Dodaj do ulubionych

dlaczego Polacy na obczyznie to chamy?

10.01.06, 02:06
Jeden drugiemu noge podstawia. Jak komus idzie lepiej niz nam to trzeba mu
jakiegos walka wykrecic. Dlaczego Polscy sa tacy zawistni i zamiast sie
wspierac i pomagac sobie, wciaz innym zle zycza??
Wiele podrozuje i spotkalam sie z takim zachowaniem wsrod POlonii w
Niemczech, Holandii a przede wszytkim w USA.
Obserwuj wątek
    • legendarny_ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 02:18
      To co? myslisz ze wyjazd poza granice Polski powoduje natychamiastowe chamienie?
      Idac dalej takim toem myslenia ty za kazdym razem jak wyjezdzasz poza Polske
      stajesz sie chamem a wracajac do Polski okazem chodzacej kultury?

A moze wyjasnienie jest duzo prostsze?
      To ze jest sie chamem jest synonimem Polaka? Wiekszosc Polakow to zdecydowanie
      brak kultury czyli chamstwo a to jest bardziej widoczne na tle innych nacji?
      Ten niewielki procent normalnych Polakow i tak sie schowa przed Toba bo juz
      doskonale wie co go moze spotkac ze strony przybysza z Polski...
    • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 02:32
      wybacz, ale ja niestety stronie od Polakow na obczyznie. Mialam dosc takich
      sytuacji w pracy np, ze ludzie kradli co sie dalo. (nawet sucha pszenice, do
      bukietow - i to workami wynosili, nie mam pojecia co z tym robili - chyba tylko
      z zasady, ze jak nie ukradniesz, to jestes oferma.

W Polsce ludzie sie tak nie zachowuja, a na emigracji to sobie pozwalaja -
      Ojciec Rydzyk nie widzi, to mozna krasc?
      • legendarny_ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 02:42
        To ja czegos nie rozumiem.
        Z jednej strony piszesz ze stronisz a z drugiej masz takie doswiadczenie i nawet
        pracujesz z Polakami. Co ty klamiesz tutaj?
        A klamstwo to tez normalna cecha nad w kraju nad Wisla.

A jak myslisz dlaczego w polsce w oknach na parterze i nierzadko pierwszym
        pietrze sa kraty?
        Dla ozdoby?
        • hotdog1 prawdziwe nieszczescie to.......... 10.01.06, 03:02
          pracowac zagranica w miejscu gdzie akurat pracuje grupa polakow ,a juz nie
          daj Boze jesli trafi sie do tego ze akurat supervisor jest rowniez
          polski,wtedy koniec swiata, srubowanie wydajnosci do absurdu,wyscigi kto
          pierwszy ,wzajemne podgryzanie,donoszenie,znoszenie prezentow dla
          supervisora,zapraszanie na kolacyjki i zakrapiane spotkania,windowanie wlasnych
          stawek godzinych poprzez dawanie lapowek itp,itd,niestety to prawda poczawszy
          od Niemiec poprzez Anglie po Kanade i USA. Znam mnostwo przykladow od
          znajomych co przeszli gehenne pracujac w takich sytuacjach.
        • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 03:21
          Kiedys pracowalam. ALe gdy sie zorientowalam jak wyglada sytuacja to szybko
          zmienilam prace i od tego czasu unikam Polonii
          • kurvviarz Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 03:27
            zmian pracy nie pomoze bo stykajac sie z takim chamem jak ertes i tak sie
            pobrudzisz.
            • wami41 UCIECZKA OD POLSKIEGO TOWARZYSTWA 10.01.06, 17:13
              Na emigracji stronienie i ucieczka od polskiego towarzystwa, organizacji,
              kosciolow itp. to polowa sukcesu. Druga polowa to praca i nauka. Ci co odkryli
              to wystarczajaco wczesnie moga i maja sie czym pochwalic.
              • artur666 Re: UCIECZKA OD POLSKIEGO TOWARZYSTWA 10.01.06, 18:01
                Amen.
    • grafiti A dlaczego Polacy w Polsce to chamy? 10.01.06, 03:27
      Wybierajom zlosliwy rzad ktory zastawia pulapki paszportowe i utrudnia
      odwiedzanie rodzicow i znajomych w Polsce. Nawet tutaj na forumie przeznaczonym
      dla tych Polakow co za granica mieszkaja (forum POLONIA) to ci z Polski tutaj
      wipisujom nienawistne posty anty USA Australia i anty inne cywilizowane kraje.
    • legendarny_ertes kraty 10.01.06, 03:40
      istsola to jak to jest z tymi kratami?
      Dlaczego w Polsce sa w oknach kraty?

Przeciez w polsce sama kultura i nikt nie kradnie?
      • itslola Re: kraty 10.01.06, 03:44
        Dobre pytanie.

Ja nie mowie, ze w PL sama kultura, ale ze POlacy jacys bardziej ludzcy sa. A
        jak wyjada,to sie zaczyna wielka konkurencja. Przeciez nie mozna wrocic do PL i
        ma sie okazac, ze sie nie dorobilismy...
        I jak ktos ma lepiej, to trzeba mu przeszkodzic
        • legendarny_ertes Re: kraty 10.01.06, 03:51
          Ludzccy!?
          To ja uprzejmie dziekuje za ta ludzkosc Polakow od ktorej trzeba odgradzac sie
          kratami.
          • itslola Re: ok 10.01.06, 03:56
            udobruchales mnie.
            doszlam do wniosku, ze uogolniam za bardzo.

Napewno tyle samo jest chuliganow w PL co i na obczyznie. A ja mam pecha i
            tylko na takich trafiam.

• kurvviarz Re: ok 10.01.06, 07:09
              nie, tylko trafilas na krola tych chamow, czyli ertesa vel ontariana.
            • prawdziwystarywiarus Re: ok 10.01.06, 15:43
              itslola napisała:

> Napewno tyle samo jest chuliganow w PL co i na obczyznie. A ja mam pecha i
              > tylko na takich trafiam.

Tyle samo? Zaciekawiasz mnie. W Australii nie mam w swoim parterowym domu krat w oknach.
    • felusiak1 tez jestem chamem 10.01.06, 04:41
      przynajmniej w oczach niektorych moich rozmowcow na innym forum.
      Tak sie sklada, ze czasami nerwy puszczaja nawet spokojnym z natury ludziom.
      Ale do rzeczy. Niektore, bardzo negatywne zachowania rodakow na obczyznie maja
      swoje zrodlo w poczuciu anonimowosci, ktora przekalada sie w ich rozumieniu na
      bezkarnosc. Jesli zachowanie nie pociaga za soba zadnych negatywnych
      konsekwencji latwo przekracza sie granice. Jesli dodamy do tego fakt, ze
      wiekszosc rodakow na obczyznie przebywa tam jedynie tymczasowo, konsekwencje
      nagannego zachowania sa zadne.
    • starypierdola [...] 10.01.06, 05:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nadau Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 10:22
      Przecież tajemnicą Poliszynela jest fakt, ze wyemigrowała największa bidota z
      chamskim rodowodem, niezdolna do życia tam, gdzie trzeba ostro konkurować o robotę.
      • legendarny_ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 15:24
        nadau to moze wy mi wyjasnicie dlaczego w Polsce w oknach normalnym widokiem sa
        kraty i to nie tylko na aparterze ale i na pierwszym pietrze?
        Skoro najgorsza czesc wyemigrowala to po co wam te kraty?
        No i wyjasnijcie mi dlaczego na ten przyklad kobiety jezdzace samochodem
        trzymaja torebki na kolanach albo pod siedzeniem bo juz na siedzeniu obok jest
        to niebezpieczne.
        Wyjasnijcie mi nadau rowniez dlaczego zeby cokowliek zalatwic gdziekolwiek
        trzeba dac lapowke?

A na koniec powiedzcie mi dlaczego policjanta mozna przekupic?

Jak to jest nadau??? Przeciez wszyscy najgorsi wyjechali?
        • nadau Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 15:50
          1. Kraty są tylko w starych blokach opuszczonych po emigrantach. W nowych nikt
          ich nie zakłąda.
          2. Nie widziałem jeszcze kobiety, która jeździ z torebką na kolanach, choć
          rzeczywiście zdarzają sie bardzo rzadko napady na torebki w autach, identycznie
          jak za granicą. Robią to nadal nieudacznicy czekający na wizę do US.
          3. Cokolwiek załatwić za łapówkę? Niby co? Cokolwiek?! Bzdura. Ja jeszcze nigdy
          nie dałem żadnej łapówki. Dają frajerzy. a jak ktoś daje to inny bierze. Tak jak
          w US.

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,3103372.html

4. Policjanta można przekupić, bo mało zarabia. I to jest rzeczywiście
          prawdziwy, masowy problem, wręcz zmora.
          • legendarny_ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 16:29
            nadau napisał:

> 1. Kraty są tylko w starych blokach opuszczonych po emigrantach. W nowych nikt
            > ich nie zakłąda.
            Klamiesz jak Polak.

> 2. Nie widziałem jeszcze kobiety, która jeździ z torebką na kolanach, choć
            > rzeczywiście zdarzają sie bardzo rzadko napady na torebki w autach, identycznie
            > jak za granicą. Robią to nadal nieudacznicy czekający na wizę do US.
            Klamiesz jak Polak.

> 3. Cokolwiek załatwić za łapówkę? Niby co? Cokolwiek?! Bzdura. Ja jeszcze nigdy
            > nie dałem żadnej łapówki. Dają frajerzy. a jak ktoś daje to inny bierze. Tak ja
            > k
            > w US.
            Klamiesz jak Polak.
            >
            >
            > serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,3103372.html
            >
            > 4. Policjanta można przekupić, bo mało zarabia. I to jest rzeczywiście
            > prawdziwy, masowy problem, wręcz zmora.

Jak to?!?! Przeciez ci najgorsi wyjechali!!! To kto bierze te lapowki???

Nadau dlaczego wy klamiecie??? Czyz nie dlatego ze jestescie Polakiem?
      • wami41 Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 17:16
        nadau napisał:

> Przecież tajemnicą Poliszynela jest fakt, ze wyemigrowała największa bidota z
        > chamskim rodowodem, niezdolna do życia tam, gdzie trzeba ostro konkurować o
        rob
        > otę.

i dobrze sobie tam radza. to ciekawe, moze ta "bidota z chamskim rodowodem"
        jest po innej stronie.
    • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 16:22
      ok, dochodze do wsniosku, ze tylko Polacy przebywajacy za granica przez krotki
      okres czasu zachowuja sie jak szumowiny. Wynika to pewnie z faktu, ze juz nie
      zamierzaja tu wrocic i jest im obojetne jakie zostawia po sobie wspomnienie.
      Tymaczasem wyrabiaja okropna reputacje reszcie narodu...

• legendarny_ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 16:34
        No popatrz jakiej wolty dokonalas! Wczoraj to chamami byla Polonia a dzisiaj
        jednak Polacy z Polski!
        Prosze jak sie zmienia szybko zdania.
      • prawdziwystarywiarus Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 16:46
        itslola napisała:

> ok, dochodze do wsniosku, ze tylko Polacy przebywajacy za granica przez krotki
        > okres czasu zachowuja sie jak szumowiny. Wynika to pewnie z faktu, ze juz nie
        > zamierzaja tu wrocic i jest im obojetne jakie zostawia po sobie wspomnienie.
        > Tymaczasem wyrabiaja okropna reputacje reszcie narodu...
        >

To teraz idż do domu, kotku i więcej nie myl pojęć "Polonia" i "Polacy przebywajacy za granica przez
        krotki okres". Polonia ma paszporty z innym gatunkiem drobiu na okładce niż ty, ma pracę, domy,
        dzieci, normalne życie, i ty możesz jej naskoczyć. Polacy przebywajacy za granica przez krótki okres
        mają za uszami, bo stale mają pretensje do Zachodu, że on nie jest taki, jak im się w telewizji wydawał.
        • ontarian Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 16:55
          prawdziwystarywiarus napisał:

> Polacy przebywajacy za granica przez krótki okres
          > mają za uszami,
          maja tez zasikane materace
          na ktorych po pieciu spia
    • wujekjurek Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 17:00
      Ja akurat nie widzę różnicy między Polakami z Polski i tymi z zagranicy.
      Odwiedzam Polskę mniej więcej co dwa lata i zawiść jest widoczna i tu i tam.
      • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 17:02
        alez wy wszyscy zawistni jestescie. od razu musicie komus dowalic? i co siebie
        moze kulturalnymi nazywacie???
        Dajeciez spokoj, wychodzi z was to chamstwo o ktorym pisalam!
        • wujekjurek Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 10.01.06, 17:16
          Nie bardzo wiem o co Ci chodzi? W ktrej czi mojej wypowiedzi zauwayłaś zawiść?
        • legendarny_ertes Droga Olu 10.01.06, 17:56
          Bardz cie prosze jako przedstawicielke tego swietlistego narodu znad Wisly o
          zauwazenie ze to Ty dowalilas Polakom za granica zakladajac watek z takim tytulem.
          To z ciebie wyszlo nadwislanskie chamstwo i prostactwo i znow daje znac o sobie
          gdy brakuje argumentow zaczynasz jak taki graybar obrzucac nas epitetami.
        • gosc88 Chamstwo niech sie chamstwem odbija. 10.01.06, 18:00
          1. Czy kazdego Polaka spotkanego nazwalabys chamem ??
          2. Co rozumiesz pod pojeciem: 'Cham'??
          3. Czy spotkalas kiedykolwiek chama-Nie Polaka ??
          • sharonariel [...] 10.01.06, 20:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • bruno5 Re: Lola nie lubi chamow 10.01.06, 20:50
              Hamy to wdzieczna moja klijentela co potrzebuje taniej wodki i papierosow.Niez
              zyja polskie hamy i ich potrzeby.
              • igaspr Re: Jak oczekiwac od innych zeby nas szanowali... 10.01.06, 21:29
                Niestety wiekszos z rodakow za granica udaje, ze z Polska nie maja nic
                wspolnego! Sama mam taka kolezanke, jak idziemy do sklepu to mowi do mnie po
                niemiecku albo ucieka w najdalszy kat sklepu zeby ktos nie pomyslal ze ona jest
                ze mna ( kwoli wyjasnienia najczesciej ide z dzieckiem i oczywiscie sypie do
                niego po polsku) Od roku jest tutaj i uwaza sie za niemke!!!! Pozalowania godne
                ale niestety tak sie zachowuje wiekszosc polakow za granica. Nie maja dumy!!!
                Zero godnosci!!!!! Jak oczekiwac od innych zeby nas szanowali skoro sami siebie
                nie szanujemy?!
                • gosc88 Moze w Niemczech tak jest ale w Am.Polnocnej czy 10.01.06, 21:38
                  Australii zupelnie inaczej. Wierz mi.
          • odadoz1 Re: Chamstwo niech sie chamstwem odbija. 10.01.06, 22:16
            Chamstwo niech sie chamstwem o d c i s k a. Odbijac sie moze np. po coca-coli.
            No chyba ze: gwalt niech sie gwaltem odbija. Ale jakos zle brzmi.
            • gosc88 Zgadza sie: odbija a nie osciska - emigracja robi 10.01.06, 22:22
              swoje, pamiec sie przyprusza, niestety.
              • gosc88 Zgadza sie: odciska a nie odbija. 10.01.06, 22:24
    • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 12.01.06, 00:56
      Pisze tak dlatego, ze tylko u Polakow to zauwazylam. Na przyklad: Mieszkam we
      wloskiej dzielinicy w USA i gdy sie wejdzie do wloskiego sklepu, wszyscy z
      usmiechem, kulturka.
      Gdy wejde do POlskiego sklepu, ignorancja zupelna, i pytaja "czego?" i wzrokiem
      daja mi do zrozumienia, ze wola czytac gazete niz obslugiwac kogos. I oni
      bynajmnije sie nie pospiesza, bo placa im marne grosze. Zupelnie jkaby
      sie "Misia" ogladalo...
      To samo w polskiej resaturacji: kelnera sie doszukac nie mozna.
      Nie wspominajac juz ok polskich liniach lotniczych...
      Porazka totalna
      • ertes Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 12.01.06, 01:03
        Kochanie alez ty wypisujesz glupoty az zal czytac:

"> Nie wspominajac juz ok polskich liniach lotniczych..."

A co to ma wspolnego z Polakami na obczyznie???
        Przeciez Ty prawie kazdym postem potwierdzasz ze to Polacy w Polsce sa chamy!
        • itslola Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 12.01.06, 01:09
          to nie czytaj, jak ci zal
        • bercik48 Re: dlaczego Polacy na obczyznie to chamy? 12.01.06, 01:35
          czy aby mamy przyjemnosc z tym gliniastym co to w szykago byl i naparzal na
          dachach a ze deski byly zmarzniete to niemogl biedak wbic gwozdzia mlotkiem
          i inne bajki z rakowieckiej rodem
          tak trzymac i nie spac mi na sluzbie mimo ze po polnocy
          pompa od gowna musi pracowac bo zaschnie i bedzie smierdzialo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka