bruno5 04.04.06, 20:14 Przez 22 lata tytulem mojego nierubstwa Kanada wyplacila mi 400 000 $.Nie wiem czy sie wstydzic z tego powodu czy byc dumny.Milion takich jak ja i Knada idzie z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zenidlo Re: Kanada idzie z torbami 04.04.06, 22:23 400k nawet kanadyjskich dolarow to duzo pieniedzy. Ile ci z tego zostalo? Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Bruno idzie z torbami 05.04.06, 00:23 po przesiedzeniu 20 lat w Kanadzie ,niczego sie nie dorobil,siedzi w wielkim bloku gdzie smierdzi na klatce schodowej nie wynoszonymi smieciami , a nad glowa jazgoli mu muzyka arabska z glosnikow od muslimskich lokatorow,natomiast sasiad na wspolnym korytarzu,kiedy gotuje swoje hinduskie zarcie to czuc na kilometr. Bruno po 20 latach nie ma nawet samochodu,lazi pieszo,co najwyzej kiedy zona wroci z pracy bierze jej karte autobusowa i jedzie po piwo w plastikowych butelkach [ bo to najtansze] Jedynym wydarzeniem w zyciu Brunera jest wyjazd raz do roku przed sezonem ,kiedy bilety lotnicze sa najtansze ,zwykle marzec ,kwiecien ,do Polski zeby tam sie wreszcie pozadnie nazrec i ponarzekac na kapitalizm siedzac katem u siostry w rowniez w bloku na osiedlu w Toruniu. I tak Brunerowi przeleciala mlodosc i zycie w Kanadzie,kiedy inni w tym czasie posplacali domy, warte dzis po kilka set tysiecy $$$$$,Bruner nie ma nic,kiedy inni zmienaja stary juz samochod na nowiutkiego Chrysllera,Bruner telepie sie na tylnym siedzeniu miejskiego autobusu,kiedy inni wyjezdrzaja na wakajce z cala rodzina na Floryde ,Bruner sam!!!,bez zony i dzieci,leci do Torunia zeby w barze mlecznym nazrec sie pierogow i schabowego z kapusta za 5 zl i popic piwem za 1,50 zl a potem szczesliwy wraca do blokowiska w Kanadzie,dalej dziadowac. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Bruno idzie z torbami 05.04.06, 00:44 lulu13 napisał: > po przesiedzeniu 20 lat w Kanadzie ,niczego sie nie dorobil,siedzi w > wielkim bloku gdzie smierdzi na klatce schodowej nie wynoszonymi smieciami , > a nad glowa jazgoli mu muzyka arabska z glosnikow od muslimskich > lokatorow,natomiast sasiad na wspolnym korytarzu,kiedy gotuje swoje hinduskie > zarcie to czuc na kilometr. Bruno po 20 latach nie ma nawet samochodu,lazi > pieszo,co najwyzej kiedy zona wroci z pracy bierze jej karte autobusowa i > jedzie po piwo w plastikowych butelkach [ bo to najtansze] Jedynym > wydarzeniem w zyciu Brunera jest wyjazd raz do roku przed sezonem ,kiedy > bilety lotnicze sa najtansze ,zwykle marzec ,kwiecien ,do Polski zeby tam sie > > wreszcie pozadnie nazrec i ponarzekac na kapitalizm siedzac katem u siostry > w rowniez w bloku na osiedlu w Toruniu. I tak Brunerowi przeleciala > mlodosc i zycie w Kanadzie,kiedy inni w tym czasie posplacali domy, warte > dzis po kilka set tysiecy $$$$$,Bruner nie ma nic,kiedy inni zmienaja stary > juz samochod na nowiutkiego Chrysllera,Bruner telepie sie na tylnym > siedzeniu miejskiego autobusu,kiedy inni wyjezdrzaja na wakajce z cala > rodzina na Floryde ,Bruner sam!!!,bez zony i dzieci,leci do Torunia zeby w > barze mlecznym nazrec sie pierogow i schabowego z kapusta za 5 zl i popic > piwem za 1,50 zl a potem szczesliwy wraca do blokowiska w Kanadzie,dalej > dziadowac. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ TRAGEDJA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Lulu 13 05.04.06, 00:45 Napociles sie przy tym sporo.Troche w tym prawdy jest.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Bruner ja zwasze.. 05.04.06, 01:03 mam racje , Kanade i USa znam od podszewki i wiem na czym kto siedzi i czego mozna sie dorobic jesli chce sie pracowac i oszczedzac ,. ty niestety zycie zmarnowales ,kiedy inni dorobili sie niezlych majateczkow i maja na starosc jakies zabezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo lubie czytac lulu 05.04.06, 01:07 bo inteligentny gosc ale pisze bardzo jednostronnie. Zna sie dobrze na zyciu na dnie emigracyjnym, szczegoly sa dokladne i wiarygodne (piwo w butelkach plastykowych, piekne to jest lulu, won hindusa gotujacego psa w curry... wspaniale). Jest tylko jeden problem: a ta druga strona medalu tych potentatow real estate to ma sie dobrze i szczesliwie, tak? Lulu, ludzie na emigracji zyja roznie ale dyskusja z toba is pointless. Chcesz po prostu drugiemu d-o-p-i-e-r- do-li-c i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: lubie pisac prawde 05.04.06, 01:59 a jak to kto odbierze to juz jego wybor !!! nisko mi wisi czy ktos to przyjmuje za dobra monete czy za cios ponizej pasa. Fakt jest taki ze kombinatorzy i lewusy do jakiejkolwiek pracy nie nadajace sie, pokroju Brunera ,nigdzie i niczego sie nie dorobia,oczywiscie to ich wybor !,ale po co pchac sie na emigracje i robic z siebie bohatera i udowadniac ze tak jest najlepiej. Ja ososbiscie i wielu mi podobnych ,ani minuty bym nie siedzial w zadnym obcym panstwie ,jesli mialbym spedzac dziadowskie zycie podobne w stylu do poziomu polskich lumpow lub ludzi kiepsko zarabiajacych, nie bylo by najmniejszego sensu dla mnie marnowac czas i zycie na handlowaniu przemycana wodka czy papierosami i obracaniu sie w swiatku przestepczym lub zblizonym do niego. Jesli nie mial bym widokow na lepsze zycie niz w Polsce !! tzn na kupno dobrego samochodu,wyjazdu na dobre wakacje oraz posiadanie wlasnego domu i mozliwosci posiadania w miare dobrego konta w banku ,to 5 minut nie marnowalbym w zadnej Kanadzie, Australii czy Antarktydzie,tylko zwijalbym bagaze i wracal do Polski zeby otworzyc kiosk z warzywami ,kupic przechodzonego Fiata 125 p i na wczasy jechac pod namiot w Bory tucholskie, i zapomniec o wszelkiej emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: lubie pisac prawde 05.04.06, 02:56 lulu13 napisał: ......"to 5 minut nie marnowalbym w zadnej Kanadzie" ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ lulu13 nic dodac nic ujac ,zagadzam sie z Toba w 100% !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo a ja sie z wami nie zgadzam bo guzik was obchodzi 05.04.06, 03:13 skad bruno ma pieniadze i jaka droga do tego doszedl. po drugie lulu, nie zapominaj o podstawowej swobodzie obywatelskiej w usa i kanadzie ze wolnoc tomku w doopie jezeli jestes pedalem. To jedno. Drugie, to zakladasz lulu ze zycie czlowieka sklada sie z jednej polowy i z drugiej polowy (tej po 50ce) i jakims magicznym cudem jak sie nie zrobi 'forsy' w tej pierwszej to w drugiej trrzeba sie wylaczyc ze spoleczenstwa. Wiesz, sa rozne sposoby robienia pieniedzy: jeden orze plugiem cale zycie a drugi kupi plug, sprzeda drugiemu i zarobi wiecej niz ten pierwszy lamiac krzyz. jezeli natomiast chcesz powiedziec ze pieniadz zarobiony 'z krzyza' to jest ten lepszy pieniadz od tego zarobionego 'z doopy'. z paierosow, czy czyszczenia kibla w azbesciarni to sie grubo mylisz. Pieniadz nie smierdzi. Zaden. Po nastepne to ze odpie..sie ode mnie, ok? Bo co za duzo to nie zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Re: lubie czytac lulu 11.04.06, 00:19 zenidlo napisał: > bo inteligentny gosc ale pisze bardzo jednostronnie. Zna sie dobrze na zyciu na > > dnie emigracyjnym, szczegoly sa dokladne i wiarygodne To CI nie dalo do myslenia ????? Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Brunon5 wcale nie taki glupi facet Lulu 11.04.06, 00:11 lulu13 napisał: > po przesiedzeniu 20 lat w Kanadzie ,niczego sie nie dorobil,siedzi w > wielkim bloku gdzie smierdzi na klatce schodowej nie wynoszonymi smieciami , > a nad glowa jazgoli mu muzyka arabska z glosnikow od muslimskich > lokatorow,natomiast sasiad na wspolnym korytarzu,kiedy gotuje swoje hinduskie > zarcie to czuc na kilometr. Hm, najwyrazniej lepiej znasz te realia niz realia dostatniego zycia. Jak to jest? Bruno po 20 latach nie ma nawet samochodu Ja tez nie mam a dluzej mieszkam na emigracji.Garaz drozszy w moim rejonie niz miesieczny loan za auto. Zycze innym powodzenia.Sam chodze do wiekszosci potrzebnych mi miejsc na nogach albo biore auto z wypozyczalni jesli go naprawde potrzebuja. ,lazi > pieszo,co najwyzej kiedy zona wroci z pracy bierze jej karte autobusowa i > jedzie po piwo w plastikowych butelkach Pierwsze slysze o takim czyms. Widzialem tylko wodke w plastyku ale nie piwo. > mlodosc i zycie w Kanadzie,kiedy inni w tym czasie posplacali domy, warte > dzis po kilka set tysiecy $$$$$, Nech je teraz sprzedadza i sprytnie zainwestuja zysk. Domy juz drozsze nie beda a jezeli to beda na krotko i pojda w gore niewiele.A pozniej 15 lat spadkow cen i nigdzie w kamieniu nie wyryto, ze ci co licza dzis na sowity dodatek do emerytury nie sa akurat najgorszymi naiwniakami. "Kilka set tysiecy $$$$" to bajka dladzieci dopoki nie zamieni sie w konkretny $$$$$ CASH. Ja mam swoj CASH kolego, wiem ile, wiem jaki i co najwazniejsze wiem gdzie.Na pewno nie w zmurszalych scianach pokrytych nowym sidingiem. Bruner nie ma nic,kiedy inni zmienaja stary > juz samochod na nowiutkiego Chrysllera, Hehe, spryciarz ktory taki bogaty jezdzi amerykancem??? Watpie Bruner telepie sie na tylnym > siedzeniu miejskiego autobusu,kiedy inni wyjezdrzaja na wakajce z cala > rodzina na Floryde Wakacje na Florydzie? Przeciez tam ludzie umierajaze starosci, wilgoci i upalu. No od jazdy samochodem 20 mil na godzine na highwayu. To juz wole w marcu do polski, jak Boga kocham !!! ,Bruner sam!!!,bez zony i dzieci,leci do Torunia Nawiasem mowiac piekne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
drabiniasty Re: Kanada idzie z torbami 05.04.06, 02:33 a ciebie co to obchodzi zenidlo. siedz sobie w tym swoim Wolominie i martw sie o swojego soltysa , po co ty tu nos wpychasz jak nie masz zielonego pojecia o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
zenidlo Re: Kanada idzie z torbami 05.04.06, 03:14 masz cos przeciwko mojemu soltysowi i Wolominowi, ty swiniopasie z krypty? Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Do lulu 13 05.04.06, 17:04 Lulu 13 co ciekawe ja pieniedzy mam wiecej od tych polakow co ciezko pracuja.Oczywiscie wliczajac w to handel i pensje zony.Mieszkam w czystym bloku nikt mi ciszy nie zakloca.Jesli chodzi o zapachy to sa ale nie na moim pietrze.Zreszta parwdziwe dziady to mieszkaja w mieszkaniach supsydiowanych ja normalnie place cene rynkowa.Domu nie posiadam ale mam pieniadze zainwestowane w Polsce i to mi wystarczy.Piwa nie pije w plastykowych butelkach tylko nadrozsze importowane.Ja jeste ze swego zycia zadowolony o chwale Kanade.Na to wszystko w Polsce bym musial ciezko zapie..c nawet majac ten stragan z warzywami.Mnie cieszy ze mam wolny czas a inni musza w pocie czola zapie..c.Wlasnie to jest moja sila motoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Bruner ! 06.04.06, 03:13 jestes jednym z wielu polskich cwaniakow i kombinatorow ,ktorzy przynosza tylko wstyd polonii ,tzn tym ktorzy pracuja normalnie i zarabiaja !. Jesli ty zaliczasz handlowanie przemycana wodka i papierosami z dobre monete i czyn chwalebny ,to jestes gleboko w bledzie. Z chwila kiedy cie zlapia na tym procederze pojdziesz siedziec na ladnych pare lat ,albo zaplacisz slonna kare ,ktora pozbawi cie wszystkich zyciowych oszczednosci, ale !!!!!,to bedzie twoj problem, Natomiast nie bedzie to juz twoj problem kiedy miejscowe kanadyjskie gazety napisza o tym ze cwaniak i kombinator polski ,wyludzajacy rente chorobowa od panstwa kanadyjskiego ,zajmowal sie handlem przemyconym alkocholem,wtedy znowu !!,przez takich jak ty !!! wstyd bedzie dla tych wszystkich polakow ktorzy normalnie i uczciwie pracuja !! bo kanadyjczycy beda pokazywac palcami na kazdego ktorego nazwisko brzmi po polsku jako na nstepnego cwaniaka i handlarza, poprostu fama idzie w swiat i ty na nia wlasnie tymi kretactwami pracujesz, przynoszac wstyd dla calej spolecznosci polskiej obracajacej sie w Kanadzie,podobnie jak i wiele innych tobie podobnych ktorzy kradna ,pija ,przemycja itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
taki2 Re: lulu13 06.04.06, 03:54 Co ty sie czlowieka czepisz. On poprostu za malo kantuje, oszukuje i kradnie. Jak by tyle .........jak obecni politycy, to bylby szanowanym i wszedzie zapraszanym rodakiem. Powinienes mu podpowiedzie jak zarabiac wiecej(jak wogle wiesz), a nie pieprzyc bajery zaczerpane w lokalnych media lub u proboszcza, KTORYM ZALEZY NA UTRZYMYWANU NIEWOLNICTWA bez naszej wiedzy. Zasada jest jedna. Jak brac, to odrazu na adwokata i jest wtedy OK. Polonia jest nawet z takiego rodaka dumna. Mamy tego ciagle dowody jak widzimy te podlizywanie sie naszym polityka, popieranie ich, ktorzy obiecuja wiecej a nigdy nie dotrzymuja slowa itd. W kosiele jest podobnie. Jak tu zaplacisz odpowiednio, to nawet odrazu przebaczenie dostaniesz. Bardzo podoba mi sie Bruno, bo buduje nadzieje, ze Polak potrafi, a nie te lachudry, co przyjezdzaja, siedza latami tutaj, pracuja jak konie i przed samym wyjazdem tapia w katendaz lub choruja na kost Polski, bo sie nawachali, mieli wypadki itd. Natomiast Bruno to czlowiek myslacy i wsumie pomaga naszemu krajowi, bo on tam wydaje a nie ciagnie po powrocie z zagranicy z polskiej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
klotzek_lemura Wlasnie! Wreszcie glos rozsadku. 06.04.06, 04:44 Lulu zapomnial skad wyrastaja nogi i mysli ze jak sie przeprowadzil to juz wszystko jest cacy. Lulu, obudz sie i zacznij uzywac swoj mozg nie tylko do pisania na klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.wal2 Re: Kanada idzie z torbami 06.04.06, 12:01 bruno5 04.04.06, 20:14 + odpowiedz Przez 22 lata tytulem mojego nierubstwa Kanada wyplacila mi 400 000 $. Pozwól ze zgadne Bruno , w Polsce mieszkales i pracowales w PGRze ? byles brygadzista dojarzy ? i sam przodujacym pracownikiem (dojarzem) byles ? Nie ma sie czego wstydzic , trza polska metodyke pracy exportowac , Ty zarobiles duzo dolców na twej wiedzy praktycznej,-tak trzymac Bruno , ucz Kanadoli planowania pracy i dochodów . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tomsenior Re: Kanada idzie z torbami 08.04.06, 00:28 Jak to zrobiles leniu?Bo cos ciezko mi uwierzyc w te twoje $400.000 dol. Mieszkam tutaj 20 lat i centa nie wzialem od Kanady i na dodatek caly czas doplacam do takich CW..I jak ty.Masz odwage musze ci przyznac, ze tak otwarcie chwalisz sie jakim to szmaciarzem jestes.A co do tych pieniedzy to klamiesz jak pies.Milej emerytury bogaczu! Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: Kanada idzie z torbami 08.04.06, 00:56 To jest $1,300 Am./m. Na warunki Amerykanskie jest to mozliwe. Slyszalem ze obecnie California daje welfer w wysokosci $800, plus footstemp ok $150, plus darmowa opieka zdrowotna t.j. ok $400, plus housing min. $400, darmowy auto insurence ok $500, oplata rejestracyjna, itd Dochodzi do tego co roku zwrot taxow. I wiele innych benefitow ktorych nie wymienie. Np. niektorzy moga kupic samochod za np. $2,000 ktore otrzymuja zwrot od panstwa. Albo, np tu gdzie mieszkam, wszyscy starzy i biedni nie placa za prad w ciagu polowy roku. Inna sprawa czy jak ktos jest zdrowy i mlody to sumienie mu na to pozwola. Ale, pojecie "zdrowy" tez jest bardzo nieprecyzyjne. Utarlo sie, ze jak nie widac to zdrowy Czasem lepiej zeby taki siedzial w domu niz mialby robic szkody i wypadki. Nie odnosze tego do Bruno bo go nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Maj jest swiezy 10.04.06, 19:58 Przyroda budzi sie do zycia i jest tak zesko.Kupie 3 skrzynki piwa 5 kg najlepszej kielbasy i rozpalimy ognisko z kolegami nad Wisla i bedziemy jesc i pic.To bedzie frajda. Odpowiedz Link Zgłoś
polacks Re: Maj jest swiezy 10.04.06, 21:01 Bruno - mistrzu , lej na tych farbowanych kanadyjczykow , usoli , angoli. Oni nie sa w stanie zauwazyc jacy sa smieszni w swych pozach . Nawet nie przypuszczaja jakie to szczescie dla Polski , ze ich tu nie ma . Milego pobytu w Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Maj jest swiezy 11.04.06, 00:16 Bruner jak popijecie w krzakach nad Wisla to jest duzo miejsca do rzygania !! a potem mozesz poplywac we Wisle Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Brunon5 wcale nie taki glupi facet Lulu+ 11.04.06, 00:18 Zapomnialbym. Wyjechac z Kanady do Polski, dlatego ze sie jest loserem? A w polsce wyplacali by mu 20 Kanadolskich rocznie przez 20 lat? Oj watpie. Reszta jak ponizej. lulu13 napisał: > po przesiedzeniu 20 lat w Kanadzie ,niczego sie nie dorobil,siedzi w > wielkim bloku gdzie smierdzi na klatce schodowej nie wynoszonymi smieciami , > a nad glowa jazgoli mu muzyka arabska z glosnikow od muslimskich > lokatorow,natomiast sasiad na wspolnym korytarzu,kiedy gotuje swoje hinduskie > zarcie to czuc na kilometr. Hm, najwyrazniej lepiej znasz te realia niz realia dostatniego zycia. Jak to jest? Bruno po 20 latach nie ma nawet samochodu Ja tez nie mam a dluzej mieszkam na emigracji.Garaz drozszy w moim rejonie niz miesieczny loan za auto. Zycze innym powodzenia.Sam chodze do wiekszosci potrzebnych mi miejsc na nogach albo biore auto z wypozyczalni jesli go naprawde potrzebuja. ,lazi > pieszo,co najwyzej kiedy zona wroci z pracy bierze jej karte autobusowa i > jedzie po piwo w plastikowych butelkach Pierwsze slysze o takim czyms. Widzialem tylko wodke w plastyku ale nie piwo. > mlodosc i zycie w Kanadzie,kiedy inni w tym czasie posplacali domy, warte > dzis po kilka set tysiecy $$$$$, Nech je teraz sprzedadza i sprytnie zainwestuja zysk. Domy juz drozsze nie beda a jezeli to beda na krotko i pojda w gore niewiele.A pozniej 15 lat spadkow cen i nigdzie w kamieniu nie wyryto, ze ci co licza dzis na sowity dodatek do emerytury nie sa akurat najgorszymi naiwniakami. "Kilka set tysiecy $$$$" to bajka dladzieci dopoki nie zamieni sie w konkretny $$$$$ CASH. Ja mam swoj CASH kolego, wiem ile, wiem jaki i co najwazniejsze wiem gdzie.Na pewno nie w zmurszalych scianach pokrytych nowym sidingiem. Bruner nie ma nic,kiedy inni zmienaja stary > juz samochod na nowiutkiego Chrysllera, Hehe, spryciarz ktory taki bogaty jezdzi amerykancem??? Watpie Bruner telepie sie na tylnym > siedzeniu miejskiego autobusu,kiedy inni wyjezdrzaja na wakajce z cala > rodzina na Floryde Wakacje na Florydzie? Przeciez tam ludzie umierajaze starosci, wilgoci i upalu. No od jazdy samochodem 20 mil na godzine na highwayu. To juz wole w marcu do polski, jak Boga kocham !!! ,Bruner sam!!!,bez zony i dzieci,leci do Torunia Nawiasem mowiac piekne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 00:37 obydwoje macie dzikie poglady tych co w Canadzie niczego sie nie dorobili ,jak ty chlopczyku uwazasz wakacje na Florydzie ,za cos niedobrego i jakies brednie o umieraniu piszesz to widocznie jestes psychicznie chory i poza kilkoma ulicami w Toronto nic nie widziales w zyciu,zreszta o tym juz swiadczy fakt ,ze tylko wyjazd do Polski tobie i Brunerowi imponuje i prymitywne spedzanie czasu w rodzaju chlannia piwska w krzakach nad Wisla ,typowe dla tzw meneli i wykolejencow losu. To ze w panstwie canadyjskim gdzie kazdy urodzony tam i nawet biedny jezdzi swoim autem bo to normalka ,to ty przerabiasz na odwrotna strone ze mozna bez auta zyc,swiadczy to tylko ze wasze dochody sa ponizej minimum i ledwo konie z koncem wiazecie i jedyna rozrywka jest nachlac sie dobrze i nazrec za darmo w Kasynie Gry w Canadzie podczas promocji lub w Polsce podczas wyjazdu ,kiedy bilety nie w sezonie sa njatansze ,bo w lipcu i sierpniu i wrzesniu nie na kieszen tych co na zasilkach siedza. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Lulu13 11.04.06, 00:48 Ale ty smutki pie..sz.Wszystko mam po reka a jak trzeba to pozyczam samochod i jade na lono przyrody za miasto.Na co mi samochod ? To kosztuje minimum 500 $ miesiecznie. Tutaj samochody glownie maja bo nimi do roboty jezdza.Dla mnie samochod to klopot i zbedny wydatek.Jak tzreba gdzies szybko to biore taksowke.Menele w Polsce to sie boja wlasnego cienia nie zeby palic ognisko i robic rozen i do tego pic piwko przedniej jakosci.Liczy sie kasa ktora posiadasz nie rudery i zechy. Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 00:55 Ja nie mieszkam w Toronto, mieszkam na East Village na Manhattanie. Na Florydzie bylem raz przez tydzien i mi to wystarczy do konca zycia. To sa wakacje dla biedakow albo dla nielegalnych. Ja wole Europe, niektore miejsca na Karaibach na leniwy wypoczynek. na aktywny wyjezdzam w zupelnie inne miejsca. Srednia wieku na Florydzie to 72 lata. Tam nie wypoczywam. Picie piwa w krzakach mi nie imponuje ale do Piekarni albo Fabryki Trzciny na dobry koncert lubie sie wybrac. Samochodu nie chce miec bo naprawde nie mialbym nim gdzie jezdzic . Mam wszystko co potrzebne pod nosem. Do pracy pieszo 5 minut, na plaze 45 minut LIRR a na lotnisko moge leciec nawet helikopterem za jedyne 160 dolarow. w Kanadzie jezdzi sie zas autem nie z luksusu tylko z przymusu. To co ja mam zasiegu 15 minut pieszo Kanadzyjczyk musialby samochodem objezdzac w 3 dni. i pewnie jeszcze by nie zdarzyl. A Ty, jak na czlowieka oszalamiajacego sukcesu nie za duzo czasu czasami spedzasz na glupim polskim Forum ???? Przemysl to koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 01:22 widac ze masz z glowa do czynienia i bedac na Florydzie wywiezli cie do jakiegos schroniska dla emerytow ,skoro masz takie poglady. nigdy nie byles w Miami ?? albo Palm Beach ? albo Orlando ?nie siedziales w luxusowych 5 cio gwiazdkowych hotelach ?? nie byles w Epcot Center ?/ [ a wiesz co to jest ??,heheheheh] a Disneyworld ? a Aquarium ? a nie widziales tam setki tysiace ludzi z Europy ,sczzegolnie Niemcow,Holendrow,Belgow itp wraz z calymi rodzinami i dziecmi ,widac ze jestes ciemny jak tabaka w rogu i i geografii zawsze dwoje miales - oczywiscie w podstawowce !,hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 01:48 To Ciebie na geografii uczyli dokad Niemcy jezdza na wakacje? Wspolczuje. Mnie uczono jak wypietrzaly sie gorotwory i o zasobach naturalnych swiata. Suchaj, jak Cie teraz Bush zalegalizuje, czego Ci szczerze zycze, to sobie wresczcie pojezdzisz po swiecie. Na Floryde juz nawet nie bedzisz chcial splunac, jak zrozumiesz ze plaza w South Miami Beach to zwykle pierdniecie starca w porownaniu z plazami Meksyku, Brazylii lub Aruby. Sa nawet na swiecie takie miejsca wyobrz sobie ze za pokazanie cipy na plazy (poza scisle wyznaczonym miejscem jak w USA) nie idzie sie do wiezienia ! A za disneyworld to juz wrecz powinienes dostac po pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 01:35 tummy_tam napisała: "w Kanadzie jezdzi sie zas autem nie z luksusu tylko z przymusu. To co ja mam zasiegu 15 minut pieszo Kanadzyjczyk musialby samochodem objezdzac w 3 dni. i pewnie jeszcze by nie zdarzyl" ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ wiekszych BZDUR juz dawno tu nie czytalem - chlopie skad Ty masz takie informacje - wypozycz sobie samochod i zapraszamy do Ontario !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tummy_tam Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 01:37 Wybacz ale nie gustuje w terenach pustynnych. Lubie raczej duze miasta. Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Re: Brunon5 + tu tamm 11.04.06, 01:50 tummy_tam napisała: Wybacz ale nie gustuje w terenach pustynnych. Lubie raczej duze miasta. Sorry ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ pomimo wszystko zapraszamy odpoczniesz od tego czego macie najwiecej w Ty Wielkim Miescie : Pluskwy Manhattanu Nowy Jork przeżywa prawdziwą inwazję. Napastnicy atakują nocą, są niewidzialni. Skutki terroru zmusiły już do akcji burmistrza Bloomberga... Dlatego Nowy Jork jest prawdziwym polem walki. Inwazji pluskiew nie dało się już ukrywać i zbywać anegdotą. Są wszędzie. W suterenach zaludnianych przez imigrantów w Chinatown, ale i w domach akademickich leżącego niedaleko New York University. W polonijnych kwaterach Greenpointu, ale i w pięciogwiazdkowych hotelach Manhattanu. O problemie zapluskwienia metropolii pisały już „New York Times”, „Daily News”, „New York Post”, „New York Sun” i „New Yorker”. Relacjonowały stacje telewizyjne ABC, CBS i NBC. Ta ostatnia pokazała tydzień temu zamożną Amerykankę, która w superekskluzywnym hotelu (1,4 tys. dol. doba) już pierwszej nocy miała 52 ukąszenia, po których wyglądała jak postać z filmu grozy. Podobnie jak w przypadku Gruszków prawnicy zachęcają ją do złożenia pozwu, a dyrekcja hotelu pertraktuje w sprawie ugody. Pluskwa domowa, czyli Cimex lectularius, jest owadem z rzędu pluskwiaków różnoskrzydłych. Ma silnie spłaszczone ciało koloru ciemnobrunatnego i ok. 6 mm długości. Jest pasożytem zewnętrznym człowieka (rzadziej zwierząt i ptaków). Żywi się krwią, żeruje nocą. Bez pożywienia pluskwa może przeżyć nawet rok. Jest bardzo trudna do zlokalizowania, nigdy bowiem nie mieszka tam, gdzie się żywi. Procesowa rekordzistka, 54-letnia Leslie Fox z Chicago, pozwała ekskluzywny Nevele Hotel w nowojorskich górach Catskills o... 20 mln dol. w związku z ponad 500 ukąszeniami pluskiew. wiadomosci.onet.pl/1322416,2679,kioskart.html Życzę miłej lektury i jak najmniej ukąszęń od Cimex lectularius Odpowiedz Link Zgłoś