Dodaj do ulubionych

Bukowina Tatrzańska na ferie

22.10.10, 09:43
Bukowinę Tatrzańską wspominam z sentymentem z dzieciństwa, w dzieciństwie uczyłam się tam jeździć na nartach, do dzisiaj pamięam urok tego miasteczka.
Nie byłam tam od ponad 15 lat, nie mam pojęcia jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja w ferie zimowe. Przypuszczam tylko, że jest tłoczno, podobnie jak w sąsiedniej Białce.
Czy osoby, które spędzały tam ostatnio urlop zimowy z dziećmi mogą napisać mi co nieco?
Zastanawiam się nad Bukowiną, gdyż mam 8 letniego narciarza i malucha, ze względu na którego uśmiechają mi się baseny termalne - niedawno otwarte w Bukowinie. Chciałabym wybrać takie miejsce w Górach, gdzie 8-latek będzie mógł wraz z mężem pojeździć na nartach, a ja z maluchem będę miała co robić - oprócz spacerów z sankami. Dlatego bliskość basenów w Bukowinie jest kusząca.
A może polecicie jakąś inną miejscowość, może Słowacja? Nie mam pomysłu, głównie chodzi mi o malucha, żeby miała jakąś alernatywę na spędzanie z nim czasu.

Obserwuj wątek
    • violik Re: Bukowina Tatrzańska na ferie 22.10.10, 09:51
      Moim zdaniem Bukowina jest na pewno lepszym wyborem niż Białka.
      Są stoki dla 8-latka. Ja bardzo lubię tam jeździć z dziećmi co roku.
      Baseny termalne są OK ale drogo.
      Jest gdzie pospacerować
      ale
      okres ferii, zwłaszcza warszawskich oraz weekendy są niezbyt fajne.
      • daniela11 Re: violik 22.10.10, 10:42
        A masz możę nanmiar na jakieś fajne kwatery?
        Chciałabym gdzieś w pobliżu tego kompleksu kilku wyciągów (o ile pamiętam Olczański Wierch chyba).
        Na szczęście my z Krakowa, a nasze ferie już od kilku lat mają inny termin niż ferie warszawskie.

Dzięki!
        • violik Re: violik 25.10.10, 11:47
          Niestety nie mogę nic polecić - warunki zmieniają się z roku na rok, szczególnie te dotyczące wyżywienia.
          Najbliżej wyciągów jest Wierch Olczański i Buńdowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka