Gość: Magda IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 16.03.04, 11:38 Ja nie mam anoreksji ani bulimi i nie chce jej mieć, ale naprawdę musze schudnąć mam 14 lat i waże 52kg, na 153 chce schudnąć, ale całkowicie bezpiecznie i w miare szybko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: navia Re: Pomóżcie mi schudnąć IP: 212.33.92.* 16.03.04, 12:33 Ogranicz słodycze i weź się za sport. W Twoim wieku masz znakomitą przemianę materii i szybko zapracujesz na ładną sylwetkę. A z doświadczenia wiem, ze 14 lat to jest okres, który należy po prostu przeczekać. Ciągle jeszcze rośniesz i zmieniają Ci się proporcje ciała, nie należy się dołować przejsciowym tłuszczykiem, bo jeżeli będziesz odżywiać się racjonalnie, szybko figura zmieni Ci sie na bardziej kobiecą, a niechciane okrągłosci znikną. Absolutnie nie podejmuj żadnych radykalnych decyzji, nie stosuj żadnych surowych diet, nie licz kalorii! Ja w wieku 14 lat byłam trochę przy kości, ale już sylwetka zaczynała mi się kształtować. Niestety byłam z siebie niezadowolona i postanowiłam pomóc naturze. Zaczęlam od diety 1200 kcal, skonczyłam na anoreksji i bulimii, z któą walczyłam prawie 6 lat. A też powtarzałam sobie, ze nie chce mieć anoreksji, chcę tylko szybko schudnąc ;p Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś