renatas4 05.05.04, 10:31 Rozpoczynam wątek Majówka, napiszcie, gdzie byliście na długim weekendzie i jakie macie opinie o kwaterach i miejscowościach, co polecacie, a co odradzacie. Stworzymy bazę nt. ciekawych miejsc na krótki majowy wypoczyne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziunia71 Re: Majówka 05.05.04, 13:30 Cześć Właśnie weszłam na forum żeby rozpocząć taki wątek, a tu proszę już jest Więc ja będę pierwsza. Byliśmy z dziewczynkami w Firleju, kilka kilometrów za Kockiem, jakieś 150 km. od Wawy. Wynajmowaliśmy domek (dla dwóch czteroosobowych rodzin) i wykupiliśmy obiady (bardzo smaczne, z deserem) u gospodarzy. Domek nowy, piętrowy, dwie sypialnie, kuchnia, łazienka i pokój kominkowy - czysto i ładnie. Do lasu rowerami blisko, w pobliżu dwa jeziorka, pogoda była ładna - jak na majówkę fajne miejsce, latem za dużo tam turystów kłębiących się nad większym z jezior. Ogólnie wyjazd był udany, ale... gospodarstwo jest położone trochę za blisko ruchliwej drogi (było słychać tiry) i wszędzie był jakiś pył, drobny piaseczek i wiatr nam tym w oczy dmuchał. Wejdźcie na www.firlej.com - agroturystyka - gospodarstwo pani Zielińskiej. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab Re: Majówka 07.05.04, 17:13 ja spędziłam majówkę w domu, gdyż: Lipowa Dolina - brak miejsc Dom Gościnny Bogdany - to samo Bajeczny Dworek - bo odwołałam w ostatniej chwili przed wpłatą zaliczki kwatera w Mielnie, którą już mielismy umówioną i zapłaconą - Pani zadzwoniła i powiedziała, ze nie będzie jednak dla nas miała pokoju, bo ma innych gości, którzy przyjeżdżają na ponad tydzień, poza tym 4 dorosłe osoby, a nie jak my tylko dwójka i to z małymi dziećmi. zaliczkę oddała I jak tu nie płakać... ale chętnie poczytam jak inni spędzili i gdzie ten weekend i zaraz zrobię rezerwację na rok przyszły. Pozdrawiam Alana Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: Majówka 07.05.04, 17:28 Alana, a czy mogłabyś napisać coś więcej o tym domu u Bogdany? Jakie tam są warunki? Jakie ceny? A może jest jakaś ich strona w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab Re: Majówka 10.05.04, 11:10 Adres ich strony: www.bogdany3.w.pl Warunki ok.: duże pokoje (większość na poddaszu) z łazienkami. Dobre jedzenie. Bardzo mili gospodarze, ale nie mieszkają w gospodarstwie, więc w zasadzie obcuje się z panią, która sprząta i gotuje. Wokół lasy i jeziora i taka wspaniała głusza.... bosko. W gospodarstwie mają dużą wiatę na grillowanie i ognisko a także basen. Ponoć dość czysty. Dom otaczają drzewa owocowe i w sumie jest dość oddalony od większych skupisk ludzkich. Psy w kojcu i chyba nie mają innych zwierząt. Piaskownica i huśtawka dla dziecka. Gospodarze przyjmują tez gości pod namioty - mają taki plac, gdzie można rozbić namiot i są prysznice campingowe. Nie wiem jak z wyżywieniem dla tych z namiotów, bo jak my byliśmy, to akurat nikogo nie było. Ceny - są na ich stronie. To tyle. Mam nadzieje, że odpowiedziałam na wszystkio. Gdyby coś, pisz Pozdrawiam Alana Odpowiedz Link Zgłoś
renatas4 Re: Majówka 10.05.04, 14:39 Zainteresowała mnie strona Domu Gościnnego Bogdany, wygląda bardzo fajnie. Ile mają pokoi, czy warto tam spędzić wakacje lub weekend czerwcowy z 1,5 letnim dzieckiem, czy jest tam wystarczająco atrakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab Re: Majówka 10.05.04, 23:04 pokoi chyba mają 5 plus mieszkanie w osobnym budynku. My mieszkalismyh na poddaszu, ale znajomi w ubiegłym roku bardzo chwalili sobie to mieszkanie. Ilośc pokoi chyba była podana na ich stronie a jak nie to odszukaj ich na www.agroturystyka.pl - tam z pewnością są wszystkie dane O atrakcjach pisałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś