Dodaj do ulubionych

Legoland Niemcy - camping

24.04.15, 13:37
Witam, chciałabym zapytać, czy ktos był na campingu legolandu w Niemczech,
piszą, że wejściówka na 2 dni jest w cenie. Jak to faktycznie wygląda, czy dodatkowe atrakcje widoczne na zdjęciach - park linowy, mini golf, place zabaw są płatne, jesli tak to ile kosztują, nie znalazłam informacji na stronie internetowej. Czy jest jakies osobne wejście do parku, czy stoi sie normalnie w kolejkach do kasy z biletami zamówionymi przez internet, no i jak z zameldowaiem. Rozumiem, że biorąc jeden nocleg z dwoma dniami w parku, rozbijam namiot na campingu wieczorem po zabawie w parku, a rano muszę go zwinąć i znowu moge iść do parku.
No i czy w parku jest co robić w 2 dni - dzieci w wieku 10 i 5 lat, czy lepiej jednak pojechac na jeden dzień bez noclegu.
Z góry dziekuję za pomoc wink
Obserwuj wątek
    • kocia17 Re: Legoland Niemcy - camping 24.04.15, 14:15
      Byłam na tym campingu 3 lata temu. Wszystko w cenie. Szczerze mówiąc to przez 2 dni nie będzie co robić, mało atrakcji i raczej dla maluchów. Wystawa z klocków suuper, ale to raczej do oglądania na godzinę. My byliśmy tylko 1 dzień i pojechaliśmy do Europarku i tam nawet 2 dni to za mało.
    • kocia17 Re: Legoland Niemcy - camping 24.04.15, 14:18
      z biletami internetowymi nie stoi się w kasie. Idąc z campingu przejściem"od tyłu" bezpośrednio wchodzi się do parku i nie stoi się w kolejkach.
    • neonatka Re: Legoland Niemcy - camping 24.04.15, 15:58
      Byliśmy w lipcu dwa dni z córką 8 lat. Tyle tylko że nie na campingu a w domkach. Ale zasady chyba te same. Na terenie wioski Lego są place zabaw w duże ilości (darmowe), park linowy jest dodatkowo płatny i mniejsze dzieci raczej sobie kiepsko radziły, zwłaszcza te lżejsze, wejście do parku oddzielne, bez kolejek - krótki i miły spacer przez las; mini golf tez dodatkowo płatny (płaci się za wypożyczenie kijów smile) .
      Atrakcje w parku fajne ale musi być ciepło bo niektóre solidnie moczą smile Najfajniejsza mokra to Jungle Explorer. Myślę że dwa dni to w sam raz na Legoland, tym bardziej że park zamykają dość wcześnie (18-19 nie pamiętam dokładnie) i wtedy dzieciaki szaleją na placach zabaw. Jest też małe jeziorko z zakazem kąpieli, ale wszystkie dzieciaki się moczyły, a rodzice siedzieli na mini plaży. Na miejscu 2 restauracje: jedna z bufetem,druga a la carte. No i sklepik lego - średnio zaopatrzony, w parku większy wybór, ceny katalogowe.
      Aha,w parku jest fabryka Lego,gdzie pokazaują jak powstają klocki. Każdy dostaje pamiątkowy klocek z napisem; wyjście z Fabryki przez sklep, w którym można kupić klocki na wagę lub na sztuki.
    • rena.k Re: Legoland Niemcy - camping 28.04.15, 08:37
      Jeszcze pytanko odnośnie darmowych biletów dla dzieci - chodzi o te kupony, na które do zakupionego biletu dla osoby dorosłej w kasie, otrzymuje się bilet dla dziecka gratis. Piszą, że obejmuje to każdy rodzaj biletu. Ale z tego co widzę na stronie to dwudniowych biletów już nie ma. Czy ten kupon obejmuje też bilet z nocowaniem na campingu?
      • biala_ladecka Re: Legoland Niemcy - camping 06.05.15, 08:25
        Kupon nie obejmuje biletów "darmowych" do campingu.
        Moim zdaniem dwa dni spokojnie jest co robić w Legolandzie.
        Wydaje mi się, że golf i park linowy były dodatkowo płatne ale nie interesowałam się specjalnie.
        Weźcie jakąś kuchenkę, na campingu nie ma kuchni. Prąd jest w cenie pobytu więc lodówka turystyczna jest również dobrym rozwiązaniem.
        Do Legolandu najlepiej wziąć kanapki, tamtejsza oferta gastronomiczna jest delikatnie mówiąc nie przystosowana do dzieci. Rano na campingu czynny jest kiosk ze świeżym pieczywem.
    • anet1 Re: Legoland Niemcy - camping 08.08.15, 12:18
      Witajcie,

mam pytanie czy na terenie campingu jest miejsce do zrobienia sobie śniadania, czy kolacji. Jedziemy pod namiot na 3 dni i mam spore obawy, bo z tego co widzę tam nie ma ogólnodostępnej kuchni...
      • nika1108 Re: Legoland Niemcy - camping 16.08.15, 00:37
        czy ktoś korzystał z oferty gastronomicznej na terenie Legolandu. Co można zjeść, jakie są ceny??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka