Dodaj do ulubionych

Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazdy

IP: *.jasna.tarnow.pl 09.01.02, 17:52
Jezeli ktos mi odpowie na to pytanie bede bardzo wdzieczny. Wybieram sie do USA
na kilka miesiecy ale nie wiem czy bede mogl tam jezdzic samochodem poslugujac
sie Polskim Prawie Jazdy. Jezeli nie prosze o podpowiedz co powinienem zrobic.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Batistut Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazdy IP: *.jasna.tarnow.pl 09.01.02, 18:01
      Gość portalu: batistut napisał(a):

> Jezeli ktos mi odpowie na to pytanie bede bardzo wdzieczny. Wybieram sie do USA
      >
      > na kilka miesiecy ale nie wiem czy bede mogl tam jezdzic samochodem poslugujac
      > sie Polskim Prawie Jazdy. Jezeli nie prosze o podpowiedz co powinienem zrobic.
      > Z gory dziekuje.

Przepraszam wszystkich za moje trzy posty o tej samej treści (wyslalem przez
      pomylke tyle razy)

• Gość: ZSRR Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazd IP: *.netcom.ca 09.01.02, 18:19
      Od kiedy macie internet w Tarnowie?
    • Gość: Sajd Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazd IP: *.netcom.ca 09.01.02, 23:42
      Ja mysle, ze lepiej jest miec niemieckie. Niemcy zawsze mieli ladne
      prawa jazdy.
    • aniutek Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazd 10.01.02, 00:27
      przed wyjazdem zrob sobie miedzynarodowe prawo jazdy i jestes OK
    • node Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazdy 10.01.02, 00:41
      Ja podejrzewam, ze na dobra sprawe w USA mozna jezdzic bez prawa jazdy. Byles
      mial jakies 'id' ze zdjeciem. Policajom wydaje sie tak oczywiste ze dorosly
      czlowiek ma prawo jazdy, ze chyba nie beda sie czepiac.

Znajoma pojechala odebrac meza z lotniska - i zatrzymana ja - a tu sie okazuje
      ze nie ma zadnych dokumentow z wyjatkiem karty bibliotecznej z dobrego
      uniwersytetu - puscili ja po pouczeniu ze nalezy brac ze prawo jazdy...

Ja jezdzilem samochodem bez tablic rejestracyjnych przez miesiac w Kalifornii
      (tam tablice przysylaja poczta - moje sie gdzies zapodzialy...). Zatrzymano
      mnie raz - policjant zapytal, czy mam dowod wlasnosci samochodu - mialem dowod
      rejestracyjny i to wystarczylo. NIE POPROSIL MNIE NAWET O PRAWO JAZDY! Do dzis
      nie moge zrozumiec dlaczego.
      • Gość: Jurij Re: Czy mozna jezdzic w USA na Polskim Prawie Jazd IP: *.netcom.ca 10.01.02, 00:48
        Jak czytam te Wasze rady dla Rodaka z dalekiego Tarnowa to przypomina
        mi sie taki stary kawal dwoch obywateli ZSRR wybralo sie na wycieczke
        po zachodniej Europie i gdy przekraczali granice belgijsko-cholenderska
        nie bylo celnika a oni chcieli miec stemple ale jedynie byl tam znak ze to
        granica wiec jeden mowi patrz Wania juz 20 lat po wojnie a tu taki burdel!
        • Gość: Mirko DL IP: *.union01.nj.comcast.net 10.01.02, 01:54
          ...czyli "Driving Licence" powinno byc na tym kwicie napisane. I jakas fotka
          (ale niekoniecznie, moje New-Jersey-owe, odnawiane korespondencyjnie jest bez
          fotki).
          Jesli bedziesz chcial samochod wypozyczyc z wypozyczlni to BARDZO przydaje sie
          do tego karta kredytowa, ale taka prawdziwa, n.p. z CitiBanku a nie
          jakastam "Visa-Elektron-czy-jakos".
          Warto tez wtedy wypatrzec (i zapisac sie) jakies ciekawe oferty na Internecie,
          bo wmaszerowanie do wypozyczalni, bez rezerwacji czy pomyslu oznacza z reguly
          placenie znacznie wyzszych stawek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka