piss.doff 01.04.07, 00:33 wie tu ktos cos praktycznie na temat pszczol, uli i podbierania miodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian Re: Temat pszczeli 02.04.07, 14:20 ty miod, to sobie z uszu wybierasz, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Temat pszczeli 01.04.07, 01:14 .............ja wiem.........idziesz na bazar i kupujesz fajny miod.......tylko z certyfikatem troche oszwabiaja bo cukier syia i po paru dniach masz pol sloika cukru..... .......najlepiej dorwac regina pszczole za leb i roj sam przyleci......a to juz z gorki.............. .......lata doswiadczenia.......rozumiesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Temat pszczeli 01.04.07, 08:02 z tym oszwabianiem (co za slowo!) to jest dzis juz wszedzie. Pare tygodni temu na wystawie mniodu rozmwawialem z wysoko udekorowanycm ekspertem miodowym (tak, slonce wyraznie mu swiecilo z kaganca) i poprosilem o probke najlepszemgo miodu jaki mial na stoisku. Podal mi cos co zajezdzalo perfuma cynamonowa. Podobno publicznosc sobie zyczy takie zabarwiane miody. Jedyny naturalny mial z kaszy gryczanej ktory byl jak mieszanka oleju przekladniowego z Ursusa. Z kolei jedyny miod jaki znalazlem jedalny i prawdziwy pochodzil z pasieki w glusy a wlasciciel byl cizko chory i lekka kaszlal w ten miod jak mi nalewal. Inne, sprzedawane jako mieszanki z kilkunastu krajow nazywaja sie 'do pieczenia'. Preparaty niemiecki typu Lagnese to zupelnie inna para kaloszy, strach sie bac. Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Temat pszczeli 02.04.07, 21:14 Nie martw sie.W Polsce bartnicy z azji rozwijaja lokalny biznes.Niedlugo swiat zaleja polskie producty prosto z dziupli. Teraz Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Temat pszczeli 03.04.07, 00:51 co sie dziwic, ul sam sobie stoi a pod koniec sezonu daje ci 50kg zlocistego plynu. I jak tu te male stworzonka nie kochac! Odpowiedz Link Zgłoś
hinczik Re: Temat pszczeli 03.04.07, 04:13 pissdoff, ty jestes powalony z ta pasieka. Wez sobie kup wiadro miodu, sfermentuj i bedziesz mial miod pitny! Zawsze to lepsze od bimbru, nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tjbazuka Re: Temat pszczeli 03.04.07, 12:17 O tak. Miod pitny z "Pasieki" na Starowce w Wawie walil w leb ze az milo! Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Temat pszczeli 03.04.07, 16:16 aaaa, oooooo... za butelke miodu pitnego oddam wieczny odpoczynek! Odpowiedz Link Zgłoś