Dodaj do ulubionych

Leki w samolocie - pytanie

03.08.15, 07:50
Nigdy nie miałam potrzeby aby zabierać jakieś leki do bagażu podręcznego, wszystko pakowałam do głównego.
Teraz lecimy z ciocią, która musi mieć przy sobie inhalator na astmę.
Czy można to bez problemu mieć w torebce ?
Obserwuj wątek
    • snowbabe Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 08:39
      Tak
    • takie_kwiatki Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 09:27
      ja korzystam tylko z Lotu, ale myślę, że w każdej linii jest tak samo. też jestem astmatyczką i zawsze mam przy sobie inhalator. na infolinii zalecili mi tylko włożenie go do woreczka strunowego. dawno temu, gdy leciałam pierwszy raz, miałam zaświadczenie lek. o potrzebie posiadania przy sobie inhalatora, a potem już nigdy nie brałam takiego papieru, bo nikt nigdy o niego nie pytał.
    • rasowa_sowa Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 09:37
      A ja wszelkie leki zawsze biorę do podręcznego, ze względu na warunki w jakich podróżuje bagaż główny (przewalanie, temperatura).
      • aqua48 Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 15:55
        Tak, w woreczku strunowym.
    • pulcino3 Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 16:03
      Miałam leki w podręcznym ( tabletki na ból głowy, anty, ba nawet na sraczkę) nie było problemu.
    • snakelilith Re: Leki w samolocie - pytanie 03.08.15, 16:28
      Jeżeli lecisz za ocean, to weź na wszelki wypadek receptę/zaświadczenie od lekarza. W Europie nikt nie będzie robił problemów, ale Amerykanie to inny świat.
    • kinga.tygiel Re: Leki w samolocie - pytanie 26.08.15, 14:07
      Weź zaświadczenie od lekarza
      Ja latałam z synkiem niemowlakiem alergikiem z lekami i preparatem mlekozastepczym. Leki przeszly bez problemu a "mleko" sprawdzali specjalna maszyną, śmiesznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka