05.05.04, 10:31
Rozpoczynam wątek Majówka, napiszcie, gdzie byliście na długim weekendzie i
jakie macie opinie o kwaterach i miejscowościach, co polecacie, a co
odradzacie. Stworzymy bazę nt. ciekawych miejsc na krótki majowy wypoczyne.
Obserwuj wątek
    • dziunia71 Re: Majówka 05.05.04, 13:30
      Cześć
      Właśnie weszłam na forum żeby rozpocząć taki wątek, a tu proszę już jest smile
      Więc ja będę pierwsza.
      Byliśmy z dziewczynkami w Firleju, kilka kilometrów za Kockiem, jakieś 150 km.
      od Wawy. Wynajmowaliśmy domek (dla dwóch czteroosobowych rodzin) i wykupiliśmy
      obiady (bardzo smaczne, z deserem) u gospodarzy. Domek nowy, piętrowy, dwie
      sypialnie, kuchnia, łazienka i pokój kominkowy - czysto i ładnie. Do lasu
      rowerami blisko, w pobliżu dwa jeziorka, pogoda była ładna - jak na majówkę
      fajne miejsce, latem za dużo tam turystów kłębiących się nad większym z jezior.
      Ogólnie wyjazd był udany, ale... gospodarstwo jest położone trochę za blisko
      ruchliwej drogi (było słychać tiry) i wszędzie był jakiś pył, drobny piaseczek i
      wiatr nam tym w oczy dmuchał.
      Wejdźcie na www.firlej.com - agroturystyka - gospodarstwo pani Zielińskiej.
      Pozdrawiam
      Ania

• dziunia71 Re: Majówka 05.05.04, 13:33
        Sorry, zły adres strony
        www.firlej.pl
    • alanadab Re: Majówka 07.05.04, 17:13
      ja spędziłam majówkę w domu, gdyż:
      Lipowa Dolina - brak miejsc
      Dom Gościnny Bogdany - to samo
      Bajeczny Dworek - bo odwołałam w ostatniej chwili przed wpłatą zaliczki
      kwatera w Mielnie, którą już mielismy umówioną i zapłaconą - Pani zadzwoniła i
      powiedziała, ze nie będzie jednak dla nas miała pokoju, bo ma innych gości,
      którzy przyjeżdżają na ponad tydzień, poza tym 4 dorosłe osoby, a nie jak my
      tylko dwójka i to z małymi dziećmi. zaliczkę oddała
      I jak tu nie płakać...
      ale chętnie poczytam jak inni spędzili i gdzie ten weekend i zaraz zrobię
      rezerwację na rok przyszły.
      Pozdrawiam
      Alana
    • nelka12 Re: Majówka 07.05.04, 17:28
      Alana, a czy mogłabyś napisać coś więcej o tym domu u Bogdany? Jakie tam są
      warunki? Jakie ceny? A może jest jakaś ich strona w internecie?
      • alanadab Re: Majówka 10.05.04, 11:10
        Adres ich strony:
        www.bogdany3.w.pl
        Warunki ok.: duże pokoje (większość na poddaszu) z łazienkami. Dobre jedzenie.
        Bardzo mili gospodarze, ale nie mieszkają w gospodarstwie, więc w zasadzie
        obcuje się z panią, która sprząta i gotuje. Wokół lasy i jeziora i taka
        wspaniała głusza.... bosko. W gospodarstwie mają dużą wiatę na grillowanie i
        ognisko a także basen. Ponoć dość czysty. Dom otaczają drzewa owocowe i w sumie
        jest dość oddalony od większych skupisk ludzkich. Psy w kojcu i chyba nie mają
        innych zwierząt. Piaskownica i huśtawka dla dziecka. Gospodarze przyjmują tez
        gości pod namioty - mają taki plac, gdzie można rozbić namiot i są prysznice
        campingowe. Nie wiem jak z wyżywieniem dla tych z namiotów, bo jak my byliśmy,
        to akurat nikogo nie było.

Ceny - są na ich stronie.

To tyle. Mam nadzieje, że odpowiedziałam na wszystkio. Gdyby coś, pisz
        Pozdrawiam
        Alana
        • renatas4 Re: Majówka 10.05.04, 14:39
          Zainteresowała mnie strona Domu Gościnnego Bogdany, wygląda bardzo fajnie. Ile
          mają pokoi, czy warto tam spędzić wakacje lub weekend czerwcowy z 1,5 letnim
          dzieckiem, czy jest tam wystarczająco atrakcji?
          • alanadab Re: Majówka 10.05.04, 23:04
            pokoi chyba mają 5 plus mieszkanie w osobnym budynku. My mieszkalismyh na
            poddaszu, ale znajomi w ubiegłym roku bardzo chwalili sobie to mieszkanie.
            Ilośc pokoi chyba była podana na ich stronie a jak nie to odszukaj ich na
            www.agroturystyka.pl - tam z pewnością są wszystkie dane
            O atrakcjach pisałam wyżej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka