madzia-londyn 03.07.07, 12:21 aby złożyc forme na Child Benefit nie musisz posiadać HO ,ponieważ to jest zasiłek dla wszystkivh rodziców przebywajacych na wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: odpowiedz 03.07.07, 14:00 Na drugiej stronie formularza - wniosku o ChB jest w Part 1 "personal details" pytanie: What is your Home Office reference number? jesli sie go nie poda to beda pytac o to czy jest sie zwolnionym z rejestracji i dlaczego? Nie jest tak latwo, ze kazdy kto sie zjawi i ma dziecko u boku poprostu dostanie ChB - trzeba przebywac tu legalnie - a nowoprzybyli Polacy moga byc legalnie tutaj jedynie po rejestracji w HO. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
madzia-londyn Re: odpowiedz 03.07.07, 17:40 pytanie owszem ze jest ,lecz dlatego jest poniewaz jesli masz HO to go poprostu wpisujesz ,a jesli nie masz to nie wpisujesz. Wiec tak ja nigdy nie pracowałam w UK i dostaje na siebie Child Benefit, a mąz pracuje . Jesli pobierasz Child Benefit to liczy ci sie to do emerytury,jesli nie pracujesz . w tym kraju kobiety nie mosza pracowac ,tak mi powiedzino. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: odpowiedz 03.07.07, 18:07 A w jakim kraju istnieje przepis ze kobiety musza pracowac? Odpowiedz Link Zgłoś