Dodaj do ulubionych

" Whose Line Is It Anyway ? "

IP: *.* 09.02.03, 05:43
Czesc Dziewczyny :)U mnie jest sobotni wieczor, maz dlubie cos tam w swoim warsztacie w "piwnicy" a ja zasmiewam sie do rozpuku :) Ogladam sobie kasety viedo ktore nagrywalam w czasie mojego urlopu macierzynskiego - program pod nazwa " Whose Line Is It Anyway ? ". Jest to tzw. improv - komedia improwizacyjna, polegajaca na tym ze wykonawcy rozgrywaja sceny, skecze czy piosenki na "goraco", czyli bez scenariusza, na zywo, to co w tej chwili przychodzi im do glowy, na zadany temat. Czy ktoras z Was slyszala kiedykolwiek cos o tym ? Czy jest chociaz jedna osoba ktora lubi WLIIA tak jak ja ;) Ten program, pod ta sama nazwa "lecial" w latach 90-tych w Wielkiej Brytanii, a od okolo 5-6 lat jest nagrywany w USA, prowadzi go Drew Carey ( ktory rowniez jest glownym bohaterem serri komediowej ABC, "Drew Carey Show " ). Jedna z gwiazd ;) " Whose Line Is it Anyway" jest kanadyjczyk, Colin Mochrie, ktorego jak w tym programie po prostu uwilebiam :) Czy jestem jedyna ktora ten program tak strasznie rozsmiesza ;) Mam nadzieje ze nie :lol:Agnieszka :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: E.T. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 05:55
      Widzialam, przez przypadek, tylko jeden odcinek (moj brat to uwielbia, szczegolnie improwizacje "piosenkowe") i bylo super. Niestety nie pamietam na jakim kanale i o ktorej godzinie. I chyba w USA to ma inny tytul "Drew Carey Show" ale reki sobie uciac nie dam!
      • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 06:07
        E.T. hihihi, dobrze ze sobie reki nie dasz uciac bo w USA program leci pod tytulem "Whose Line Is It Anyway", i jest zawsze przed "Drew Carey Show" na ABC. :lol: To sa dwa rozne programy, a Drew Carey to jest tzw. host of the "Whose Line ... : :lol:A ja sie ciesze ze nie jestem jedyna :lol: Bo moj maz uwaza ten program za beznadziejny :(Agnieszka :hello:
      • Gość: E.T. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 14:59
        Swoja droga to oni maja niezly talent zeby tak wymyslac na poczekaniu!Ja najczesciej ogladam "Friends" i "Everybody loves Raymond". "Frasier" tez jest OK. W ogole duzo tego, zycia za malo zeby wszystko obejrzec.
    • Gość: Ewunia Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 13:58
      Agnieszka, nazwa mi sie obila o uszy, ale u nas chyba tego juz nie pokazuja, przynajmniej na "terrestrial". Jak malzonek przyjdzie z dworu od mycia samochodu, to go zapytam, czy pamieta ten program.A skoro jestesmy przy smiesznych programach zza oceanu, mnie bardzo rozsmiesza Frasier :grin:
      • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 17:42
        Ewunia,"Whose Line ..." to byl oryginalnie brytyjski program i lecial u Was w latach 90-tych. Zdaje sie ze w 1998 "przeniesli" go do ABC. Ja od czasu do czasu ogladam rowniez brytyjska wersje na kanadyjskim "Comedy Channel" bo tam leca powtorki. W brytyjskiej wersji wykonawcy byli mieszani tzn. brytyjscy, amerykanscy i kanadyjczyk, a teraz w sumie juz brytyjczykow nie zapraszaja. "Frasiera" tez uwielbiam ( zaraz po "Seinfeld" ), ogladalam pare odcinkow w Polsce, z lektorem, i niestety, te komedie bardzo duzo traca przy tlumaczeniu i podkladaniu glosu.A z brytyjskich programow - kto lubi "Keeping Up Appearances" ? :) Ja bardzo !!!!Agnieszka :hello:
    • Gość: EwaA Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 09.02.03, 18:45
      Agnieszka moj staruszek i corka rowniez uwielbiaja ten program , ale oni najbardziej lubia tego Murzyna(ja niestety nie wiem jak sie nazywa :-((( . Mnie natomiast najbardziej rozsmieszaja na comedy channel te oryginalne gags na niczego nie domyslajacych sie przechodniach-zdaje sie ze program ten jest z Montrealu. EwaA
      • Gość: EFFka27 Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 10.02.03, 03:02
        Ja jakos niesttey nigdy nie mialam okazji obejrzec tego programu. Mowisz ze jest na ABC? ja z kolei umieram ze smiechu na Everybody loves Raymond i .......na lifetime Golden Girls. Ten show uwielbiam. Niby strasze panie....ale rewelacja. Kiedys polska tv emitowala ten serial i myslalam ze jest do kitu a tu prosze... potrafie ogladac go 3 razy dzienniesmile o 8 , 17, 22 no comments :)
        • Gość: EFFka27 Re: " Whose Line Is It Anyway ? "efka do efki IP: *.* 10.02.03, 03:05
          przed chwila sie wymadrzalam ze nie kultywujemy jezyka a sama wyskakuje z szolamismile) ET masz racje co glowa pomysli reka napisze :)
        • Gość: E.T. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 10.02.03, 03:25
          "Golden Girls" tez lubie - matka jest niepowtarzalna! - ale nie mam teraz czasu. Raz po raz uda mi sie obejrzec to przy prasowaniu razem z "The Nanny" w ciagu dnia. A jeszcze mi sie podoba "I love Lucy" i "Honeymooners." Kiedys w "polskim programie" leciala polska wersja pt. "Miesiac miodowy" ale to nie bylo to samo. Tzn. to bylo to samo ale po polsku tylko atmosfera nie taka.
    • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 14.02.03, 05:24
      Hej dziewczyny,dzieki za odzew ! Ja sama nie wiem dlaczego akurat ten program przypadl mi tak do gustu :) Moze dlatego ze ta forma komedii byla wczesniej dla mnie w ogole nieznana. Nie pamietam zeby w Polsce uprawial ktos tzw. improv.Buszujac po necie zauwazylam, ze mimo iz program nie ma jakiejs oszalamiajaco wielkiej publicznosci i notowan, to jenak ma stale grono wiernych wielbicieli i istnieje tzw. netowa spolecznosc - fanow WLIIA :)Dla mnie fascynujace jest to ze oni naprawde wymyslaja te skecze, piosenki, scenki, na poczekaniu - na tym polega improv :) Dla zachety ;) podam Wam kilka przykladow ich sztandardowej sceny - jest to tzw. hoedown ( czesto odgrywany na zakonczenie programu - jako punkt kulminacyjny ;) ). Hoedown to piosenka w stylu western, odspiewana przy akompaniamencie fortepianu. Kazdy wykonawca musi wymyslic jedna zwrotke - cztery wersy - na zadany przez publicznosc temat.oto pare przykladow :)Temat : BeachI went to the beach because I"m really paleI was skinny - dipping with my friend, the great white whaleI was out in the sun too long, I got really sickBoy, it was so horrible I burnt my Moby DickAstronautsI am an astronaut but I"d rather be fishingBecause I"ve been up in space for ten year missionIt really is so horrible, I"m really annoyedI"ve been sitting down so long, I"ve got asteroidsChristmasChristmas is a holiday that I really hateThere"s nothing about it to which I can relateSo every December twenty-fifth I kick off my shoesand go down to the deli, and hang out with the JewsDrinkingI got naked in a bar, I took off all my clothesHow I ever got that drunk nobody knowsI passed out naked on the bar, I only had a sipThe waitress came to clean up and I said "keep the tip" ;)Family ReunionDon"t like talking about my familyNo siree Bob, that"s not subject for me But let me ask ya a question, tell me Jack,am I adopted ? "cause the rest of my family"s blackFamily Reunion 2a family reunion about which I"m about to singStrange things are always happeningI went to see my favourite uncle, but he was not thereHe had an operation, now he is my Aunt ClaireMam nadzieje ze nie usnelyscie :)Pozdrowienia,Agnieszka :hello:
      • Gość: Vase Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 18.02.03, 14:14
        Usnac? Skad! Posikalam sie!! :lol: No, prawie :) I oni te rymy tak na poczekaniu wymyslaja?"Keeping up appearances" oboje z mezem uwielbiamy"!!No, a np. "Only fools and horses" to juz jest klasyka!
        • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 20.02.03, 05:20
          Hej Vase,ciesze sie ze Tobie sie podobalo :) Wymyslaja, wymyslaja to wszystko na poczekaniu. Piosenki, skecze krotsze i dluzsze, scenki. Jak znajde chwile to podrzuce jeszcze pare perelek :)Agnieszka :hello:
          • Gość: w Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 20.02.03, 17:33
            Dzisiaj w radiu slyszalam reklame, ze ten program leci na kanale 14 o godzinie 6 p.m. bodajze we wtorki. A moze wy znacie dokladniejsze namiary?:hello:
            • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? " IP: *.* 21.02.03, 18:23
              Wan,nie wiem nic na ten temat. Jaki kanal jest na 14 ? Bo u mnie to chyba Omni, czyli to co kiedys nazywalo sie CFMT.A "Whose Line ..." teraz w ogole jest zawieszone :( Normalnie leci w piatki o 9 pm na ABC. Tyle ze przez ostatnie tygodnie w ogole nie bylo, bo wlasnie wtedy ABC nadaje te wszystkie " America"s funniest home videos ". Nie wiem dlaczego tak jest.Kiedys CTV nadawalo te programy po poludniu o 05:30 pm. ale juz nie nadaja.Wiec pozostaja mi juz tylko moje kasety video ktore nagrywalam namietnie w ubieglym roku.Agnieszka :hello:
              • Gość: EwaA Re: " Whose Line Is It Anyway ? "-do Agnieszki i wan IP: *.* 22.02.03, 00:41
                6:30 pm na 14 channel. Milej zabawy
                • Gość: EwaA Re: " Whose Line Is It Anyway ? "-do Agnieszki i wan IP: *.* 22.02.03, 01:54
                  Dobrze ze podalam Wam dzien tygodnia :-)) -Piatek
                  • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? "-do Agnieszki i wan IP: *.* 22.02.03, 02:09
                    Ewa :)a channel 14 to jaka stacja ? ABC ? Bo u mnie na 14 jest OMNI, a Rogers ( ja mam Rogers ) w roznych rejonach ma rozny tzw. lineup. Bo ja u siebie nie widze :(Agnieszka :hello:
                    • Gość: EwaA Re: " Whose Line Is It Anyway ? "-do Agnieszki i wan IP: *.* 22.02.03, 02:32
                      Tak to jest OMNI 2 i dzisiaj zasmiewalismy sie cala rodzinka. :-)))))
                      • Gość: AgnieszkaP. Re: " Whose Line Is It Anyway ? "-do Agnieszki i wan IP: *.* 22.02.03, 02:52
                        Ewa :)Nie przezyje tego !!!!Chyba musze sobie kupic "TV Guide" bo ta wkladka w "Toronto Sun" chyba w ogole nie podaje programu OMNI 2 :gun:Dzieki !!! Zaraz sprobuje sie zorientowac na ktorym kanale u mnie jest OMNI 2.Agnieszka :hello:
    • edytkus Re:Specjalnie dla Agi :))) 26.11.04, 05:40
      www.i-am-bored.com/bored_link.cfm?link_id=6647

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka