mipik 08.05.08, 05:57 Wypasiona chata w Pl w sasiednim watku. A tutaj moze jakies lokalne "perelki" w nieruchomosciach. Ten w mojej okolicy, polecam zdjecia wnetrza. tinyurl.com/4yqfp9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 08.05.08, 06:00 WOW, opis godny zdjec :o) Kto im pisze te teksty? Holywudzki screenwriter? :o) Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Luknij na 104822275, na tym samym Website 08.05.08, 06:04 ...czyli na www.realestate.com.au Wyglada jak pub z dyskoteka :o) Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Luknij na 104822275, na tym samym Website 08.05.08, 06:13 Tez piekny. Cos dla tych co napic sie lubia a nie chca nietrzezwi do domu prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Rokoko, hehehe - bingo, Waldek 08.05.08, 06:59 Styl modny jakies dwa lata temu, tzw. "trash rococco", z koronkami malowanymi na akrylowych przejrzystych meblach, z akrylowymi kandelabrami i srebrnymi tapetami. Bleurrrgh. Wloscy projektanci kasowali za to jakies straszne pieniadze. To juz wole popularny od trzech lat powrot do klasyki z lat 40-60tych (w meblach, bo te tkaniny w olbrzymie kwiaty i kolorowe paski powoduja u mnie vertigo). Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Luizo spójrz na 104780654 - ten sam website 08.05.08, 07:17 luiza-w-ogrodzie napisała: > Wyglada jak pub z dyskoteka :o) ODP: Widz Luizo, że podziwiasz arcydzieła budowlane w mojej okolicy. Spójrz na 104780654, na www.realestate.com.au Dom jest niby Ok - tylko, że jego powierzchnia mieszkalna jest większa od działki...tytuł powinien brzmieć - pałac z ogrodami u sąsiadów. heheheeh Kan Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie oooh, shhhhiiii...vers! 08.05.08, 07:25 Kan, ales znalazla perle! Faktycznie dom jest o 11M2 wiekszy niz dzialka :o) i slusznie go nazwalas "pałac z ogrodami u sąsiadów". Szukam teraz czegos z wloskim albo arabskim wystrojem. Do dzis pamieram dreszcze jaki mialam w domu znajomej Arabki, z lukami, draperiami i obwieszonym welwetowo-srebrnymi portretami Elvisa... Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 08.05.08, 06:15 1. Garaz w srodku domu? Nonsens podatkowy zwlaszcza z takim makabrycznym podjazdem: silnik zimny rano a pan domu rzenie motor zaraz pod gore. Makabra techniczna. 2. OKapik nad wejsciem: typowy dla low income housing w USA czyli mobile home. Zenada. 3. Wnetrze: te luki to zupelnie jak u Karwoskich. 4. Na zewnatrz: tam u was nie wentyluje sie dachu? Przeciez ten dach zgnije. 5. Komin pewnie do kominka: idiotyzm techniczny. Powinien byc w strodku domu a nie przylepiony do zewnatrz (ale nie martw sie, wszyscy tu na forum takie maja). Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 08.05.08, 06:43 zagadeknaukowy napisała: > 1. Garaz w srodku domu? Nonsens podatkowy zwlaszcza z takim > makabrycznym podjazdem: silnik zimny rano a pan domu rzenie motor > zaraz pod gore. Makabra techniczna. Nonsens podatkowy? O co chodzi? Jak sie mieszka na stoku przy poziomej ulicy to albo podjazd pod gore albo zjazd w dol. Takie proste prawa geometri. > 2. OKapik nad wejsciem: typowy dla low income housing w USA czyli > mobile home. Zenada. > > 3. Wnetrze: te luki to zupelnie jak u Karwoskich. No przeciez pisalem, ze perelka. > 4. Na zewnatrz: tam u was nie wentyluje sie dachu? Przeciez ten dach > zgnije. Zgnije? Od czego? > 5. Komin pewnie do kominka: idiotyzm techniczny. Powinien byc w > strodku domu a nie przylepiony do zewnatrz (ale nie martw sie, > wszyscy tu na forum takie maja). Idiotyzm techniczny? A jakies uzasadnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 08.05.08, 13:49 wytlumacze ci: garaz zajmuje powierzchnie mieszkalna tzn placisz jak za sypialnie i kuchnie a korzystasz jak z garazy. poziom garazu: wyjsc jest duzo wiecej ale jak masz mozliwosc do zjazd w dol jest lepszy. Juz nie wspomne o tym ze ja pomagam tesciowi wypychac a uto z garazu i na szczescie ma taki z pozioma podloga. O tym zgniciu to wiedzialam ze nie zrozumiesz. Sluchaj, nie przejmuj sie, jest wiele rzeczy nieznanych ci, to jest fakt zycia i jest takich jak ty tu na forum wiele wiecej. Ale co mnie martwi ze macie opiniowane ryje od ucha do ucha myslac ze pozjadaliscie wszystkie rozumy. Jestes tylko przedstawicielem ograniczonej polonii ktora zmarnowala swoje zycie i nawet tego nie zauwazasz. Zgnicie: to u was w sraczu po zrobieniu kupy nie smierdzi? Wszystko trzeba wietrzyc, doope tez. I dach. komin: grzejesz cala ulice zamiast swoj dom. I jeszcze za to placisz. Nastepne odpowiedzi juz beda platne z gory. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 08.05.08, 06:56 dzisiejszy real estate listing na mojej wyspie. www.alohaliving.com/RealEstate/PropertySearch/Search.visient/page/3 kliknij na zdjecie aby zobaczyc wiecej zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Hawajski 08.05.08, 07:01 jphawajski napisał: > dzisiejszy real estate listing na mojej wyspie. Ee, nie wysililes sie. Zamiast calej listy daj przyklad jakiejs perelki, takiej, od ktorej oczy bola :o) jak dom pokazany przez Mipika. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Hawajski 08.05.08, 07:05 To samo co Luiza mialem napisac. Perelek prosze szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Hawajski 08.05.08, 07:10 masz racje. to codziennosc. zwykle domy i zwykle wyposazenie. nikt tym sie nie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Hawajski 08.05.08, 07:27 jphawajski napisał: > masz racje. to codziennosc. zwykle domy i zwykle wyposazenie. nikt > tym sie nie chwali. Hawajski, niech Tobie wytlumacze: na tym watku szukam przykladow budowlanego i wystrojowego kiczu, niezmiernie serio traktowanego przez wlascicieli :o) Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Hawajski 08.05.08, 13:55 mipik, jak popatrzysz na zdjecie budynku z KAlama Rd z linku hawajskiego to moglbys zauwazyc jak ladnie wentyluja dach w tym s tarym domu. Slowo stary oznacza ze juz od dawna znaja na Hawajach prawa natury a szczegolnie to zalety takich fenomenow fizycznych jak 'wentylacja'. Jest to o tyle dla mnie zadziwiajace ze raz to do Australii ten sposob myslenia jeszcze nie doszedl a dwa to ze uwazasz to za niepotrzebne. hahahaha, to jednak Hawaje stoja duzo wyzej w rozwoju cywilizacyjnym niz Australia, buahahaha! Tego sie nie spodziewalam. Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 26.05.08, 03:35 Pare nowych perelek wpadlo w oko: Duzo swiezego powietrza tinyurl.com/5e6u2v Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 26.05.08, 03:37 I jeszcze wiecej swiezego powietrza tinyurl.com/6rsywq Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: Lokalne perlki, czyli z przymruzeniem oka... 27.05.08, 01:37 A moze kosciol...??? tinyurl.com/5twev9 Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie A moze kosciol! 27.05.08, 02:53 To chyba nie pasuje do watku o kiczowatych wnetrzach. Sama bym zaraz wziela piaskowcowy kosciol gdyby takowy byl dostepny w Sydney. Mozna zrobic w nim niesamowite wnetrze. Poznalam na jakiejs imprezie ludzi (on byl architektem), ktorzy kiedys kupili stary kosciol bodajze w Hunters Hill i przerobili na dom. Sama tam nie bylam, ale slyszalam pelne podziwu opinie na temat wystroju. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: A moze kosciol! 27.05.08, 03:27 Watek o perelkach ogolnie. Jak dla mnieto tez perelka. Zastanowilo mnie czy przykoscielny cmentarz tez do posiadlosci nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: A moze kosciol! 27.05.08, 03:29 mipik napisał: > Zastanowilo mnie czy przykoscielny cmentarz tez do posiadlosci > nalezy... Pewnie tez (jezeli jest) - w koncu 1800 m kw to dosc duza dzialka. Wyobraz sobie widok z jadalni na omszale nagrobki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: A moze kosciol! 27.05.08, 14:36 luiza-w-ogrodzie napisała: > mipik napisał: > > > Zastanowilo mnie czy przykoscielny cmentarz tez do posiadlosci > > nalezy... > > Pewnie tez (jezeli jest) - w koncu 1800 m kw to dosc duza dzialka. > Wyobraz sobie widok z jadalni na omszale nagrobki :o) > ► no, jezeli wlasciciele sa gothic, hehehe, to wszystko pasuje. Zawsze tez moga powiedziec, ze chcieli byc blisko reszty rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
mipik Re: A moze kosciol! 27.05.08, 23:16 waldek.usa napisał: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > mipik napisał: > > > > > Zastanowilo mnie czy przykoscielny cmentarz tez do posiadlosci > > > nalezy... > > > > Pewnie tez (jezeli jest) - w koncu 1800 m kw to dosc duza dzialka. > > Wyobraz sobie widok z jadalni na omszale nagrobki :o) > > > > ► no, jezeli wlasciciele sa gothic, hehehe, to wszystko pasuje. Zawsze tez > moga powiedziec, ze chcieli byc blisko reszty rodziny. W takiej sytuacji stwierdzenie "Ide sobie troche w ogrodku pogrzebac..." nabiera zupelnie innego kolorytu. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: A moze kosciol! 28.05.08, 01:28 mipik napisał: > W takiej sytuacji stwierdzenie "Ide sobie troche w ogrodku > pogrzebac..." nabiera zupelnie innego kolorytu. Hm, roze i passiflory zazwyczaj pieknie rosna na pochowkach. Natchnales mnie, Mipik, na razie zakopuje w ogrodzie tylko zwierzeca padline jak sie napatoczy, ale moze powinnam zalozyc cmentarzyk dla poprawy plonow? :o) Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś