anna_wu Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa 18.10.02, 19:59 Chciales cos powiedziec wiecej na ten temat? Kazdy wie jaka jest klasyczna amerykanska kawa, nie musisz jej jednak pic jak Ci nie smakuje. Jest naprawde inna alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: *.we.client2.attbi.com 18.10.02, 20:19 a o ktora ci chodzi bo jest tyle rodzai ( nie wiem, czy wiesz....) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa 18.10.02, 20:46 byl sobie film "Godzilla", ta wersja z Jeanem Reno - scena z kawa jest wspaniala i oddaje moje zdanie na temat tej cieczy. wole parzona w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: *.corp.redshift.com 18.10.02, 21:40 U nas nazywa sie to coffee...Widocznie nie byles w USA i nie wiesz co piszesz. U nas sa wszelkie mozliwe kawy i ostatnio bedac w Europie nie moglam znalezc porzadnej, wg mnie, kawy. Dopiero wizyta w "Starbucks", Amerykanskiej firmie z Seattle bioracej sztormem Europe, pomogla mi upieknic moja podroz. Oczywiscie ze to nie Amerykanska kawa ale Peruwianska, Brazylijska, Etiopska itd, itp. Kwestia jest jak jest zaparzana, podawana, w jakich ilosciach i z jakimi dodatkami. Znajoma z Polski od ostrej krytyki nad lokalna kawa w 2 tygodnie przeszla do zupelnego uwielbienia ( aby nie powiedziec uzaleznienia) do Starbucks. Teraz placze z W-wy. Jednak jest nadzieja ze Starbucks tam sie wkrotce otworzy. Cos w wami Europejczykami jest ze tlumami okupujecia McDonalds, Burger Kings i Starbucks. Widocznie do dobrego tonu nalezy krytykowanie "co amerykanskie" a potem biegniecie do tych miejsc serwujacych powyzsze. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicago Re: Ciecz ktora nazywaja w USA kawa IP: NTPROXY* / 170.118.157.* 18.10.02, 21:44 Wlasne zabieralem sie do wpisu o Starbuck's, ale lepiej bym sam nie potrafil! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu "Starbucks" 18.10.02, 22:57 Broniarek mial pewno na uwadze kawe robiana w "coffeemaker" i do tego pewno dosyc lurowata. Generalnie nie czesto mozna dostac innego rodzaju kawe w roznego rodzaju jadlodajniach itp. "Starbucks" nie bylby zly gdyby obsluga byla troche bardziej wyluzowana. Nie rozni sie ona od tej jaka mozna spotkach w supermarketach, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:03 chyba masz zle doswiadczenia bylam w kilku miejscach ,wszedzie bylo ok najfajniej w Ottawie Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:10 Nosza wszyscy takie same uniformy i powtarzaja "have a nice day" bezplociowo oczywiscie. Kiedys to jeden chlopak caly czas wycieral szmata podloge na srodku sali, constans po prostu. Moze gdzies indziej jest inaczej, zwlaszcza w Kanadzie jest napewno duzo fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:14 w moim ulubionym, St.Catharines, maja bardzo wygodne fotele, nigdy nie widzialam szmat od podlogi i obsluga milo zartuje Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: 'Starbucks' 18.10.02, 23:17 Chyba troche przesadzilam. Naprawde to miejsce naprawde jest sympatyczne, mila muzyka i wnetrza zwykle ciekawe. Lubie tam posiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leosia ciecz lub kawa IP: 130.68.2.* 18.10.02, 23:40 Amerykanska kawe pije sie w kazdym miejscu W Polsce idzie sie na kawe do kawiarni. W pracy pije kilka kubkow kawy. Polska kawa jest inaczej przyzadzana i nie mozna wypic kilku szklanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ciecz lub kawa IP: *.corp.redshift.com 20.10.02, 22:27 hehe...to dobre. Faktycznie jak jezdzilismy po Hiszpanii wynajetym autem to lapsko ciagle mi bieglo do miejsca gdzie mam zawsze kawe czy inny napitek. Sila przyzwyczajenia. Atmosfera w Starbucks jest bardzo luzna, mila. Nie mam pojecia skad ktos mial inne wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś