papierz 16.06.02, 17:53 No wlasnie moji drodzy, ile sie placi w Waszych krajach? Dlaczego placimy napiwki? PS. Hiszpania nie jest tu wyjatkiem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: burak Re: Napiwki dla kelnera! IP: *.proxy.aol.com 16.06.02, 17:56 10 procent od rachunku dlaczego?bo place w gastronomi sa ponizej mnimalnej placy kelnerzy umarli by z takich plac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalMal Re: Napiwki dla kelnera! IP: *.nyc.rr.com 16.06.02, 18:18 ... 15%-20% w zaleznosci od kategorii restauracji i serwisu ... Odpowiedz Link Zgłoś
papierz Re: Napiwki dla kelnera! 16.06.02, 18:31 A jak tam karmia w East Sajd Marijo? Duzo kluskow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalMal Re: Napiwki dla kelnera! IP: *.nyc.rr.com 16.06.02, 19:05 ... he ...?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Napiwki dla zeglarza!---do MalMal IP: 130.68.2.* 16.06.02, 19:38 Jak sie plynie na zaglach , to ile trzeba dac sternikowi co by pasazerowie nie obijali sie o burty. My tu wychylamy za zdrowie kapitana a ten durnowaty skiper robi zwroty i zaloganty leza z rozlanym piwem . Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: Napiwki dla zeglarza!---do MalMal 16.06.02, 20:12 Gość portalu: zybi napisał(a): > Jak sie plynie na zaglach , to ile trzeba dac sternikowi co by pasazerowie nie > obijali sie o burty. My tu wychylamy za zdrowie kapitana a ten durnowaty > skiper robi zwroty i zaloganty leza z rozlanym piwem . Jak jade autobusem ,to ile mam dac kierowcy by zaloganty nie obijali sie o siebie.ja tu czytam gazete a ten durnowaty szofer robi zakrety i zalogantyleza z pognieciona gazeta. Na tego buraka nie ma lekarstwa jak wypali to z grubej rury.Ty Zybi jednak jeastes idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
mineta123 Re: Napiwki dla zeglarza!---do MalMal 16.06.02, 20:17 cornio napisał(a): Na tego buraka nie ma lekarstwa jak wypali to z grubej > rury.Ty Zybi jednak jeastes idiota. ...I ozdoba tego FORUM. Nieprawdaz Aniutek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Napiwki dla zeglarza!---do MalMal IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 17.06.02, 00:15 mineta123 napisał(a): > cornio napisał(a): > > Na tego buraka nie ma lekarstwa jak wypali to z grubej > > rury.Ty Zybi jednak jeastes idiota. > > ...I ozdoba tego FORUM. Nieprawdaz Aniutek??? PRAWDAZ :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Napiwki dla zeglarza!---do ... cornio IP: 130.68.2.* 17.06.02, 04:22 Drogie dziecko ja wyraznie zaadresowalem swoja wypowiedz ---do MALMAL. Nie pisale do ciebie , to po jaka cholere odzywasz sie nie pytany.???? Jak bede chcial napisac post -----do ...cornio ( w miejsce 3 kropek wstaw sobie jakies wulgaryzmy) i bedziesz wiedzial ze to to ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAAAJ!!! JAK DAJESZ W KOSCIELE - TO MOZESZ I W KNAJPIE IP: 2.2.STABLE* / *.telia.com 16.06.02, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-23 Re: Napiwki dla kelnera! IP: *.dyn.optonline.net 17.06.02, 00:37 papierz napisał(a): > No wlasnie moji drodzy, ile sie placi w Waszych krajach? Dlaczego > placimy napiwki? > > PS. Hiszpania nie jest tu wyjatkiem! lepiej pomyslec komu dajemy napiwki, bo sfera "dawania" robi sie chyba coraz wieksza, ja osobiscie nie mam z tym problemow, i daje czesto i rowno : w restauracjach, na parkingu, w taksowce, w hotelu, cieciowi, w kosciele (bywam z raz na rok), fryzjerowi... hmmm jak przyszlo do dawania "moverom" to zaczal mnie prawie z..bal za to ze na 4-rech chlopa dostali tylko $80. p.s. fajnie by bylo zebys sie papa odpierdolil w koncu od dona i zajal czyms pozytecznym, co? swiat bylby lepszy przez to trust me! Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: Napiwki dla kelnera! HISZPANIA 17.06.02, 04:33 Do papy - jestem STYRO, nie Don)) i popieram przedmowce - zostaw Dona w spokoju... Juz wystarczy... W Hiszpanii napiwki z reguky kolo 5% w restauracjach - w barach roznie - zazwyczaj reszta jaka Ci zostanie - te drobniaki (€centy). Pozdrawaim Z Madrytu. Odpowiedz Link Zgłoś
conyo Papierz-Boczek-i inne reinkarnacje 17.06.02, 04:38 Upraszane sa goraco aby sie definitywnie od..bal od Cornio itp. Boczek, zajmij sie czyms ciekawszym bo z kazdym dniem jak te androny wypisujesz, to staczasz sie coraz bardziej. Rzeczy ktore wymyslasz nie sa nawet zdalnie zabawne. Talent masz a wiec skieruj go spowrotem na normalne tory. Robi sie k. nudno. Odpowiedz Link Zgłoś