Dodaj do ulubionych

Fuertaventura

16.12.14, 08:58
witam
Mam parę pytań odnośnie tej wyspy. Planuję w lipcu wybrać się z synem 11 letnim na parę dni. Który rejon najbardziej polecacie? dodam, że leżenie plackiem to nie nasze klimaty lubimy gdzieś połazić coś zobaczyć. Jak wygląda sprawa z komunikacją. Moze macie jakieś sprawdzone hotele. Będę wdzięczna za każdą informację, to będzie nasza pierwsza daleka wspólna wyprawa.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • natka-2003 Re: Fuertaventura 21.12.14, 15:40
      przyłączam się do pytania, ja planuję wyjazd z córką l.12, też w lipcusmile
    • sainiri Re: Fuertaventura 28.12.14, 21:58
      my byliśmy na Fuercie 2 lata temu na Święta BN z 3 dzieci
      Wynajęliśmy auto na całe 2 tyg. pobytu i objechaliśmy całą wyspę, korzystając z najpiękniejszych plaż i zakątków. Byliśmy również na Lanzarote.
      Mieszkaliśmy w Corralejo ale jak się wynajmie auto to każdy region jest dobry, może z wyjątkiem bliskich okolic lotniska (Caleta de Fuste)
    • camel_3d To moze inna wyspa? 30.12.14, 04:58
      bo fuerte to raczej do polazenia i pozwiedzania srednio sie nadaje. to glownie piach i skaly. masteczka to dosc proste turystyczne dziury z hotelami. fajnie jest bo jest spokojnie.
      ok..stolica jest ciekawsza..ale nie jest to jakis hit.
      reszta to takie cus... kilka fajnych zakatkow porozrzucanych po calej wyspie. latamy tam co roku, bo jest spokojnie..zawsze jestesmy w costa calma. 4 ulice doslownie. i to juz i tak jedno z wiekszych miasteczek smile))
    • camel_3d Re: Fuertaventura 30.12.14, 14:22
      ja mysle, ze aiutorce chodzilo o spacerowanie polaczone ze zwiedzaniem..a to akurat na fuerte jest dosc ograniczone, bo tam nic nie ma smile
    • yola.p Re: Fuertaventura 17.01.15, 18:18
      my bylismy z 3,5 latką w listopadzie w Corralejo. Samochod mielismy na tydzien - objechalismy cala wyspę. Corralejo polecam - ale my akurat lubimy jak sa knajpki na pazy i wieczorami mozna posiedziec przy winku smile Młoda wtedy biegała po piasku, a my w spokoju moglismy zjesc kolację majac ją na oku cały czas. Bylismy w apatramentach Fuentepark.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka