19.01.07, 09:29
Ostatnio zaczęłam się ponownie leczyć, przestałam wymiotować, chodzę na
terapię. Od pewnego czasu miewam dziwne sny, już wcześniej mnie nawiedzały,
ale ostatnio zaczęłam się interesować tematyką snów, więc chciałam o tym
napisać. Śnią mi się sytuacje z normalnego życia, w których objadam się a
potem chcę zwymiotować i nie mogę. Zawsze coś staje mi na przeszkodzie i choć
próbuję zwalczać te przeszkody (głównie jest to towarzystwo innych osób) to mi
się nie udaje. Męczę się okrutnie, napięcie jest niesamowite a ja cały czas
nie mogę sobie ulżyć. Nigdy jeszcze nie śnił mi się sam proces wymiotowania. I
budzę się. Ogromna ulga, że to był tylko sen.
To bardzo wyczerpujące sny. Wyobrażacie sobie jak głęboko bulimia w nas
siedzi? Przecież sny wyrażają naszą podświadomość, nasze problemy zepchnięte
gdzieś głęboko, niespełnione pragnienia, lęki. Nie wiem co o tym myśleć.
Wierzę, że podczas takiego snu moja psychika oczyszcza się z napięcie, które
spycham nieświadomie gdzieś daleko podczas dnia. Trochę mnie to przeraża, fakt
ze bulimia ma taką władzę nade mną. Mam nadzieję, że kiedyś przyśni mi się
podobna sytuacja, w której już nie będę szukała okazji do zwymiotowania, ale
zaakceptuje fakt ze zjadłam trochę więcej, bez wyrzutów, tak po prostu, jak
zdrowe osoby.
Obserwuj wątek
    • jalil81 Re: Sny 19.01.07, 09:47
      Nie jesteś sama. Ja też miewałam często takie sny, tylko że śniły mi się one
      dopóki nie skończyłam z bulimią. Teraz od prawie dwóch miesięcy jestem czysta i
      moje sny się zmieniły. Teraz mi się śni, że zwymiotowałam i strasznie tego
      żałuję. Budze się wtedy rozczarowana że spieprzyłam wszystko to co do tej pory
      osiągnęłam i dopiero po chwili z ulgą stwierdzam ze to był tylko sen. Tez
      zastanawiałam się nad znaczeniem tych snów. Myślę że u mnie akurat niosa one w
      tej chwili pozytywne przesłanie, wskazują że zmienił się mój stosunek do
      bulimii, że nie chcę do tego wrócić a u Ciebie...widocznie jeszcze nie
      zwalczyłaś w sobie tych najgłębszych problemów, a te sny powinnas odbierać jako
      ostrzeżenie przed tym co w Tobie siedzi.
      • kassiuniek Re: Sny 21.01.07, 10:47
        Ja nie maiłam a z takich dosłownych snow , ale czesto miałam wrazenia dejavu no
        faktycznie mialam cos takiego... ale to juz troche inna historia ...
        w kazdym razie dopiero nie dawno zaczełam sie budzic spokojnie...bez takiech
        wewnetrznego zdenerwowania.
      • weeroonis007 Re: Sny 25.01.07, 13:02
        Wiesz to trochę dziwne ale powiem Ci, że ja wierz w różne "znaki". Ja tez
        choruje na bulimie. Kiedyś jak chciałam zwymiotować nie mogłam tego zrobić, po
        prostu nie mogłam i pomyślałam, że to jakiś "znak". Może Twój sen też nim jest
        i jeżeli w dzień poddajesz się codziennym czynnością(wiesz o co mi chodzi) i
        nie myslisz o tym, żeby przestać(chociaż na pewno myślisz, bo przez to, że
        znowu zwróciłaś czujesz się beznadziejnie, ale i tak dalej to robisz) to moż
        eTwój sen Ci mówi, że należy z tym przestać, bo coś niedługo się może z Tobą
        stać-zdrowie!!
        Pomyśl o tym
        Pozdrowienia:*
    • dormeuse_infante Re: Sny 19.01.07, 15:57
      Też często mam takie sny..:((((((

Budzę się z ulgą...

p.s. lecze sie i wymiotuje już "tylko" raz na tydzień, dwa, trzy......
      • witch_84 Re: Sny 20.01.07, 00:23
        noo znam to :D u mnie zaczelo sie gdy sie odchudzalam (chociaz po latach
        zrozumialam ze to poczatki anoreksji juz byly) to snilo mi sie czesto ze jem
        czekolade sukierki batoniki chociaz na jawie przez jakis rok nie tknelam wtedy
        cukru i budzilam sie np placzac normalnie zalana lazami. ptem zaczela sie
        bulimia sny sie skonczyly a teraz kiedy sie probue z tego wydostac i nie
        wymiotuje juz od jakiegos czasu to tez wlasnei sni mi sie ze zwymiotowalam i
        mam taaaaaaaaaaaaakie wyrzuty sumienia ze jak sie budze to az mi pot z czola
        scieka... gdzies czytalam ze za takie napady jedzenia odpowiada ta sama czesc
        mozgu co za glod narkotykowy czy nikotynowy... wiec faktycznie nawet po snach
        widac "jak to w nas siedzi" a nie ze to jakies "widzi mi sie" :) usciski
        • ally25 Re: Sny 20.01.07, 14:30
          hmmm a ja mam bulimie i a sni mi sie ciagl eze fruwam... jak ptaszek hehhe
          ucieczka od problemów??
    • m_o_n_a Re: Sny 22.01.07, 00:35
      mnie się ostatnio śniło że wchodzę na wagę a tam się cyfry kołują...
      i lecą... 10,20,30,40,50,60.... doszło do 120kg... chcialo mi się wymiotować,
      było mi gorąco i niedobrze.... tak pragnęłam się obudzić.. i udało się
      wreszcie!! ale później śniło mi się że się obudziłam wchodze do salonu a tam
      moja mama w trumnie pokrojona na kawałki.. wchodzę do łazienki tam siostra...
      a później wchodzę do kuchni a tam tata.... wszyscy poćwiartowani...
      zaczełam plakac... ale nagle coz to? patrze a to ja ich zabilam :(
      to bylo strasszneee <brrr> :) ale juz narazie jest ok.
      mam nadzieje ze juz nigdy mi sie to nie przysni ahh
      ale wiem ze mialam taka dziwna przypadlosc w poprzednim mieszkaniu
      ze snil mi sie caly czas jeden starszy facet- dokladnie go opisac potrafie...
      i chcial mi i mojej siostrze zrobic krzywde... ale mi sie to snilo dzien w
      dzien... codziennie... przez 2lata! to bylo chore jakies... moje kolezanki
      mowia ze moze ten czlowiek tam mieszkal wczesniej.. hmm ciekawa teoria.
      jednak watpie. pewnie to jakis kolejny wyrwor chorej wyobrazni.
      najgorsze jednak jest kiedy sni mi sie ze spadam w przepasc.. :( okropne.
      pozdrawiam!
      i zycze MILYCH SNOW!
    • olenka_szczecin Re: Sny 23.01.07, 23:47
      A propo's snow...ten dzisiejszej nocy byl okropny.Snilo mi sie,ze najadlam sie
      jak prosiak i zwymiotowalam ale to pewnie dlatego,ze w cigu dnia pozwolilam
      sobie zjesc normalie nasze ukochane "zakazane" produkty :) i w koncu
      stwierdzilam,ze jak raz to zrobilam to zaczelam znowu i znowu i moje eczenie
      szlag trafil...ale jak sie obudzilam bylo ok :) dobrze,ze to sen.A kiedy malo
      jadlam,bo chcialam sie odchudzac bez wymiotowania ciagle mi sie snil,ze
      jem,szczegolnie gdy idac spac burczalo mi w brzuchu! :) poryta mam glowe :P
    • bulibulibu Re: Sny 26.01.07, 00:52
      mam identyczne sny - pelne frustracji, strasznie meczace.. tylko co gorsze ja
      nie podjelam zadnej terapii i nadal jestem chora na b.. widocznie moja psychika
      odreagowuje w nocy.. zazwyczaj mam bardzo wyrazne i realistyczne sny,
      przerazliwe dlugie.. wiec i ten jest taki..
      mam jednak nadzieje ze i te twoje i te moje sny wkrotce mina :-)
    • mysszzka Re: Sny - przeczytaj moja odpowiedz! 28.01.07, 12:22
      słuchaj! Moze proces wymiotowania w twoim przypadku znacza Smierć! przeciez
      powszechnie wiadomo, ze w snach nigdy, ale to nigdy nie mozna umrzec - jezeli
      nawet sni sie jakis wypadek, to człowiek budzi sie tuz przed momentem smierci
      (to jest udowodnione)!
      • nin4 Re: Sny - przeczytaj moja odpowiedz! 28.01.07, 22:06
        Myszka, ja nawet na jawie wiem, że bulimia to śmierć. Ale twoja wskazówka dała
        mi dużo do myślenia. Do tej pory nie mogłam zrozumieć co jest nie tak, teraz
        zaczynam myśleć, że tak naprawdę cały czas jestem chora. Mimo terapii, mimo
        braków objawów, mimo ustąpienia depresji. To mnie przeraża. Nie ukrywam, że
        czasem myślę sobie, taka byłam dzielna, może tylko jeden raz... to przecież nie
        zaszkodzi. I to nie jest myślenie zdrowej osoby. Wiem już na 100% że dopiero jak
        skończą się te sny, to będę zdrowa. Mam nadzieję, że oby jak najszybciej.
        • nin4 Re: Sny - przeczytaj moja odpowiedz! 04.06.07, 19:36
          Witajcie ponownie.
          Jestem zdrowa, mam 100% pewność, że bulimia jest już za mną. Wiele się na to
          złożyło. Na dodatek wczoraj miałam sen, śniło mi się, że dojem jeszcze tego
          batonika i sobie najzwyczajniej w świecie rzygnę i sekundę potem następna myśl:
          ale ja przecież już tego nie robię. Nie zwymiotowałam. Wygrałam. Wam też tego
          życzę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka