Dodaj do ulubionych

ceny w Chorwacji

22.05.05, 00:17
Zamierzam się wybrać z latem do Chorwacji samochodem.
Jakich cen mam się tam spodziewać?(pola namiotowe ew kwatery prywatne).
Czy dużym ryzykiem jest jechać "w ciemno"?
Dziękuję za ewewntualne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kasper68 Re: ceny w Chorwacji 22.05.05, 20:20
      W zeszłym roku w lipcu jechałam w ciemno do Chorwacji (Podaca, k/Ploce). Po
      pólgodzinie mieliśmy wybrany apartament - 40 euro za salon, sypialnię, kuchnię
      i łazienkę a na dole budynku było miejsce na sprzęt do pływania. Do morza
      mieliśmy tak około 70 m. Wyżywienie w większej części braliśmy z kraju, na
      miejscu kupowaliśmy owoce, nabiał i warzywa. Wzięliśmy 1000 euro, zostało około
      250. Z tym,że byliśmy na całodziennej wycieczce statkiem oraz przejażdżce łódką
      po Cetinie.Było nas 2 dorosłych i 2 dzieci.
      • ania4730 Re: ceny w Chorwacji 23.06.05, 10:22
        Wystarczy jeśli wezmę na 2 tygodnie 200 euro? Mam opłacony już hotel i jedzenie.
    • ookuba Re: ceny w Chorwacji 26.05.05, 23:11
      - jeśli chodzi o ceny kwater możesz sprawdzić na stronie www.stanici.com,
      - "w ciemno" też spokojnie możesz się wybrać,
      - a żywność jest tam droga o ile sobie przypominam np. masło wychodziło około
      6zł,
      Zachęcam do wyjazdu takiego morza nie ma nigdzie
    • pasia30 Re: ceny w Chorwacji 30.05.05, 08:09
      janek166 napisał:

> Zamierzam się wybrać z latem do Chorwacji samochodem.
      > Jakich cen mam się tam spodziewać?(pola namiotowe ew kwatery prywatne).
      > Czy dużym ryzykiem jest jechać "w ciemno"?
      > Dziękuję za ewewntualne odpowiedzi.
      wlasnie wrocililismy z wakacji w Chorwacji. Pogoda przepiekna, woda 18 stopni.
      Nasza zasada jest aby nie jezdzic w ciemno, natomiast nie ma problemu ze
      znalezieniem pokoi nawet po przyjezdzie. Polecam jednak wyszukiwarki
      internetowe, wtedy mozna z wyprzedzeniem zarezerwowac miejsce, ponegocjowac
      ceny, a co najwazniejsze ma sie pewnosc ze po dlugiej drodze mozna polozyc sie
      do lozeczka smile. Ceny zywnosci sa dosc wysokie, dlatego warto zabrac ze soba
      jedzenie. Bardzo duzym ulatwieniem jest nowo budowana autostrada, ktora z
      przerwami mozna dojechac az do Splitu. Na lipiec planuja oddanie dalszych
      odcinkow, ale nie jestem tego pewna. W chorwacji bylismy juz cztery razy, 3 razy
      w Makarskiej - super, bardzo piekny kraj, czyste morze. ostatnio bylismy z
      pieciomiesiecznym dzieckiem. Ceny kwater rozne, zalezy jakiego apartamentu
      szukasz, czy jedziesz sam, czy chcesz klimatyzacje itd. Za 40-60 euro mozna
      znalezc rozne miejsca, ktore mozna obejrzec na internecie. W tym roku za 60 euro
      mielismy 100 metrowy apartament, dwupoziomowy, z klimatyzacja, tarasem, pralka,
      zelazkiem itp. Udanych wakacji
      • agnes0101 Re: ceny w Chorwacji 31.05.05, 11:59
        Ja co prawda będę wybierać się za rok. Dziecko będzie miało wówczas 1,5 roku,
        więc interesujuą nmie plaże. Ja osobiście wolałabym piaszczyste, bo chyba
        bezpieczniej dla dziecka? A może polecicie jakieś dobre biuro podróży a jeszcze
        lepiej konkretną kwaterę czy stronę internetową
        • rysia_mama_wiktorka Re: ceny w Chorwacji-do agnes0101 23.06.05, 12:49
          Piaszczysta plaża w Chorwacji to w zasadzie ewenement. nie ma sensu szukać
          takowych bo tamtejszy piach o ile jest, to w ogóle inna bajka niż piasek u nas
          nad Bałtykiem. Należy tylko szukać plaż nie skalistych a kamienistych. Nawet
          nie żwirowych bo żwirek dostaje się łatwo do klapek i uwierasmile Kaminsta plaża
          jest super!! Moje dziecko było zachwycone. Mozna kamienie nosić, przeżucać do
          wody, zrobić tamę i wiele wiele innych ciekawych rzeczy. A poza tym tam gdzie
          jest taka plaza dno nie jest takie zamulone piachem i można sobie popływac z
          fajką i oglądać rybki. Super sprawa.
          Jeżeli chodzi o biura podróży to nie mam pojęcia, które jest najlepsze jeżeli
          chodzi o Chorwację ale ja proponuję jechać samemu najlepiej ze znajomymi.
          Jeżeli nie uda ci sie wcześniej nic zarezerować to na pewno znajdziesz coś na
          miejscu. My w zeszłym roku we wrzesniu płaciliśmy za pokój z kuchnią i dwoma
          balkonami 20 euro za dobę. Do wody 20 metrów. Pod Dubrownikiem nie mieliśmy nic
          zarezerwowanego ale stając na moście przy wjeździe do Dubrownika od razu ktoś
          was zaczepi i będzie proponował pokój. My skorzystalismy z takiej oferty i
          byliśmy bardzo zadowoleni.
          Także ja polecam jechać samemu, wziąć jedzenie co się da z Polskismile i ruszać w
          drogęsmile
          pozdrawiam,
          Paulina
          • beata985 do kasper68 23.06.05, 20:11
            hej.
            czy 1000E wystarczyło na tydzien czy na dwa
            nie wiem czy dobrze kojarze ale chyba jesteś ze śląska gdybyś mogła mnie
            zaczepić na gg 5559984
            • kasper68 Re: do kasper68 23.06.05, 20:49
              Wystarczyło na dwa tygodnie, ale część jedzenia, głównie wędliny, mięso na
              obiad i zupki z Knorra wzieliśmy z Polski. Kupowaliśmy na miejscu jarzyny i
              owoce, wodę mineralną i napoje.
      • zumaminka do pasia30 06.07.05, 12:29
        Witam my też w tym roku wybieramy się na Riwierę Makarską czy mozesz polecić
        jakąś miejscowość.Do tej pory 4 razy byliśmy na wyspie KrK bo tak nam się
        strasznie podobało ale teraz chcemy coś zmienić.
        • claire Re: do pasia30 08.07.05, 14:18
          2tygodnie temu wrócilismy z breli na Riwierze Makarskiej.Było po prostu
          cudownie.Brela,to mała miejscowość,gdzie nie ma dyskotek i hałaśliwego życia
          nocnego.Pojechalismy zupełnie w ciemno.Znaleźliśmy apartament bardzo szybko
          (naprawdę nie ma z tym żadnego kłopotu).Jesli ktoś chce się zabawić to polecam
          Baska Voda(więcej atrakcji i dużo więcej ludzi) albo samą Makarską(jak dla mnie
          było już tam zbyt tłoczno).Ceny w sklepach są naprawdę zbliżone do naszych,może
          wyższe o 10-15%.Warto wziąć trochę jedzenia i wody mineralnej z Polski.Nasze
          wakacje dla 2 osób dorosłych i 2,5 latka,który 3 razy dziennie wyciagał nas na
          lodywinkzamkneły się w kwocie 1000 euro(łącznie z benzyną i autostradami).
          To były nasze pierwsze wakacje w Chorwacji ale już wiemy,że na pewno tam
          wrócimysmile
      • kock1 Re: ceny w Chorwacji 15.07.05, 13:10
        gdzie to bylo, moze jakies namiary?
    • zumaminka fajna strona 17.07.05, 18:27
      ja samam wybieram się już poraz kolejny do Chorwacji jednak tym razem
      postanowiłam zarezerwowac coś już teraz.Jedziemy z córką 3,5 n a ja jestem w
      ciąży wolałabym uniknąc poszukiwań po przyjeźdxie tak jak w zeszłym roku.
      Po 2 tyg poszukiwaniach mogę polecić stronę www.adriatic.hr
      znalazłam tam super apartament za świetną cenę.Wiem z doświdczenia,ze po
      przyjeździe trzeba skorzystać z agencji bo nikt sam nie chce wynajmować(no
      prawie nikt)Agencja przeważnie twierdzi że ma tylko 1 lub 2 apartamenty do
      pokazania i trzeba brać co jest bo za nami już jest kolejka chętnych.Po tak
      długiej podróży człowiek nie ma siły na szuaknie wybieranie szczególnie w takim
      upale.A na tej stronie można poszukać, obejrzeć pokoje, łazienki, widoki, plażę
      wszystko.Jak dla mnie to naprawdę super oferta.
      Już się nie mogę doczekać końca sierpnia,smażonych kalmarów i piwa Ożujskiego mniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka