamieszkała w Polsce i ta co wyemigrowała z Polski zawsze
      WYŚMEWA, ROZBIJAŁA i ROZBIJA, PROBUJE ZDEZITEGROWAĆ oraz OSŁABIĆ Polonijne
      organizcje na całym świecie , aby za OSZUKIWANYMI Polakami w Kraju NIE MIAŁ
      się KTO WSTAWIĆ i WALCZYĆ o ich przetrwanie czy interesy.

GW i pozostałych 90% mediów w Polsce są PRZECIEŻ też WŁASNOSCIĄ kapitału
      zagranicznego, który GARDZI POLSKĄ RACJĄ STANU oraz PRAGNIE ZNIKNIĘCIA
      POLSKI z MAPY Świata, no to jaka ma być świadomość Polaków w Kraju, a ci co
      PODDALI się ANTY-POLSKIEJ PSYHOZIE NIHILIZMU stawiają takie posty jak ten.
      • niki32 Re: Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi 21.03.05, 10:38
        Zgadzam sie z tym postem, nie mialam pojecia o takich sprawach.
        • Gość: inka Re: Zagrywka ŻYDOWSKIEGO dywersanta na Polomi IP: *.brda.net 21.03.05, 22:28
          nie czujesz ze to swir. gw to najlepsza gazeta w Polsce.
    • Gość: pastewny burak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:23

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=21902681

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka