Dodaj do ulubionych

Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPolonia

21.08.06, 08:44
Patrzac na tematy watkow na forum Polonia mozna w 100% byc pewnym ze
wiekszosc aoutorow watkow na tym forum sa oblokanymi istotami z objawami
paranoji.

Ludzie, nie przykladajcie takiego wielkiego znaczenia to tego co pisza media,
co inni robia, wyluzujcie troche nikt was nie chce zabic ani unicestwic.

Swiat jest piekny i dobry jesli tylko potraficie to dobro znalezc...i przede
wszystkim w sobie smile

P.S. Czy probowaliscie kuchni Taiskiej?...to "Ferarri" wsrod kuchni swiata,
ma kopa i koloryt! smile

Obserwuj wątek
    • fan.club1 Co ma Ferrari do kuchni? 21.08.06, 17:28
      Zersrałeś się? Popędziło cię do kibla?
      • _czosnek_ Re: Co ma Ferrari do kuchni? 21.08.06, 17:53
        Ty jestes dobry na sranie.
      • waldek1610 Re: Co ma Ferrari do kuchni? 24.08.06, 06:57
        nie sadzilem ze bede musial tlumaczyc cos tak oczywistego.

Kuchnia Taiska to "Ferrari" wsrod kuchni swiata, tak samo jak zegarek Rolex
        jest "Najlepszym czasomierzem wsrod wszystkich zegarkow".

"Ferrari" so synonim najlepszej jakosci, klasy, oraz marki.
    • jot-23 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 17:39
      waldek1610 napisał:

> Patrzac na tematy watkow na forum Polonia mozna w 100% byc pewnym ze
      > wiekszosc aoutorow watkow na tym forum sa oblokanymi istotami z objawami
      > paranoji.
      > P.S. Czy probowaliscie kuchni Taiskiej?...to "Ferarri" wsrod kuchni swiata,
      > ma kopa i koloryt! smile

ty waldi przejawiasz typowe objawy schizofrenii, zaczynasz jak zwykle,
      pie..mi bez sensu, a tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki konczysz
      o "kuchni tajskiej"... chyba ma za duzego "kopa" co?
      • waldek1610 ludzie przestancie z ta paranoja 24.08.06, 07:03
        Jotek,
        Gdy ktos przesadza w nadmiernym zaangazowaniem, wrecz z mania przesladowcza
        wynajduje wszelkie afery, terie spiskowe, oraz sensacyjne "wiadomosci" jak to
        Polska zostaje sprzedana po raz setny...to takiej osobie na uspokojenie podaje
        sie cos smaczego, nie tylko zeby tej osobie zatkac buzie, ale zeby sie
        zrelaksowal/a i dla odmiany zrobil/a cos dla swojego ciala i wlasnej
        przyjemnosci.

• delegat81 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 17:45
      waldek1610 napisał:

> Patrzac na tematy watkow na forum Polonia mozna w 100% byc pewnym ze
      > wiekszosc aoutorow watkow na tym forum sa oblokanymi istotami z objawami
      > paranoji.
      >
      > Ludzie, nie przykladajcie takiego wielkiego znaczenia to tego co pisza media,
      > co inni robia, wyluzujcie troche nikt was nie chce zabic ani unicestwic.
      >
      > Swiat jest piekny i dobry jesli tylko potraficie to dobro znalezc...i przede
      > wszystkim w sobie smile
      >
      > P.S. Czy probowaliscie kuchni Taiskiej?...to "Ferarri" wsrod kuchni swiata,
      > ma kopa i koloryt! smile
      >

waldek gratuluje zdrowego rozsadku .pozdrawiam normalnych na tym forum.
      • _czosnek_ Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 17:52
        Waldus przestal chyba TV hamerykanska ogladac bo zaczyna sie jemu jakies
        swawolne myslenie przedzierac przez szare komorki.
        Uwazaj waldus zeby cie FBI do Guantanamo nie wsadzilo.
      • piss.doff Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 20:09
        ty chociaz rozumiesz o czym tutaj pisza?
      • waldek1610 Pozdrowienia! 24.08.06, 07:08
        delegat81 napisał:

> waldek gratuluje zdrowego rozsadku .pozdrawiam normalnych na tym forum.

Z wzajemnoscia! Na wszystko trzeba patrzec jesli nie konstruktywnie to z
        przymrozeniem oka, bo nie kazdy kto bije na alarm jest wiarygodny...
    • jot-23 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 17:53
      lol...tak a'propos "wyluzujcie troche nikt was nie chce zabic ani unicestwic"

ja np pracuje 300m od bylego WTC...i bylem tam tego dnia (ok ok jak zwykle sie
      spoznilem, i w momencie impaktu bylem w subwaju), ale zdazylem dojechac na moje
      pietro zeby ogladac jak sie wali 1-sza wierza....

to , ze ktos chce mnie "zabic i unicestwic" (whatever it means) wiem na pewno i
      nie trzeba mnie o tym przekonywac.
      • piss.doff Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 20:13
        ja widzialem to od pierwszych minut w telewizji. spikerka, taka fajna d. z
        grzywka, ladna byla, opowiadala na goraco co sie wydarzalo. Kilka dni pozniej
        sama zginela w samolocie.
        To co napisales to dla mnie szokujace ze bedac tak blisko przezyles i
        niedopowiedziane counts.
      • waldek1610 Codziennie ktos gdzies umiera na Swiecie...i co? 24.08.06, 07:16
        ...mam byc w zalobie cale zycie? Facet zdarzaja sie katatrofy ale trzeba zyc
        dalej.

Jotek,
        a w calym Twoim zyciu nie doswiadczyles choc jednego przezycia, nie tylko
        ekscytujacego... lecz i pozytywnego? Dlaczego z takim uporem drazycie wylacznie
        tematy negatywne i dolujace?
    • lena575 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 18:17
      waldek1610 napisał:

>> Ludzie, nie przykladajcie takiego wielkiego znaczenia to tego co pisza
      media,

Jeśli chodzi o sprawy polskie to jakoś im ślepo wierzysz a świat jest piekny
      również w Polsce.

Jesli chodzi o kuchnię tajską to nie lubię. Zjeździłam Tajlandię i wszędzie ich
      jedzenie było równocześnie za ostre (to akurat lubię)i za słodkie a do tego
      prawie wszystko z imbirem. Jak cos może byc równocześnie bardzo ostre i bardzo
      słodkie - nie trawię, nawet wędzone rybki były na słodko - brrrrrrrr. Od tego
      czasu i imbiru nie lubię. Dużo lepiej moim zdaniem gotują Koreańczycy, nawet
      Meksykańczycy lepiej.
      Najlepsza kuchnia to kuchnia włoska.
      • waldek1610 Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 24.08.06, 07:30
        lena575 napisała:

> Jesli chodzi o kuchnię tajską to nie lubię. Zjeździłam Tajlandię i wszędzie
        > ich jedzenie było równocześnie za ostre (to akurat lubię)i za słodkie

A powiedz mi kto kiedykolwiek powiedzial ze potrawa z papryka nie moze byc
        rownoczesnie slodka??? Lena, nie rownaj wszystkiego do kuchni polskiej, bo
        nawet nasz kuchnia nie jest standartem na swiecie. A Kuchnie TAiska znam bo
        moja ex byla z Tajlandi, a jej mama gotowala codziennie, i ku mojemu zdziwieniu
        naprawde wyszukane potrawy, jak na kobiete z prowincji. Od jej i jej matki
        nauczylem sie przyrzadzania Thai egg rolls wlasnie z ostro slodkim sosem,
        uwielbiam!!!!! i zupy z bazylia i cilantro. Palce lizac smile

> a do tego prawie wszystko z imbirem. Jak cos może byc równocześnie bardzo
        > ostre i bardzo słodkie - nie trawię

Noz chyba tak z Toba jest dlatego ze wychowalas sie w kraju w ktorym miesa i
        cukieru, nigdy nie znajdziesz w tej samej potrawie. Widocznie nie jestes
        przyzwyczajona do miedzynarodowej kuchni.

> nawet wędzone rybki były na słodko - brrrrrrrr. Od tego
        > czasu i imbiru nie lubię. Dużo lepiej moim zdaniem gotują Koreańczycy

no nie wiem Koreanskie zarcie jest na wpol gotowane, duzo zadkich sosow,
        wywarow, grubych kluchow i morskich gadow...to nie dla mnie.

> Najlepsza kuchnia to kuchnia włoska.

Nie lubie jesc non stop makaronu i sosow pomidorowych..
        • lena575 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 25.08.06, 11:17
          Pewnie wychowałeś się na polskiej i amerykańskiej kuchni (brr) i nie lubisz
          światowej kuchni poza prowincjonalną tajską twojej teściowejsmile
          • waldek1610 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 25.08.06, 12:41
            Niezle przekrecasz, przeciez to ty powiedzialas ze nie lubisz i nie trawisz
            Taiskiej kuchni. To ty wychowalas sie na polskiej kuchni i wydac ze miesa ktore
            jest slodkie nie trawisz.

Na calym swiecie jest wiele kultur gdzie mieso podaje sie na slodko, bo jest
            smaczne w ten sposob, a nie tak jak w Polsce gdzie mieso musi byc solone i z
            tluszczem smile
            • lena575 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 25.08.06, 14:29
              Ponieważ wychowałeś się na kuchni polskiej to wolisz mięcho niż owoce morza lub
              pastę z sosem.
              PS. W Polsce od dawna odchodzi się od "tłusto". "Tłusto" to tylko w
              McDonaldsach.
              • waldek1610 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 26.08.06, 06:22
                bardzo lubie ryby w kazdej postaci, ale nie widze potrzeby sporzywania robactwa
                morskiego.

Paste z sosem to wola glownie dzieci oraz kobiety, mezczyzna a musi spozywac
                wiecej proteiny bo wymaga tego jego fizjologja.
                • lena575 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 26.08.06, 12:25
                  Oczywiście - nieprawda. Chyba,że "amerykańscy naukowcy" ci to wydrukowali ....
                  a to co unnego.
                  • waldek1610 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 26.08.06, 12:51
                    jak sie nie masz do czego przyczepic to zawsze mozesz do miejsca mojego
                    zamieszkania. Zapomnialas tylko ze u mnie USA jest popularna, i wszelkie towje
                    odniesienia do USA, nie traktuje obraziliwie, bo nie jestem pod wplywem
                    propagandy UE, na szczescie smile
        • jp.hi Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 25.08.06, 12:01
          Wydaje mi sie waldek, ze to o czym ty piszesz to kuchnia tajlandzka, koreanska,
          chinska ale w wydaniu amerykanskim. Ja tez ja lubie. Mieszkajac na Hawajach mam
          mozliwosc porownania jej z oryginalna, niezamerykanizowana kuchnia tych krajow.
          Przez to ze mieszka tu duzo ludzi z tych krajow sa tez oryginalne ich kuchnie.
          Uwiez mi tego nieda sie jesc.
          • waldek1610 Re: Thai egg rolls with sweet chille sauce!!! 25.08.06, 12:48
            mysle ze sie mylisz, w USA jest wielu emigrantow z pierwszego pokolenia ktorzy
            zwykle gotuja po swojemu, tak samo jak w swoim kraju, z ta roznica ze
            naprzyklad (wiem to od mojej ex- Taiki) ze w USA w Tailandzikich restauracjach
            serwuja wiecej miesa bo w tym kraju jest bardziej dostepne, natomiast w
            Tailandi wolowina na przyklad jest bardzo droga, i glownie urzywa sie drobiu i
            wieprzowiny, to jest jedyna roznica.

Zreszta nie jadalem tylko w Taiskich restauracjach, ale rowniez w domu mojej
            es, a jej matke o zamerykanizowanie nie mozna bylo posadzic, ona zachowywala
            sie i gotowala tak samo jakby byla dalej w Tailandi smile
    • taki2 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 19:59
      Masz absolutna racje, ze nie musimy sie bac smierci(chrzescijanin wkoncu po
      smierci idzie do naszego stworcy). I kazda wiadomosc o bliskim koncu nie
      chrzescijanskiego swiata powinna napawac radoscia i dodawac nam wsparcia
      duchowego. W koncy ci ktorzy chca nas zabic, sa bardzo nieliczna grupa i nie
      maja wladzy nad nami, jak dlugo tej wladzy im sami nie udzielimy(np. przez nasz
      wlasy strach, ktory tak uporczywie chca nam zaszczepic).
      • waldek1610 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 24.08.06, 07:31
        Popieram! smile
    • piss.doff Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 21.08.06, 20:08
      o msg i barwnikach nie wspominaj. kopa to moze i ma szczegolnie jak masz
      zdegenerowany i przepity ryj, wtedy o polnocku to takie dane za $4.50 to
      jakznalazl. kuchnia robiona przez analfabeto i dla analfabetow, szczegoly
      dyskretnie pomijam. Co zlego jest z kuchnia polska, ciacmoku? Pizzeria w Polsce
      to nie kuchnia Polska.
      • jot-23 hehe wracajac do tajskiej... 21.08.06, 20:11
        to jaka jest taka jest, jedno czym sie od nich "zarazilem" (mam nadzieje ze
        tylko w przenosni, a nie jakas lambia) to ichnie coconuts ---> masz to tam u
        siebie D? u nas tylko na chinatown maja swieze. (samo mleko z puszki w
        supermarketach to syf).
        • piss.doff Re: hehe wracajac do tajskiej... 21.08.06, 20:24
          ja mam problem z kazda restauracja, jaka by nie byla bo chca duzo pieniedzy za
          kupke ryzu z jakims kolorowanycm badziewiem.
          Bylem rowno orzniety na calym swiecie w kazdej kuchni, z malymi wyjatkami.

Okazyjnie pozwalam sobie na pojscie do chinskiej wneki miedzy blokami (takiej
          malej o ktorej wiedza tylkookoliczni bywalcy, ale--jest niedaleko druga taka
          wneka i tez dla bywalcow ale chinczyk nie ma pojecia o gotowaniu) gdzie znam
          juz osobiscie kucharza. Ten od drzwi wola: hunan beef? z coconuts uwazaj, cos
          tam z nimi nie tak, doczytaj bo nie pamietam smile koszt? $4.50 Jak onni to robia?
          Nie mam pojecia.
          • jot-23 Re: hehe wracajac do tajskiej... 21.08.06, 20:33
            piss.doff napisał:

koszt? $4.50 Jak onni to robia?
            >
            > Nie mam pojecia.

tak samo jak polskie "restauracje" tania nielegalna robocizna, lokalizacja w
            najtanszych miejscach, brak serwisu no i oczywiscie najtansze, najgorszej
            jakosci ingredients.... hehe az mi sie milo na duszy robi jak pomysle z czego
            zrobili te wysmienite pierogi dla naszej greenpoinckiej "reporterki"
      • waldek1610 nie wiesz o czym mowisz Piss off 24.08.06, 07:34
        Tak sie sklada ze Kuchnia Taiska jest uzwawana za jedna z najwykwintniejszych i
        wyszukancyh na swiecie smile

A juz napewno jako najbardziej ekskluzywna kuchnie azjatycka. Jesli sie chcesz
        najesc do idziesz do China Bufet, jesli chcesz zabrac kogos na smaczna oraz
        eksklyzywna potrawe to wlasnie do Thai Restaurant! Uwiembiam.
        • lena575 Re: nie wiesz o czym mowisz Piss off 25.08.06, 11:30
          A nie zuważyłeś przypadkiem,ze masz taki megalomański problem - jak ja coś
          lubię to to jest najlepsze i wywintne, jak lubią to inni to jest to
          prowincjonalne (z podkreśleniem "nie jesteście przyzwyczjeni"). I to bufonowate
          pouczanie innych.... to jest właśnie taka cecha prowincjonalna , czujesz
          się "światowcem" który odwiedził wieś swojego pochodzenia. Podwórko
          amerykańskie przeciwstawiasz polskiemu z naciskiem na wykazanie wyższości tego
          pierwszego. Żenada sad
          • _czosnek_ [...] 25.08.06, 12:21
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • waldek1610 Lena, 25.08.06, 12:55
            tak sie sklada ze to co ja lubie najbardziej czyli kuchnia Taiska, jest bardzo
            popularna w USA u ludzi ktorzy sa smakoszami. Oczywiscie kuchnia Chinska
            smakuje ogolowi, ale gdy mowa o koneserach sztuki kulinarnej to wlasnie ci sami
            ktorzy kochaja kuchnie francuska rowniez kochaja kuchnie taiska, wlasnie za to
            ze jest o wiele bardziej wykwintna np od Chinskiej.

Poza tym nie wiesz czy np nie jestem z wielkiego miasta w Polsce smile Ale widze
            ze z Toba nie da sie rozmawiac Lena bo sugerujesz ze lubisz swiatowa kuchnie, a
            jednoczesnie mowisz ze slodko-ostre potrawy miesne tobie nie smakuja. Gdybys
            naprawde znala i lubila kuchnie swiatowa, to wiedzialabys ze w wielu kulturach
            mieso podaje sie czesciej na slodko i ostro, a nie tak jak w Polsce zawsze musi
            ono byc slone i tluste.
            • peerelski Re: Lena, 25.08.06, 13:16
              nieprawda, to tajska kuchnia smakuje ogolowi... a nie chinska
              • waldek1610 Re: Lena, 25.08.06, 13:19
                peerelski napisała:

> nieprawda, to tajska kuchnia smakuje ogolowi... a nie chinska

chyba jednak tak nie jest skoro wiecej ludzi chodzi do Chnskich restauracji i
                bufetow, mniej do Restauracji taiskich.
                • peerelski Re: Lena, 25.08.06, 13:22
                  po, prostu roznej wersji Chinczykow jest wiecej i dominuja (glupich?)
                  angloamerykanow gdzieniegdzie--
                  • waldek1610 Peerelski 26.08.06, 06:46
                    Zupelnie sie zgadzam z Toba smile
            • lena575 Re: Lena, 25.08.06, 14:02
              Widzisz, problem z tobą polega na tym,że ty od razu wiesz wszystko o kimś innym
              a oburzasz się,że ja robię to samo i też coś o tobie mogę napisać choć - jak
              twierdzisz - wcale nie wiem. Nie masz pojęcia na jakiej kuchni się wychowałam (
              gwoli informacji - na francuskiej - z racji pochodzenia mojej babci). Sam jak
              napisałes kiedyś - wyjechałeś z Polski mają naście lat więc wychowałeś się z
              pewnością na polskiej kuchni. Tearz jednak chcesz przedstawiać się jako wieli
              znawca i smokosz światowy bo posmakowała ci kuchnia tajska. Ponieważ wszyscy
              dookoła ciebie uważają tą kuchnię (może jedyna dobra restauracja w twojej
              okolicy to ta tajska) za "ekskluzywną" też tak wuważasz i ślesz
              światu "prowincjonanemu" przesłanie.
              Znam wiele połączeń wielu smaków i mogłabym ci napisać,że jeśli np. nie lubisz
              owoców morza to nie znasz się w ogóle na jedzeniu. Ja mogę tylko odwracać to co
              piszesz przeciwko tobie bo to bardzo łatwe tak bardzo megalomańsko piszesz.
              Twoje zachowanie nie jest "amerykańskie", jest prowinocjonalne.
              PS. Nie istneije jeden rodzaj "kuchni chińskiej".
              • waldek1610 Re: Lena, 26.08.06, 06:44
                Lena,
                No coz sprobuje jeszcze raz powtorzyc moze tym razem trafi to do Ciebie. Tu
                gdzie ja mieszkam znajdziesz -potezne skupiska ludzi z conajmniej
                kilkudziesieciu krajow swiata, rowniez ludzie ktorzy urodzili sie w USA
                zaleznie od wychowania i regionu z ktorego pochodza preferuja rozne kuchnie.

Wiec ofert kulinarnych w USA jest napewno nie mniej niz w krajach emigranckich
                takich jak Francja, czy Holandia.

Lena zapewniam ciebie ze restauracji w metropoli jest caly wachlarz, a to ze
                polubilem kuchnie Taiska nie lezy w jakiejs prostej przyczynie wymyslonej przez
                ciebie, mieszkalem w Japoni, Koreii i wcale nie polubilem tych kuchni z pewnymi
                wyjatkami. Natomiast polubilem kuchnie Taiska dlatego ze jest bardzo bogata i
                po prostu smaczna.

Oprocz Taiskiej restauracji, reguralnie jadam w kolejnosci w Chinskich,
                Wloskich, Meksykanskich, Amerykanskich, Polskich, Greckich, Arabskich i
                Indyjskich, Czeskich oraz Niemieckich. I uwierz moja droga nie jestes jedyna
                Polka/Polakiem ktora miala "zaszczyt" zarzrec sie Wloskich kluchow smile
                • lena575 Re: Lena, 26.08.06, 12:24
                  Może tym razem dotrze do ciebie powiedzenie "de gustibus non est disputandum "
                  bo,że dotrze cokolwiek innego trudno uwierzyć......
                  • waldek1610 Re: Lena, 26.08.06, 12:59
                    a potrafisz zacyfowac cos w jezyku ktory nie jest martwy?

Niemniej jednak to nie jest kwaestja gustu, jesli ty nie lubisz potraf slodko-
                    ostrych, to nie znaczy ze kuchnia Taiska jest niesmaczna, po prostu jestes
                    nieobyta w swiecie, i wolisz wloskie kluchy z przecierem pomidorowym bo to
                    tego przyzwyczajilas sie w Polsce. Jestes jak kazdy Polak tkory kreci nosem na
                    wszystko co nie smakuje po Polsku, na szczescie wielu potrafi sie przystosowac
                    i polubic obce kuchnie, natomiast ty nie potrafisz...
        • peerelski waldus, ty jestes mlody emigrant!! 25.08.06, 12:36
          thai cousine spozywam od 20 paru lat... nie jest to kuchnia ekskluzywna-
          • waldek1610 mowia o kuchni Taiskiej :) 25.08.06, 13:02
            peerelski napisała:

> thai cousine spozywam od 20 paru lat... nie jest to kuchnia ekskluzywna-
            • peerelski Re: mowia o kuchni Taiskiej :) 25.08.06, 13:14
              to ty jeszcze nie probowales kuchni chinskiej w jej ekskluzywnej wersji dla
              aparatczykow?
              • karmin-cynober Wloskie kluchy w Ameryce? 26.08.06, 16:06
                To co wy tam jecie jako wloska kuchnie to sie ma najczesciej nijak do tego co
                jest we Wloszech. Chinska kuchnia chlopska? Czlowieku a od kiedy w restauracji
                poznasz prawdziwy smak kuchni ktoregos z narodow?
                • prawdziwawadera2 Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 27.08.06, 05:43
                  No i "swiatowcow" dyskusja sie nawiazala.Ciecie glupie, nie to co dobre tylko
                  to co komu smakuje!!!!!
                  Waldus, co ty chcesz mi naprzyklad udowodnic.
                  Ja lubie to co lubie i zaplace tam gdzie mam ochote dzisiaj zjesc, dla mnie
                  wazne, ze nie musze sama siedziec przy garach.
                  Nie da sie porownac co lepsze co gorsze, mozna tylko idywidualnie cos lubic a
                  czegos nie. Trudno jest przekonac kogos, ze to co dla mnie najlepsze musi
                  smakowac wszystkim-Waldus daj sobei na wstrzymanie!
                  Jeden lubi corke , drugi tesciowa.
                  Pozdrawiam
                  • piss.doff Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 27.08.06, 06:02
                    nie schlebiaj sobie: nikt nielubi tesciowej a to ze ty jesz po knajpach to
                    niedlugo trzeba cie bedzie naoliwic zeby cie przepchnac przez drzwi.
                    • prawdziwawadera2 Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 27.08.06, 06:53
                      Nikt?
                      nie mow za wszystkich!
                      A to, ze ktos jada po knajpach wcale nie znaczy, ze "w drziw sie nie miesci".
                      Nie wazne gdzie jesz, wazne co jesz i ile.
                      pozdrawiam
                      • peerelski Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 27.08.06, 06:57
                        nie wazne ile, tylko za ile i z kim
                        • prawdziwawadera2 Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 28.08.06, 03:28
                          Tez prawda.
                          Pozdrawiam
                          Wadera
                          • peerelski Re: Wloskie kluchy w Ameryce? 30.08.06, 10:45
                            tak odpowiedzialas jakbys sie otarla o donalda trumpa
            • sascar Re: mowia o kuchni Taiskiej :) 30.08.06, 07:28
              Thaiska kuchnia, mniam. Jest tu niedaleko taka mala knajpka, nazywa sie "A
              Thai". Wlascicielka/kelnerka/szefowa nazywa sie Kania i robi takie zarcie, ze
              ochhhh. Co do kuchni masz racje, a co do zegarkow to nie Rolex a Patek.
              Patriotycznie Waldus. Nasi rodacy to zaczeli robic. Patek i Czapek. Do
              dzisiaj to wlasnie jest najlepszy i naj-eksluzywniejszy zegarek na swiecie.
              • peerelski Re: mowia o kuchni Taiskiej :) 30.08.06, 10:49
                a Citroen tez nasz rodak zaczal, Cytryniak...
              • waldek.usa Stefan Kudelski... 30.08.06, 18:12
                Nagra...

Panowie wybieraja Panie, Panow wybiera policja...Z szaconkiem, bo sie skonczy zle!
                • piss.doff proponuje mnie nie czytac be bedzie zawal serca 30.08.06, 19:44
                  wiesz, z tym kudelskim to nie tak jak znow myslisz. nie che mi sie szukac ale
                  fakt ze ktos tam cos zaczal kto mial jakis polski rodowod ale potem sprawa sie
                  pokrecila i Nagra to tylko wspomnienie o wywiadzie TVP przez pania Irene
                  Dziedzic w czasach jej okresu slawy.

Wspomnij Fibaka (nacial sie na inwestycjach obrazow oraz zona popelnila jaies
                  oszustwo podatkowe ktore nie wiem jak sie skonczylo)

Andrzeja Jaroszewicza ktoremu Zasada uslugiwal jak piesek (sam widzialem) a
                  ktorym Andrzej pomiatal jak bura suka, widzialo to rowniez setki innych
                  przypadkowych ludzi.

Sobieslaw Zasada wiadomo

Ten ch. z ameryki poludniowej ktory zlecil morderstwo w Polsce i USA nie chce
                  go wydac.

Varisella (ostatnio ktos o tym typie cos slyszal?)

Herr Kultzik aka Tajemniczy Milioner. Cos ucichl po tych wariackich lataniach
                  swoim samolotem do USA i nazad.

I kazdy inny poparaniec ktory wystepuje na liscie Naj Naj Naj
                  itp itd itp
                  • waldek.usa Re: proponuje mnie nie czytac be bedzie zawal ser 30.08.06, 19:52
                    piss.doff napisał:

> wiesz, z tym kudelskim to nie tak jak znow myslisz. nie che mi sie szukac ale
                    > fakt ze ktos tam cos zaczal kto mial jakis polski rodowod ale potem sprawa
                    sie pokrecila i Nagra to tylko wspomnienie o wywiadzie TVP przez pania Irene
                    > Dziedzic w czasach jej okresu slawy.
                    >
                    ► ..."The Kudelski company was founded in 1951 by Mr. Stefan Kudelski.
                    Born in Warsaw, Poland on February 27th 1929 where he completed his primary
                    schooling. In 1939 the declaration of war in Europe saw the Kudelski family
                    flee to Hungary, then France and finally Switzerland in 1943. Stefan Kudelski
                    returned to his studies at the Collège Florimont in Geneva and later to the
                    Ecole Ploytechnique de l’Université de Lausanne (EPUL), the Swiss federal
                    institute of technology in 1948. In 1951, his prized invention, the “NAGRA”
                    (meaning “will record” in Polish) takes a concrete form: a portable audio tape
                    recorder with exceptional specifications, i.e. light, small, self-contained,
                    portable and high quality. "...

www.nagraaudio.com/pro/index.php

> Wspomnij Fibaka (nacial sie na inwestycjach obrazow oraz zona popelnila
                    jaies
                    > oszustwo podatkowe ktore nie wiem jak sie skonczylo)
                    >
                    > Andrzeja Jaroszewicza ktoremu Zasada uslugiwal jak piesek (sam widzialem) a
                    > ktorym Andrzej pomiatal jak bura suka, widzialo to rowniez setki innych
                    > przypadkowych ludzi.
                    >
                    > Sobieslaw Zasada wiadomo
                    >
                    > Ten ch. z ameryki poludniowej ktory zlecil morderstwo w Polsce i USA nie chce
                    > go wydac.
                    >
                    > Varisella (ostatnio ktos o tym typie cos slyszal?)
                    >
                    > Herr Kultzik aka Tajemniczy Milioner. Cos ucichl po tych wariackich lataniach
                    > swoim samolotem do USA i nazad.
                    >
                    > I kazdy inny poparaniec ktory wystepuje na liscie Naj Naj Naj
                    > itp itd itp
              • piss.doff Re: mowia o kuchni Taiskiej :) 30.08.06, 19:47
                Tak, Patek ale z Philippe. Sam Patek to g. znaczyl dopoki pan Ph. nie sprzedal
                tego co ten moron wymyslil. Za cale $15 kpilem sobie kobie takiego i niewiele
                sie rozni od lepszej Ruhli.
    • odin-2 Re: Tania sensacja,teorie spiskowe rzadza ForumPo 29.08.06, 07:23
      Autor: waldek1610 ☺
      Data: 21.08.06, 08:44 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

Patrzac na tematy watkow na forum Polonia mozna w 100% byc pewnym ze
      wiekszosc aoutorow watkow na tym forum sa oblokanymi istotami z objawami
      paranoji.
      ___________________________________________________________________________

paranoia ? - kazdy naród ma swoja ceche,Szwedzi sa wrecz paranoidalnie
      xenofobiczni - nawet potomkowie Walonów przybylych tu w XVIIw sa uwazani za
      szwedow o zagranicznym pochodzeniu,na szczescie ze immigranici i ich zstepni
      stanowia w szwecji ~35% spoleczenstwa , nasi tubylcy=nasi Indianie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka