Dodaj do ulubionych

Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE

15.02.08, 20:03
Witajcie, czy ktoś może mi polecić, dac namiary,jakieś informacjie
na temat leczenia sie w grupach w przypadku anoreksjii. Interesują
mnie miejsca jak Kraków, ewentualnie Lublin. Nie chce iść do kliniki
na leczenie, a terapie indywiduzlne nie daja efektów, a jestem chyba
juz u progu, rodzina też.

BŁAGAM O POMOC !!!!
Obserwuj wątek
    • vikki87 Re: Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE 18.02.08, 09:41
      osulko, czy Ty się udzielasz na cinie? Jeśli jesteś tą samą osulką, to Ci tam PW napiszę.
      • osulka Re: Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE 18.02.08, 13:02
        Czekam....
        • vikki87 Re: Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE 18.02.08, 20:52
          Kochana, odpowiedz mi tylko na jeszcze jedno pytanie: czy naprawdę chcesz uczestniczyć w terapii grupowej? Z moich obserwacji takie terapie przyniosły mniejsze efekty niż indywidualne, ostatnio nie spotkałam się z takową w żadnym ze znanych mi ośrodków. Może po prostu nie miałaś szczęścia do psychologów? W walce z tą chorobą ważny jest indywidualny kontakt psychologa/psychiatry z pacjentem. Terapia grupowa może onieśmielać obce sobie osoby, często zmuszone przez rodziców (jeśli są dziećmi) lub bliskich do podjęcia terapii i wcale tak naprawdę nie chcą wyzdrowieć. Zastanów się raz jeszcze, póki co - jak się dowiedziałam - nie ma takiej ściśle dot. anoreksji terapii grupowej w Krakowie.
          Możesz jednak spokojnie do mnie pisać, rozmawiałam już z kilkoma dziewczynami, pomagałam jak umiałam. Przeżyłam anoreksję, wyszłam z niej bez bulimi. Wygrałam i chcę, byś i Ty dała radę :) Trzymaj się ciepło i w razie czego - pisz śmiało na adres: vikki87@tlen.pl
          • vikki87 Re: Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE 18.02.08, 20:54
            Lub jeśli Ci wygodniej skontaktujemy się przez cina:) pozdrawiam
            • vikki87 Re: Terapia grupowa w anoreksjii PROSZE 18.02.08, 20:59
              A jednak - po telefonie do znajomej psychoterapeutki - jest terapia grupowa w Krakowie, choćby tu: www.kcp.krakow.pl/grupa.html
              Pisz na adres tam podany lub dzwoń. Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka