Dodaj do ulubionych

Ciecz ktora nazywaja w USA kawa

18.10.02, 16:19
Obserwuj wątek
    • anna_wu Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa 18.10.02, 19:59
      Chciales cos powiedziec wiecej na ten temat? Kazdy wie jaka jest klasyczna
      amerykanska kawa, nie musisz jej jednak pic jak Ci nie smakuje. Jest naprawde
      inna alternatywa.
    • Gość: kluba1 Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: *.we.client2.attbi.com 18.10.02, 20:19
      a o ktora ci chodzi bo jest tyle rodzai ( nie wiem, czy wiesz....)
    • roseanne Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa 18.10.02, 20:46
      byl sobie film "Godzilla", ta wersja z Jeanem Reno - scena z kawa jest
      wspaniala i oddaje moje zdanie na temat tej cieczy.
      wole parzona w domu
    • Gość: Ola Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: *.corp.redshift.com 18.10.02, 21:40
      U nas nazywa sie to coffee...Widocznie nie byles w USA i nie wiesz co piszesz.
      U nas sa wszelkie mozliwe kawy i ostatnio bedac w Europie nie moglam znalezc
      porzadnej, wg mnie, kawy. Dopiero wizyta w "Starbucks", Amerykanskiej firmie z
      Seattle bioracej sztormem Europe, pomogla mi upieknic moja podroz.
      Oczywiscie ze to nie Amerykanska kawa ale Peruwianska, Brazylijska, Etiopska
      itd, itp. Kwestia jest jak jest zaparzana, podawana, w jakich ilosciach i z
      jakimi dodatkami.
      Znajoma z Polski od ostrej krytyki nad lokalna kawa w 2 tygodnie przeszla do
      zupelnego uwielbienia ( aby nie powiedziec uzaleznienia) do Starbucks. Teraz
      placze z W-wy. Jednak jest nadzieja ze Starbucks tam sie wkrotce otworzy.
      Cos w wami Europejczykami jest ze tlumami okupujecia McDonalds, Burger Kings i
      Starbucks. Widocznie do dobrego tonu nalezy krytykowanie "co amerykanskie" a
      potem biegniecie do tych miejsc serwujacych powyzsze.
      Smacznego.
      • Gość: chicago Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: NTPROXY* / 170.118.157.* 18.10.02, 21:44
        Wlasne zabieralem sie do wpisu o Starbuck's, ale lepiej bym sam nie potrafil!
        • anna_wu "Starbucks" 18.10.02, 22:57
          Broniarek mial pewno na uwadze kawe robiana w "coffeemaker" i do tego pewno
          dosyc lurowata. Generalnie nie czesto mozna dostac innego rodzaju kawe w
          roznego rodzaju jadlodajniach itp.
          "Starbucks" nie bylby zly gdyby obsluga byla troche bardziej wyluzowana. Nie
          rozni sie ona od tej jaka mozna spotkach w supermarketach, niestety.
          • roseanne Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:03
            chyba masz zle doswiadczenia
            bylam w kilku miejscach ,wszedzie bylo ok
            najfajniej w Ottawie
            • anna_wu Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:10
              Nosza wszyscy takie same uniformy i powtarzaja "have a nice day" bezplociowo
              oczywiscie. Kiedys to jeden chlopak caly czas wycieral szmata podloge na srodku
              sali, constans po prostu.
              Moze gdzies indziej jest inaczej, zwlaszcza w Kanadzie jest napewno duzo
              fajniej.
              smile
              • roseanne Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:14
                w moim ulubionym, St.Catharines, maja bardzo wygodne fotele, nigdy nie
                widzialam szmat od podlogi i obsluga milo zartuje
                • anna_wu Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:17
                  Chyba troche przesadzilam. Naprawde to miejsce naprawde jest sympatyczne, mila
                  muzyka i wnetrza zwykle ciekawe. Lubie tam posiedziecsmile
                  • roseanne Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:26
                    posiedze sobie jutro smile
                  • Gość: Leosia ciecz lub kawa IP: 130.68.2.* 18.10.02, 23:40
                    Amerykanska kawe pije sie w kazdym miejscu
                    W Polsce idzie sie na kawe do kawiarni.

W pracy pije kilka kubkow kawy.
                    Polska kawa jest inaczej przyzadzana i nie mozna wypic kilku szklanek
                    • Gość: Ola Re: ciecz lub kawa IP: *.corp.redshift.com 20.10.02, 22:27
                      hehe...to dobre. Faktycznie jak jezdzilismy po Hiszpanii wynajetym autem to
                      lapsko ciagle mi bieglo do miejsca gdzie mam zawsze kawe czy inny napitek.
                      Sila przyzwyczajenia.
                      Atmosfera w Starbucks jest bardzo luzna, mila. Nie mam pojecia skad ktos mial
                      inne wrazenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka