piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 03.10.07, 04:29 krav- przereklamowany bull$it Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Hisardut i Krav Maga 03.10.07, 05:16 "Czy sa tutaj znawcy?" Tu sa wylacznie znawcy! Co do Twojego dylematu: Hisardut, wylacznie Hisardut. Sasiad sie zaklinal na Krav Maga, bo mu sie to nieslusznie skojarzylo z Florence i Normandy. No i sie zmierzylismy: ja z Hisardutem i on z Krav Maga. He is my bitch now... Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Hisardut i Krav Maga 03.10.07, 05:22 kwiatek_leona napisała: > > Tu sa wylacznie znawcy! > > Co do Twojego dylematu: Hisardut, wylacznie Hisardut. Sasiad sie > zaklinal na Krav Maga, bo mu sie to nieslusznie skojarzylo z > Florence i Normandy. No i sie zmierzylismy: ja z Hisardutem i on z > Krav Maga. He is my bitch now... > ODP: Ależ Kwiatku, a co na to ksiądz proboszcz? Kan Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Hisardut i Krav Maga 03.10.07, 14:19 "...a co na to ksiądz proboszcz?" Aaa, to juz zupelnie inna parafia )) Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 01:56 1. Hisardut mnie rozsmiesza swoim treningiem w strzelaniu jak udowadniaja zalety wynikajace, ze strzelania jedna reka (googlevideo) Reszta hisardutu wyglada na taki sam kit maketingowy jakim cieszy sie kravka, klanianie do Imi czy pierdoly o zrodlach pochodzenia z Pragi przez Wzgorza Golan.. 2. Jak ten pojedynek miedzy toba (hisardut) i twoja obecna suka (kravka) mial wygladac? Wybacz, ale polalas duzo wody piszac ze w tym pojedynku wygralas. Po takim pojedynku juz nikt by nie chodzil ani nie pisal na klawiaturze bo oba style nie maja regul, dlatego w tych stylach nie ma zawodow. Na jednym z filmow pokazuja faeta z pistoletem kontrolujacym grupe na podlodze. Jezeli ten z kopytem to hisardut, to dobrze trzyma dystans ale jezeli ci na podlodze to hisardut i maja go overpower to chcialbym to zobaczyc ale film sie skonczyl, hehehe. 3. Jezeli masz jeszcze wszystkie jedynki i dwojki (znam pewna panne km ktora ich juz nie ma, dlatego pytam) to radze zmienic na inny styl poki czas. Pamietaj ze podpisalas waver, cwiczysz z kompletnymi idiotami ktorym twoje zdrowie jest obojetne i hyperextension can happen any time, you know, by accident. 4. Nie pokladaj tak wiele nadziei w tym stylu (czy kravce) sa one w zasadzie obliczone na max 30 sekund. Jak przeciwnik przetrzyma 30 sekund twojej mlocki to zrobi z ciebie marmolade i po niej przejdzie. 5. Uzywaj swojej naturalnej broni: pazury. Niepotrzebnie je teraz tak krotko obcinasz. 6. Z byle zulem na ulicy masz i tak minimalne szanse. 7. Za inne porady pobieram pieniadze. Jak chcesz sie przekonac co to za bs ten hisardut to sobie przejrzyj pare marketingowych spieli na youtube: mozna boki zrywac od tego syfu marketingowego! PS Mam nadzieje ze wezmiesz sobie moje rady do serca bo przewiduje ze sie to zle dla ciebie skonczy. Widze wokol siebie ochocze 20- latki jak trenuja km czy kickboxing i jest kwestia czasu kiedy zechca wyprobowac swoich sil na kims- moga sie bardzo rozczarowac. Wiesz jak sie to odbedzie? Musze pominac opis bo jest zbyt drastyczny. I generalnie to sa jakies femi-nazi dykes, o co ciebie nie posadzalem. PS 2 po trzech miesiacach bedziesz miala paskudna kontuzje. Napisz jaka. Odpowiedz Link Zgłoś
hisardut Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 02:25 Widze ze masz spora wiedze na temat. Moglbys zdradzic na czym to opierasz bo chyba nie tylko na filmikach z youtube? I jesli nie Krav czy hisardut to co polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 06:13 tak, opieram sie na filmikach, mam troche broszurek z japonskimi komiksami manga i tam jest wszystko dokladnie wytlumaczone. Trzymam tez pare ninja turtles w lodowce na wszelki wypadek bo nigdy nie wiadomo kiedy czlowiek moze takiego potrzebowac. Ten post pisze w pozycji lotosu, zaczepiony ... o lampe u sufitu. Ktory styl lepszy? Zalezy na kogo. Jak skopac Belga na Kazimierzu w Krakowie- czemu nie, oba style sa skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hisardut Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 16:07 Rozumiem, jestes zwyklym glupkiem ktory zabiera glos na temat o ktorym nie ma pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Hisardut 04.10.07, 23:37 To byl maly test na ile masz problemy emocjonalne ze soba i chcesz je skompensowac przez martial arts. Martial arts zapakuje cie za kraty, daj sobie z tym spokoj. Sugeruje ping-ponga. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 04:26 "Wybacz, ale polalas duzo wody piszac ze w tym pojedynku wygralas" Piss, polanie wody to za malo powiedziane. Ja w ogole nie mam pojecia o co chodzi, oprocz pobieznego zorientowania sie w Google, ze chodzi o formy walki. W realnym zyciu sasiedzi po obu stronach zloiliby mnie na kwasne jablko, choc staruszce z przeciwka moglabym dolozyc Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 05:15 nastraszylas mnie niezle, ocieram pot z czola, no cale szczescie. Ostrzez mnie na drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 07:32 piss.doff napisał: > nastraszylas mnie niezle, ocieram pot z czola, no cale szczescie. > Ostrzez mnie na drugi raz ODP: A słyszysz mój chichot? czekałam na reakcje Kwiatuszka. Tak Ci do twarzy z tą poważną miną było... Kan Odpowiedz Link Zgłoś
unaswameryce Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 17:56 mieszkalem troche w izraelu i kuzyn kobiety z ktora sie spotykalem byl wojakowum instruktorem KM i to co ogladamy na pokazach to ma bardzo malo z KM wspolnego. KM sluzy przedewszystkim zlonierzowi do zabijania wtedy kiedy nie moze uzyc broni. Sa to zazwyczaj udezenia w sploty i bardzo czesto przy uzyciu tego co akurat jest pod reka kamienia galezi kolby karabinu. A te wszystkie sciemy z palcami w czy czy sypaniem piachu to bujdy. W IZraelu zolnierze sa uczeni KM nie poto zeby efektownie lac sie po mordzie tylko po to zeby skutecznie zabijac. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 23:48 wlasnie. sama nazwa 'martial arts' wskazuje na to ze sluzy to do zabijania i sady traktuja to odpowiednio. Naczelna zasada krav maga mowi: spuscic wp..l i oddalic sie niepostrzezenie z miejsca wypadku. Jezeli jednak porowna sie ten poglad do np kungfu to okaze sie jak plytko jest zorganizowana kravmaga bo kungfu ma cala serie atakow ktore dla postronnego swiadka wygladaja jak potkniecie sie, podczas gdy kravmaga dla postronnego swiadka wyglada jak robienie bitych kotletow zlym mlotkiem, tak zeznaja swiadkowie, czytaj: 30 lat w Angoli (dla wtajemniczonych). kravmaga nie odroznia sie niczym od technik innych walk z wyjatkiem tego, ze marketing mowi 'jakie to wielkie i jakie to wspaniale bo wszyscy i wszedzie..' Potocznie nazywa sie to 'hype'. To ze w Izraelu cos praktykuja i ze to cos nazywa sie tak samo to nie oznacza ze jest to to samo serwowane dla cywili w USA czy w Polsce. kravmaga wyrobi refleks, wytrzymalosc i kilka innych rzeczy ale to samo wyrobi wiele innych sportow. Ilosc urazow i kontuzji jest w kravmaga jest bardzo duza. I kravmaga nie uczy strzelania. Pokazcie mi kogos kto praktykowal martial arts 20 lat a pokaze wam inwalide. Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: Hisardut i Krav Maga 05.10.07, 00:07 piss.doff napisał: >I kravmaga nie uczy strzelania. zawsze mi sie to przypomina w tym kontekscie: www.youtube.com/watch?v=MyBu4OFPmug trenowalem kiedys judo, strasznie wyczerpujace. Nigdy nie bylem tak zmeczony po niczym. Nie wiem czy az tak niebezpieczne, najgorsze co zrobilem na treningu to rozwalilem kolesiowi nos - przez przypadek oczywiscie. Kumpel raportowal ze w jego grupie ktos mial zlamana przez przypadek noge Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 06.10.07, 00:10 Judo tez jest niebezpieczne ale glownie teoretycznie. W Polsce uczono judo wszedzie ale trenerzy byli w wiekszosci beznadziejni i nie zwazali na prawa fizjologi mlodego czlowieka czy tez na bezpieczenstwo treningu. Rzadzily mlode rozhukane typy po AWF i odstawili starych trenerow na bok, tych ktorzy rozumieli ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze. Podobnie jest w niektorych klubach na zachodzie ze trenerzy sa rownie durni i nieodpowiedzialni, niemniej jednak trenerow dobrych jest tu duzo, duzo wiecej i co ciekawe, wiek trenera nie zna granic. Znam trenera ktory pomimo swoich 26 lat ma ogromne wyczucie tych najwazniejszyc spraw na treningu. Najprawdopodobniej bierze sie to z megalawsuits i tego ze wiekszosc ludzi nie ma ubezpieczen. Mowilo sie judo jak sie udo. Obecne judo ma za wiele regul ktore wprowadzono ok 100 lat temu po to zeby mozna bylo przeprowadzac zawody ale chodzilo tez o wykastrowanie judo z najniebezpieczniejszych elementow walki. Judo stalo sie sportem widowiskowym i masy to lubia jak ktos rzuca drugiego na stol sedziowski. Jezeli chodzi o przydatnosc juzdo do walki ulicznej to raczej sie nie nadaje chociaz osobiscie widzialem 3 dan jak wgniotl szczeke zulowi ktory sie z judo nasmiewal. Wykonal po prostu blyskawiczny trojskok i od dolu reka walnal zula w podbrodek, konczac dyskusje nokautem. Z judo nie mialo to nic wspolnego ale refleks i szybkosc jakim sie ten judoka wykazal byly niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Hisardut i Krav Maga 04.10.07, 23:49 chichot? A co w tym zabawnego, ze chcialem kwiatka ostrzec przed wypadkiem, zazdrosnico Odpowiedz Link Zgłoś