bestebook.pl 19.09.08, 15:46 Witam. Interesuje mnie czy za granicą macie czas i chęci na czytanie polskiej prasy? W ogóle macie z nią styczność czy kompletnie Was to nie interesuje? Przedstawcie, proszę, swoje opinie. Pozdrawiam prasa-polska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole Re: Prasa polska? 19.09.08, 16:40 bestebook.pl napisał: > Witam. > > Interesuje mnie czy za granicą macie czas i chęci na czytanie polskiej prasy? Mamy czas, nie mamy checi > > W ogóle macie z nią styczność czy kompletnie Was to nie interesuje? Nie interesuje. Majac dostep do internetu mozemy sami aplikowac sobie scisle kontrolowana, lecznicza dawke bulwiaczych kretynizmow (jak wiesz niewielkie ilosci trucizny maja dzialanie profilaktyczne). Czytanie bulwiaczej, durnej jak nie wiem co, tzw. prasy zaklociloby delikatny bilans rozsadku w naszych organizmach, cos o czym sami wiecie najlepiej, jak fatalnie dziala na glowe hehehe W dodatku placenie wam za to drukowane goovno jest kompletnie out of question! Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Sie poprawiam. To chyba sie nazywa w PL ditto :) 19.09.08, 16:57 Zalozycielko watku, mozesz sie ppofatygowac i wyjasnic moja watpliwosc? Secundo (segundo) czy ditto? Postaraj sie, moja droga korespondentko. Skonfundowany SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian ja to nic innego nie robie 19.09.08, 17:06 tylko polskom prase czytam poskom TV oglondam (najchentniej "TRWAM") polskiego radia slucham (najentniej "Maryja") polskie ksionzki czytam polskie filmy oglondam i w ogole, wszystko co polskie nawet drong do srania se z Polski sprowadzic kazalem Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola A beczka po sledziach? 19.09.08, 17:11 Uzywasz beczke Zupy???? Ciekawy SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: A beczka po sledziach? 19.09.08, 17:15 twoja pozyczam jak nie widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Teraz rozumie czemu stale jest ..... 19.09.08, 17:16 .... obsrana choc ja stale czyszcze ) Zaniepokojony SP Odpowiedz Link Zgłoś
bestebook.pl Re: Teraz rozumie czemu stale jest ..... 19.09.08, 17:31 nie ma to jak rozmowy na poziomie.. po prostu bylem zainteresowany, czy polacy za granica czytaja polska prase.. chodzilo mi m.in o to, czy warto za grania promowac sklep www.prasa-polska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Teraz rozumie czemu stale jest ..... 19.09.08, 17:35 w polskich sklepach jest polska prasa wiec ktos to jednak kupuje i czyta Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Sam widzisz, drogi rodaku z PL 19.09.08, 17:53 Jak masz do Polonii interes, to piszesz "drodzy rodacy". A jak my (ja) cie o cos prosimy (ditto vs. secundo) to "spieprzaj, baranie" ... No coz .... Samo zycie (( Ta prasa o ktorej pisze ponizej kolega Ontarian to "Goniec Torontonski" a nie Gazeta Wyborcza. Znawca Polakow i prasy SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Sam widzisz, drogi rodaku z PL 19.09.08, 18:11 starypie... napisał: > Ta prasa o ktorej pisze ponizej kolega Ontarian to "Goniec > Torontonski" a nie Gazeta Wyborcza. ta prasa o ktorej kolega ontarian pisze to kilkadziesiat tytulow prasy polskiej (tej wydawanej w PL nie w CAN) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Sorry, man! 19.09.08, 18:13 To gdzie, konkretnie, mozesz to kupic w GTA? Ciekawy SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Sorry, man! 19.09.08, 18:30 chocby na plazie "wisla" w misisiadze albo w "husarzu" tez w misisiadze oprocz prasy maja ksionzki, DVDs, CDs i w ogole mase pie...z PL Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola OK & dzieki. 19.09.08, 18:32 Nastepnym razem jak tam bede to spojze. U nas w Ft. McMurray jeszcze takiej kultury nie ma )) Pozdr. SP Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: OK & dzieki. 19.09.08, 18:34 starypie... napisał: > Nastepnym razem jak tam bede to spojze. > > U nas w Ft. McMurray jeszcze takiej kultury nie ma )) Masz idealne warunki by sie wreszcie wynarodowic hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola "Kazdy orze jak moze" 19.09.08, 18:37 Ja orze dobrze; tak mysle. No w koncu to dzis piatek!! Oracz SP Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Rozmowy na poziomie (poziom: trzecie pietro) 19.09.08, 18:05 OK. Odpowiem Ci bo mnie rozczuliles. PC World czy inne "fachowe" periodyki sa powszechnie dostepne w jezykach krajow w ktorych zyjemy, poruszaja wiecej tematyki ktora nas bezposrednio dotyczy (rozwiazania z referencja do sytuacji lokalnej), sa na ogol DUZO tansze, i dostarczane bez zwloki czasowej. W sumie tylko sentymentalni romatycy albo "lokalni" analfabeci.... Pisma n/t Polski, zycia w niej, jej kultury, itd. maja szanse na sprzedaz. Szczegolnie jak by byly w jezykach krajow w ktorych zyjemy, Taki np. Ontarian, jak wroci z pracy przy azbescie i zaprosi kolegow na piwo, napewnie chetnie pokazal my im jakies pisma ktore wskazuja ze on ma powiazania z kultura, z "high life", i w ogole... i ze ten azbest to tylko teraz, na chwile, zeby przezyc .... No a teraz czekam na Twoje wyjasnienia. Cierpliwy SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian widzisz jakie zajecie ci sie trafilo? 19.09.08, 17:32 goovna po mnie sprzontasz, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Tak wyglada,.... 19.09.08, 17:54 .... musze sie tym zainteresowac!!! Sprzatacz SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Tak wyglada,.... 19.09.08, 18:12 no tak, goovno musi byc napewno bardzo interesujace zwlaszcza to moje, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 Pyatnie b. dziwne samo w sobie. 19.09.08, 18:00 ratpole napisał: > Mamy czas, nie mamy checi > Nie interesuje. Prasa jako papier do czytania szybko odchodzi w niebyt. Jesli zas chodzi o imigroli- to kolejny absurd w Twym pytaniu... A niby co maja czytac? Prase amerykanska, kanadyjska ????? Po jakiemu niby ??? Wrzuc sobie na wyszukiwarke autor: polonus5, ratpole (soup.nazi) , ontarian i popatrz ile i w jakich godzinach pisza. Setki, tysiace postow 24/7. Pozniej zapytaj, na jakich angielskojezycznych forach i ile postow zamiescili, zamiast odpowiedzi dostaniesz stek wyzwisk i juz masz odpowiedz ( nie-wprost) na swoje dosc dziwne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bestebook.pl Re: Pyatnie b. dziwne samo w sobie. 19.09.08, 18:07 ja nie widze w nim nic dziwnego ludzie moga nie czytac w ogole, albo czytac prace obcojezyczne chodzi mi o podejscie Polakow mieszkajacych za granica do polskiej prasy, czy chca i czy czytaja, czy maja na to czas i jaka ich najbardziej interesuje ciekawi mi czy sklep taki jaki www.prasa-polska.pl znajdzie odbiorcow za granica Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pyatnie b. dziwne samo w sobie. 19.09.08, 18:17 bestebook.pl napisał: > ciekawi mi czy sklep taki jaki www.prasa-polska.pl znajdzie odbiorcow za > granica Spozniles sie chlopcze z tym biznesem. Cala polska prasa razem z polskim cukrem, maka, kasza, woda mineralna, oranzada, sola i co tylko jeszcze sie w Polsce produkuje jest dostepna w polonijnych sklepach. Dragi do srania slabo sie jednak sprzedaja hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No a beczki po sledziach? Akurat te ..... 19.09.08, 18:20 .... mnie intryguja najbardziej. Zaintrygowany SP Rodger Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Pyatnie b. dziwne samo w sobie. 19.09.08, 18:14 przeciez wyraznie klapku napisalem, ze nic innego nie robie tylko polskom prase czytam, na polskim drongu do srania siedzac Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole E! Prasowacz polski hehehe 19.09.08, 18:22 > prasa-polska.pl/ . Na "bierzaco" powiadasz na froncie witryny? hehehe To chyba od "brac"? hehehe Moze ty tylko bierzesz (zbierasz) numery kart kredytowych, cwaniaczku-bulwiaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Eeeeee! Ksiengasz polski! 19.09.08, 18:25 bestebook.pl "Przygotowałem też dla Was obrzerny dział, w którym znajdziecie darmowe ebooki do ściągnięcia. Zapraszam zatem do czytania, rozwijania się i poszerzania swoich horyzontów. Jeżeli chcesz coś osiągnąć, to bestebook.pl Ci w tym pomoże." <oze bys tak jakas ksiazke przeczytal? Np. slownik jezyka polskiego i poszerzyl swoje horyzonty? buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś