Dodaj do ulubionych

MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII.

IP: 146.101.149.* 11.11.01, 20:49
Dlaczego nikt nie porusza tego tematu? Wiadomo, ze wielu naszych rodakow zeni
sie/wychodzi za maz za pieniadze, aby ominac skomplikowane procedury imigracyj-
ne. Czasem jest to dla nich praktycznie jedyne wyjscie na uregulowanie swojego
statusu za granica. Moze ktos opisze swoje doswiadczenia na ten temat?
Ja szukam pani zdecydowanej na zawarcie malzenstwa "z miejsca" w Kanadzie lub
Australii. Moze jakas zainteresowana kobieta odezwie sie do mnie? Czekam.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 00:31
      Pieniadze tak ale nie malzenstwo
    • Gość: grzes Re:MALZENSTWO ZA PIENIADZE USA KANADA AUSTRALIA. IP: 10.10.26.* 12.11.01, 01:43
      ja tez szukam takiej mozliwosci i jesli ktoras Pani mi pomoze
      to sie odwdziecze w ten lub inny sposob gm@poczta.gazeta.pl
      • Gość: XXX Re:MALZENSTWO ZA PIENIADZE USA KANADA AUSTRALIA. IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 02:17
        "ja tez szukam takiej mozliwosci i jesli ktoras Pani mi pomoze
        to sie odwdziecze w ten lub inny sposob gm@poczta.gazeta.pl"

Czy masz na mysli "inny sposob" w naturze???
        • Gość: Kliken Re:MALZENSTWO ZA PIENIADZE USA KANADA AUSTRALIA. IP: *.ym1.on.wave.home.com 12.11.01, 03:02
          Tak, w polskojezyccznych gazetach sa takie ogloszenia...osobiscie znam
          dziewczyne ktora zaplacila facetowi $2000 za lipny slub.Dala ogloszenie na
          www.polishdatingclub.com i otrzymala kila telefonow tego samego dnia.Swiat do
          odwaznych nalezy...
          • Gość: XXX Re:MALZENSTWO ZA PIENIADZE USA KANADA AUSTRALIA. IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 03:13
            Tanio jak barszcz. Znam goscia z Malazji co zaplacil za pobyt w Kanadzie 20 tys
            $CAN.
            Inny mial okazje dostac pobyt za darmo. Wlasciciel firmy (Wietnamczyk) dal mu
            jednak warunek, da mu prace jak ozeni sie z jego corka.
            Wybral powrot do Wietnamu.

PS. Chyba widzial coreczke, domyslam sie. Mam jednak ciagle zle mysli, jak to
            stworzenie wygladalo?
          • gadula Re:MALZENSTWO ZA PIENIADZE USA KANADA AUSTRALIA. 12.11.01, 03:30
            Gość portalu: Kliken napisał(a):

> Tak, w polskojezyccznych gazetach sa takie ogloszenia...osobiscie znam
            > dziewczyne ktora zaplacila facetowi $2000 za lipny slub.Dala ogloszenie na
            > www.polishdatingclub.com i otrzymala kila telefonow tego samego dnia.Swiat do
            > odwaznych nalezy...

co, reklamujesz ziomka biznes?
    • koordynator to prowokator - IGNORUJ 12.11.01, 04:00
      • Gość: XXX Re: to prowokator - IGNORUJ IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 04:11
        koordynator napisał(a):

To prawda. Pamietajcie ludzie ze ten sposob zalatwiania emigracji jest w Kanadzie
        i USA surowo karany jesli udowodnione.
        Mozna zamiast poprawic sobie zycie znalezc sie za kratami a potem jesli ilosc lat
        za karatami bedzie mniejsza niz dlugosc zycia znalezc sie spowrotem tam skad sie
        przybylo bez zony bez pieniedzy i bez zycia.
        Wiec radzil bym szukac innych rozwiazac emigracyjnych. Albo szukac naprawde
        dziewczyne tutaj i jezeli sie juz zenic to na amen a nie na pieniadze.

Powodzenia "Kochasie"
    • Gość: XXX Re: Szukam zony jak szalony! IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 04:30
      Pare moze jeszcze wolnych dziewczyn kreci sie na tym forum.
      Aniutek, Biala, Renka moze zechca zapalac miloscia do rodaka.
      Gadula tez nie wiadomo jakiej jest plci, ale to chyba facet?

A ja sorry juz zajety jestem no i jestem facetem wiec
      odpadam.
      • aniutek Re: Szukam zony jak szalony! 12.11.01, 04:45
        Gos´c´ portalu: XXX napisa?(a):

> Pare moze jeszcze wolnych dziewczyn kreci sie na tym forum.
        > Aniutek, Biala, Renka moze zechca zapalac miloscia do rodaka.
        drogi XXX,
        dzieki za pamiec, ale pudlo niestety sad
        no i paszport nie ten.......
        • Gość: XXX Re: Szukam zony jak szalony! IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.11.01, 05:33
          Aniutek w takim razie zwracam honor. Zakladam ze kazdy na forum ma lokalne
          papiery a nie odwrotnie.
          Co wcale nie przeszkadza w ozenku z rodakiem. Aczkolwiek obawiam sie ze
          malzenstwo zaraz po skonsumowaniu skazane jest na rozpad.
          Malozonek oczekuje zupelnie cos innego niz malzenstwo przynosi. Milosc do
          paszportu z klonowym listkiem moze byc silniejsza niz milosc do kobiety.
          Co za czasy powinno byc troche odwrotnie.
          Gdzie ci prawdziwi mezczyzni?
          • aniutek Re: Szukam zony jak szalony! 12.11.01, 05:41
            Gos´c´ portalu: XXX napisa?(a):

> Aniutek w takim razie zwracam honor. Zakladam ze kazdy na forum ma
            lokalne
            > papiery a nie odwrotnie.
            a czemu takie zalozenie? mnie sie wydaje, ze czesciej zagladaja tutaj tacy,
            ktorym teskno do kraju co za tym idzie opuscili go nie dawno a co znowu
            prowadzi do tego, ze paszporty u nich ot takie zwykle niebianskie ze
            swojskim orzelkiem smile))

> Co wcale nie przeszkadza w ozenku z rodakiem. Aczkolwiek obawiam sie
            ze
            > malzenstwo zaraz po skonsumowaniu skazane jest na rozpad.
            > Malozonek oczekuje zupelnie cos innego niz malzenstwo przynosi. Milosc
            do
            > paszportu z klonowym listkiem moze byc silniejsza niz milosc do kobiety.
            heheheheh do czego doprowadzi czleka biednego ekonomia ......
            > Co za czasy powinno byc troche odwrotnie.
            > Gdzie ci prawdziwi mezczyzni?
            e bez przesady, znam paru smile

• Gość: Stary Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.clover.com.au 15.11.01, 12:48
      Gość portalu: KOS napisał(a):

> Ja szukam pani zdecydowanej na zawarcie malzenstwa "z miejsca" w Kanadzie lub
      > Australii. Moze jakas zainteresowana kobieta odezwie sie do mnie? Czekam.

Nie wiem jak w Kanadzie, ale w Australii jest to stary numer, z ktorym system
      dawno sie uporal. Po ozenku z obywatelka lub stala rezydentka Australii nie
      dostajesz juz, jak bylo kiedys, pobytu stalego. Dostajesz dwa lata pobytu
      czasowego z zezwoleniem na prace. Po dwoch latach musisz drobiazgowo
      udokumentowac wspolne zamieszkanie, wspolne gospodarstwo domowe,wspolnych
      znajomych, wspolne wakacje, wspolne inwestycje, wspolne ubezpieczenia etc. etc.
      Potem ow szystko to przepytaja oboje, kazde oddzielnie. Jak sie okaze, zes to
      sfingowal, to ciebie tylko deportuja, ale ona moze miec wieksze klopoty.

Teoretycznie, wszystko to mozesz zmajstrowac, ale fachowcy z Dept. of Immigration
      nie takich majstrow juz widzieli. Poza tym majstrowanie fikcji jest zupelnie
      nieekonomiczne, pochlania kupe czasu i sterty gotowki. To juz sie lepiej
      wyksztalc w czyms chodliwym i emigruj jako fachowiec.

• Gość: ola pytanie do "Starego" IP: *.prz.rzeszow.pl 16.11.01, 14:14
        Jakie szanse ma dziewczyna która ukończyła studia na wydziale zarządzania i marketingu ? Czy to jest chodliwe
        w Australii?
        • Gość: El Viejo Re: pytanie do "Starego" IP: *.syd.iprimus.net.au 18.11.01, 02:31
          Gość portalu: ola napisał(a):

> Jakie szanse ma dziewczyna która ukończyła studia na wydziale zarządzania i mar
          > ketingu ? Czy to jest chodliwe
          > w Australii?

Znaczy, szanse na co? Papiery dobrze jest miec, bo niektore firmy wymagaja
          ukonczonych wyzszych studiow (w zasadzie wszystko jedno jakich), ale same papiery
          niczego tu na ogol nie zalatwiaja. Trzeba przekonac potencjalnego pracodawce, co
          sie potrafi robic. Dobrze, jesli sie ma doswiadczenie, jeszcze lepiej jak ma sie
          doswiadczenie i referencje.

Trzeba znac jezyk, w ktorym sie bedzie pracowac - akcentow jest tu fura i nie o
          to chodzi, ale trzeba umiec funkcjonowac zawodowo po angielsku, bo miejsce pracy
          nie jest miejscem na nauke jezyka na koszt pracodawcy.

"Zarzadzanie i marketing" to dzis tak, jak kiedys sie w Polsce mowilo, ze ktos
          jest "ekonomista" albo "technikiem ekonomista". Naturalnie nie byl to zaden
          ekonomista, tylko pracownik administracyjno-biurowy. Pod "zarzadzanie i
          marketing" podpada cala kupa oddzielnych dyscyplin, od reklamy (advertising)
          przez posrednictwo pracy (recruitment) do dzialow kadr i szkolenia (human
          resource development) i autentycznego zarzadzania (business administration).
          Dobrze jest wiedziec, w czym sie chce i potrafi pracowac.

Ja osobiscie bardzo zachecam aby byc optymista: paszport i skromne oszczednosci
          do reki, i w swiat. Kazdy z nas tutaj tak zaczynal. A poza tym, to co masz
          wlasciwie do stracenia? Najwyzej wrocisz, biedniejsza ale madrzejsza.
    • optymistka Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. 15.11.01, 13:15

Ale również można się zakochać! Fikcyjne małżeństwo przerodzi się
      w jak najbardziej autentyczne. Tego życzę.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Doki Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.turboline.skynet.be 15.11.01, 13:27
        Bron Boze!!! Milosc jest swiatlem zycia, a malzenstwo rachunkiem za swiatlo.
        • Gość: Biala Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.sympatico.ca 15.11.01, 16:08
          No to leze.
          • Gość: Doki Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.turboline.skynet.be 15.11.01, 16:10
            Gość portalu: Biala napisał(a):

> No to leze.

W malzenskiej loznicy? wink))
            • Gość: Biala Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.sympatico.ca 16.11.01, 14:50
              Gość portalu: Doki napisał(a):

> Gość portalu: Biala napisał(a):
              >
              > > No to leze.
              >
              > W malzenskiej loznicy? wink))

Na lozu madejowym smile))

• Gość: KOS Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: 146.101.149.* 18.11.01, 00:37
                Dziewczyny z Polski nie maja wiekszych problemow z wyjsciem za maz za granica.
                Wystarczy, ze w miare dobrze wygladaja, jest na nie "duzy popyt", bo nie sa tak
                rozwydrzone jak wiekszosc mlodych kobiet na Zachodzie, ktore lubia tylko brac,
                niewiele dajac w zamian. Nie maja tez tak wygorowanych wymagan finansowych od
                swoich narzeczonych. Polka z regoly wystarcza to, ze moga przebywac w tej
                wysnionej Australii, USA czy Kanadzie legalnie...
                • Gość: Joasia Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.01, 21:28
                  A po uzyskaniu stalego pobytu maz im sie znudzil i sie rozwodza smile)
                  Niejedna brala pierwszego lepszego ktorego udalo sie zawlec do Urzedu Stanu
                  Cywilnego.
                  Ja nie musialam robic takich cyrkow bo wyjechalam do Niemiec na pochodzenie.
    • optymistka Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. 21.11.01, 14:11

Nie ma chetnych???
      • Gość: KOS Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRALII. IP: *.oxs.stores.easyeverything.com 23.11.01, 13:29
        Jak na razie zadna kobieta chetna do zamazpojscia sie nie zglosila. Widac
        wszystkie maja duzo pieniedzy. A Ty "Skippy" jesli znajdziesz mi jakas
        dziewczyne w Australii gotowa zrobic interes - tez zarobisz. Ile? O tym mozemy
        porozmawiac jesli kogos juz znajdziesz. Daj znac jesli bedziesz kogos mial dla
        mnie (facetami nie jestem zainteresowany, chociaz jak piszesz "w Australii
        wszystko jest mozliwe").
        • Gość: anonimek Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRAL IP: *.137.56.203.cns.nq.net 27.11.01, 02:49
          nie wiem nic ani o tobie ani o gotowce jaka
          dysponujesz,daj jakis E-mail to moze Ci odpisze ,nie
          jest to tania impreza ale i ryzyko spore,moze nie tyle
          forsa ale i czlowiek za ta forsa tez sie liczy bo jak
          sam wiesz w malzenstwie bywa roznie i partner tak jak
          i w kazdym innym interesie jest za to odpowiedzialny .
          • Gość: mlody Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRAL IP: *.137.56.203.cns.nq.net 03.12.01, 03:27
            no i co temat sie urwal,odwazna dziewczyna ci
            odpowiedziala prawie pozytywnie a Ty co ,rakiem....
          • Gość: KOS Re: MALZENSTWO ZA PIENIADZE W KANADZIE LUB AUSTRAL IP: 146.101.149.* 04.12.01, 22:39
            Dzieki anonimek za wiadomosc i jednoczesnie "sorry", ze odpisuje dopiero teraz
            ale mialem dluzsza przerwe (brak czasu na internet). Podaje moj e-mail i mam
            nadzieje iz do mnie napiszesz - kormoran65@hotmail.com
            Moze podasz mi w e-mailu numer telefonu (jesli mozesz) to wtedy moglbym do
            Ciebie zadzwonic i porozmawialibysmy sobie szczegolowiej. Wiecej informacji o
            sobie podam Ci w e-mailu kiedy napiszesz. Tymczasem serdecznie Cie pozdrawiam
            jak rowniez innych uczestnikow tego forum.
    • Gość: Skippy Re: No problem....how much?. IP: *.tmns.net.au 23.11.01, 12:01
      Kos - nie ma problemu mozemy sie hajtnac, wprawdzie jestem mezczyzna ale w
      Australii wszystko mozliwe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka