Dodaj do ulubionych

wypoczynek

18.02.05, 18:22
Chcielibyśmy wyjechać na kilka dni w góry z póltorarocznym synkiem. Co nam
proponujecie? Czy znacie miejsca, w których nie będę sie nudziła z dzieckiem?
Co można zimą robić w górach z takim maleństwem? Gdzie najlepiej jechać?
Polećcie mi coś! Dzięki!
Obserwuj wątek
    • ada.antonik Bukowina Tatrzańska 06.03.05, 00:03
      Polecam schronisko :Głodówka" w Bukowinie Tatrzańskiej. Jest tam plac zabaw dla
      dzieci, teren jest zalesiony, jest boisko w zaimie zasypane - można lepić
      bałwany, jest śniegu ponad passmile) Pokoje są z łazienkami i bez, jedzenie
      przepyszne, obsługa bardzo miła, w razie potrzeby kucharki chętnie przechowują
      mleko czy sok dla dziecka w lodówce albo podgrzewają zupkę ze słoiczka (obsługa
      nie jest zrzędliwa jak w niektórych pensjonatach. Powiedziałabym że atmosfera
      jest niemalże rodzinna). Jest restauracja, kawiarnia, sklepik, przytulna sala
      kominkowa, luneta na tarasie - można pooglądać z maluchem góry. Widok z
      Głodówki jest naprawdę nieziemski. Panorama widokowa najpiękniejsza w całych
      Tatrach - z okien rozciąga się widok na 76 km. gór. To zapira dech w piersiach!
      Do granicy na Łysej Polanie są niecałe 3 km. Można pojechać do aquacity w
      Poradzie. Są tam termalne baseny, w których zwłaszcza zimą jest świetnie (są
      też zwykłe baseny, sauna, masaże, siłownia itp.) Do Popradu z Głodówki jest
      jakieś 40 km. Można też pójść z dzieckiem w góry np. na Rusinową Polanę (do
      szlaku jest ze schroniska 10-15 minut na nogach a trasa jest nawet zimą łatwa i
      niedługa) albo na Morskie Oko (z Głodówki do drogi na Morskie Oko są jakieś 3
      km.. Dziecko na wycieczkę górską można wziąć w nosidełku turystycznym. Ceny na
      Głodówce są dośc niski. W razie zainteresi=owania prosz.ę do mnie pisać na
      ada.antonik@op.pl. Mogę podać szczegoły i dodatkowe informacje.
      Pozdrawiam. Ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka