jasia37 06.06.06, 13:08 witam jest ktos na forum z tego regionu? jade tam na rok ,chcialam inny regin ale sie nie udalo mozecie mi cos o tym napisac pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gringo68 Re: MIssouri 06.06.06, 13:15 Typowa sielska wiejska Ameryka. Heart of the country, great wide open, etc etc. Lower Paw-Paw czyli hamerykańskie Pierdziszewo Dolne. Ludziom śmierdzi spod pach, mają spróchniałe zęby, mieszkają w domkach z dykty, smieci leżą na ulicach aż je kolejne tornado pozamiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: MIssouri 06.06.06, 14:48 no fajnie,czyli trafilam do najgorszej dziury w usa tak? ale nic nie moge na to juz poradzic mam nadzieje ze ten rok wytrzymam jezeli macie jakies typ na ten region to prosze ,piszcie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: MIssouri 06.06.06, 14:55 No, tak źle nie będzie. Po prostu chciałem oddać styl wypowiedzi tutejszych forumowuczów. Dla których wszstko co w Polsce śmierdzi i jest be, za to w Kanadzie i Hameryce każdy pachnie i błyszczy. Faktycznie jednak jest to stan typowo rolniczy, klasyka Middle West, chociaż ST. Louis jest ciekawym miastem i sporo jest tam do zobaczenia, typowy amerykański mix. Za to na wsi czarnych i latynosów prawie nie uświadczysz Fatalny klimat latem - gorąco i duszno, częste tornada.... Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: MIssouri 06.06.06, 15:08 no juz mi troche lepiej,jak narazie nie wiem do jakigo miasta trafie mam tylko ten region na dniach powinnam miec adres rodziny zastepczej jak dlugo trwa tam lato? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lewymajowy Re: MIssouri 07.06.06, 00:33 jesli lubisz dzika przyrode i trafisz na prowincje, to moze byc ok. zwlaszcza poludnie stanu z gorami Ozark. reszta raczej monotonna. piekna jesien, ktora jest ciepla jak polskie lato i bardzo kolorowa. na miejskie rozrywki mozesz liczyc tylko w st louis albo kasas city. poza tym, to rzeczywiscie typowo rolniczy stan. sporo nedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka69 Re: MIssouri 07.06.06, 01:22 tak rolniczy jak wielka brytania. Krolowa brytyjska jest glownym wlascicielem ziemi w Missouri. Odpowiedz Link Zgłoś
lewymajowy Re: MIssouri 07.06.06, 05:07 a co to ma za znaczenie do kogo nalezy ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Co to za pierduly?? 07.06.06, 07:23 Ani krolowa, ani krol nie ma nic wspolnego ani z Missouri ani z wlasnoscia ziemi w USA. Od casu rewolucji amerykanskiej. Ziemia, mineraly i woda moga nalezec do: (1) osob prywatnych, (2) kompanii, (3) rzadu stanowego (Jeffeson City), (4) rzadu federalnego (Washington, DC). Specjalista od ziemi SP Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Ladna rewolucja. 07.06.06, 16:53 Wyprodukowali juz sobie pierwszego sekretarza absolutnego Georga. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Podszkol sie w historii .... 08.06.06, 06:46 No nie Pazdziernikowa, ani nawet nie Francuska. Ale ludu namordowali ... I utzymali wolnosc: (1) posiadania niewolnikow i (2) odbierania ziemi Indianom i zabijania takowych .... A Ty co, Lojalista? Piszesz z Ontario?? Historyk SP Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Podszkol sie w historii .... 08.06.06, 15:15 Z ciebie taki historyk jak rodowity australijczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Jeszcze lepiej! Jak rodowity aborygen Austra.... 08.06.06, 19:47 ... lijski z historia datujaca sie nie mniej niz 25,000 lat wstecz ) Historyk Aborygenski SP Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Napisz konkretnie .... 07.06.06, 07:19 ... gdzie jedziesz: St. Louis? St. Joseph? St. Charles? St. Genevive? .... czy Kansas City? Albo Cuba? Albo Warsaw? I co konkretnie chcesz wiedziec? Missouri to bardzo ciekawy stan z wieloma atrakcjami. Duzo historii, przemyslu, rzeki, ladne krajobrazy, duzo kasyn. Ludzie nie smierdza; produkuja samochody (ze cztery razy tyle co Polska), rakiety, cruise missiles, samoloty (te ktore kupuje Polska), a w przerwach .... no wlasnie; co CIe interesuje? MO, where the rivers flow; the "Show Me State". SP Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: Napisz konkretnie .... 07.06.06, 08:24 jeszcze nie wiem jaka miejscowosc znam tylko region dzeki za odp,jak bede znala miejscowosc to dam znac pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
ewab37 Re: Napisz konkretnie .... 07.06.06, 23:33 Probuje sie z Toba z kontaktowac napisz czy to ty sie omnie pytalas Ewa B Z WRZESZCZA Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: Napisz konkretnie .... 08.06.06, 07:23 hej szukalam kiedys ewy brzezinskiej,tak chcialam wiedziec co porabia ja mieszkalam w klatce d pod 10 ja siedze od lat w niemczech ja nie korzystam z gg ale z ICQ pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
pis.doff Re: Napisz konkretnie .... 08.06.06, 18:51 ICQ is compromised. Zacznij gg. Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: Napisz konkretnie .... 08.06.06, 20:57 moze masz racje z tym gg pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewab37 Re: Napisz konkretnie .... 08.06.06, 23:21 czesc to ja Ewa a ty jestes Dorota E chyba o ciebie chodzi tez jestem ciekawa co u ciebie slychac jak wiesz jestem w canadzie od 13 lat we Vancouver zyje mi sie dobrze lece do Gdanska w lipcu na 2 miesiace jak chcesz to napisz na ten adres Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: Napisz konkretnie .... 09.06.06, 07:27 czes pieknotka wyslalam poczte mysle ze dojdzie pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś