dundee_girl 17.07.02, 06:35 Ha! tak jest, dzisiaj mam imieniny) w zwiazku z tym skaldam sobie i immieniczkom wszystkiego the best! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ozpol Re: IMIENINY w Australii ?!?!?! 17.07.02, 07:26 dundee_girl napisała: > Ha! tak jest, dzisiaj mam imieniny) w zwiazku z tym skaldam sobie i > immieniczkom wszystkiego the best! OK wszytkiego naj.. naj.. i oby... i zeby... buzka .. w raczke, ale kto tutaj obchodzi imieniny?? Jak bys byla w grupie polskiej to moze i by ktos pamietal ale tak ... powoli zapomnij ..tylko rodzina najblizsza bedzie o tym pamietac. Urodziny to tak ale jak przkroczysz x0 to tez powili zapomnisz i bedziesz chciala aby zapomniani. jescze raz niedzwiadek i naj.. oby... zeby.. i wogole.. Odpowiedz Link Zgłoś
mordyga Re: IMIENINY 17.07.02, 07:26 Wszystkiego najlepszego w dniu imienin Dundee!!!!! Niech Ci sie szczesci w zyciu jak najobficiej. A tak poza tym to nawet nie wiedzialam, ze w panteonie swietych mamy jakas Dundee girl ) Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: IMIENINY 17.07.02, 08:01 Bardzo dziekuje i rzeczywiscie, ci poganie australijczycy nie maja pojecia co to imieniny.. niema jak to bylo kiedys w biurze, winko, szampanik, ciastka, tort! Dyrektor przyszedl zyczenia zlozyl.. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: IMIENINY 17.07.02, 08:17 nie ma to jak polskie imieniny urodziny to nie toooo, ze wzgledu na wzglad)) Najlepszego !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: IMIENINY 17.07.02, 08:21 No to niech sie swieci Swieta Dundee... Wszytskiego naj... Tylko nie zasnij pod rura,jak to drzewiej bywalo ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal jak zwykle nie na temat - IP: *.tiaa-cref.org 17.07.02, 15:30 Szanowne Panie i Panowie. Na wstepnie oczywiscie pozwole sobie zlozyc gratulacje i uszanowanie Paniom solenizantkom. Pytanie moje natomiast dotyczy instytucji imienin. Przyznac musze ze skruchom ze jest mi calkowicie obca, budzi jednak we mnie szczere zainteresownia. A mianowicie. Skad pochodzi tradycja imieninowa? Jedynem narodem u ktorego udalo mi soe zaobserwowalc ten fenome sa rosjanie. Jak ta tradycja zawedrowala na ziemie PL, i w ktorych regionach PL sie imieniny obchodzi? Z doswiadczenia wiem ze tradycja ta nie istnieje na Slasku. Z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: jak zwykle nie na temat - 17.07.02, 16:35 tradycja imienin nie jest tylko polska. Podobnie ,choc nie do konca swietuja we Wloszech i Francyi. Jest to feta/ impreza ku czci patrona. Drzewiej bywalo, ze dziecko "przynosilo" sobie imie. Pojawialo sie ,rodzice patrzali w kalendarz, ktorego to swietego dzis i buch - imie jest. Potem zaczelo sie dopiero powtarzanie imion przodkow, slawnych ludzi lub postaci literackich. filmowych. Co nie przeszkadza mi zlozyc zyczen DUNDEE, baw sie dobrze i niech slonko wroci do Australyi. caluski i rozyczka z krzaczora rozyczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Duza buzka!!!!! IP: *.dialo.tiscali.de 17.07.02, 15:36 dundee_girl napisała: > Ha! tak jest, dzisiaj mam imieniny) w zwiazku z tym skaldam sobie i > immieniczkom wszystkiego the best! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka Re: IMIENINY 17.07.02, 16:40 Jak najwiecje wszystkiego najlepszego i duzy kisek i huggy Ale fajnie ze mi przypomnialas... Moje tez niedlugo i pewnie tez zaczne taki watek bo tu u mnie nikt o imieninach nie slyszal Tylko nie pij dzisiaj kawy/herbaty ino cosik lepszejszego Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: IMIENINY IP: *.tin.it 17.07.02, 16:42 Wszystkiego dobrego i duzych, rozowych okularow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: IMIENINY IP: 168.143.113.* 17.07.02, 18:15 dundee_girl napisała: > Ha! tak jest, dzisiaj mam imieniny) w zwiazku z tym skaldam sobie i > immieniczkom wszystkiego the best! Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelD Wszystkiego najlepszego! IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 17.07.02, 20:16 radosci ducha, trzymiesiecznej podrozy doookola australii, zimowych wakcji na Fidzi radosnego szalenstwa zakupow w Myer'ze zeby ci sie chodzilo z radoscia do pracy i zebys mogla ,,cut down the cofffein intake" serdeczne usciski Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anza Re: IMIENINY IP: *.prodigy.net.mx 17.07.02, 20:30 dundee_girl napisała: > Ha! tak jest, dzisiaj mam imieniny) w zwiazku z tym skaldam sobie i > immieniczkom wszystkiego the best! Dzisiaj masz imieniny, wiec zyczenia Ci sklecimy. A temu, kto mówi ze ten dzien nie istnieje, niech mu sie szaro zawsze dzieje. Niech milosc i sex w Twym domu gosci, Sprawiajac Ci tym wiele radosci. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: IMIENINY IP: *.enter.net 18.07.02, 00:23 Wszystkiego Naj...... ja osobiscie i moja Naj.obchodzimy rowniez imieniny i tak trzymaj jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: IMIENINY IP: 5.3R* / *.home.cgocable.net 18.07.02, 00:36 Ja z gozdzikiem rozowym, prosze bardzo, Dundee-girl, wszystkiego najlepszego, milych dni i wszelkiej pomyslnosci A te ciasteczka to sama pieklas ? wygladaja smakowicie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: IMIENINY 18.07.02, 01:00 Dzieki raz jeszcze za zyczenia. Imieniny sie skonczyly Dzien zaczal sie pieknie, a dalej potoczyl sie nie tak rozowo, pare dni wczesniej zepsulam samochod i wlasnie w imieniny musialam pokryc koszty - $500! Reka mi sie tzresla jak placilam ... reszte wieczoru spedzilam popijajac drinki nazwie Ruski i ogladlam The Simpsons. Dzis boli mnie glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: IMIENINY 18.07.02, 02:23 Spoznione ale szczere "Sto lat, sto lat, niech zyje, zyje nam, a kto z nami nie wypije nigdy nie zagasnie" Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: IMIENINY 18.07.02, 03:39 Jakie spoznione? przeciez to tradycja przeciagac impreze na kilka dni! ) Szkoda tylko ze do pracy trzeba wstac... Odpowiedz Link Zgłoś