Dodaj do ulubionych

kobieta prosi o rade kliknijcie please

28.12.05, 01:57
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=33996818
w linki podane tam!
Obserwuj wątek
    • trepptak Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 02:03
      Hm. Trudne pytanie, bo nie porownujsz jablek do jablek.
      No ale jesli chodzi o marki to strzal w dziesiatke, Toyota jak i Honda sa
      niezawodne super trzymaja cene przy pozniejszej odsprzedazy i ne sa drogie w
      ejsploatacji.
      Domyslam sie ze jestes w USA . trzymaj sie z dala od samochodow amerykanskich
      to bedziesz OK.
      Pozodzenia w wyborze.
      • warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 02:53
        Jesli kobieta prosi o rade...to wydaje mi sie takie najlepsze auto jest:
        -nie trzeba przy nim nic robic, zwlaszcza wymieniac olej
        -musi miec ladna tapicerke, imponujacy kolor i wyglad zewnetrzny
        reszta jest nie wazna absolutnie.
    • annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 05:43
      apaszka26,
      Napisalam odpowiedz na tamtym forum ale nie znalazlam tam guziczka "wyslij". No
      to wklejam to tutaj.

Dwa pytania.
      W jakim kraju bedziesz kupowac? Miedzynarodowe firmy przystosuja swoje produkty
      do wymagan odbiorcow w roznych krajach. Mercedes w Stanach nie jest tym samym
      mercedesem co ten w Europie Zach.
      Do czego bedziesz uzywac tego samochodu? Nie chcesz wozic dzieci na zajecia
      pozalekcyjne Urban Assault Vehicle (suv), ale nie bedziesz ciagnac przyczepy z
      lodka jakas compact honda, ktora zuzywa 1/3 paliwa pozeranego prze suv... Jak
      potrzebujesz samochod na dlugie jazdy to kupisz raczej sedana niz compact; itd,
      itp.
      Jak odpowiesz sobie na te dwa pytania i wciaz bedziesz chciala pogadac to sie
      odezwe do Ciebie. Wtedy bedziesz juz mogla prosic o porady znawcow mechaniki bo
      nareszcie beda sie mogli wypowiedziec. Na razie oni niewiele moga Ci powiedziec
      bo Twoje pytanie jest bardzo szerokie.
      Trzymaj sie i nie podejmuj pohopnych decyzji.
      • warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 06:42
        Podoba mi sie to okreslenie compact-car, hehe... cos w rodzaju cienka konserwa,
        twarde siedzenia powoduja odciski na "zyci", cienka blacha drzwi sie wyginaja
        niedomykajac, delikatne podwozie, koleczka 13in., wiekszy podmuch wiatru
        wyrzuca zabawke z autostrady…co tu jeszcze…acha najwazniejsze by tablica
        rozdzielcza sprawiala wrazenie, duzo lampeczek, galeczek, dupireleczek ect.
        > compact-car = junk car for little people
        • warcholski Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 06:47
          taka mydelniczka to sie nawet dobrze jedzie..trzymasz rence za glowa, zgiety by
          nie nabic sobie guza o dach, a kierujesz kolanami...no i wazne by obuwie nie
          bylo za duze bo nie trafisz w pedaly, mylac gaz z hamulcem
        • annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 10:33
          warcholski,
          Ale przyznasz, ze compact subaru nie jest rowny compact honda choc oba sa
          bardziej elektrycznymi wozkami niz samochodami. Dajmy szanse naszej
          forumowiczce na zastanowienie sie do czego jest jej ten samochod potrzebny.
          POzniej bedziemy mieli czas na wybrzydzanie na marki w podanej przez nia
          kategorii.
          • graybar Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 17:11
            A ktora Honda jest compact car? Compact car to dla mnie Chevy Aveo albo Scion xA
    • apaszka26 Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 11:34
      autko bedzie na pol dla mojego meza i dla mnie.bedziemy jezdzili do naszych
      prac,maz do szkoly,ja na zakupy,wycieczki do lasu,na wakacje itp..,dzieci nie
      mamy i nie zamierzamy w najblizszej przyszlosci miec..
      • annahidalgo Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 29.12.05, 02:18
        apaszka26 napisała: "autko bedzie na pol dla mojego meza i dla mnie"

Z tego co napisalas potrzebujez samochodu na wszelkie okazje w Polsce. Popraw
        mnie jezeli sie myle, ale tak mi sie wydaje zwazywszy na roznorodnosc
        zastosowania tego samochodu. No to juz wiemy, ze suv odpada bo milionerami nie
        jestescie (mielibyscie wtedy wiecej samochodow ) a tylko milionerow w Polsce
        stac na koszty utrzymania suv. Pozostaje Ci wiec wybor miedzy sedan i compact.
        compact generalnie jest tanszy w obsludze, duzo mniej pali i lepiej sie nim w
        miescie manewruje. Jednak juz Ci ktos powiedzial, ze wiele z nich jest bardzo
        niewygodnych. Nie wszystkie, wsrod japonskich mozna sobie cos sensownego
        wybrac. Ale compact nie jest tak bezpieczny przy wypadkach drogowych a te w
        Polsce sa wciaz norma. Sedan polyka duzo paliwa, szczegolnie w miescie, jest
        drozszy przy naprawach, ale daje Ci wieksze mozliwosci wyjscia calo z wypadku i
        duzy komfort jazdy.
        Ja na tym na razie koncze. Forumowicze prawdopodobnie duzo tutaj dodadza.
        Pomysl co Ci lepiej pasuje. Jak juz czesciowo do tego dojdziesz to wtedy
        zacznij pytac o marki.
    • apaszka26 ja jestem bardziej za toyota a maz za honda 28.12.05, 11:45
      • ontarian Re: ja jestem bardziej za toyota a maz za honda 28.12.05, 15:04
        to ty sobie kup toyote, a maz honde
        • starapierdola Hyundai 28.12.05, 15:51
          niech kupi sobie hundaja
          10 lat gwarancji a poza tym to troche honda a troche toyota wiec i ona i maz
          beda zadowoleni

my mamy Kia i Hundai
    • edytkus Re: kobieta prosi o rade kliknijcie please 28.12.05, 16:20
      obydwa paskudne ale o gustach sie nie dyskutuje, jak masz gdzie parkowac wybierz toyote ale uwazaj
      na drzwi wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka