Dodaj do ulubionych

miejsca magiczne

15.07.04, 16:42
pesteczko, pozwoliłam sobie umieścić Twój pomysł w oddzielnym wątku, mam nadzieję, że się nie gniewasz

Dziewczyny, stwórzmy wykaz miejsc, w których świetnie się czujemy, niepowtarzalnych, mających własny klimat
Na początek może miejsca już wskazane przez Was:

- Lipowa Dolina lipowa-dolina.pl
- bellavita bellavita.krakow.pl
-
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: miejsca magiczne 15.07.04, 16:48
      ze swojej strony mogę dodać:

- dwa orle gniazda bliźniaki, połączone legendą o 2 braciach - Mirów i Bobolice, www.zamekbobolice.pl/
      - Błędne Skały w Górach Sowich
      - Słowacki Raj
      • kruszynka301 Re: miejsca magiczne 16.07.04, 10:44
        przepraszam za błąd:
        oczywiście Błędne Skały są w Górach Stołowych,
        - Góry Sowie to kompleks Riese, poniemieckie tajemnicze bunkry, ale z magią chyba nie mają wiele wspólnego
      • szpaczek5 Re: miejsca magiczne 02.08.04, 12:49
        Czy możesz coś więcej napisać o Błędnych Skałach? Jak tam jest, jak pokoje,
        jak wyżywienie, ceny, warunki, jak spędzaliście czas i jakiś dokładniejszy
        namiar, jeśli można.
        • kruszynka301 Re: miejsca magiczne 02.08.04, 16:23
          Niestety, przyjeżdżaliśmy z Otmuchowa, gdzie spaliśmy u znajomych. Do zwiedzania Gór Stołowych najlepiej chyba znaleźć miejsce w Kudowej Zdroju - na forum Polska powinny być polecane adresy. Błędne Skały zwiedzałam razem z 1,5 roczną córą, chodzi się po labiryncie utworzonym przez olbrzymie skały (ale na płaskim terenie). Dla mających dzieci ważne chyba jest, że można podjechać bezpośrednio na parking przy Błędnych Skałach, a całe przejście to 1-2 godziny.
          Z Kudowej można jeszcze robić wycieczki na Szczeliniec (tylko tutaj wchodzi się na górę po 800 schodach wykutych w skałach, ale widoki rekompensują trud), zwiedzać skansen, pokazać maluchom ruchomą szopkę (na trasie Kudowa - Błędne Skały, przeoczyć nie sposóbwink.
    • dagbe Re: miejsca magiczne 15.07.04, 16:55
      Spotkania z żywą historią:
      Zamek w Gniewie: www.zamek-gniew.pl

Pozdrowienia,
      Dagmara
    • kurkitrzy Re: miejsca magiczne 15.07.04, 19:56
      www.galindia.com.pl
      www.zaborek.com.pl
      www.zascianek.home.pl

pozdrawiam
      Edyta
    • milenium5 Re: miejsca magiczne 16.07.04, 10:51
      1. Dorzucę jeszcze Dwór Popielówka, miejsce magiczne absolutnie www.bizony.pl,
      Manor House www.manorhouse.pl, ale to dla tych bardziej wymagających i
      zasobnych gości. Co do Zaborka - fakt - to miesjce jest wyjątkowe. Z podobnych
      klimatów polecam Jantarowy Kasztel w Kiermusach www.dworek.com.pl
      • konop Re: miejsca magiczne 16.07.04, 13:10
        Szkoda że wszystkie miejsca magiczne tu wymienione mniej lub bardziej obrywają
        kieszeń jedynki po 250 zł bez jedzenia w Galindii to już lekka przesada.
        Polecam www.irini.pl - przynajmniej trochę taniej...
        • tootoja DO KONOP: miejsca magiczne 26.07.04, 23:11
          A do Irini można z niemowlakiem na kilka dni spokojnie zawinąć? Zwłaszcza
          łazienka w pokoju mnie interesuje i dostęp do kuchni, bo butelki... Klimat
          grecki mnie tak urzekł, że pojechałabym już dziś. I jakie ceny mniej więcej?
          Będę wdzięczna.
    • magar1 Re: miejsca magiczne 09.08.04, 11:21
      My od czterech lat jeżdzimy na kaszuby w ok. Kościerzyny. Teraz testowałam to miejsce pod względem warunków dla niemowlaka (3 miesięczniak) w drewnianym domku bez łazienki, było wyśmienicie, jestem z siebie dodatkowo dumna bo poradziłam sobie z trójką dzieci bez męża. Kaszuby są piękne i wymarzone dla rodzin z dziećmi.

Pozdrawiam wakacyjnie
      Marzena

• renatas4 Re: miejsca magiczne 11.08.04, 08:59
      Z tą Lipową Doliną jako miejscem magicznym to lekka przesada, fajne miejsce i
      nic więcej, bez przesady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka