08.04.11, 20:39
cześć,
Przez osiem ostatnich lat toczyłam walkę o życie. I wygrałam :) Chorowałam na anoreksję, później już też na bulimię. Bardzo wiele straciłam przez chorobę. Leczyłam się (z różnym skutkiem) w pięciu ośrodkach zamkniętych (3 razy Poznań, Kraków i Wrocław). Miałam też problemy z alkoholem i lekami- wylądowałam w Monarze...
Teraz studiuję resocjalizację, mam kochanego mężczyznę, URODZIŁM śliczną córeczkę i jestem szczęśliwa. Wolna.
Wiem jak długą i mozolną drogę trzeba pokonać by wygrać z chorobą. Ale warto. Warto jest zagrać anoreksji na nosie :)
Chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami. Pomóc.
Więc jeśli chcesz- napisz na priv.
Obserwuj wątek
    • etheril Re: POMOGĘ 08.04.11, 22:54
      No i co z tego, że tak twierdzisz, skoro nikt Cię nie zna? Poza tym nie jesteś psychoterapeutką, ani żadnym innym specjalistą, więc i tak nikogo nie wyleczysz. A po prostu rozmawiać można na forum, nie trzeba czaić się po kątach.
      • madziulek-to-ja Re: POMOGĘ 09.04.11, 10:37
        haha no czuję się przywołana do porządku ;) po co ta wrogość??? co chcesz w takim razie o mnie wiedzieć? wiek? kolor włosów? poglądy polityczne? najniższą wagę? ile razy dziennie wywoływałam wymioty/przeczyszczałam się?
        może faktycznie nie lubię o swoim cierpieniu opowiadać na forum... ale nie uważam, żeby to było od razu chowanie się po kątach.
        nie chciałam swoim postem nikogo urazić, tylko pomóc- w miarę swoich możliwości oczywiście, bo jak słusznie zostało podkreślone- ie jestem terapeutą.
        pozdrawiam
        • etheril Re: POMOGĘ 12.04.11, 11:13
          Ostatnia rzecz, jaka mnie interesuje, to Twoje objawy. W końcu to najmniej ważne (w związku z czym nie ma też powodu dokładnie ich opisywać). Poza tym, co byś o sobie nie napisała i tak nie będzie wiadomo, czy jest to prawdą, ponieważ - jak już pisałem - nikt Cię nie zna.

Moja opinia nie ma żadnego związku z Tobą.

Może przedstawię to na przykładzie. Wyobraźmy sobie, że bliska nam osoba, np. siostra, cierpi na poważne, zagrażające życiu, schorzenie serca. Wiemy, że czasem czyta sobie forum kardiologiczne. Pewnego dnia, ni z tego, ni z owego, pojawia się tam post nieznanej osoby w stylu "Ja też to miałam - napisz do mnie prywatną wiadomość - doradzę w sprawie leczenia!".

Co sugerujesz zrobić?

Dlatego sądzę, że lepiej jest rozmawiać na forum, gdzie przynajmniej kilka osób może wyrazić swoją opinię na temat tego, co inni piszą, przez co jest znacznie mniejsza szansa trafić na szkodliwe porady, a z czasem można poznać, czy czyjeś poglądy są zrównoważone i mają sens oraz choć w pewnym stopniu poznać, jakim jest człowiekiem.
        • sowa.24 Re: POMOGĘ 05.06.11, 11:18
          Witaj Magdo,
          w jaki sposób można do Ciebie napisać?
          Chętnie zwrócę się do Ciebie o pomoc. Może na e-mail wrzucisz mi swojego e-maila? arising.self@gmail.com
          Z góry dziękuję
    • agatata-to-ja Re: POMOGĘ 10.04.11, 14:03
      chętnie skorzystam z pomocy bo juz nie mam siły:(
      • chinese-girl Re: POMOGĘ 11.04.11, 19:11
        ja od 7 lat chora. ana + bulimia. :(((((((((
    • chinka82 Re: POMOGĘ 31.05.11, 18:05
      Wita
      przeczytałam Twój post na forum i chętnie porozmawiałabym z tobą o tym jak sobie poradziłaś z chorobą.Ja męczę się już ponad 13 lat i od ponad roku chodzę na terapię.
      Bardzo będę wdzięczna za rady i wsparcie w walce.
      Pozdrawiam
      Magda
      • agata.28 Re: POMOGĘ 02.06.11, 19:15
        prosze niech ktos do mnie napisze pragne pogadac o bulimi i jak ja przezwyciezyc 36147095
    • agata.28 Re: POMOGĘ 02.06.11, 18:23
      prosze Cie pomóz mi cierpie na bulimie od 4 lat wymiotuje po trzy razy dziennieczasami dwa a czasami jeden probuje przestac ale nie udaje mi sie to i kazdego dnia musze choc raz wymiotowac niewiem co mam robic .Mam 18 lat mieszkam sama jest mi strasznie ciezko.prosze o rade :)
    • agata.28 Re: POMOGĘ 02.06.11, 19:13
      ps madziulek napisz do mnie prosze 36147095
      • etheril Re: POMOGĘ 04.06.11, 23:22
        Jeśli czujesz się już gotowa, aby sobie pomóc, spróbuj może zajrzeć na to forum. Jest tam prawdziwa kopalnia wiedzy na temat zaburzeń odżywiania. Przez kilka lat wsparcie i cenną radę znalazło tam mnóstwo osób.

forum.glodne.pl

Gorąco Cię pozdrawiam i życzę zdrowia.
        Tomek
        • agatata-to-ja Re: POMOGĘ 09.07.13, 13:39
          Polecam www.swiatlodlazycia.org.pl/, naprawdę warto
          • perfekcjonizm Re: POMOGĘ 16.07.13, 12:00
            Ciekawe, nie wiedziałam, że jest taka fundacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka