leen4 10.01.06, 17:01 Czy mozliwe jest, aby bulimia mogła spowodowac spadek inteligencji tzn. np. słabsze oceny itd.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Bulimia a nauka 10.01.06, 17:08 a jak się chcesz uczyć spokojnie, chłonąć wiedzę, myśleć rozsądnie, kojarzyć fakty, skoro cała twoja psychika nastawiona jest na coś zupełnie innego? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Bulimia a nauka 10.01.06, 17:16 poza tym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=592&w=33951895&a=34354394 w tej sytuacji chcesz się jeszcze dobrze uczyć? nie za wiele wymagań? Odpowiedz Link Zgłoś
leen4 Re: Bulimia a nauka 10.01.06, 17:18 no dobra ale ja nie mysle wciaz o jednym. nie musze. moj organizm juz ma tak ze jak zjem za duzo to sam prowokuje wymioty. Chodzi mi o to...bo słyszałam ze np. u anorektyczek spada inteligencja, czy u bulimiczek jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
angel182 Re: Bulimia a nauka 10.01.06, 17:22 o jeny dziewczyno!!!!! niezle sie zalatwilas. Po co sie pytasz to jest oczywiste z reszta u ciebie nie wiele tej inteligencji zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Bulimia a nauka 10.01.06, 17:23 moj organizm juz ma tak ze > > jak zjem za duzo to sam prowokuje wymioty. tak? bardzo inteligentne tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: Bulimia a nauka 11.01.06, 14:57 zapewne wolisz, żeby głaskać cie po głowie i zachwycać pokretnymi tłumaczeniami twojej choroby ale w ten sposób będziesz trwała w chorej iluzji i nie wyzdrowiejesz Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_kka Re: Bulimia a nauka 11.01.06, 15:45 Ja mysle, ze to raczej problemy z koncentracja i przemeczenie organizmu. Nie wmawiaj sobie spadku inteligencji, bo uznasz, ze nic nie warto robic, skoro i tak malo inteligentna jestes. Ja jakos nie zglupialam przez okres choroby:) Odpowiedz Link Zgłoś
chevrefeuille Re: Bulimia a nauka 09.02.06, 14:34 ja sie zgadzam z gosia-kka.dlaczego masz byc mniej inteligentna.w twojej,mojej,naszych glowach troche sie cos nie tak ustawilo i nie umiemy normalnie jesc,skupic sie nad nauka i innymi rzeczami.ale to nie znaczy,ze bulimicy sa mniej inteligentni.to normalni ludzie.sa malo inteligentni bulimicy,ale to akurat nie przez chorobe.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nancy77 Re: Bulimia a nauka 09.02.06, 16:08 no spadek inteligencji raczej (napewno nie)al obniża się zdolnosc koncentrancji, pozatym brak magnezu itd. to moze sprawiac problemy... ps. mi przeszkadza bo nie umiem sie na dłużej na niczym skoncentować co chwile myśle co by tu przegryść pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
night21 Re: Bulimia a nauka 09.02.06, 19:52 ja przez nią zjebałam sesje..nigdy takich słabych cen nie miałam..a tu nawet poprawka mnie czeka..kur..!! jestem zrozpaczona..:( Odpowiedz Link Zgłoś
amano_ai Re: Bulimia a nauka 12.02.06, 18:39 night21...nie Ty jedna bedziesz miec poprawke przez chorobe...ale musimy sie trzymac, jakos to poprawimy:)a bulimia i anoreksja moim zdaniem nie zmniejszaja inteligencji, sa przyczyna braku koncentracji i oslabienia no i trzeba sobie radzic zchorym mysleniem ktore jest tak uciazliwe ze o niczym innym nie sposob myslec. Odpowiedz Link Zgłoś