Gość: Kliken IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.02, 20:42 Odnosze takie wrazenie.Nie tylko wygladaja starzej ale takze zachowuja sie bardzooooo dziwnie.Kosmetykow w Polsce nie brakuje wiec o co chodzi? Woda , powietrze, zmartwienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mik Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.turboline.skynet.be 25.01.02, 20:49 Tez to zauwzylem.Mysle ze przede wszystkim,nerwowy tryb zycia i multum spalonych papieros.Sytuacja polityczna i gospodarcza, nie pozwala nikomu zyc normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? 25.01.02, 20:49 Nie uprawiaja sportow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.il.us.prserv.net 25.01.02, 21:13 No i nie dbaja o zeby! Az sie nie chce gadac z tymi ludzmi, co poprzez braki w uzebieniu, seplenia. O estetyce nie wspominam. Nieuczesane wlosy. Patrzysz na politykow, a oni (i one) uczesania maja, jak gdyby, dopiero co wstali z barlogu. No ale 3-czesciowe garnitury maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziejka Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.netcom.ca 27.01.02, 17:10 Gos´c´ portalu: Realista napisa?(a): > No ale 3-czesciowe garnitury maja! Jesli wliczyc skarpety i slipki to nawet 5-czesciowe. Tyle zw to w 50% poliester z Chin! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? 25.01.02, 21:13 na to wyglada, jak tak sie przypatrzec blizej. Stress, zmartwienia, zle odzywianie, woda , powietrze , "ten typ tak to ma ", ze sie starzeje szybciej. Psychiczne nastawienie , ze 50-tka ma wygladac jak na polwieczna babe przystalo i nie uchodzi inaczej, bo co ludzie powiedza? a 30-tka ma juz sie przygotowywac, zeby byc stateczna mamuska a nie jakas tam mlodziezowka. Bo co ludzie powiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? 25.01.02, 21:28 Gość portalu: Kliken napisał(a): > Odnosze takie wrazenie.Nie tylko wygladaja starzej ale takze zachowuja sie > bardzooooo dziwnie.Kosmetykow w Polsce nie brakuje wiec o co chodzi? Woda , > powietrze, zmartwienia? nie tylko wyglad...ale samo podejscie do zycia... tutaj (w usa)po latach pracy 70-latkowie nie siedza w domu spokojnie czekajac na smierc , ogladajac telenowele na pelny regulator, tylko jezdza po calym swiecie (no ,a przynajmniej z bostonu na floryde) swoimi nowiutkimi Winnebago..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.02, 21:38 W tym cos musi byc.Jak moja mama przyjezdza na wakacje to odbieram staruszke.Po tygodniu zasuwa w krotkich spodenkach, wloczy sie ze mna po "dyskotekach".Ubywa jej lat.Wiekszosc rzeczy zostawia tu na miejscu bo co ludzie w Polsce powiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sympatico.ca 26.01.02, 21:20 inna uwaga - mezczyzni w polsce, na skutek opisanych powyzej przyczyn, sa takze czesciej lysi lub lysiejacy. czy sie zgadzacie ? lat temu dziesiec co mnie jeszcze dziwilo to te dzinsowe ubranka i biale skarpetki, przy czym spodnie obowiazkowo opuszczone tak, jakby pracie mieli wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.proxy.aol.com 26.01.02, 22:51 Gość portalu: Kliken napisał(a): >Nie ale glupieja juz za mlodu, zaraz po szkole podstawowej.pigwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.uc.nombres.ttd.es 27.01.02, 00:07 Ja nie moge nic powiedziec na ten temat,moj rowiesnik w Polsce ma dokladnie tyle samo lat co ja za granica. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.vgernet.net 27.01.02, 00:10 A powiedzcie co ma ludziom w Polsce dodac urody?? Bezrobocie, brak pieniedzy, problemy z ubezpieczneim, warunki mieszkaniowe itd itp.Jak nie masz pieniedzy na podstatwoe warunki bytowe tzn na jedzenie i oplaty to za co maja ludzie isc do fryzjera, ubrac sie, nawet wyleczyc zeby, wszystko kosztuje a rzad nie ulatwia zycia. Do tego ilu ludzi procentowo uprawia sport , ma hobby???Pytam sie ilu, nie wielu gdyz to wszytko kosztuje. Wiekszosc jezeli ma prace woli urlop przepracowac aby sobie dorobic. Straszna rzeczywistosc ale prawdziwa. Zapomnieliscie jak tam sie mieszka ??Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sympatico.ca 27.01.02, 05:39 izabella - wstrzymaj konia! w kanadzie wielu ludzi ma niewiele wiecej niz dwa tygodnie urlopu na rok (w stanach chyba podobnie), bezrobocie straszy zawsze wszystkich a na nadmiar pieniedzy to chyba nawet bill gates sie nie uskarza - to sa problemy wiekszosci ludzi na swiecie. w polsce nigdy nie bylo specjalnego zamilowania dla higieny - takich, ktorych naprawde(!) nie stac na mydlo nie ma znow az tak wielu. a teraz o sporcie. gdy jade do polski (warszawa i krakow) i biegam rano po parku (mam po 50tce) to wyprowadzacze psow patrza na mnie jak na psychicznie chora, a gdy moj maz w ogrodku swojej mamy na woli justowskiej w krakowie zaczal cwiczyc tai chi, to go dzieci szkolne kasztanami obrzucily. do uprawiania ani joggingu, ani tai chi wielkich nakladow pienieznych nie trzeba a jak to odmladza co zas do fryzjera, to zobaczy ile polskich kobiet farbuje wlosy a potem o nie nie dba - to jak to? albo nie mam forsy na farbe i odkladam chociaz na przyzwoite ostrzyzenie i dobry grzebien, albo konsekwentnie dbam o odrosty, bo inaczej to obrzydliwe. starzenie sie to sposob myslenia o sobie a nie bycie biednym czy bogatym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLA Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.telia.com 27.01.02, 15:34 Ja mam inne obserwacje, chyba zalezy gdzie sie mieszka. A wiec Szwedki po 30 sa pomarszczone i wygladaja staro, my Polki mamy ladniejsze cery i wygladamy swiezej. Szwedki ubieraja sie mlodziezowo do poznych lat (obcisle gacie, lub dress do tego watowane kurtki w rozowym kolorze) ale maja stare geby i duzo zmarszczek, slabe wlosy lub prawie lyse etc... Zawsze uwazalam ze my wygladamy lepiej od Szwedek. Jesli chodzi o mezczyzn to rzeczywiscie wielu Polakow jest lysych i ma brzuszek , ale sa fajniejsi i lepiej tancza! So What? Macie kompleksy , ze tak musicie zle pisac o Polakach. Nie wszystcy wygladaja staro , jest wielu pieknych i mlodych mimo swojego wieku. Moja babcia ma 78 lat a maza 46 letniego, wyglada czarujaco i swiezo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.ppp.get2net.dk 27.01.02, 15:55 zgadzam sie z Tola!!!!!tutaj w Danii kobiety w moim wieku wygladaja o wiele powazniej ode mnie ,(mam31 lat)nieraz czuje sie jak dziecko przy nich - opaslych,zaniedbanych i czesto lysawych.wiekszosc pali,za kolnierz nie wylewaja a slodycze pochlaniaja, chociaz trzeba przyznac ze jedza warzywa,jezdza do egzotycznych krajow oraz na rowerze.moze w Kanadzie jest inaczej, ale poki co tutaj wyglada to tak.nie mowie tu o wyjatkach-bogatych ,super zadbanych paniach z bogatych dzielnic ale o normalnych babach z biur,szpitali i sklepow. w Polsce sprzataczka trzyma sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.02, 17:46 Ech, chodzi o to ze nasi rowiesnicy z Polski wygladaja o wiele powazniej.Zachowuja sie takze jakby mieli o 15 lat wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
kops Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? 27.01.02, 17:55 Gość portalu: Kliken napisał(a): > Ech, chodzi o to ze nasi rowiesnicy z Polski wygladaja o wiele > powazniej.Zachowuja sie takze jakby mieli o 15 lat wiecej. Kliken, myslisz ze zachowanie twoich rowiesnikow z Polski jest niewlasciwe, a wlasnie twoje nalezy powielac? Ja bym sie nad przynajmniej chwile zastanowil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliken Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.01.02, 19:44 $#@$#@ chodzi mi po prostu o to ze ONi sa STRASZNIE powazni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sn.g.bonet.se 27.01.02, 21:32 Gość portalu: selma napisał(a): > zgadzam sie z Tola!!!!!tutaj w Danii kobiety w moim wieku wygladaja o wiele > powazniej ode mnie ,(mam31 lat)nieraz czuje sie jak dziecko przy nich - > opaslych,zaniedbanych i czesto lysawych.wiekszosc pali,za kolnierz nie wylewaja > > a slodycze pochlaniaja, chociaz trzeba przyznac ze jedza warzywa,jezdza do > egzotycznych krajow oraz na rowerze.moze w Kanadzie jest inaczej, ale poki co > tutaj wyglada to tak.nie mowie tu o wyjatkach-bogatych ,super zadbanych paniach > > z bogatych dzielnic ale o normalnych babach z biur,szpitali i sklepow. w Polsce > > sprzataczka trzyma sie lepiej. Selma porównaj Babcię klozetową ty chyba powinnaś wrócić, życzę ci tego całym sercem nie męcz się to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Czy w Polsce /bolo IP: *.ppp.get2net.dk 27.01.02, 22:22 bolo -babci klozetowych tu nie ma wiec nie mam skali porownawczej,a co do powrotu chetnie to zrobie ale jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: porownanie IP: *.home.cgocable.net 28.01.02, 07:40 Sprzataczka czy robotnica kanadyjska wyglada roznie, zalezy, co je i gdzie pracuje.Polki wygladaja jak Polki i maja swoj styl. Ten sam kosmetyk, te same pasemka, slowem, wiocha pelna geba.Do tego sie PERFUMUJA idac do pracy w smierdzacej fabryce plastiku!!!! W Polsce tez ROZNIE wygladaja. Zalezy co jedza i co robia.A jak wygladamy, to nasz stres codzienny nam moze odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: porownanie IP: *.qc.sympatico.ca 30.01.02, 22:02 Gość portalu: renka napisał(a): > Sprzataczka czy robotnica kanadyjska wyglada roznie, zalezy, co je i gdzie > pracuje.Polki wygladaja jak Polki i maja swoj styl. Ten sam kosmetyk, te same > pasemka, slowem, wiocha pelna geba.Do tego sie PERFUMUJA idac do pracy w > smierdzacej fabryce plastiku!!!! W Polsce tez ROZNIE wygladaja. Zalezy co > jedza i co robia.A jak wygladamy, to nasz stres codzienny nam moze > odpowiedziec. Ty Renka tez pewnie tak wygladasz co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sn.g.bonet.se 27.01.02, 21:30 Gość portalu: TOLA napisał(a): > Ja mam inne obserwacje, chyba zalezy gdzie sie mieszka. A wiec Szwedki po 30 sa > pomarszczone i > wygladaja staro, my Polki mamy ladniejsze cery i wygladamy swiezej. > Szwedki ubieraja sie mlodziezowo do poznych lat (obcisle gacie, lub dress do te > go watowane kurtki w > rozowym kolorze) ale maja stare geby i duzo zmarszczek, slabe wlosy lub prawie > lyse etc... > Zawsze uwazalam ze my wygladamy lepiej od Szwedek. > Jesli chodzi o mezczyzn to rzeczywiscie wielu Polakow jest lysych i ma brzuszek > , ale sa fajniejsi i > lepiej tancza! So What? > Macie kompleksy , ze tak musicie zle pisac o Polakach. Nie wszystcy wygladaja s > taro , jest wielu > pieknych i mlodych mimo swojego wieku. > Moja babcia ma 78 lat a maza 46 letniego, wyglada czarujaco i swiezo! Z jakimi Szwedkami masz do czynienia to ty masz kompleksy. Przecież w Rynkeby mieszkają same cudoziemki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rich Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.ipt.aol.com 28.01.02, 00:50 Gość portalu: TOLA napisał(a): > Ja mam inne obserwacje, chyba zalezy gdzie sie mieszka. A wiec Szwedki po 30 sa > pomarszczone i > wygladaja staro, my Polki mamy ladniejsze cery i wygladamy swiezej. > Szwedki ubieraja sie mlodziezowo do poznych lat (obcisle gacie, lub dress do te > go watowane kurtki w > rozowym kolorze) ale maja stare geby i duzo zmarszczek, slabe wlosy lub prawie > lyse etc... > Zawsze uwazalam ze my wygladamy lepiej od Szwedek. > Jesli chodzi o mezczyzn to rzeczywiscie wielu Polakow jest lysych i ma brzuszek > , ale sa fajniejsi i > lepiej tancza! So What? > Macie kompleksy , ze tak musicie zle pisac o Polakach. Nie wszystcy wygladaja s > taro , jest wielu > pieknych i mlodych mimo swojego wieku. > Moja babcia ma 78 lat a maza 46 letniego, wyglada czarujaco i swiezo! Strasznie mi sie podobaja smukle biodra u Anglo-Saxon kobiet, takich zadna Polka, ktora znam nie ma, to jest chyba sprawa `kin` i aerobic wiele nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.qc.sympatico.ca 28.01.02, 02:18 Gość portalu: Rich napisał(a): > Strasznie mi sie podobaja smukle biodra u Anglo-Saxon kobiet, takich zadna Polk > a, ktora znam nie ma, to jest chyba sprawa `kin` i aerobic wiele nie pomoze. 88 cm w biodrach to jest duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Do Richa IP: *.telia.com 28.01.02, 21:19 Ha Ha ! Ale sie usmialam! Ty chyba nie widziales angielek! To maja byc zgrabne kobiety w/g ciebie? Szwedki wogole nie maja tali a wiele z nich ma dwa razy wieksze pupy od Polek. Ty myslisz chyba o pokoleniu naszych babc, my nowoczesne Polki jestesmy szczuple i nikt nie ma takiej figury jak wiele z nas. Nie mowie wszystkie , bo to tez roznie bywa... ale zeby mowiec o zgrabnych angielkach, to juz przesada! A zreszta temat byl starzenia nie grubosci bioder u kobiet. Zjechales z tematu kochanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rich Re: Do Richa IP: *.ipt.aol.com 29.01.02, 21:34 No ale to wlasnie o tych starzejacych paniach bylo, z racji mojego wieku niestety, moze my mezczyzni to inaczej widzimy ale szczuplosc i smuklosc to raczej nie to samo, ni mowilem tez o Angielkach w szczegolnosci, pozdrawiam wszystkie panie na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.ipt.aol.com 27.01.02, 20:43 Kochani zapominacie , ze wiekszosc Amerykanow nie pali ,niektorzy tez rezygnuja ze slonca. Ja sama znam 43 letnia Amerykanke, ktora wyglada 10 lat mlodziej. Nigdy sie nie opalala i nie palila. Stresow jej nie brakuje bo ma dwojke bardzo ciezko chorych dzieci, problemy z mezem i rozwod za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.turboline.skynet.be 27.01.02, 21:32 Ona jest amerykanka,a nie mna,Toba i milionami znerwicowanych Polakow.W Belgii nieraz bylem bliski zawalu.przyzwyczailem sie juz.80 letnia kobieta,niezadko lepiej wyglada niz ta 40 nasza.Komunistyczny dobrobyti ten luksus po nim, zniszczyl Narod.Zeby to odbudowac,trzba pokolen,ktore wyrosna ze zdrowego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sn.g.bonet.se 27.01.02, 21:38 Gość portalu: mik napisał(a): > Ona jest amerykanka,a nie mna,Toba i milionami znerwicowanych Polakow.W Belgii > nieraz bylem bliski zawalu.przyzwyczailem sie juz.80 letnia kobieta,niezadko > lepiej wyglada niz ta 40 nasza.Komunistyczny dobrobyti ten luksus po nim, > zniszczyl Narod.Zeby to odbudowac,trzba pokolen,ktore wyrosna ze zdrowego > spoleczenstwa. Oczywiście się zgadzam mój ojciec dożył tylko 70 lat a tu w Szwecji mają cholerny problem bo społeczeństwo żyje coraz dłużej. Mojego kolegi mama 86 letnia codziennie wysyla mu maila do pracy aby synkowi sprawć przyjemność. Podziwiam te staruszki za energię, chęć życia i trzeźwość umysłu to wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sympatico.ca 27.01.02, 21:48 Gość portalu: Doktor napisał(a): > Mojego kolegi mama 86 letnia codziennie wysyla mu maila do pracy aby synkowi > sprawć przyjemność. > Podziwiam te staruszki za energię, chęć życia i trzeźwość umysłu to wspaniałe. > pewnie by sie lekko obrazila gdyby sie dowiedziala, ze nazywasz ja staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.sympatico.ca 27.01.02, 21:48 Jakby tu napisac ....... Polacy w Polsce spalaja energie w calkiem inny sposob niz Polacy mieszkajacy za granica (z roznych powodow), narazeni sa tez bardziej na dzialania atmosferyczne i wiekszy stres. Poza tym starsze osoby ubieraja sie w ciemne kolory a to postarza. Nie wydaje mi sie zeby nasi rowiesnicy wygladali starzej. To raczej brak usmiechu na twarzy powoduje, ze zauwazyc mozna zmeczenie zyciem. Ale z czego sie tu cieszyc? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? 27.01.02, 22:02 no nie przesadzajmy , ze kobiety w tej Szwecji takie zaniedbane kocmoluchy, bo tak nie jest. Panie sa schludnie ubrane, nie wymalowane za duzo, bo taki "trynd " tu panuje , ze jest moda na naturalnosc, czasami az za bardzo z tym ich , ze piekno jest we wnatrz, a to , co na zewnatrz , to mniej wazne. Bombardowane sa reklama o zdrowym jedzeniu, Vikt Väktarna tez sciagaja klientow, Hälsokost prawie w kazdej dzielnicy, no i woda kranowka jak mineralna (sic!) udowodnione, z eaz tak bardzo sie nie rozni od Ramlösa czy innej Loka. spojrzcie na mlodziez , jaka dziewczeta maja piekna "krew z mlekiem" cere. Pozniej zaczynaja popalac troche i popijac ale mlodziez jest swiadoma mody, kosmetykow, fryzjerskich nowinek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.02, 11:42 Pomijajac rozwazania gdzie i jaka pani mlodziej wyglada, nalezaloby zwrocic uwage na srednia zycia Polakow, ktora, wg. informacji w polskiej prasie nie tylko nie rosnie (jak to sie dzieje w Ameryce Pn. i EU) lecz maleje. Polacy zyja krocej. Jezeli umieraja wczesniej niz inne nacje, to chyba i starzeja sie szybciej. I mam tu na mysli nie tylko zewnetrzne objawy jak przedwczesne ubytki w uzebieniu, ale i wczesniejsze starzenie sie pluc, arterii itd. Nie jestem lekarzem- Doki z pewnoscia jest bardziej zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ? Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.transcanada.com 29.01.02, 20:50 Bardzo ciekawe wypowiedzi. Z ostatnich podrozy do kraju (na przestrzeni 6lat) zauwazylem bardzo rzucajaca sie w oczy SZCZEGOLNIE sprawe wygladu KOBIET na ulicy. W okresie letnim, duza ilosc kobiet uzywa laski lub kul do pomocy w poruszaniu sie. Kobiety - wiekszosc widzianych na ulicy: duza ilosc kobieta ma juz pierwsze objawy osteropozy pod koniec lat 40 mysle (ale nie jestem pewny) dobrze po 50-dziesiatce i wyzej ostro zaawansowane. Wyglad zwyklej kobiety - prosze przeczytac ponizej pod "Mezczyzni". Mezczyzni - wiekszosc widzianych na ulicy: potworna ilosc ludzi palacych papierosy, nagminna otylosc z powodowana nie zdrowym odzywianiem sie, oraz zniszczona cera nie higienicznym zyciem (alkohol, brak snu, przemeczenie), duzy brak higieny osobistej, ZMIANA czystego ubrania (brak codziennej kapieli). Dzieci - wiekszosc widzianych dzieci na ulicy to - stan chronicznego podziebienia (stan podgoraczkowy, kaszel,) podbite oczy oraz biala cera - na granicy anemi, chroniczniczne objawy dla problemow drog oddechowych. To tylko kilka pierwszych charakterystycznych obserwacji ulicy np. warszawskiej po wyjsciu z samolotu na Okeciu. Ni chce mowic o uzebieniu - gdyz to juz jest kleska! -czarne zeby, brak uzebienia w b. mlodym wieku. Generalnie spoleczenstwo nie jest "prezne" - charakterystyka - postawa ludzi zgarbionych, brak usmiechu (psychika czlowieka), napastliowosc - przemeczenie. Obserwacja-srodowisko naturalne potwornie zatrute (woda pitna, zaniecyszczone lasy, chemikalia na roli, powietrze,) Jesli moje uwagi oraz moje OBSERWACJE ludzi na ulicy sa bledne, prosze o wyjasnienia oraz uswiadomienie mojej osoby tam gdzie sie myle ! Z gory dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: Czy w Polsce ludzie starzeja sie szybciej? IP: *.ppp.get2net.dk 30.01.02, 19:20 GDZIE TY BYLES???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak tak to prawda IP: 199.71.64.* 29.01.02, 20:54 Tak starzeja sie szybciej bo sa zawistni zazdroszcza nawet biednemu robotnikowi z Popowa straszny narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: tak to prawda IP: *.proxy.aol.com 31.01.02, 00:38 Gdzie Ty Rich widzisz te piekne Anglo-Saksonki o szczuplych biodrach. Chyba tylko w high school i freshman year in college. Albo moze Ally McBeal sie naogladales. Ja jakos najczesciej widze w okolicy size 10-12. Czyli przecietny. Na starzenie ma wplyw styl zycia. Zona rolnika, ktora pomaga w polu szybciej sie zestarzeje niz aktorka. Starzenie to tez kwestia posiadania kasy. Kto ja ma ten i lifting sobie zafunduje i piersiatka ujedrni. Ale jakos nie zauwazylam by 60-letnie Amerykanki byly bardziej urodziwe niz Polki. Starosc nie radosc nawet jesli jest sie Joan Collins czy Eliazbeth Tylor. Odpowiedz Link Zgłoś