Dodaj do ulubionych

Morze poza sezonem

02.09.10, 22:52
Wybieram się z 4-miesięcznym niemowlakiem nad morze w drugiej połowie
września. Poszukuję noclegu w miejscowości, w której nie ma problemu np. z
otwartymi barami czy restauracjami również poza sezonem oraz takich kwater, w
których niemowlęta są mile widziane, pokoje są z łazienkami, w których albo
wanna albo głęboki brodzik, bo wanienki nie chcemy ze sobą wieźć.
Coś polecicie?
Obserwuj wątek
    • quoyle1 Re: Morze poza sezonem 05.09.10, 20:51
      Zamiast wianienki można wziąć mini basen, taki wielkości większej miski,
      dmuchasz i masz wanienkę dla maluszka smile
    • martalis30 Re: Morze poza sezonem 06.09.10, 13:36
      Polecam Świnoujście, apartamenty sun and snow, można zamówić łóżeczko, ale było płatne (tu minus), dobrze wyposażone mieszkania, kuchnia, w której znajdziesz wszystko co potrzebne do przygotowania jedzenia dla siebie i dziecka.Wanienki nie ma, w zależności od mieszkania wanna lub brodzik, ale takie małe dziecko kąpałam zwykle w umywalce. W okolicy dobra Chińska restauracja, sklepy, hotel w którym jadłam śniadania, a pewnie można i pozostałe posiłki.
    • b2-0 Re: Morze poza sezonem 08.09.10, 21:38
      mam wolne mieszkanie w Ustce tel 722 267 157
    • nchyb Re: Morze poza sezonem 09.09.10, 22:12
      z dwumiesięcznym synkiem byłam jesienią w Międzyzdrojach. Kwatera prywatna, dobry standard, blisko centrum. Fakt, ze parę lat tem to było, ale wiele się nie zmieniło. Międzyzdroje poza sezonem jeszcze lepsze niż w sezonie, odpada ten cały tłum młodziezy, połowa barów nieczynna, ale sporo jest czynnych. Wiem, bo do dziś jeżdżę tam poza sezonem, najchętniej w okolicach wielkanocnych świąt i jesienią...
    • montegeo Re: Morze poza sezonem 17.09.10, 17:48
      poleciłbym Ustkę jako miejsce uzdrowiskowe:
      - wygodna, długa promenada do spacerów, także z wózkiem.
      - odpowiednia, nie za duża, nie za mała ilość sklepów i restauracyjek
      - przyjemne, zadbane otoczenie (miasto dba o wizerunek)
      - klimat i oferta uzdrowiskowa, więc trochę ludzi jest, ale po sezonie bez tłumów
      - kilkanaście kilometrów od Ustki jest aquapark, gdzie maleństwo może oswajać się z wodą

więcej informacji: atrakcje Ustki
      • pumeczka Re: Morze poza sezonem 17.09.10, 22:33
        własnie wróciłam z Ustki,
        super miejsce dla dzieciaków i rodziców po sezonie
        byłam z dwulatkiem, były spacery nad morze, zbieranie grzybów w drodze na plażę zachodnią
        widywałam mnóstwo kuracjuszy oraz rodziców z wózkowymi dzieciaczkami
        w knajpkach niestety byłam zdegustowana, nic pysznego co utknęłoby mi w pamięci
        a panie włascicielki mocno wkurzone że ktoś coś chce zamawiać
        dobrze że mieliśmy aneks kuchenny w pokojach, to nie umarliśmy z niestarawnościwink
        ogólnie super bo pogoda wspaniała smile

moja mama natomiast poleca Świnoujście, bo tam lepszy dojazd na plaże,gdyż mnósto wykostkowanych ścieżek dojazdowych
    • to_j_a Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 10:54
      Jeśli zamierzacie stołować się w mieście, to pozostają większe kurorty całoroczne - polecane już Międzyzdroje, czy Sopot. Jeśli wybierzecie Sopot, to polecam apartamenty Willa Zacisze - www.willazacisze.maxmedia.pl/ - w samym centrum miasta, a jednocześnie raczej spokojne miejsce. Myślę, że Sopot ma zaletę zaplecza ogromnej metropolii - jeśli pogoda jest marna zawsze można się gdzieś wybrać.
      • zawsze-turystkaa Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 13:59
        jest sporo ośrodków, które mają łóżeczka, czy wanienki, niekiedy też wiele innych udogodnień (choć to raczej dla nieco starszych dzieci smile ) poszukaj może wśród ofert na www.jesiennadmorzem.pl masz pewność że są to całoroczne ośrodki i ceny niezłe
      • optimistic Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 15:15
        Sopot nie leży nad morzemwink to Zatoka Gdańska, a zapewniam że to zupełnie co innego (inna woda, inne plaże, inne powietrze)
        Ja zdecydowanie polecam Łebę - dojazd samochodem bez problemu, komunikacją zbiorową już trochę gorzej (ale też możnatongue_out). Z kwaterami nie ma problemu. A poza sezonem mało ludzi jest. No i przepiękne okolicesmile
        I żeby nie było - jestem z Gdańskawink ale nad morze (takie prawdziwe) lubię pojechaćsmile
        • eol77 Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 22:32
          Sopot jest jak najbardziej nad morzem, tylko nie jest to morze otwarte. Zatoka Gdańska to część morza, Morza Bałtyckiego. Zatoki same z siebie nie istnieją.

U nas w Sopocie po sezonie też jest mało ludzi i wreszcie można odetchnąć pełną piersią. I jest cudownie nudno i jednostajnie, bez tłumów w zdartych klapkach na deptaku. Jest po prostu pięknie, nawet jak pada od świtu do nocy. POLECAM. Tylko nie ma placów zabaw dla dzieci.
          • to_j_a Re: Morze poza sezonem 28.09.10, 10:03
            Na plac zabaw zawsze mozna udac sie do Gdyni, zreszta IMHO Gdynia jest bardziej przyjazna rodzinom, chociazby przez wszechobecne, bezplatne dla dzieci porzadne toalety - ale to w sezonie. Zreszta 4 miesieczniak chyba placow zabaw jeszcze nie potrzebujesmile Tak, czy inaczej Sopot poza sezonem jest rzeczywiscie super. Zaleta dla spacerujacych rodzicow z malutkim dzieckiem jest wszechobecnosc kawiarni i restauracji, do ktorych mozna wejsc wypic kawe nakarmic dziecko, przewinac przy okazji. Pozniej pojsc nad morze dac dziecku pospac i tak mozna milo spedzac cale dni poza domem.
    • free.zolwik Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 13:59
      Lata temu byliśmy zimą we Władysławowie. Żywiliśmy się w ośrodku dla sportowców w Cetniewie. A kwaterę w 2 połowie września można znaleźć wszędzie.
      • narcin Re: Morze poza sezonem 27.09.10, 15:53
        Przyłączam się do pytania wink Niestety ja muszę skorzystać z komunikacji publicznej (PKP, PKS, itd.)
        Wstępnie wyślę o Gdańsku. Polecicie jakieś noclegi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka