IP: *.* 01.07.02, 17:23
Cześć E-Mamusie!Mam pytanko: Czy ktoś orientuje się w amerykańskiej służbie zdrowia? Wyjechałam na kilka miesięcy do USA i planuje maluszka. Zastanawiam się, czy jest możliwość wykupienia jakiejś karty abonamentowej na wizyty u lekarza i niezbędne badania?Słyszałam, że ceny są bardzo wysokie. Doradźcie coś dziewczyny. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: joanne Pytanko IP: *.* 01.07.02, 18:15
      Witaj Zosiu!Postaram sie Ci w miare mozliwosc odpowiedziec. Z Twojego postu zrozumialam, ze interesuja cie tylko wizyty kontrolne u lekarza ginekologa.Jezeli nie masz w USA ubezpieczenia mozesz (podobnie jak w Polsce) skorzystac z wizyty prywatnej. Sama wizyta u lekarze ginekologa nie jest droga, bardziej kosztowne sa badania (wiadomo im bardziej skomplikowane tym drozsze). W cenie wizyty, bedziesz miala wliczone najprostsze badania laboratoryjne. Nie wiem, gdzie jestes w USA, ale proponuje Ci znalezc gabinet polskiego lekarza, zadzwon, powiedz, ze nie masz ubezpieczenia i uzyskasz informacje o cenach wizyt i badan.To tak ogolnie, jakby co to pisz na prive.Pozdrawiam :)Joanne (Chicago)
    • Gość: franciszek Re: Pytanko IP: *.* 02.07.02, 04:48
      Ja tu jestem trzy lata , za kilka tygodni urodze drugie dziecko i drugi raz korzystam z darmowego ubezpieczenia. Jest to troche skomplikowane, ale warto , zwykly porod, nie liczac kosztow ciazy kosztuje ponad 10 tys. Nie wiem jaka masz sytuacje, ale jesli chcesz napisze Ci wiecej o co chodzi, daj znac. A gdzie mieszkasz? Mniej wiecej? Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka