miska71 03.01.12, 11:06 J.w. Zalezy mi aby nie bylo zbyt daleko do plazy ale takze i do "centrum", aby okolica byla odpowiednia dla malych dzieci, duzo zieleni, place zabaw itp. Moze ktos poleci jakas fajna kwatere? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karinaxy80 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 03.01.12, 22:05 Witaj!!! Ty mi poleciłaś w Rowach villę aura to ja Ci polecę Darłówko i pensjonat Tadeusz!!! Nie wiem jeszcze czy znów tam nie pojadę, bo byliśmy mega zadowoleni w zeszłym roku. Śpicie w pensjonacie Tadeusz a korzystacie z posiłków , basenów w hotelu LIDIA. A tam przede wszystkim hotelowe, bardzo dobre jedzenie. Byliśmy wcześniej we Faltomie w Rumii, w Unitralu w Mielnie ale najlepsze jedzenie było właśnie w Lidii w Darłówku. Przede wszystkim macie 50 m do plaży i tyle samo do centrum. A jakie duże macie dzieci??? bo fajne animacje są w Lidii i pokój zabaw w razie niepogody i tu również dzieci z Tadeusza mogły korzystać...Wiem, że wiele osób wraca do Tadeusza i też chętnie bym wróciła, ale ciągnie mnie do innej miejscowści nad morze , bo jednak nie lubię co roku w to samo miejsce jechać...w Mielnie byłam może w sumie 10 razy i dziękuję na najbliższe 10 lat)) możesz mi jeszcze więcej napisać o Rowach??? Czy to większa miejscowść???bo nie lubię "dziur" gdzie nie ma gdzie spacerować czy też dobrze zjeść. Lubie gdzie jest dużo atrakcji dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 03.01.12, 22:31 Dziewczynki moje w tej chwili maja 1,5 i 5 lat. Oferte Tadeusza przejrzalam, nawet wyslalam do nich maila. Jest tylko jeden problem, bardzo drogo. Pani odpisala mi ze za pobyt naszej rodzinki wyszloby 310 zl a z wyzywieniem 425. Sporo. Spojrz na cennik chociazby takiej Aury w Rowach, porownania nie ma. No a poza tym przejrzalam juz chyba wszystkie miejsca noclegowe w Darlowku. Jak jest fajnie to za drogo, jak jest taniej to nic ciekawego, jakos nic wybrac nie moge. Teraz przegladam ofert Ustronia Morskiego. Co do Rowow. Jest to mala miejscina ale ma swoj urok. Czysto, ladnie, nam sie podobalo. Dobra baza wypadowa do Łeby, Ustki. W Łebie zaliczylismy wypad na ruchome wydmy, w Ustce rejs po morzu. W samych Rowach jezdzilismy rowerami po Slow. Parku N. Wiesz ciezko jest polecic cos komus z pelna odpowiedzialnoscia, kazdy lubi cos innego. Ja bylam zadowolona i pewnie kiedys tam wroce. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 04.01.12, 09:07 A czy możesz mi jeszcze podpowiedzieć odnośnie ewentualnej stołówki blisko Aury. Lub innej gastronomii ale blisko w razie niepogody...Jak daleko jest do plaży?? w Darłówku wsch. polecano mi jeszcze pensjonat Tramontana i Kalmar...Zobacz ich stronki Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 04.01.12, 11:30 W aurze brakowalo mi tylko salki zabaw wewnatrz obiektu. Jak pada to dzieci nie maja gdzie sie bawic - wiadomo. Ogolnie obiekt nowy, bardzo zadbany, przestronny. Nie pomoge zbytnio w kwestii stolowki. My zabralismy toster i inne akcesoria, sniadania i kolacje we wlasnym zakresie robilismy sobie w pokoju. W Aurze sa dwa aneksy kuchenne. Obiady jadalismy w roznych miejscach, gdzie nas ochota naszla. Ja juz niestety nie pamietam nazw ulic, lokali... popatrze na mapke to ci napisze. Jak jest (na fotki musisz spojrzec) to przejscie przez mostek - w drodze na plaze - to przed tym mostem byla taka fajna restauracja (wewnatrz i na zewnatrz) gdzie byla pyszna rybka. A za mostem (po lewej stronie), naprzeciw wejscia do parku slowinskiego, najlepsze lody, szejki itp. Fajna byla tez cukiernia obok amfiteatru, duzy wybor smakolykow. Rowy nie sa duze, wszedzie jest blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Mielno 04.01.12, 11:42 A czy do Mielna warto jechac? Pisalas ze byliscie... czy faktycznie jest tak tloczno, ciasno i halasliwie jak czytalam? Czy jest to ladna miejscowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Mielno 04.01.12, 21:24 Mielno jest dla młodych!!!! Mielno podobało mi się, gdy byłam nastolatką( byłam wtedy 9 razy) i nie miałam dziecka.... Potem, gdy pojechałam z 1,5 r dzieckiem , stwierdziłam że Mielno nie jest dla rodzin z dziećmi, choć atrakcji ale dzieci również nie brakuje....Późnym popołudniem i wieczorami jest ogromny hałas i z dzieckiem śpiącym w wózku głównymi ulicami nie da się spacerować, bo wszędzie hałas dyskotek lub samochodów z muzyką, które te dyskoteki reklamują. Natomiast w Darłówku same rodziny z dziećmi...jest gdzie spacerować,my choć byliśmy po stronie zach, to bardziej nam podobała się plaża wschodnia. są też baseny z kulkami, małpie gaje,wesołe miasteczko, i takie fajne miejsce gdzie jest chyba 10 zjeżdżalni dmuchanych i trampoliny. Tam płaci się np. za godzinę wstępu i można z wszystkiego korzystać.Na Twoim miejscu wybrałabym Darłówko, choć w sezonie też tłoczno ale nie ma tego muzycznego hałasu... Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Re: Mielno 05.01.12, 11:30 Wlasnie zastanawiam sie nad ta zachodnia czescia Darlowka i tam przegladam oferty. A powiedz mi latwe dojscie do plazy mieliscie z ul Dorszowej, z Tadeusza? My z wozkiem bedziemy chodzili? Te wszystkie atrakcje o ktorych pisalas sa po zachodniej czy wschodniej stronie? Gdzie jest fajniej zeby pospacerowac z dziecmi, zeby jakis deptak byl, "promenada"? Na wschodniej plaza fajniejsza??? Czy to tam sa brodziki dla dzieci? Najbardziej mnie interesuje gdzie wiecej miejscow do spacerow (po ktorej stronie), gdzie lepsze dojscie do plazy, po ktorej stronie szersza? Ogolnie rzecz biorac gdzie dla dzieci fajniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
alamakota34 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 24.05.12, 21:36 Odradzam Pensjonat Marynarski w Darłówku! Zostaliśmy z mężem bardzo nieładnie potraktowani przez właścicieli obiektu. Zarezerwowaliśmy termin przyjazdu i wpłaciliśmy zaliczkę. Mamy małe dziecko i przed wyjazdem zadzwoniliśmy, aby spytać, czy jest możliwy przyjazd w nocy (mieliśmy długą podróż, a dziecko śpi w samochodzie w nocy). Pani nie wyraziła zgody, mówiąc, że musi wcześnie wstać i zrobić śniadanie gościom. Po rozmowie z mężem ustaliliśmy, że wyjedziemy późno w nocy, tak, aby być nad ranem. Ponownie wykonałam telefon do właścicielki, która nadal nie była zadowolona z ewentualności przyjazdu nad ranem. Ponadto powiedziała, że właśnie przyjmuje gości i "nie może w tej chwili rozmawiać". Z niedowierzaniem przysłuchiwałam się tłumaczeniom pani, że ma również małe dziecko i kazała się dostosować do pory przyjazdu. Zgodziłam się na przyjazd w wyznaczonych przez właścicielkę godzinach i zapytałam, czy w takim razie zostanie nam policzony nocleg o jeden dzień krócej (mieliśmy wyruszyć dzień później ze względu na brak zgody Pani, co do przyjazdu w nocy). Pani nie była w stanie odpowiedzieć na to pytanie i powiedziała, że jak przyjedziemy, to wtedy nam powie, ile w sumie zapłacimy. Skandal i zdecydowanie odradzam, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi! Zrezygnowaliśmy z mężem z urlopu w "uroczym" pensjonacie i zamieszkaliśmy w innym, gdzie spotkaliśmy się z bardzo ciepłym przyjęciem. Pani nawet nie raczyła zadzwonić, czy przyjedziemy. Zgarnęła zaliczkę i nic jej więcej nie interesowało. Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 05.01.12, 11:45 Do pytan z poprzedniego posta dodam jeszcze jedno, czy to prawda ze zachodnia plaza jest jakby lekko zwirowa, ze ten piasek jakis taki gruboziarnisty? Pisza ze na wschodniej czesci fajniejsza plaza. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 06.01.12, 09:15 Byłam w Darłówku 3 lata temu i w wakacje 2011. Woda wypłukała cały nawieziony piasek w Darłówku Wsch. - a szkoda, bo będą 3 lata temu w Darłówku Zach chodziliśmy na stronę Wsch właśnie dlatego,że taki piaseczek miły. Więcej do Darłówka się niestety nie wybieram - 1. bardzo słaba "ochrona" na plaży - ratownicy raz byli, raz nie byli...jak byli to do 15tej...nie podobało mi się to. 2. plaże w porównaniu do tych sprzed 3 lat - po prostu brzydki, takie bardziej brunatne 3. szybko jest głęboko - trzeba pilnować baaardzo dzieci. 3 lata w Darłówku Wsch. było dłużej płytko. Z plusów W Darł. Wsch blisko Apollo, są takie malutkie zatoczki porobione, oddzielone głazami od reszty morza - to super dla maluszków (moje dzieci już za duże 5 i 9 lat). W Darł Wsch przy Skalnik Marina wieeelkie miasteczko bajkoland. Osobiście - bardziej podobało mi się w Darłówku Wchodnim - zielono, blisko do restauracji Śpiewających Kelnerów - suuuper atmosfera i suuuper makarony W Darłówku Zach - Jantar - tu byliśmy, polecam - dość drogo W 2011 byliśmy w OW Bartek - Darłówko Wschodnie - dość niski standard - małe pokoje!!! - ale mnóstwo dzieci, duuużo przestrzeni do biegania, duże zniżki dla dzieci - słabe jedzenie np. mortadela na śniadanie... - ale obiady smaczne naszym zdaniem. Trampolina, huśtawki, piaskownica, zjeżdżalnie,raz w tyg potańcówka i grill. Gdybyśmy kiedyś wrócili do Darłówka (a raczej już nie planuje ze względu na plażę i głębokie morze) to wrócimy do ?Bartka, mimo,że zwykle wybieraliśmy jednak wyższy standard. Teraz obieram kierunek Krynica Morska Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 14.01.12, 23:15 ja byłam w "lagunie" po wschodniej stronie. rzut beretem od plaży, wyżywienie dobre, spore porcje, pokoje ładne z łazienką, balkonem, tv, internetem. cena w zeszłym roku 85zł/osoba z pełnym wyżywieniem - 3posiłki i podwieczorek. jedyny minus - trzeba się trzymać godzin posiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
dondominik1987 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 01.10.14, 19:36 Byliśmy w tym roku w Ośrodku Bartek na wschodniej stronie....i bardzo miło jesteśmy zaskoczeni. Widze wpis poprzedni troche stary i moge porównac co sie zmienilo. Śniadania? Pyszne - bogaty stół szwedzki. W ośrodkach się z tym nie spotkałam-trafiony pomysl. Obiady tez bardzo dobre-takie domowe. Pokoje czyściutkie, dobrze wyposażone i duza logga. Łazienka w kazdym pokoju. To co zrobilo na nas najwieksze wrazenie to codziennie animacje-fajna sparawa, zwlaszcza dla dzieciakow. Ceny bardzo konkurencyjne biorac pod uwage ilosc atrakcji jakie oferuja. Ze swojej strony mogę szczerze polecic ten osrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
viki.1984 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 06.01.12, 11:13 Witam ja w tym roku tez wybieram sie do darłówka z meżem i 10 miesięczna córką do pensjonatu Tramontana wygląda super, ładne pokoje i otoczenie no i fajnie ze mozna kupic z wyzywieniem dzwonilam juz i sie orientowalam ze w tym roku bedzie cena 125 zł za osobe ze sniadaniem i obiadokolacja w sezonie. Czy ktos tez tam sie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 06.01.12, 18:39 A więc prawdę mówiąc na piasek szczególnie nie zwracałam uwagi, bo wydaje mi się, że wszędzie nad Bałtykiem jest taki sam i na pewno nigdy nie będzie taki jak na Krecie)) a poza tym to Tadeusz jest w Darłówku Zach. i do plaży prowadzi chodnik a później betonowe płyty i spokojnie można wózkiem jechać. Potem kilkanaście metrów wzdłuż plaży jest też betonowy chodnik aż do plażowego baru. My ze względu na bliskość codziennie chodziliśmy na tą plażę,a na wschodniej byliśmy tylko 1 raz bo spacer z wózkiem, ręcznikami i kocami i całym prowiantem to było trochę za daleko. Ogólnie Tadeusz leży praktycznie w samym centrum, bo do głównego deptaku jest może 30 metrów. Wyszliśmy z bocznej naszej dorszowej ulicy na deptak i zaczynały się wszystkie atrakcje dla dzieci, sklepy, bazarki, lodziarnie, gastronomie i prowadziły do mostu i za mostem dalszy ciąg atrakcji po stronie wschodniej. Spacerować można wszędzie ale po stronie wschodniej jest spokojniej...najbardziej zaludniony jest deptak (jak wszędzie nad morzem). W Tadeuszu jest może drogo(lokalizacja w centrum ), ale spanie + jedzenie+ wszystkie atrakcje hotelowe to i tak taniej niż gdyby się było w hotelu. A poza tym w sklepach czy lokalach gaston. też nie jest tanio w Darłówku, tu lody,tu gofry , tu kebab, tu karuzele, tu basen z kulkami i kasa z portfelika ucieka. A jedzenie w hotelu to wystawne szwedzkie stoły pełne jedzenia + napoje. A jedzenie wyśmienite w nieograniczonej ilości. Mało tego zawsze specjalne jedzenie dla dzieci, aha i o 13:00 dodatkowo zupa dla dzieci. Naszej Niuni wszystko również bardzo smakowało. My mieliśmy akurat ten tańszy pokój w Tadeuszu na parterze i tygodniowy pobyt nie kosztował tak wiele, bo poza atrakcjami dla dziecka na jedzenie już nie traciliśmy wiele(ew. lody kręcone)). Aha jeszcze dopiszę , że gdy my byliśmy na początku sierpnia 2011 to chyba przez przypływy w morzu ukształtowały się 5 metrów od brzegu takie płycizny , że woda sięgała do kostek więc było bardzo bezpiecznie dla dzieci. Ja mogę śmiało polecić Tadeusza i Darłówko i wiem, że nikt nie będzie żałował. Pani Beatka i właściciele przesypatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 06.01.12, 18:40 Aha!!! a jaka jest plaża w Rowach??? mocno zaludniona???czy też trzeba o 10 lecieć zajmować miejsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 06.01.12, 20:08 Karina, zapewniam Cię,ze nie wszędzie piasek jest taki sam. Sama zastanawiał się o co z tym piaskiem chodzi, ale wiedziałam wszystko ---jak 3 lata temu będąc z Darłówku Zach poszłam na stronę Wschodnią - tu nawieziono tony piasku z innej miejscowości "- Nasze plaże nigdy wcześniej nie były tak szerokie i czyste jak w tym roku. Dzięki temu turyści mogą bez kłopotu znaleźć miejsce do opalania - mówi natomiast Bartosz Sajko, ratownik ochotnik w w Darłówku. Warto dodać, że przed sezonem plaża w Darłowie po stronie wschodniej została poddana przez Urząd Morski w Słupsku refulacji, czyli naniesiono na nią wiele ton piasku." tu fragment artykułu.... Nawet na zdjęciach widać różnicę w kolorze plaży... ale jak pisałam wcześniej...w 2011 roku po nawiezionym piasku nie było już prawie śladu. Różnica między piaskiem w Darłówku a piaskiem w Mrzeżynie, Karwi jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 do jonaska! 07.01.12, 14:28 Czyli gdzie jest najpiękniejszy piaseczek nad naszym morzem i wg Ciebie najładniejsza plaża??? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: do jonaska! 07.01.12, 22:43 ale dlaczego się unosisz? bo wyczuwam tu złośliwość... Odpowiem jednak.... Otóż moim zdaniem najładniejszy, najdelikatniejszy, po prostu cuuudowny był piasek i plaża w Karwii - chociaż sama Karwia jest dla mnie za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: do jonaska! 07.01.12, 23:19 to nie była żadna złośliwość!!! Po prostu z ciekawości zapytałam...bo faktycznie wygląd naszych plaż jest bardzo ważny i np. nie podobała mi się plaża w jastrzębiej górze, bo była zbyt wąska i schodziło się na nią po stromych schodach. Przez Karwię tylko przejeżdżałam i wrażenia na mnie nie zrobiła. Na pewno nie chciałabym tam spędzić wakacji. A jaka jest plaża w Rowach? Byłaś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska Re: do jonaska! 08.01.12, 03:15 Nie, w Rowach nie byłam. Sama Karwia i na mnie wrażenia nie zrobiła również. Ale będąc w pobliżu na plażę warto skoczyć...Ja ze względu na plażę na kilka dni na pewno jeszcze zawitam...pod warunkiem super pogody - a był upał kiedy tam byliśmy. Ogromny minus - brak toalet. Jastrzębia dla mnie również porażka - szczególnie siatka wystająca spod piasku...bo głazy...Sama miejscowość dla mnie ok. Mrzeżyno - tu też plaża i piasek bardzo fajne. Miejscowość dla mnie średnia- dzieciom się podobało. Ale możecie krzyczeć lub nie - drażniło mnie zachowanie niepełnosprawnych (fizycznie, nie umysłowo) ludzi. Krynica Morska - dobrze zagospodarowana plaża - wiele fast foodów, pubów, boiska do koszykówki itp. plaża ok, nie jest szybko głęboko - i ponieważ najbliżej nas - teraz tu będziemy się kierować. Minus - dziki, wieczorem nie poszłabym ścieżką przez las... W planach mam jeszcze Pogorzelicę - byliśmy przejazdem i podoba mi się i miejscowość i plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: do jonaska! 08.01.12, 19:23 2 lata z rzędu byliśmy w Pogorzelicy-właściwie na pograniczu Niechorza bo Sandra Spa leży tuż obok Wjazdu do Niechorza Polecam sandrę jeśli ktoś liczy na baseny i dłuższe spacery nad morze.(plaża jest śliczna choc w pełnym sezonie przy pięknej pogodzie jest mnóstwo ludzi)W tym roku jednak planujemy już bliżej kołobrzegu i sama nie wiem może primavera.-macie jakieś opnie? Wiadomo zależy co się szuka, my chcemy miec zaplecze basenowe,place zabaw i niekoniecznie male miasteczko-ale wiadomo tłok nikomu nie sprzyja-też uważam że Mielno jest fajne ale bardzo młodzieżowo-tłoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Rowy 08.01.12, 20:42 Plaza w Rowach jest ok, nie mialam zadnych zastrzezen. Szeroka, ladna, piasek ok. A to ze duzo ludzi to norma, jak wszedzie nad morzem w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia111177 Re: Rowy 15.01.12, 18:00 Moim zdaniem fajniejsza plaża jest po stronie wschodniej. Piasek i płyciej przy brzegu. Lepiej przespacerować się w stronę Patelni (do aquaparku) i tam wejść na plażę. Spokojniej i więcej miejsca. W zeszłym roku raz wybraliśmy się na zachodnią plażę. Tłum dziki, nie było gdzie rozłożyć koca, plaża kamienista. Taka jest właśnie od strony Tadeusza. Z wózkiem da się przejść, ale tłumy dzikie (w sumie nic dziwnego, kto zna Darłówko wie, że po stronie zachodniej jest po prostu więcej miejsc noclegowych niż po wschodniej). A może warto wybrać się do Darłowa? spokojniej, taniej, a na plażę zawsze można dojechać busem, czy przespacerować się nad kanałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 15.01.12, 18:52 Stacjonowaliśmy w Darłowie,a do Darłówka wsch i zach dojeżdżaliśmy autem codziennie(4 km?).Plaża jak plaża,zalezało nam na Aqua Parku w razie niepogody(z wodą morską),aczkolwiek nic specjalnego.Ostatnie 4 dni wakacji jeździliśmy do Aqua Parku w Jarosławcu,córka była zachwycona,zresztą ja teżOgólnie tłumy ludzi i mało do zobaczenia w około.Ja lubię jeżdżic tam,gdzie można coś zobaczyć. www.aquapark.info.pl/ W ostatnie wakacje byliśmy w Łebie i tam o wiele bardziej mi się podobało.Można było odwiedzić Park Dinozaurów;wydmy zrobiły na córce duże wrażenie,pozjeżdżała sobie z "górki"Byłam z dwiema córkami 5 lat i 10 mcy i trochę atrakcji w okolicach było do zobaczenia.Mojej córce podobał sie też dom do góry nogami,ja wyszłam od razu po wejściu,bo zakręciło mi się w głowie(tak w łebie też jest,ale można odwiedzić ten w Szymbarku) turystyka.kz1.pl/index.php/2011/07/dom-do-gory-nogami-w-lebie/ www.leba.pomorskie.pl/atrakcje-turystyczne.html Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 do Miski... 19.01.12, 10:15 Witam!!! Znalazłaś już coś??? Bo ja nadal nic...już sama nie wiem dokąd chce pojechać a Ty znalazłaś jakąś fajną kwaterę??? Odpowiedz Link Zgłoś
miska71 Re: do Miski... 20.01.12, 11:50 Hej, zdecydowalismy sie ostatecznie na Ustronie Morskie. Mialam ochote jechac do Darlowka ale jakos nie moglam sie zdecydowac co do kwatery... Ustronie podobno tez ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 Re: do Miski... 20.01.12, 19:22 Miska a możesz napisać jaką kwaterę zarezerwowałaś w Ustroniu??? [/u]miska71 napisała: > Hej, zdecydowalismy sie ostatecznie na Ustronie Morskie. > Mialam ochote jechac do Darlowka ale jakos nie moglam sie zdecydowac co do kwat > ery... > Ustronie podobno tez ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 15.02.12, 23:16 w sumie w aquaparku na terenie Panoramy też tłumy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aura1508 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 19.01.12, 13:58 W zeszłym roku byłam w Jantarze w Darłówku. Pomimo wielu negatywnych opinii, w sumie było bardzo fajnie. Było kilka niedociągnięć ale myślę, że nie ma idealnego ośrodka. Ośrodek położony jest tuż przy wydmie, więc właściwie wychodząc z ośrodka wchodzi się na plażę. Dla nas rewelacja bo z dwójką maluchów byłoby ciężko iść dalej. Plaża całkiem przyjemna. Minus taki, że szybko robi się głęboko i piasek w samej wodzie jest żwirowato kamienny. Sama plaża ok. Darłówko mi się nie spodobało wcale. Jak dla mnie to jedno gorszych miejsc wakacyjnych w których byłam. W tym roku wracam do Dąbek bo zarówno plaża jak i okolica jest piękna. W Darłówku nie ma nic poza ośrodkami i centrum miasta. Nie ma nawet kawałka ładnego lasu do spacerów. A miasteczko, takie sobie. Dąbki to dla mnie zupełnie inna bajka, zakochałam się w nich i jak dla mnie są bezkonkurencyjne Zarezerwowałam już pobyt 50m od morza także jeszcze bliżej niż w Darłówku Odpowiedz Link Zgłoś
karinaxy80 do Aury 19.01.12, 19:10 Napisz proszę gdzie zarezerwowałaś pobyt??? Może podaj stronę internetową ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aura1508 Re: do Aury 20.01.12, 07:44 Zarezerwowałam pobyt w Willi Blanka w Dąbkach. Lokalizacja jest rewelacyjna bo plażę masz dosłownie za wydmą a willa jest położona przy wydmie Miejsce jest baaardzo ładne Ja jadę tam w czerwcu, więc ceny są posezonowe. www.blanka.dabki.pl/ Opinii raczej nie znajdziesz bo jest to nowy obiekt. Ja to miejsce znam z poprzednich pobytów. To znaczy wiem, gdzie powstał ten obiekt Poprzednio tam kupowałam pyszne wędzone ryby a teraz właściciele obok wędzarni postawili willę. Ja tam jadę po raz pierwszy ale miejsce zostało mi bardzo polecone przez znajomych. Pokoje ładne, czyste, dostęp do kuchni jest. Właściciele bardzo mili także warto zaryzykować Parking masz wliczony w cenę, klimatyczne również, można bezpłatnie korzystać z pralki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 23.01.12, 22:53 wschodnie!!! ja byłam w o.w. laguna w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
viki.1984 Kto jedzie w tym roku do Tramontany w Darłówku 05.02.12, 15:09 Witam., czy jedzie ktoś w tym roku do tramontany w darłówku? Ja już zarezerwowałam pokoj i o dziwo dużo już rezerwacji, przynajmniej w lipcu. Ja jadę z mężem i córką (10 miesięcy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julga Re: Darlowko wschodnie czy zachodnie?? 24.03.17, 06:38 Ogólnie Darłówko, to miejsce idealne dla rodzin. Nie ma tam głośnych lokali, dyskotek, klubów, za to jest spokój, szeroka plaża i wiele miejsc dla dzieci, takich jak Aquapark, park linowy, tramwaj wodny, rejsy zabytkowym statkiem i inne. Tutaj zamieszczam dokładny opis atrakcji apartamentydarlowko.pl/atrakcje/. A jeśli chcecie skorzystać z komfortowej bazy noclegowej to mogę polecić : www.apartamentydarlowko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś