zobaczjestem Re: dla szukajacych pomocy-adresy 30.08.14, 22:37 Ja Wam też polecam Poradnię JESTEM, która działa przy Fundacji Zobacz... JESTEM i Głodne.pl. Specjalizujemy się w zaburzeniach odżywiania. Mamy tylko doświadczonych psychologów i psychoterapeutów. Współpracują także z nami psychiatrzy i lekarze. Prowadzimy terapię: Zaburzeń odżywiania u młodzieży i osób dorosłych anoreksji, bulimii, ortoreksji, pregoreksji, bigoreksji, kompulsywnego jedzenia, i innych Nadwagi i otyłości u dzieci, młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
wesolutka666 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 07.04.15, 13:54 Ja polecam prywatny ośrodek dla uzależnionych i współuzależnionych Agnus z Poznania. Prowadzi on terapię zarówno grupową jak i indywidualną, w zależności od potrzeb pacjenta. Leczenie odbywa się w przyjaznej, domowej atmosferze, jakiej nie gwarantują inne prywatne ośrodki. Więcej informacji można uzyskać na witrynie agnusterapia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ctzo Re: dla szukajacych pomocy-adresy 07.04.15, 14:15 Wesolutka-ale to ośrodek dla osób z problemem alkoholowym i narkotykowym a program takich ośrodków opiera się przede wszystkim na odstawieniu alkoholu/narkotyków,które wpływają też na biochemię a tym samym na zachowanie. Jedzenia nie da się odstawić. Nawet jeśli proces uzależnienia od jedzenia lub nie jedzenia jest podobny,to i tak jest sporo badań które już dawno udowodniły że wspólne leczenie tymi samymi metodami tych zupełnie różnych uzależnień-nie daje spektakularnego efektu. Jeżeli ośrosek leczy programdm 12 kroków (nie wiem czy tak jest),to nie zadziała on tym bardzien (kompletna sprzeczność z problematyką zaburzeń jedzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_psychomedic Re: dla szukajacych pomocy-adresy 08.06.15, 12:55 Witam, Jeśli chodzi o miejsca - poradnie, które zajmują się zaburzeniami odżywiania się warto sprawdzić je pod kilkoma względami. Czy w poradni, ambulatorium, klinice (są to miejsca gdzie pacjent przychodzi z domu na terapię, nie śpi w nich) pracuje cały zespół zajmujący się pacjentem z tą chorobą. Zespół powinien składać się z specjalistów - posiadających doświadczenie w leczeniu w tego typu trudnościach, biorący cały czas udział w konferencjach na temat tych zaburzeń (wiedza w tematyce tych trudności cały czas rośnie i zmieniają się trendy w leczeniu): -psychoteraputa indywidualny, rodzinny -psychiatra -dietetyk -specjalista od pracy z ciałem -endokrynolog -diabetolog - jeśli zaburzenia odżywiania się współwystępują z cukrzycą Powinien także pracować pod stałą superwizją i komunikować się w sprawach leczenia swoich pacjentów. W Polsce obecnie mało jest miejsc holistycznie udzielający pomocy w tego typy trudnościach. Warto wiec poczytać na stronach ośrodków co oferują, i czy maja w swoim składzie tych specjalistów. Jeśli chodzi o szpitalne (czyli miejsca gdzie pacjent śpi) to warto dopytać się czy to jest oddział internistyczny (leczenie niezbędne dla pacjentów z zagrożeniem życia z BMI poniżej 14) czy terapeutyczny i jaki program terapeutyczny oferuje. Czy zawiera specyficzne zajęcia związane z body image, treningiem społecznego poznania, neuropoznania, treningiem behawioralnym jeśli chodzi o zwyczaje żywieniowe i rehabilitacje wagi. Obecnie najwięcej jest badań, że najbardziej skuteczną formą pomocy w zaburzeniach odżywania się jest terapia poznawczo-behawioralna i psychodynamiczna z elementami poznawczymi. dr n. med.Katarzyna Niewińska psycholog, psychoteraputa Odpowiedz Link Zgłoś
psychologgia Re: dla szukajacych pomocy-adresy 26.10.15, 00:02 Na terapię przychodzą ludzie, którzy napotykają różne życiowe progi i zakręty, ciąży im przeszłość, borykają się z rozmaitymi ludzkimi sprawami, z którymi trudno sobie poradzić samemu. Może to dotyczyć także problemów w związkach albo z dziećmi. Zapraszamy psychologgia-plus.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
psychologgia Re: dla szukajacych pomocy-adresy 26.10.15, 00:33 Pracujemy z osobami, które cierpią na zaburzenia odżywiania. Od lat. Mamy terapeutów, którzy pracują w różnych nurtach. Jest w zespole bardzo fajna psychiatra. Zapraszamy. psychologgia-plus.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fugala Re: dla szukajacych pomocy-adresy 02.01.16, 22:06 polecam klinike na Gluska 1 w Lublinie :) bardzo dobrze sie opiekują chorymi :) Panie Pielegniarki sa jak ciocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sadfitprincess Re: dla szukajacych pomocy-adresy 30.04.16, 22:06 Zapraszam na mojego bloga. Tam jest opis mojej historii, walki z chorobą, powrotu do pasji, sportu. Wrócenie do prawidłowej wagi z 36kg sadprincess19.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
moni55555 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 30.06.16, 23:18 Jestem certyfikowanym hipnoterapeutą i leczę tego typu zaburzenia na tle psychicznym. Zapraszam do kontaktu: 602421406 Odpowiedz Link Zgłoś
quiet.mind Re: dla szukajacych pomocy-adresy 21.08.16, 02:59 Na NFZ w Trójmieście znam 2 miejsca. W Gdańsku poradnia na Wajdeloty - pracują z osobami z ed. Osobiście nie polecam. Byłam swego czasu na kilku spotkaniach i zrezygnowałam. Jeżeli ktoś nie ma innej możliwości, zawsze to lepsze niż nic. Ale cudów bym nie oczekiwała. No i Mrowisko w Sopocie - tutaj nie mam doświadczeń i się nie wypowiem. Prywatnie mogę polecić moją terapeutkę - p. Ania Rolbiecka, przyjmuje w Gdańsku. Specjalizuje się w pracy z zaburzeniami odżywiania i ma ogromną wiedzę. A do tego jest ciepłym, przesympatycznym człowiekiem i nie naciąga na kasę. Ja lada moment kończę swoją terapię i polecam z czystym sumieniem. Namiary: www.zaburzenia-odzywiania-terapia-gdansk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magda61133 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 29.08.16, 17:29 Hej, Jestem jedną z osób, która poradziła sobie z tym horrorem jakim są zaburzenia odżywiania. Dzięki pomocy psychoterapeuty dałam radę, choć już nie wierzyłam w to. Chciałabym podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami i być wsparciem dla tych co walczą każdego dnia z tą ciężką chorobą. Chce też polecić wspaniałego psychologa, który mi pomógł p. Danutę Wieczorkiewicz. Dzięki terapii indywidualnej i grupowej prowadzonej przez p. Danutę wyszłam z bulimii (na którą chorowałam 9 lat). Polecam także FUNDACJĘ ZOBACZ...JESTEM, która pomaga osobą z zaburzeniami odżywiania. Odpowiedz Link Zgłoś
flesh_bone Re: dla szukajacych pomocy-adresy 11.02.17, 16:42 A ja jej nie polecam. Byłam u niej kilka razy i cały czas myślałam o tym, że sama ma ED. Nie mogłyśmy się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek89waw Re: dla szukajacych pomocy-adresy 16.09.16, 12:39 moja siostra też ma zaburzenia odżywiania. Bardzo broniła się przed psychologiem, bo ma dopiero 16 lat. W sumie psycholog to nic złego, ale znalazła fajne rozwiązanie, bo rozmawia ze swoim psychologiem w domu. I na szczęście efekty jakieś są, bo nie znika już pół lodówki dziennie.... Ta strona to konsultexpert.pl jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka23 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 16.06.17, 16:43 Ja gorąco polecam Aleksandrę Dejewską! Gdyby nie jej pomoc to nadal bym chorowała! Z czystym sercem polecam, żałuję że wcześniej do niej nie trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka23 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 20.06.17, 16:16 Ja polecam Panią Aleksandrę Dejewską. Jest dietetyczką i mentorem, też kiedyś chorowała na bulimię. Jak wyleczyć zaburzenia odżywiania to tylko u niej. U większości specjalistów jak byłam to czułam się jak trędowata. Podchodzili do mnie jak do rozkapryszonego dzieciaka. Adres do jej strony efyraobulimiianoreksji.blogspot.com/2016/02/jedyna-taka-rewolucyjna-metoda-walki-z.html No i dba o pacjentów między spotkaniami. Zawsze mogłam do niej napisać gdy miałam kryzys. Dzisiaj jestem zdowa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadasia99 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 13.08.19, 14:36 poradnia-przystan.pl/oferta/psycholog/psycholog-mlodziezy psycholog i psychoterapeuta oraz psychodietetyk Odpowiedz Link Zgłoś
snowflake2022 Re: dla szukajacych pomocy-adresy 16.02.21, 00:08 Ośrodek Holistycznego Leczenia Zaburzeń Odżywiania „Otulenie” ul. Dembińskiego 8A, Warszawa 501 588 969 www.otulenie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
raportkonsumencki.pl Re: dla szukajacych pomocy-adresy 20.11.22, 00:50 Dołożę kontakt, teraz pomoc terapeutów online często jest szybsza i dla wielu pomaga przełamać wielką niemożliwość wyjścia z domu, gdy jest naprawdę źle: sensly.com/karolina-paleczka Odpowiedz Link Zgłoś
krforum Re: dla szukajacych pomocy-adresy 27.08.24, 21:00 jeśli ktoś nie może z jakichś powodów udać się do gabinetu jest sporo możliwości pomocy online np. tu: yourvoice.pl/psychoterapia-online/ yourvoice.pl/terapia-dla-par-online/ yourvoice.pl/psycholog-online-cena/ Odpowiedz Link Zgłoś