Dodaj do ulubionych

Liptowski Mikulas - noclegi

26.07.04, 11:49
Kochane dziewczyny,
Czy może ktoś polecić jakąś dobrą kwaterę w Liptowskim Mikulasu? Wybieram się
z rodzinką (i nie tylko ja z tego forum smile)) do Aquaparku na kilka dni,
interesuje mnie coś porządnego z łazienką, najlepiej też z małym ogródkiem,
nie musi być bardzo blisko parku, możemy dojechać tam samochodem.
Będę wdzięczna za odzew,
Kasia
Obserwuj wątek
    • grazynarosa Re: Liptowski Mikulas - noclegi 26.07.04, 12:56
      Ja tez sie dolaczam...jade w piatek.Grazka
    • nocula Re: Liptowski Mikulas - noclegi 26.07.04, 18:58
      Od lat jeżdżę w tamte okolice, w Mikulaszu jemy i robimy zakupy, ale mieszkamy
      kilka kilometrów dalej, w miejscowości Liptowski Jan, jeśli jedziecie z
      dzieciakami polecam, Lasy, zieleń, piękne baseny termalne, pokoje w domkach z
      ogrodami, mija córka jak była młodsza szusowała na hulajnodze, teraz w ruch
      poszły rowery, i mimo że ma 13 lat nadal jeździ tam z przyjemnością Pozdr
      • kasia_mama Re: Liptowski Mikulas - noclegi 26.07.04, 22:16
        Bardzo chętnie, brzmi bardzo dobrze; jadę z dwoma córeczkami (7 lat i 15
        mies.). Czy mogłabyś przekazać jakieś namiary na sprawdzone przez Ciebie
        kwatery? Będę wdzięczna,
        Kasia
        • nocula Re: Liptowski Mikulas - noclegi 26.07.04, 23:10
          Nie znam dokładnych namiarów, ale zawsze zatrzymuję się u tej samej osoby Pani
          nazywa się Pivkowa, gdy wjedziecie do Jana szukajcie wśród domów po prawej
          stronie z drewnianym ogrodzeniem. Pani może się wydać męcząca, ma swoje zasady,
          ale dla rodzin z dziećmi są one akurat idealne, nie wolno palić w
          pomieszczeniach, należy mieć swoje kapcie, dzięki temu odpada podpite
          chałaśliwe towarzystwo, jest cicho czysto co dla mnie było istotne. Pani
          przygotowuje śniadania i obiadokolacje, polecam zwłaszcza śniadania, nie trzeba
          się martwić o papu dla młodych, porcje solidne nie oszukane i co ważne jak na
          słowackie warunki z dużą ilością jarzyn, ponieważ Pani jest bliżej spokrewniona
          z Węgrami. Nie wiem jak Twoja Rodzina ale moi bez jarzyn nie żyją, więc ich
          znikoma ilość na Słowacji zawsze nam przeszkadzała. Pozdr
          • nocula Re: Liptowski Mikulas - noclegi 26.07.04, 23:11
            Boże hałaśliwe miało być
    • grazynarosa DO NOCULI !!! 27.07.04, 09:07
      a na ile ten domek(osob) i czy daleko do tatralandii...i czy trzeba robic
      rezerwcje???????
      fajnie to wyglada z twojego opisu-a czy jest lazienka przy pokoju czy na
      korytarzu no i ile placilas...bo jak wczoraj przeliczalam ceny to kurcze wcale
      nie tak malo,bo ok.30 zl min.
      pozdrawiam i czekam....Grazka
      • nocula Re: DO NOCULI !!! 27.07.04, 10:46
        A więc po kolei, to nie są domki, ale dom w którym są pokoje do wynajęcia,
        łazienki niestety wspólne na 2 pokoje, zawsze jeżdżę tam we wrześniu, więc
        jakby po sezonie ruch niewielki i wcale mi to nie przeszkadza. Nie wiem jak to
        daleko od parku wodnego, bo moja córka była raz w Krakowie i wołami jej tam już
        nie zaciągnę drugi raz, nie jej klimaty. Polecam natomiast baseny termalne,
        które sąna miejscu, woda czysta, baseny dostosowane do wieku i umiejętności
        pływackich, leżaki, przebieralnie, piwko dla taty na miejscu, płacicie rano i
        cały dzień odpoczywacie, wokół lasy i Tatry, na szczytach śnieg, a Wasze pupcie
        w wodzie o temperaturze powyżej 20 st. C. Cena faktycznie 30 zł. myślę że przy
        dłuższym pobycie można się targować. Pozdr
    • ollka02 Re: Liptowski Mikulas - noclegi 27.07.04, 09:25
      www.furgalak.sk/pl.htm
      Ja tam jade w sobote na tydzien. Na zdjeciach warunki wygladaja w porzadku ale
      opisze po powrocie
      • kasia_mama Re: Liptowski Mikulas - noclegi 27.07.04, 10:19
        ollka02: dziękuję za dane, widziałam ten dom w internecie, rzeczywiście
        porządnie wygląda; napisz proszę jak wrócisz, jak było.

nocula: dziękuję za namiary i dokładny opis. To bardzo fajnie, że jest też
        wyżywienie. Wygląda na to, że jeździcie bez wcześniejszej rezerwacji? Nie mam
        doświadczenia na Słowacji, czy w ten sposób można spokojnie jechać i coś
        znaleźć?

Kasia
        • nocula Re: Liptowski Mikulas - noclegi 27.07.04, 10:53
          Jeździmy bez wcześniejszej rezerwacji, ale po sezonie na zakończenie wakacji,
          zawsze we wrześniu, tam jednak jest tyle miejsc noclegowych, że na pewno coś
          znajdziecie, z moich obserwacji wynika że baza noclegowa L.Jana to Hotele,
          pensjonaty, domki kampingowe i prywatne kwatery. Wszystko pewnie zależy od
          możliwości finansowych, jeśli jednak chcecie odpocząć, mieszkacie w mieście i
          macie małe dzieci to miejsce jest boskie. Na pewno fatalne dla młodych i
          lubiących dyskoteki bo tego tam nie uświadczycie, to nieco senna mała wioska,
          której główną atrakcją są lasy, widoki, czyste powieteze i baseny termalne.
    • grazynarosa Re: Liptowski Mikulas - noclegi 27.07.04, 11:25
      Dzieki za informacje...sprobujemy sie tam zaczepic.
      Napisze po powrocie i pozdrawiam!
      Grazka
      • kasia_mama Re: Liptowski Mikulas - noclegi 27.07.04, 16:54
        Ja też dziękuję za informacje!
        K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka