Dodaj do ulubionych

czarne dno PRL-u

02.11.03, 00:38
Prezydencie, Premierze, Ministrowie, Posłowie, Senatorowie i Inni,
powinniście zrezygnować z tak wysokich wynagrodzeń, jak 40, 30, 20 tysięcy
złotych, a wypłacić sobie 4, 3, 2 tys. zł, dla dobra kraju, bo to są
pieniądze biednych Polaków.

Z pewnością takie życzenia miałyby miliony głodnych i oszukanych obywateli,
a nasza gospodarka szybko by się podniosła bez cięć i nie byłaby okradana
przez polityków. Cięcia są tylko dla biedoty, aby szybko zdychała, a nie
godnie umierała.

Rząd Millera i Hausnera chce zabrać pieniądze ludziom starym, schorowanym,
kalekim, którzy pracowali również na ich wykształcenie i
stanowiska. „Baronowie” bez sumienia, pozostawiacie po sobie CZARNĄ PLAMĘ.
Was, rządzących, nie wzrusza głód biednych, bezdomnych ludzi. Kiedy w
telewizji słyszę i widzę Millera z szyderczym uśmiechem, Hausnera, Pola i
innych bezczelnych polityków, to gorycz mnie rozsadza, a moje serce
przestaje pracować. Prezydent A. Kwaśniewski poklaskuje temu bałaganowi, bo
sam nie wie, co to jest głód i nędza.

Panowie rządzący, co zrobiliście z Polakami i co dalej robicie? Krzaklewski
i Buzek oszukali tych, którzy im zawierzyli, a obecny rząd doprowadza Polskę
do całkowitej ruiny i czarnego dna. Gardzę wami!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: czarne dno PRL-u IP: 216.167.186.* 02.11.03, 01:55
      Znam kogos w polsce, kto jest na rencie bo jest niezdolny do pracy. On zarabia
      500 zl na miesiac i jak musial do szpitala isc to kazali mu placic za pampersy
      i inne rzeczy mu tam potrzebne. A on nawet nie ma wystarczajacych pieniedzy na
      przezycie bo 500 zl to okolo 125 dolarow co miesiac.
      • kahlua1 Re: czarne dno PRL-u 02.11.03, 02:03
        40 milionow amerykanow nie ma zadnego ubzepieczenia gdyz ich nie stac.
        • Gość: ja Re: czarne dno PRL-u IP: 216.167.186.* 02.11.03, 02:07
          kahlua1 napisał:

> 40 milionow amerykanow nie ma zadnego ubzepieczenia gdyz ich nie stac.

ale nawet bez ubezpieczenia moga po prostu zatelefonowac 911 i do szpitala
          zabiora i w szpitalu pelna opieka jest gwarantowana i nie trzeba dodatkowych
          rzeczy do opieki w szpitalu kupowac
          • kahlua1 Re: czarne dno PRL-u 02.11.03, 02:09
            A kto za nich zaplaci? Rzad?
            Nie, musza sami zaplacic a jak nie zaplaca to oglaszaja bankructwo i juz nic nie
            moga kupic.
            Ile wynosi medicare dla emerytow?
            • Gość: ja Re: czarne dno PRL-u IP: 216.167.186.* 02.11.03, 02:14
              kahlua1 napisał:

> A kto za nich zaplaci? Rzad?

tak, rzad placi za opieke tych ktorych nie stac na to. ja wiem bo tu w szpitalu
              pracuje. Jesli np. taka osoba "wyladuje" w prywatnym szpitalu to opiekuja sie
              tam nimi az do czasu ustabilizowania i wtedy karetka ich przewozi do rzadowego
              szpitala a tam dokoncza opieki nad takimi pacjentami
              • kahlua1 Re: czarne dno PRL-u 02.11.03, 02:18
                Jezeli USA ma bezplatna opieke zdrowotna i to jeszcze taka dobra to dlaczego 240
                milionow ludzi placi wlasne ubezpieczenie lekarskie?
                Bezmozgi czy co?
              • kahlua1 Argumentow zabraklo? Jezyka w gebie 02.11.03, 02:36
                zapomnielismy?
                • Gość: ja Re: Argumentow zabraklo? Jezyka w gebie IP: 216.167.186.* 02.11.03, 02:43
                  Ja nie bede marnowal czasu przekonywaniem ciebie. Ja tu jestem szczesliwy i do
                  polski nie wracam. A ty tam siedz i mysl co ci sie podoba i ogladaj co ci
                  pokazuja w polskiej telewizji. tam ci mowia co masz myslec i ja nie potrafie
                  cie przekonac ze oni sa "full of sh_t"
                  • kahlua1 Re: Argumentow zabraklo? Jezyka w gebie 02.11.03, 02:47
                    No tak. Zwykly brak argumentow. Potrafimy tylko narzekac?

Jak jestes szczesliwy w USA to po co zajmuesz sie Polska?
                    Nie uwazasz ze lepiej zajac sie rzadem USA ktory zaatakowal niewinny kraj a
                    prezydent oklamal caly swiat i zlamal prawo miedzynarodowe?
                    A ty sie martwisz ze w polsce musza placic za pampersy?
                    To jak to jest? Moze nie jestes az tak szczesliwy ze musisz sie pocieszasz
                    wynajdujac problemy w Polsce?
                    • Gość: ja Re: Argumentow zabraklo? Jezyka w gebie IP: 216.167.186.* 02.11.03, 03:04
                      kahlua1 napisał:

> No tak. Zwykly brak argumentow. Potrafimy tylko narzekac?
                      >
                      >
                      > Jak jestes szczesliwy w USA to po co zajmuesz sie Polska?
                      zajmuje sie polska bo chce pomagac komus w polsce, czy pozwolisz mi na to zebym
                      komus pomagal?

> Nie uwazasz ze lepiej zajac sie rzadem USA ktory zaatakowal niewinny kraj
                      tacy ludzie jak ty lubia podobnych do siebie (np. Sadama Huseina) bo macie
                      podobna mentalnosc i cieszycie sie z krzywdy ludzkiej. on torturowal tyle ludzi
                      a ty mowisz ze on "niewinny"? takie masz poczucie sprawiedliwosci. dlatego tylu
                      ludziom w polsce krzywda sie dzieje bo jest tam za duzo ludzi takich jak ty

• kahlua1 Re: Argumentow zabraklo? Jezyka w gebie 02.11.03, 03:10
                        Dlaczego nie zajmiesz tymi ktorym krzywda sie dzieje w USA.
                        Dlaczego nie zajmiesz sie tym ktorym krzywda sie dzieje w Korei Polnocnej?
                        A ci w CHinach sa gorsi, nie warci pomocy? A ci w Arabii Saudyjskiej ktorym jest
                        obce pojecie demokracja? A w Nigerii gdzie ludzie morduja sie codziennie nie
                        warci sa pomocy? A w Kongo? Czy Czeczency nie maja prawa do wlasnego bytu?
                        Dlaczego akurat Saddam takim byl zagrozeniem?

Ty nie pomagasz piszac na forum. ty jestes leniwym skurwielem ktory jak obrzuci
                        kalem POlske to sie lepiej poczuje w sobotni wieczor.

Ja chce podyskutowac o USA bo sie martwie i chcialbym pomoc a ty mowisz ze nie
                        ma sz czasu? Cieszy cie ludzkie cierpienie?
    • kahlua1 Re: czarne dno PRL-u 02.11.03, 02:53
      O biedzie w USA gdzie mieszkasz niechce ci sie dyskutowac ale o Polsce gdzie nie
      mieszkasz masz oczywiscie wyrobione zdanie i czas do dyskusji.
      I same takie kutasy tu pisza.
      • Gość: mb Re: kahlua1 czzzy to ty hakenbu/???????????????? IP: *.proxy.aol.com 02.11.03, 03:14
        kahlua1
    • larson Zainwestuj w kalkulator. 02.11.03, 05:17
      i.c.sparks napisała:

> Prezydencie, Premierze, Ministrowie, Posłowie, Senatorowie i Inni,
      > powinniście zrezygnować z tak wysokich wynagrodzeń, jak 40, 30, 20 tysięcy
      > złotych, a wypłacić sobie 4, 3, 2 tys. zł, dla dobra kraju, bo to są
      > pieniądze biednych Polaków.

Prezydent + premier + RM + parlament = zalozmy 1,000 osob. 40 tys minus 4 tys =
      36 tys (proponowana roznica w placy przy twoich zalozeniach). 36,000 x 1,000 =
      36,000,000 zl oszczednosci. Podzielic przez liczbe biednych Polakow, zalozmy
      polowa populacji PL = 19 milionow. Rezultat: jeden zloty osiemdziesiat dziewiec
      groszy na glowe. Gratuluje rewolucyjnej postawy miss Sparks! Spocznij.
      • kahlua1 Re: Zainwestuj w kalkulator i w szkole 02.11.03, 05:22
        hahaha
        Przeciez te glupki pisza te wywody debila tylko po to zeby poczuc sie lepiej.
        Myslenie a zwlaszcza matematyka jest dosc odlegla dziedzina.
        Zauwaz ze zaden nie odpowie dlaczego lamie sie prawo w USA czy innych krajach
        POMINO ze tam mieszkaja ale stoaja na strazy prawa w Polsce jednoczesnie trzesac
        dupami zeby Polakom sie nie poprawilo.

To banda polonijnych skurwysynkow jakich niestety wielu.
        • Gość: mailman Re: Zainwestuj w kalkulator i w szkole IP: 154.11.108.* 02.11.03, 06:25
          ....a w Ameryce to bija murzynow.......
      • Gość: kookaburra Wystarczy odebrac 1 zl dziennie kazdemu biednemu IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.11.03, 10:45
        z tych 19 milionow biednych, a uzbiera sie niezla sumka 6, 935, 000, 000
        zlotych dla rzadu i prezydenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka