agmi1 31.05.04, 10:05 W sobotę odwiedziliśmy fajne gosp.agroturystyczne.Można pojeździć konno,bryczką,kucykami jest fajny plac zabaw dla dzieći,można zrobić ognisko i wiele innych atrakcj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.mor Re: gospodarstwo agroturystyczne-bardzo fajne 31.05.04, 10:12 a moze jakieś namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
agmi1 Re: gospodarstwo agroturystyczne-bardzo fajne 31.05.04, 10:35 gospodarstwo nazywa się Ranczo Marlena znajduje się w wielkopolsce-mała wieś ale wszędzie blisko.Można pojechać na basen lub jeziorko.Mili gospodarze można zamówić noclegi i wyżywienie i co najważniejsze dużo atrakcji dla dzieci moja córcia jeździła na kucyku Perełka a potem szalała na dmuchanym zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_j Re: gospodarstwo agroturystyczne-bardzo fajne 31.05.04, 10:43 Cześć Z wielką ochotą wybrałabym się tam z dzieciaczkami na przyobiecaną wycieczkę z okazji Dnia Dziecka. Czy mogłabyś podać dokładne namiary - adres, telefon, czy mają swoją stronę w necie? Dzięki z góry. Hej! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agmi1 do Moniki 31.05.04, 12:04 Namiary podam jutro folder został w domu strony internetowej nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
agmi1 do Moniki-namiary 03.06.04, 08:20 Przepraszam,że trochę to trwało oto namiary Ranczo Marlena tel.(65)5380 532. Jak masz pytania pisz na priv.(codziennie sprawdzam pocztę)ewa.ewa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika_j Re: do Moniki-namiary 03.06.04, 13:35 Cześć napisałam na priva. Dzięki i pozdrowionka. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_j Re: do agmi1 prośba 04.06.04, 11:58 Cześć napisałam wczoraj na twój priv (wydaje mi się, że wszystko wpisałam poprawnie), a dziś dostałam odpowiedź od kogoś innego, że "chyba się pomyliłam". W związku z tym proszę cię napisz mi adres tego gospodarstwa, po telefonie kojarzę sobie okolice Leszna, ale może się mylę. I może jakieś wskazówki jak tam trafić, urokliwe zakątki mają to do siebie, że czasami trudno je "zlokalizować" w terenie. Może być na priv. monika_j@gazeta.pl Moglibyśmy wyskoczyć tam ze szkrabami w najbliższy weekend.Dzięki serdeczne. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_j Re: gospodarstwo agroturystyczne-bardzo fajne 09.06.04, 15:18 cześć Aga !!! Wybieram się z rodzinką do Rancha Marlena w najbliższy weekend (w piatek albo w niedzielę). Dzisiaj rozmawiałam z gospodynią. Chyba była zajęta, a może miała zły dzień, na moje pytania odpowiadała zdawkowo. Niestety nie można zamówić u niej obiadu, a my wyjedziemy z Poznania ok. 9-10.00 i planujemy zostać cały dzień, dzieciaczki są małe i przydałby się jakiś domowy obiad. Napisz mi proszę, gdzie w okolicy można smacznie i niedrogo zjeść. Co polecasz (nie interesują mnie wykwintne restauracje, fast foody też odpadają), zdaję się na Ciebie w tej kwestii. Pisz proszę na adres prywatny, to ściągnę w domku - zaczynam weekend... Pozdrawiam wiosennie i Ty też sobie wypocznij. Hej! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
amarika Re: gospodarstwo agroturystyczne-bardzo fajne 24.06.04, 13:12 No i co? rzeczywiście było tak fajnie? monika_j napisała: > cześć Aga !!! > Wybieram się z rodzinką do Rancha Marlena w najbliższy weekend (w piatek albo w > > niedzielę). Dzisiaj rozmawiałam z gospodynią. Chyba była zajęta, a może miała > zły dzień, na moje pytania odpowiadała zdawkowo. Niestety nie można zamówić u > niej obiadu, a my wyjedziemy z Poznania ok. 9-10.00 i planujemy zostać cały > dzień, dzieciaczki są małe i przydałby się jakiś domowy obiad. Napisz mi > proszę, gdzie w okolicy można smacznie i niedrogo zjeść. Co polecasz (nie > interesują mnie wykwintne restauracje, fast foody też odpadają), zdaję się na > Ciebie w tej kwestii. Pisz proszę na adres prywatny, to ściągnę w domku - > zaczynam weekend... > Pozdrawiam wiosennie i Ty też sobie wypocznij. Hej! > Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_j Re: Do Amariki gosp. agro-bardzo fajne 24.06.04, 14:18 Ćześć Amariko. Byliśmy, a jakże i bardzo nam się podobało. Najbardziej dzieciom, a to przede wszystkim dla nich była ta wycieczka. Pojechaliśmy do rancha w dwie rodziny. Spędziliśmy tam coś koło 4,5 godziny, skorzystaliśmy z grila właścicieli (tzn . prowiant mieliśmy cały ze sobą, gdyż gospodyni posiłków nie serwuje, ale udostępnia gril i całe oprzyrządowanie). Dzieciaczki pojeździły na kucykach, naoglądały się zwierząt( są tam osiołki, lamy, kuce, źrebaki, kozy, owce, strusie, świnki wietnamskie, kot i pies;z każdego gatunku po 2,3 sztuki, aha i jeszcze ptactwo -kury, indyk(oj, ten był donośny), perliczki, kogut - wszystkie mają takie osobne małe zagródki-domki np. mama owca i dwa jagniątka). Trafiliśmy na taki fajny czas, bo o tej porze roku zwierzątka mają potomstwo, dzieci karmiły małe owieczki trawą, ale np. kucyki cukrem w kostkach pogardziły. Generalnie nam się podobało, pogoda dopisała, rodzice siedzieli sobie pod pergolą, a dzieci biegały od zwierzątek,do huśtawek i zjeżdżalni. Polecam to miejsce tak akurat na wolne popołudnie(ze 4 godzinki jeśli włączyć jakiegoś grila na przykład, jeśli nie to z 1-2 godzinki, bo gospodarstwo jest małe i właściwie później to już nie ma co robić). My byliśmy zadowoleni. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to służę uprzejmie. Pozdrawiam słonecznie. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agmi1 Redo amariki 24.06.04, 14:01 A jednak było fajnie zapytaj o to Monikę,która mimo wcześniejszych złych odczuć w rozmowie z Panią właścicielką postanowiła pojechać i spedzić tam kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś