nenetka 03.06.05, 16:10 Czesc ,w ta niedziele,jade z mezem (on tam pracuje na miesiac)do miasta Bristol;ciekawa jestem jak tam jest i czy nie bede sie nudzic bo jak nie to moge zostac dluzej,czy ktos zna to miasto,sa tam jacys rodacy???dzieki,Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannali Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 03.06.05, 21:12 Witaj! Mieszkam w Bristolu od siedmiu miesiecy, wiec wiele atrakcji nadal nieodkrytych. Genaralnie jest to bardzo ladne miasto i ma wiele do zaoferowania (dzieciom rowniez, jesli wybierasz sie z takowymi). Jesli chodzi o rodakow, to jak w calym UK pelno nas juz wszedzie. W Bristolu mamy od niedawna nawet cotygodniowe spotkania dla polskojezycznych mam z pociechami. Moj email joannali@go2.pl Pozdrawiam i moze do zobaczenia w Bristolu! Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 06.06.05, 00:35 Super ze znalazlam kogos z Bristolu.Wyjezdzam tam w lipcu z synkiem Hubertem (21m-cy) do meza.Strasznie sie boje bo z jezykiem kiepsko i wogole.Jesli mozesz to napisz jak wyglada tam sytuacja jesli chodzi o sluzbe zdrowia, bo najbardziej sie obawiam o zdrowie Hubercika. Fajnie ze sa spotkania polskich mam, moze w ten sposob kogos poznam... Pozdrawiam serdecznie i czekam na informacje Sylwia i Hubi(24.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
joannali Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 06.06.05, 23:46 Witaj Sylwio! Nasze chlopaki sa w tym samym wieku. Moj Szymek wlasnie skonczyl 22 miesiac.Jesli chodzi o opieke medyczna w Wielkiej Brytanii, wiele juz bylo mowione na ten temat na tym forum, ale w sumie nie jest tak zle. Tak jak wspomnialam, jest tu juz spora grupka polskich mam i cieszymy sie, ze niedlugo dolaczysz do naszego grona. Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia wkrotce! Joanna Ps. pisz na: joannali@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 07.06.05, 12:55 Witaj Joanno Ciesze sie ze nie bede tam zupelnie sama jak palec...Moze nasze dzieciaczki sie polubia (:.Wczoraj rozmawialam z mezem i prawdopodobnie zamieszkamy jednak w Portishead lub Easton In Gordano...niestety,ale to nie jest zbyt daleko od Bristolu i mam nadzieje ze uda nam sie spotkac. Pozdrawiam Sylwia i Hubercik Odpowiedz Link Zgłoś
joannali Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 07.06.05, 17:58 Witaj Sylwio! Jesli zamieszkacie w Portishead to sa tam na pewno dwie polskojezyczne rodziny i min Agnieszka z dwiema coreczkami, koordynatorka naszych polskich spotkan. Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 07.06.05, 23:19 Joasiu! masz numer gg?/ Mam kilka pytan do Ciebie,jesli mozesz to mi podaj i napisz kiedy Cie moge na gg lapac. Moj numer 4411648 Pozdrawiam Sylwia i Hubercik Odpowiedz Link Zgłoś
joannali Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 09.06.05, 15:04 Sylwio nie korzystam niestety z gg, lecz wszelkie pytania mozesz przeslac mi na wczesniej podany adres email ewentualnie mozemy pogadac przes skype, jesli uzywasz tego programu. Pozdrawiam! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
remisie Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 01.08.05, 20:55 Witam. Asiu, pozwoliłam sobie napisać do Ciebie email na podany adres. Pozdrawiamy. Sylwia z Synkiem są już pewno w UK. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 01.08.05, 23:23 Hej dziewczyny! Niestety ja dopiero za około miesiąc dołączę do męża w Bristolu.Troszkę nam się to przedłużyło ale w międzyczasie byliśmy całą trójką na wczasach, więc nie ma tego złego... Proszę doradźcie mi w jakiej najlepiej dzielnicy Bristolu zamieszkac?? tzn.Głownie chodzi mi o spokoj,jakies parki w sasiedztwie itp. Pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo się poznamy... Sylwia i Hubercik Odpowiedz Link Zgłoś
remisie Re: BRISTOL-JAK TAM JEST,? 02.08.05, 07:45 Hej Sylwia.. Fajnie, że mogliście spedzić razem wakacje. Byłam pewna, że już od dawna wędrujesz po bristolskich ścieżkach My wybieramy się w jesieni, więc temat dobrej okolicy do mieszkania z maluszkiem bardzo nas interesuje.. Pozdrawiamy z Krakowa. Renia i Maksiu Odpowiedz Link Zgłoś