09.07.06, 02:47
facet wkleja ciagle jakies newsy o tym jak w Polsce jest fatanie jakimi
Polacy sa brudasami zlodziejami etc. Czasem pojawiaja sie newsy jak wspaniale
jest w innych krajach o tym jak to jakis 300 letni milioner kanadyjski
zameldowal sie u Papy Smurfa albo ile centow kanadole przekazali na cele
spoleczne. Stary masz calkowita racje TAK JEST wiec po jaka cholere
odwiedzasz to forum: Moze po to aby sie co dnia upewniac ze podjoles dobra
decyzje o emigracji?? No ale skoro jest tak wspaniale to dlaczego
potrzebujesz takiego potwierdzenia. A moze Cie poprostu krew zalewa ze kumple
w Polsce maja firmy piekne wile mlode dupy i dochody o ktorych mozesz
pomarzyc a ty siedzisz w wynajetym mieszkanku i ciulasz grosz do grosza,
chociaz nie nie sadze abys mogl miec takich kumpli. Niechcialbym aby to
zabrzmialo tak ze w Polsce wszyscy to milionerzy i jest wspaniale ale jednak
tez sa tacy ludzie i najciekawsza jest ich konfrontacja z wyjechancami ktorzy
za wszelka cene staraja sie im udowodnic ze 5000 dolarow w kanadzie to
znacznie lepiej niz 200k w Polsce.
Obserwuj wątek
    • polonus5 Re: polonus5 09.07.06, 04:42
      "wkleja ciagle jakies newsy o tym jak w Polsce jest fatanie jakimi
      Polacy sa brudasami zlodziejami etc" ........jednego tylko nie dodales ze te
      wklejane newsy pochodza z prasy krajowej.

"A moze Cie poprostu krew zalewa ze kumple
      w Polsce maja firmy piekne wile mlode dupy i dochody o ktorych mozesz
      pomarzyc a ty siedzisz w wynajetym mieszkanku"......... przez 30 lat mojego
      pobytu w Kanadzie zaltwilem rodzinie i kolega prace w Kanadzie razem 27 osob !!!!

jezeli chcialys bardzo sie czegos dowiedziec o mnie ile to sprzatam kibelkow i
      ile to zrywam azbestu napisz a dowiesz sie bardzo smutnych informacji dla
      Ciebie !!! polonus5@gazeta.pl

mam dwoje dzieci syna wyksztalcilem w USA jest Lekarzem w Nashville TN
      corka skonczyla studia i pracuje w CBC TV
      ile to nas kosztowalo to Ty tego nie zarobisz do konca swoich dni - a tego ile
      dzieci zarabiaja nie napisze niechce robic Tobie krzywdy !!!!

pozdrawiam !!!!!!!

• zorbathegreek Re: polonus5 09.07.06, 06:02
        Jakby ci sie tak powodzilo, to bys nie pisywal na tym forum...
        • ghotir Re: polonus5 09.07.06, 14:23
          zorbathegreek napisał: "Jakby ci sie tak powodzilo, to bys nie pisywal na tym
          forum..."

Od kiedy to wstep na to forum jest zabroniony dla ludzi, ktorzy maja jakis
          sensowny dochod?
          • zorbathegreek Re: polonus5 12.07.06, 10:26
            Na zachodzie, jak sie chce miexc $$$, to sie nie ma czasu na takie fora jak to.
            Pisuje sie wylacznie na forach FINANSOWYCH!
      • mirowski4 Re: polonus5 09.07.06, 08:20
        Moje dzieci skończyły Uniwersytet Warszawski jak dześiątki tysięcy innych za
        DARMO.
        • coyote.ugly Re: polonus5 09.07.06, 14:10
          mirowski4 napisał:

> Moje dzieci skończyły Uniwersytet Warszawski jak dześiątki tysięcy innych za
          > DARMO.

Hehehe - you get what you pay for!
          • ghotir Re: polonus5 09.07.06, 14:29
            coyote.ugly odpowiedzial na post "Moje dzieci skończyły Uniwersytet Warszawski
            jak dześiątki tysięcy innych za DARMO." jak nastepuje: "Hehehe - you get what
            you pay for!"

Zapomnialo sie biednemu Coyote ze edukacja jest edukacja, niewazny kraj jej
            pochodzenia. Zapomnialo sie tez Coyote ze PRL-owska edukacja byla jedna z
            dobrych w calym swiecie. A moze jemu sie nie zapomnialo? MOze biedny Coyote
            nigdy nie otarl sie o jakakolwiek wyzsza edukacje?
            • coyote.ugly Hehe, dziwnie wam doyebalo przyjaciele mojej kozy 10.07.06, 05:38
              Spojrzcie prawdzie w oczy - i wczoraj i dzis to smiec, gdziekolwiek w
              normalnych krajach. Ja mialem takie "wyksztalcenie" i yebnalem nim do kosza, az
              poszedl swist - kilkanascie lat temu, po czym zdobylem sobie nowe, dobre,
              polnocnoamerykanskie, albowiem w przeciwienstwie do was, kmioty niedomyte,
              jestem czlowiekiem inteligentnym. Dzisiaj jestem bardzo zadowolony ze swojego
              szybkiego refleksu, a wy paszczaki - jeden z sikago, a drugi z bulbonii,
              cieszcie sie darmowym wyksztalceniem bardzo cenionym ... przez Murzynow Baluba.
              • _czosnek_ Re: Hehe, dziwnie wam doyebalo przyjaciele mojej 10.07.06, 20:06
                No to ile kosztuje w hameryce ten zdobyty przez ciebie dyplom starszego
                spawacza?
          • mirowski4 Re: polonus5 09.07.06, 16:02
            Co wymagać od takiego prostaka jak coyote.ugly.jeżeli jego ojciec ukończyl 6-
            letnią gminną szkołę zbiorczą w Łomży,lub Mońkach,a on sam niedzielną szkółkę
            przy swoim kościele.
    • coyote.ugly Wykancza was, milicyjne ciecie, psychologicznie 09.07.06, 05:39
      Duzo mu to czasu zajelo, fakt, ale byl konsekwentny. Po co brac udzial w
      pissing contest ze zdebami? Po prostu zakleja wam, i tak zapyziale cwarze,
      faktami, hehehe, golymi, niezaprzeczalnymi faktami, wy kaszozercy. A teraz rwij
      kapcie, szmoku, z powrotem na smierdzacy onucami i walonkami "kumisariat" i
      rzuc sie tam na sznur.
    • normalski1 Re: polonus5 09.07.06, 06:06
      dwoje dzieci to on ma i się już usamodzielnily ,ale nas interesuje dlaczego
      wklejasz tylko te najgorsze sprawy polskie ,gdybys znal angielski to bys
      wiedział że i w kanadzie nie jest wszystko cacy ,siedz na tym zasilku i chwal
      kanade za to ale nie musisz nas uswiadamiac jaka to w polsce bieda każdy ma
      dostęp do prasy nie tylko ty ,
      • odin-2 Re: polonus5 09.07.06, 07:41
        zorbathegreek 09.07.06, 06:02

Jakby ci sie tak powodzilo, to bys nie pisywal na tym forum...

.. niezgadzam sie z Toba,wlasnie Ci ktorym sie powiodlo w zyciu powinni
        na podobnych forach pisac ..,by moc pomoc,dac dobra rade itp.
        w latach 1981-1997 bylem b.zaangazowany w pomoc uciekajacym z PRL-u polakom
        (jak myslalem) ,-wiekszosc z nich okazala sie byc szujami ale dla tych kilku
        porzadnych rodzin oplacalo sie (moralnie) moje zaangazowanie,
        w tamtych latach bylem tlumaczem przysieglym szwedzkiego biura immigracji,w
        wolnym od pracy czasie zalatwialem uciekinierom _biala_ prace .
        • fan.club1 Nie truj doopy. odynie! 09.07.06, 12:17
          Pracowałeś jako tłumacz, bo akurat znałeś język polski. Gaża pasowała, ale nie
          myl tego z mopralnym zaangażowaniem.
        • mirowski4 Re: polonus5 09.07.06, 12:59
          Cos ci sie po.., PRL-lu nie ma już od 1989.A może był jeszcze jakiś inny
          PRL?Ci co wyjechali po 1989roku,to prawie każdy był w SB albo milicji.Musieli
          uciekać przed odpowiedzialnoscią jaka ich czekała.I wy jako ich dzieci nie
          znacie przeszłosci waszych rodziców ,bo napewno tym się nie chwalą.
          • kolega.costek Re: polonus5 10.07.06, 02:31

Nie bardzo mnie interesuja Twoje sprawy osobiste ciesze sie ze masz udana
            rodzine szkoda tylko ze dzieciaki nie maja dla Ciebie czasu i spedzasz cale dnie
            na umieszczaniu idiotyzmow na forum w stylu ile to milionerow w Kanadzie czy
            obserwowanie stosunkow analnych lososi.
            A tym ile twoje dzieci zarabiaja nie zrobisz mi krzywdy ja nie jestem
            materialista moze dlatego ze mialem to szczescie w zyciu ze nigdy na nic mi nie
            brakowalo i teraz jest podobnie. Acha i zebys sie nie wysilal niepotrzebnie- nie
            mieszkam w Polsce. Zreszta licytowanie sie kto ile i za co... to wiesz moze
            zaimponujesz sasiadom z miejsca z ktorego wyjechales, mnie poprostu interesuje
            tylko cel w jakim umieszczasz tak skrajne komentarze tzn o tym jak fatalnie w
            Polsce i jak swietnie w Kanadzie troche to na dziecinade wyglada.Niechcial bym
            byc zlym prorokiem ale obys na starosc jeszcze do tej Polski nie tesknil jak Cie
            dzieciaki w domu starcow pozostawia.
            Ja tez zawdzieczam bardzo wiele mojemu ojcu dlatego(a moze przede wszystkim
            dlatego ze jest moim ojcem) przynajmniej pol roku spedza on u mnie w Brazylii a
            ja tez przynajmniej 5-6 razy w roku staram sie odwiedzac Polske i jakos nie
            dostrzegam tego wszystkiego zlego o czym tak namietnie piszesz.
            Pozdrawiam
            • polonus5 Re: polonus5 10.07.06, 05:28
              kolega.costek napisał:

jakos nie
              dostrzegam tego wszystkiego zlego o czym tak namietnie piszesz.
              Pozdrawiam

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
              pewnie dlatego ze masz te Brazylijskie rozowe okulary -smile)))
            • polonus5 Re: polonus5 10.07.06, 05:35
              kolega.costek napisał:

Nie bardzo mnie interesuja Twoje sprawy osobiste ciesze sie ze masz udana
              rodzine szkoda tylko ze dzieciaki nie maja dla Ciebie czasu.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nie bardzo Ciebie to interesuje a jednak ciagle o mnie i mojej rodzinie
              wypisujesz, forum jak radio niechce sluchac zmieniam stacje.
              Brazylia to piekny kraj ciesz sie zyciem tak jak ja to robie w Kanadzie !!!
              Przytocz jeden moj wpis gdzie pisze o Tobie i Twojej rodzinie i czym sie to
              zajmujesz w Brazylii !!! Masz pietnascie nikow i ciagle to samo -smile)))
              • kolega.costek Re: polonus5 10.07.06, 20:02
                +

Nie bardzo Ciebie to interesuje a jednak ciagle o mnie i mojej rodzinie
                wypisujesz, forum jak radio niechce sluchac zmieniam stacje.
                Brazylia to piekny kraj ciesz sie zyciem tak jak ja to robie w Kanadzie !!!
                Przytocz jeden moj wpis gdzie pisze o Tobie i Twojej rodzinie i czym sie to
                zajmujesz w Brazylii !!! Masz pietnascie nikow i ciagle to samo -smile)))

Z calym szacunkiem ale chyba cierpisz na jakas manie przesladowcza ( obym sie
                mylil) Gdzie ja o Tobie i twojej rodzinie pisze?? to jest jedyny post ktory
                napisalem pod Twoim adresem bo irytuja mnie Twoje posty o tym jak dobrze w
                Kanadzie i jak beznadziejnie w Polsce. A swoja rodzine sam w ta dyskusje
                wciagnoles piszac o tym co i za ile robia. I nigdy nie twierdzilem ze Ty cos
                piszesz o mnie. Nie! ja poprostu chce uzyskac ( ale jak na razie nie moge)
                odpowiedz na pytanie ktore zadalem na samym poczatku. PO CO TO ROBISZ?? PO co
                umieszczasz naprawde malo interesujac artykuly o sledziach czy innych stworach w
                Kanadzie i o tym ze np w komunukacji miejsckiej w Pcimiu Gornym w czwartek o
                godzinie 0420 PM smierdzialo. Ja sie ciesze zyciem w Brazylii nie tylko w
                Brazylii mam bardzo duzo ulubionych miejsc w Ameryce poludniowej i srodkowej w
                Kanadzie tez bylem owszem podobalo mi sie ale takze podoba mi sie w POlsce. Aha
                i mam tylko jeden nick z ktorego korzystam odwiedzam to forum raz dwa razy
                dziennie( max 20 minut) na wiecej nie mam czasu.
                Pozdrawiam
          • jan.kowalski.1960 Re: polonus5 10.07.06, 07:41
            mirowski4 09.07.06, 12:59

Cos ci sie po.., PRL-lu nie ma już od 1989

w szwecji mieszka ok.80 000 Polaków,ok.20 000 z nich przyjechalotuz po wojnie i
            ich w szwecji urodzone dzieci,wiesz do której grupy nalezy Odin ?
        • mirowski4 Re: polonus5 10.07.06, 11:42
          Znam troche polonię z okolic Hoganas i Helsinborga.Zawsze była grupą
          kłotliwą,nieuczynną,i wiecznie pogniewaną.Częste były interwencje policji.Nie
          musze ci tłumaczyć jaką opinie u Szwedów maja ci u których bywa policja.I
          jeżeli naprawdę przebywałeś w takim otoczeniu,to współczuje.
          • odin-2 Re: polonus5 10.07.06, 12:55
            Autor: mirowski4
            Data: 10.07.06, 11:42
            Znam troche polonię z okolic Hoganas i Helsinborga.Zawsze była grupą
            kłotliwą,nieuczynną,i wiecznie pogniewaną.Częste były interwencje policji.

.. rozumiem,jezeli w bloku w Warszawie wezwana byla policja to oznacza ze
            Warszawiacy sa klutliwi i na reszcie Polakow policja tez powinna "oko
            trzymac"(?)
            z tych ~50 lat które pamiec moja obejmuje ,nigdy w zadnym polskim domu niebyla
            szwedzka policja,prawda jest natomiast ze czesc Polakow w szwecji to urodzeni
            intyganci,ze obmawiaja swych znajomych za ich plecami ..,ale szwedzi sa
            identyczni-to rozplotkowane "cioty" nawet gdy maja h... w spodniach.

• mirowski4 Re: polonus5 10.07.06, 14:45
              Temat i okolice o których piszę znam od 30-lat.Nie pamiętam przyjażni i
              goszczenia sie między Polakami w tych miastach.A Polaków u których bywała
              policja Szwedzi omijali z daleka.
              • odin-2 Re: polonus5 10.07.06, 17:36
                mirowski4 napisał:

Temat i okolice o których piszę znam od 30-lat.Nie pamiętam przyjażni i
                goszczenia sie między Polakami w tych miastach.A Polaków u których bywała
                policja Szwedzi omijali z daleka.

Roznie to bywa,niezdziwilbymsie gdyby Polacy w Polsce omijali domy swych
                rodakow u ktorych czesto "gosci" Policja,szwedzi unikaja sytuacji konfliktowych
                oficjalnie nigdy nic niewiedza,raczej miedzy soba w celach higieniczno-oralnych
                geby strzepic beda,-niechca zeznawac,to taki narod.
                Druga sprawa ze Szwecja Szweda nie jest Szwecja immigranta do drugiego
                pokolenia,i vice versa do Szwecji immigranta (bosättare) infödingar äger ej
                tillträde . Hälsar ; Odin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka