Dodaj do ulubionych

Zorba the Geek [sic!]

27.10.06, 06:14

Prosze zwrocic uwage, ze uzywam tutaj tego slowa w jego orginalnym znaczeniu, t.j. jako karnawalowego szalenca specjalizujacego sie w odgryzaniu glow zywym kurczakom (lub kanarkom), a nie w znaczeniu wspolczesnym, t.j. osoby ekscentrycznej i niepopularnej (a.k.a. "nerd" lub "dweeb"), choc kwalifikuje sie on rowniez do tej drugiej kategorii.

Ale czyz nie jest intelektualnym ekwiwalentem odgryzania glow zywym kurczakom dokonywanie w 21 wieku dekonstrukcji Zachodu z punktu widzenia marksizmu-leninizmu? Oczywiscie mozna sobie wyobrazic ze tradycyjny "geek" moglby miec problem z tak pejoratywna klasyfikacja i moglby, pelen oburzenia, odrzucac ja jako argument "ad personam". Moglby tez domagac sie od swoich oponentow skierowania dyskusji na merytoryczne aspekty odgryzania glow kurczakom lub nawet wyzwac ich do dokonywania takiego odgryzania razem z nim.

Obserwuj wątek
    • zorbathegreek Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 08:51
      Wybacz, ale moge dekonstruowac (oczywiscie tylko werbalnie) Zachod takimi metodami, ktore uwazam za sluszne. Jesli Giertrych czy rosyjska cerkiew moze chciec powrotu do sredniowiecza n.p. poprzez odrzucenie Darwinizmu, to ja mam chyba prawo uzywac metody Marxa. Nie musi ci sie ta metoda podobac, ale ty krytkujesz mnie za uzywanie tej metody, nie potrafiac jednoczesnie wysunac chocby jednego argumentu przeciwko owej metodzie ponad to, ze pochodzi ona z XIX wieku. Pamietaj, ze z XIX wieku pochodza rownania Maxwella, silniki spalinowe, pradnice, telegraf (pradziadek Internetu), muzyka Chopina i Beethovena i wiele innych rzeczy, ktore nie sa dzis bynajmniej odrzucane, mimo ze sa one czesto starsze niz metoda Marxa...
      • harlista Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 14:21
        Hmmm, nic tylko pogratulowac wybranych idoli do nasladowania:
        "Jesli Giertrych czy rosyjska cerkiew moze chciec powrotu do sredniowiecza n.p.
        poprzez odrzucenie Darwinizmu, to ja mam chyba prawo uzywac metody Marxa"
        Szczegolnie Giertrycha smile

Swoja droga to argumenty do tzw "dekonstruowania" USA uzywane przez zorbethegrek
        najczesciej przypominaja mi metody szalonego matematyka, ktory sfrustrowany
        wlasnymi niepowodzeniami, postanowil udowodnic ze caly swiat to banda durni, a
        on jeden, jedyny jest madry i wbrew powszchechnemu mniemaniu udowodni ze 2+2=5.
        Dokonuje w zwiazku z tym dziwnych a czasmi wrecz idiotycznych intepretacji a
        nawet falszerstw faktow po to aby w konkluzji podac ze on ma racje i 2=2=5.
        Oczywiscie nikt sie z nim nie zgadza, co powoduje narastajaca frustracje.
        No ale niektorzy mysliciele tak maja.
        Mysla ze sa lepsi niz inni.
        Ale tylko mysla
        • zorbathegreek Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 14:50
          Zauwaz, ze kolejnosc cyfr jest arbitralna. Jesli przyjmiemy nastepujaca kolejnosc: 0, 1, 2, 3, 5, 4, 6, 7, 8 i 9, to wtedy 2+2=5 a 2+3=4.
          Pewnie tez nie wiesz, ze w starozytnym Rzymie dla oznaczenia liczby cztery uzywano roznych symboli: raz IV, a innym razem IIII. Matematyka jest oparta na mnostwie zalozen i dogmatow (pewnikow), o ktorych nie ucza w szkole podstawowej (a nie sadze, abys skonczyl cos wiecej - no moze amerykanska high school, po ktorej zreszta wiekszosc absolwentow jest niepismienna)...
          • harlista Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 15:46
            zorbathegrek: trudno mi oceniac twoje intencje odpowiadajac mi w tak
            starorzymski filozoficzny sposob.
            Jedno jest pewne - potwierdziles w 100% moje obserwacje o tobie.
            Manipulujesz jak ci wygodnie, zeby 2+2=5 czy 2+3=4
            I jeszcze jedno - pewniki na ktore sie powolujesz to cos czym akurat wiekszosc
            sie zgadza - z tych czy innych powodow.
            Tak sie sklada ze ty tworzysz swoje wlasne pewniki, z ktorymi nikt oprocz
            ciebie samego nikt sie nie zgadza.
            Jestes calkowicie osamotniony w swoich teoriach.
            No moze przesadzilem. Wsparcie w teorii :"po ktorej zreszta wiekszosc
            absolwentow jest niepismienna)..." znajdziesz poparcie u : nadau, szmaciasza,
            syfiasza czy czosnek
            Rownie dobre poparcie jak idol Giertrych
            • zorbathegreek Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 15:56
              Uzywasz starego argumentu zwanego czasem "ad populum" czyli ze "wiekszosc ma zawsze racje". Ale wiadomo, ze wiekszosc nie ma zawsze racji... Wiekszosc chcialaby n.p. jednoczesnej i natychmiastowej podwyzki zarobkow i emerytur/rent z jednoczesna obnizka wszystkich cen i oplat, mimo ze ekonomisci (ktorzy sa w mniejszosci) slusznie twierdza, ze przynioslo by to tylko galopujaca inflacje i chaos. Nikt mi tez nie zabroni posiadania mojej wlasnej matematyki z mymi wlasnymi pewnikami. Nie wazne zreszta, czy wedlug wiekszosci 2+2=4 czy tez jak wedlug mnie 2+2=5, jesli ma matematyka sie rownie dobrze, jak nie lepiej, sprawdzi w praktyce!
              • harlista Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 16:16
                "Nikt mi tez nie zabroni posiadania mojej wlasnej matematyki z mymi wlasnymi
                pewnikami. Nie wazne zreszta, czy wedlug wiekszosci 2+2=4 czy tez jak wedlug
                mnie 2+2=5,"

Oczywiscie nikt ci nie zabroni .
                Gdybys byl finasowym krezusem nazwano by cie ekscentrykiem
                W przeciwnym wypadku jestes nieszkodliwym wariatem.
                A w twoim przypadku jeszcze masochista - uwielbiasz jak inni obrzucaja cie
                wyzwiskami i bardzo czesto sam prowokujesz takie zachowania
      • peerelski odgryzanie glow kurczakom ????! 27.10.06, 14:44
        stul pysk zboczencu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • peerelski Re: odgryzanie glow kurczakom ????! 27.10.06, 14:53
          odpowiedzialem na powyzsze swinstwa zaraz pod owym eric'iem, a tu sie okazuje
          moja wypowiedz przesuneli ponizej, zeby zaatakowac kagana!, podejrzewam ze w
          ostatecznym rezultacie wszyscy(poza Moderatorem) wyladujemy poza nawet Osla
          Lawka!!
          • zorbathegreek Re: odgryzanie glow kurczakom ????! 27.10.06, 15:18
            wink
    • zorbathegreek Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 08:53
      PS: ja na tym forum bynajmniej nie szukam taniej popularnosci. Nie jestem ani wiarusem, ani luiza, ani inna zupka, starajaca sie, jak amerykanska komercyjna TV, przypodobac sie przecietnym, czyli nader miernym gustom...
      • soup.nazi Re: Zorba the Geek [sic!] 27.10.06, 19:10
        zorbathegreek napisał:

> PS: ja na tym forum bynajmniej nie szukam taniej popularnosci. Nie jestem ani w
        > iarusem, ani luiza, ani inna zupka, starajaca sie, jak amerykanska komercyjna T
        > V, przypodobac sie przecietnym, czyli nader miernym gustom...

A jednak ci sie udalo! Jako advanced pjerdolec, cieszysz przede wszystkim tych
        wlasnie o najnizszych gustach - gawiedz przepada za "wariatami" i bardzo chetnie
        ich drazni oraz smieje sie bez zenady. Na tym tle powinienes docenic osoby takie
        jak te, ktore wymieniles wyzej, ktore z wrodzona delikatnoscia i wdziekiem
        usmiechaja sie tylko dyskretnie, polgebkiem, raz na jakis czas i ze zrozumieniem
        i wspolczuciem kiwajac glowami. Niektorzy nawet, jak ja, troszcza sie o ciebie,
        przypominajac o tabletkach, gdy zbyt daleko wyplywasz czesto na niezmierzone
        wody obledu. I to wszystko, mimo twojej dlugoletniej i gorliwej wspolpracy z
        komusza bezpieka.

P.S. Co wlasciwie robisz na Kipros? Pasiesz kozy czy zbierasz po nich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka