Dodaj do ulubionych

POMOZCIE MI, BLAGAM!!!

IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 25.05.04, 06:52
Jakie leki pomagaja powstrzymac sie przed objadaniem i wymiotowaniem??? Tylko
nie piszcie ze zadne leki nie pomoga tylko silna wola, bo juz milion razy
obiecywalam sobie ze to ostatni raz i ze juz nie bede tego robic...Blagam,
blagam pomozcie mi bo to moja ostatnia szansa.CHCE Z TEGO BAGNA W KONCU
WYJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: eshka Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 25.05.04, 07:45
      Droga Lauro. Nie sądzisz, że lepiej zrobisz udając się do lekarza? Przecież większość dziewczyn na tym
      forum, sama nie wie jak sobie z tym poradzić, więc jak mają pomóc Tobie? Polecają sobie tussipect bo
      zmniejsza on łaknienie. Mogłabym Ci polecić kupę innych specyfików po którycch nie czuje się głodu,
      ale naprawdę nie tędy droga. Proszę Cię, idź do lekarza. Przeczytaj co napisałam tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=592&w=12897894
      Znam machanizm bulimii i wiem, że obiecywanie nic nie daje. Wytrzymasz jeden dzień, kolejny okaże
      się nie do przeskoczenia. I tak w kółko. Po pierwsze musisz zacząć myśleć o czymś innym. Spróbuj to,
      co radzę koleżance /link powyżej/
      Trzymam kciuki.
      pozdrawiam
      • Gość: Laura Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 25.05.04, 11:26
        Żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc.Kilka tygodni temu skończyłam terapię,
        wiem jakie są przyczyny i podłoże mojej choroby, ale co mi z tej wiedzy, jeśli
        u mnie tak silnie działają mechanizmy uzaleznienia!??? Terapia mi nie pomogła,
        a ataki obżarstwa spowodowane są nie głodem fizycznym, bo takiego nie odczuwam
        (a przynajmniej potrafię to sobie wmówic) lecz głodem uczuć.Więc jeśli ktoś
        stosował leki które mu POMOGŁY to plissssssss podajcie mi
        • Gość: Ola Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 12:37
          może psychiatra?
          pozdrawiam
        • e155 Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! 31.05.04, 18:00
          Gość portalu: Laura napisał(a):

> Żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc.Kilka tygodni temu skończyłam
          terapię,
          > wiem jakie są przyczyny i podłoże mojej choroby, ale co mi z tej wiedzy,
          jeśli
          > u mnie tak silnie działają mechanizmy uzaleznienia!??? Terapia mi nie
          pomogła,
          > a ataki obżarstwa spowodowane są nie głodem fizycznym, bo takiego nie
          odczuwam
          > (a przynajmniej potrafię to sobie wmówic) lecz głodem uczuć.Więc jeśli ktoś
          > stosował leki które mu POMOGŁY to plissssssss podajcie mi

mi pomogla fluoksetyna, jest to nazwa chemiczna substancji w lekach o nazwie
          handlowej Prozac, bioxetyna i pare innych. Cudowna pigulka, ktora ma pomagac
          nie tylko w depresji, ale takze w bulimii. Pomaga.
          Przepisuje to lekarz, nie nalezy probowac na wlasna reke.

oczywiscie to jest psychotrop, ale chyba po cos medycyna sie rozwija.
          moze nie tylko dla zyskow firm farmaceytycznych;-)

ale to dziwne, ze sie leczylas, i nikt tego nie probowal.
    • Gość: odp Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 13:01
      LEK - TERAPIA ale dobra !!!

I żaden psychiatra !!!!!!!
      I żadne psychotropy !!!!!!!

• Gość: Fryg Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 26.05.04, 23:14
      Istnieje w psychologii zjawisko transgresjii strachu: zamiast sie bac pajaka zaczynasz sie bac swojej
      szczoteczki do zebow.
      Najlepszym lekiem jest szczera milosc i totalna akceptacja twojej osoby przez inna osobe, Ale uwaga to
      ryzykowne lekarstwo i mocno uzalezniajace. Trzeba zastosowac przeniesienie czyli transgresje!!!
      To trudne i trzeba pomyslec!
      Ale jest prostszy sposob. UWAGA! Wyjdź w łagodny letni dzień na spokojną ulicę i z zamkniętymi
      oczami przejdź 100 metrów, jeżeli Ci się to uda to powtórz to z dwustoma metrami i tak przez 2
      tygodnie. Gwarantuje, ze Ci sie odechce cokolwiek. Ale jest jeden warunek idąc prosto przed siebie
      poczujesz w pewnym momencie potrzebę otworzenia oczu i wtedy policz do dziesięciu nie przerywając
      marszu. Moze to dziwna rada ale bardzo skuteczna.
    • e155 Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! 31.05.04, 18:01
      mi pomogla fluoksetyna, jest to nazwa chemiczna substancji w lekach o nazwie
      handlowej Prozac, bioxetyna i pare innych. Cudowna pigulka, ktora ma pomagac
      nie tylko w depresji, ale takze w bulimii. Pomaga.
      Przepisuje to lekarz, nie nalezy probowac na wlasna reke.

oczywiscie to jest psychotrop, ale chyba po cos medycyna sie rozwija.
      moze nie tylko dla zyskow firm farmaceytycznych;-)

ale to dziwne, ze sie leczylas, i nikt tego nie probowal.
    • Gość: axel Re: POMOZCIE MI, BLAGAM!!! IP: *.goscieradow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 18:17
      mam kilka koleżanek anorektyczek i bulimiczek. Wiem , ze choc nawet starasz
      sie jesz normalnie nie wychodzi to to jest po prostu silniejsze .....
      Porozmawiaj z rodzicami albo z kims do kogo masz zaufanie.Poradz się psychologa
      trzymam kciuki!!!!! axel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka