apaszka26 28.12.05, 01:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=33996818 w linki podane tam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trepptak Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 02:03 Hm. Trudne pytanie, bo nie porownujsz jablek do jablek. No ale jesli chodzi o marki to strzal w dziesiatke, Toyota jak i Honda sa niezawodne super trzymaja cene przy pozniejszej odsprzedazy i ne sa drogie w ejsploatacji. Domyslam sie ze jestes w USA . trzymaj sie z dala od samochodow amerykanskich to bedziesz OK. Pozodzenia w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 02:53 Jesli kobieta prosi o rade...to wydaje mi sie takie najlepsze auto jest: -nie trzeba przy nim nic robic, zwlaszcza wymieniac olej -musi miec ladna tapicerke, imponujacy kolor i wyglad zewnetrzny reszta jest nie wazna absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 05:43 apaszka26, Napisalam odpowiedz na tamtym forum ale nie znalazlam tam guziczka "wyslij". No to wklejam to tutaj. Dwa pytania. W jakim kraju bedziesz kupowac? Miedzynarodowe firmy przystosuja swoje produkty do wymagan odbiorcow w roznych krajach. Mercedes w Stanach nie jest tym samym mercedesem co ten w Europie Zach. Do czego bedziesz uzywac tego samochodu? Nie chcesz wozic dzieci na zajecia pozalekcyjne Urban Assault Vehicle (suv), ale nie bedziesz ciagnac przyczepy z lodka jakas compact honda, ktora zuzywa 1/3 paliwa pozeranego prze suv... Jak potrzebujesz samochod na dlugie jazdy to kupisz raczej sedana niz compact; itd, itp. Jak odpowiesz sobie na te dwa pytania i wciaz bedziesz chciala pogadac to sie odezwe do Ciebie. Wtedy bedziesz juz mogla prosic o porady znawcow mechaniki bo nareszcie beda sie mogli wypowiedziec. Na razie oni niewiele moga Ci powiedziec bo Twoje pytanie jest bardzo szerokie. Trzymaj sie i nie podejmuj pohopnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 06:42 Podoba mi sie to okreslenie compact-car, hehe... cos w rodzaju cienka konserwa, twarde siedzenia powoduja odciski na "zyci", cienka blacha drzwi sie wyginaja niedomykajac, delikatne podwozie, koleczka 13in., wiekszy podmuch wiatru wyrzuca zabawke z autostrady…co tu jeszcze…acha najwazniejsze by tablica rozdzielcza sprawiala wrazenie, duzo lampeczek, galeczek, dupireleczek ect. > compact-car = junk car for little people Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 06:47 taka mydelniczka to sie nawet dobrze jedzie..trzymasz rence za glowa, zgiety by nie nabic sobie guza o dach, a kierujesz kolanami...no i wazne by obuwie nie bylo za duze bo nie trafisz w pedaly, mylac gaz z hamulcem Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 10:33 warcholski, Ale przyznasz, ze compact subaru nie jest rowny compact honda choc oba sa bardziej elektrycznymi wozkami niz samochodami. Dajmy szanse naszej forumowiczce na zastanowienie sie do czego jest jej ten samochod potrzebny. POzniej bedziemy mieli czas na wybrzydzanie na marki w podanej przez nia kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
graybar Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 17:11 A ktora Honda jest compact car? Compact car to dla mnie Chevy Aveo albo Scion xA Odpowiedz Link Zgłoś
apaszka26 Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 11:34 autko bedzie na pol dla mojego meza i dla mnie.bedziemy jezdzili do naszych prac,maz do szkoly,ja na zakupy,wycieczki do lasu,na wakacje itp..,dzieci nie mamy i nie zamierzamy w najblizszej przyszlosci miec.. Odpowiedz Link Zgłoś
annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 29.12.05, 02:18 apaszka26 napisała: "autko bedzie na pol dla mojego meza i dla mnie" Z tego co napisalas potrzebujez samochodu na wszelkie okazje w Polsce. Popraw mnie jezeli sie myle, ale tak mi sie wydaje zwazywszy na roznorodnosc zastosowania tego samochodu. No to juz wiemy, ze suv odpada bo milionerami nie jestescie (mielibyscie wtedy wiecej samochodow ) a tylko milionerow w Polsce stac na koszty utrzymania suv. Pozostaje Ci wiec wybor miedzy sedan i compact. compact generalnie jest tanszy w obsludze, duzo mniej pali i lepiej sie nim w miescie manewruje. Jednak juz Ci ktos powiedzial, ze wiele z nich jest bardzo niewygodnych. Nie wszystkie, wsrod japonskich mozna sobie cos sensownego wybrac. Ale compact nie jest tak bezpieczny przy wypadkach drogowych a te w Polsce sa wciaz norma. Sedan polyka duzo paliwa, szczegolnie w miescie, jest drozszy przy naprawach, ale daje Ci wieksze mozliwosci wyjscia calo z wypadku i duzy komfort jazdy. Ja na tym na razie koncze. Forumowicze prawdopodobnie duzo tutaj dodadza. Pomysl co Ci lepiej pasuje. Jak juz czesciowo do tego dojdziesz to wtedy zacznij pytac o marki. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ja jestem bardziej za toyota a maz za honda 28.12.05, 15:04 to ty sobie kup toyote, a maz honde Odpowiedz Link Zgłoś
starapierdola Hyundai 28.12.05, 15:51 niech kupi sobie hundaja 10 lat gwarancji a poza tym to troche honda a troche toyota wiec i ona i maz beda zadowoleni my mamy Kia i Hundai Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 16:20 obydwa paskudne ale o gustach sie nie dyskutuje, jak masz gdzie parkowac wybierz toyote ale uwazaj na drzwi Odpowiedz Link Zgłoś