Dodaj do ulubionych

Temat pszczeli

01.04.07, 00:33
wie tu ktos cos praktycznie na temat pszczol, uli i podbierania miodu?
Obserwuj wątek
    • donk Re: Temat pszczeli 01.04.07, 00:40
      heheh
      A ciebie co za pszczola ugryzla?
      • ontarian Re: Temat pszczeli 02.04.07, 14:20
        ty miod, to sobie z uszu wybierasz, hehe
    • tato1 Re: Temat pszczeli 01.04.07, 01:14
      .............ja wiem.........idziesz na bazar i kupujesz fajny miod.......tylko
      z certyfikatem troche oszwabiaja bo cukier syia i po paru dniach masz pol
      sloika cukru.....

.......najlepiej dorwac regina pszczole za leb i roj sam przyleci......a to juz
      z gorki..............

.......lata doswiadczenia.......rozumiesz........
      • piss.doff Re: Temat pszczeli 01.04.07, 08:02
        z tym oszwabianiem (co za slowo!) to jest dzis juz wszedzie. Pare tygodni temu
        na wystawie mniodu rozmwawialem z wysoko udekorowanycm ekspertem miodowym (tak,
        slonce wyraznie mu swiecilo z kaganca) i poprosilem o probke najlepszemgo miodu
        jaki mial na stoisku. Podal mi cos co zajezdzalo perfuma cynamonowa. Podobno
        publicznosc sobie zyczy takie zabarwiane miody. Jedyny naturalny mial z kaszy
        gryczanej ktory byl jak mieszanka oleju przekladniowego z Ursusa. Z kolei
        jedyny miod jaki znalazlem jedalny i prawdziwy pochodzil z pasieki w glusy a
        wlasciciel byl cizko chory i lekka kaszlal w ten miod jak mi nalewal. Inne,
        sprzedawane jako mieszanki z kilkunastu krajow nazywaja sie 'do pieczenia'.

Preparaty niemiecki typu Lagnese to zupelnie inna para kaloszy, strach sie bac.
        • chardonnay Re: Temat pszczeli 02.04.07, 21:14
          Nie martw sie.W Polsce bartnicy z azji rozwijaja lokalny biznes.Niedlugo swiat
          zaleja polskie producty prosto z dziupli.
          Teraz Polska!
          • piss.doff Re: Temat pszczeli 03.04.07, 00:51
            co sie dziwic, ul sam sobie stoi a pod koniec sezonu daje ci 50kg zlocistego
            plynu. I jak tu te male stworzonka nie kochac!
            • hinczik Re: Temat pszczeli 03.04.07, 04:13
              pissdoff, ty jestes powalony z ta pasieka. Wez sobie kup wiadro miodu,
              sfermentuj i bedziesz mial miod pitny! Zawsze to lepsze od bimbru, nie uwazasz?
              • tjbazuka Re: Temat pszczeli 03.04.07, 12:17
                O tak. Miod pitny z "Pasieki" na Starowce w Wawie walil w leb ze az milo!
                • piss.doff Re: Temat pszczeli 03.04.07, 16:16
                  aaaa, oooooo... za butelke miodu pitnego oddam wieczny odpoczynek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka