natali101 02.03.07, 16:55 Mamy co można zabrać ze sobą z żywności do Irlandii?chodzi mi o mięso czy pieczone moge zabrać?bo paczkowane fabrycznie moge.i jakie jest ograniczenie z papierosami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agalon Re: rayanair 02.03.07, 18:13 pieczone moge zabrać? a bedziesz to miala w podrecznym???? jesli chodzi o fajki to o ile dobrze pamietam to chyba max 200 sztuk. ja wozilam duzo wiecej ale na "wlasny" uzytek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natali101 Re: rayanair 02.03.07, 18:49 właśnie nie wiem czy do podręcznego myślałam o walizce.pierwszy raz będziemy wieźli siostrze polskie specjały i dlatego pytam bo nie wiem co szykować Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: rayanair 02.03.07, 19:18 wiesz, nie wiem co mowia przepisy,ale ja w duzym bagarzu wiozlam wszystko co mi do glowy wpadlo (z zywnosci oczywiscie). Rowniez swieze, zamrozone mieso, grzyby gotowane i pomrozone, pieczone mieso, smazone mielone)i co tam jeszcze. Ostatnio w podrecznym mialam 6 pakowanych kawalkow (takich po pol) Krakowskiej suchej, ze 4 kawalki krotoszynskiej (pakowanej prozniowo) i z pol kilo sera zoltego luzem oraz 4 kostki twarogu (pakowane prozniowo). CIezkie bylo jak jasny gwint (prawie 10 kg). Odpowiedz Link Zgłoś