Gość: travel IP: *.pfizer.com 16.07.01, 15:35 Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michal Ciezko powiedziec - IP: *.tiaa-cref.org 16.07.01, 16:05 Cze, tez lubie podrozowac. "Odnowilem" jeden watek gdzie to juz bylo dyskutowane. Ciezko jest cos poradzic jezeli nie wiem co dokladnie lubisz. Znam ludzi, ktorzy zwiedzaja miasta, wtedy moja trojak w USA to by bylo: New York, San Fracisco, New Orleans. Jak lubisz parki to chyba: Grant Canyon i okolice (Arches, Glen Canyon itd.), Everglades, Channel Islands. Ale to wszystko kwestia gustu. Moim ulubionym stanam kontynentalnym sa: Kolorado, Floryda i Kalifornia. Oczywiscie Alaska i Hawaii to jest cos wyjatkowego, ale to juz wieksza wyprawa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e603432 Re: Ciezko powiedziec - 16.07.01, 17:59 Zdecydowanie Parki Narodowe. Polecam poludniowy zachod -> California, Arizona, Nevada, Utah. Z miast poludniowego zachodu warto tez zobaczyc Los Angeles, Las Vegas i San Francisco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrizzlyS Re: Ciezko powiedziec - IP: *.ci.seattle.wa.us 16.07.01, 22:39 Jesli uda ci sie trafic na jeden z 3 dni w ktorym nie pada, to Seattle i okolice sa najpiekniejszym miejscem na kontynencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Jezeli Parki... IP: *.tiaa-cref.org 17.07.01, 17:16 http://www.nps.gov Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travel Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.pfizer.com 16.07.01, 18:35 Gość portalu: travel napisał(a): > Z gory dziekuje Nie podrozowalam duzo po USA (na razie). Ale z mojej strony moge polecic Niagra Falls. A z atrakcji w miastach to Metropolitan Art Museum oraz Natural History Museum w NYC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humback Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.anonymizer.com 16.07.01, 18:40 Ja natomiast polecam polskie skanseny w Chicago I New York.Sa to prawdopodobnie jedyne miejsca na swiecie gdzie mozna zobaczyc orginalne 20 letnie ubrania noszone na codzien.Ogolnie mozna powiedziec ze moda zatrzumala sie tam przed wiekami.Tylko tu drogi turysto mozesz spotkac pana ubranego w spodnie z tloczonej krepliny (odpowiednio rozszerzone u dolu), w bluzce a la k>Krawczyk, w przybrudzonych sandalach z ktorych wystaja nieswierze biale (?) skarpetki.Na szyi oczywiscie dumnie sie prezentuje gruby lancuch 9niekoniecznie zloty).Pan usmiecha sie serdecznie pokazujac sztuczne metalowe zeby (lub dziury pozebach).Jego partnerka tzkze moze zachwycic.Cudowne zlote loki (nakrecone rano na gazete), rozowa bluzeczka i przykusa spodniczka ukazujaca dobrze odzywione uda.Pani nosi okulary wielkosci malego fiata po zderzeniu z tirem.Dzieciaki wygladaja jak schludnie iczysto w nowych ubrankach nabytych w sklepie z uzywana odzieza.Jezk jakim sie posluguja cofa nas w lata mlodosci Jana z Czarnolasu ubarwiony kwiatami typu " ..kurwa, ale dzisoj parno..pojdzieta ze mno sie lotswiezyc na piwko?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.hwr.arizona.edu 16.07.01, 22:36 DOSKONALE!!! jeszcze jutro bede sie z tego smiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.lakwod3.co.home.com 18.07.01, 06:09 Utah. Krajobraz ksiezycowy. Albo marsjanski. W kazdym razie na pewno nie ziemski. Proponuje okolice Moab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.duke-energy.com 18.07.01, 19:14 W Moab jest rowniez maly browar, ktory produkuje znakomite piwo, a oprocz tego maja obok restauracje, w ktorej serwuja jedzenie typu southwestern. Maja (przynajmniej mieli dwa lata temu) znakomita salate z lososia i jeszcze lepsze enchiladas. A krajobrazy rzeczywiscie nieziemskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Moab -calkiem -calkiem IP: *.tiaa-cref.org 18.07.01, 20:01 Moab jest niezly. N.P. Arches. Polecam zabrac rower (conajmniej z przednim zawieszeniem). Nizle trasy. pozatym mozna sie wybrac na white-water rafting. Jak masz tylko jeden dzien to praktycznie tylko "WESTWATER CANYON". Calkiem niezle "daja w talerze" w "Buck's Grill House", radze unikac restauracji na "wzgorzu" (zapomnialem nazwe) - niezle widoki ale jedzenie beznadziejne. Pozaytm pelno niemcow, ktorzy sa znani z "oszczednosci". Dlatego troche mnie irytowalo jak za kazdym razem doliczali mi "Gratitude". Ale to juz nie moj problem. --Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Najciekawsze miejsca do zwiedzenia w USA IP: *.lakwod3.co.home.com 19.07.01, 09:15 No, z tym amerykanskim piwem to bym nie przesadzal. Pewnie, ze minibrowary sa lepsze niz "bad lajt", ale nie umywaja sie do piw polskich czy niemieckich. Generalnie, piwo zalecam przywiesc do stanow ze soba (jesli uda sie przemycic) badz zaopatrzyc sie w Bittburgera czy Zywca w specjalnym alkoholowym supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Piwo IP: *.tiaa-cref.org 19.07.01, 15:14 Tomek, Rozmowe o piwie to juz mielismy, nie pamietam w jakim watku, tam ja i Mag rowniez przedstawilismy swoje opinie, wiec zeby sie nie powtarzac to sprawdz tam. PS Jeses w Lakewood? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Piwo IP: *.lakwod3.co.home.com 20.07.01, 07:41 Hmm, skoro wyczailes Lakewood to znaczy ze musisz byc gdzies blisko. Lakewood do wielkich miast nie nalezy. Jesli tak, to moze sie spotkamy? Przy dobrym nie-amerykanskim piwku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Denver? IP: *.tiaa-cref.org 20.07.01, 15:37 Mam nadziej ze to Lakewood, CO ? Ale jak spedzasz czas w Moab to chyba tak. Daj znac na emai: michal@enspiration.com. Pozdrowienia. --Michal Odpowiedz Link Zgłoś