Dodaj do ulubionych

wybór miasteczka nad morzem dla bobasa

09.05.06, 14:10
Witam wszystkie podróżujące Mamuśki!
Wybieramy się w sierpniu lub wrześniu nad polskie morze. Mój syn bedzie miał
wtedy ok 11 miesięcy. Bardzo proszę o radę jakie miejscowości warto wziąć pod
uwagę by wczasy z takim dzieckiem się udały. Może ktoś zna ciche, czyste,
ustronne a zarazem nie zabite dechami miasteczka lub wsie położone blisko plaży?
Na co jeszcze warto zwrócić uwagę wybierając miejsce pobytu i jakiego typu
zakwaterowanie będzie najodpowiedniejsze?
Bardzo dziekuję za wszelkie rady.
Pozdrawiam
Spragniona słońca i morza mamuśka
Obserwuj wątek
    • patrischa Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 09.05.06, 15:01
      polecam rewal....
      • mimi15.10.05 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 09.05.06, 15:04
        ja też polecam Rewal lub okolice.
        międzyzdroje są zbyt tłoczne.
        fakt byłam tam kilka razy ale parę lat temu, ale wtedy bylo wspaniale. bylo
        cicho i spokojnie, nie było aż tylu ludzi, napewno duzo mniej niz w
        miedzyzdrojach.
        jak z maluchem to tam bym jechała
    • delfinmm Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 09.05.06, 15:18
      Polecam plaze w Orzechowie-WLASNIE TAM BYLISMY Z NASZYM 4-RO M-CZNYM
      SYNKIEM-cicha, czysta, bez tlumow, pieknie polozona!!! Przy samej plazy sa domki
      do wynajecia, no i do Ustki jest moze max 6-7 km. Tam procz jodu w pluca mozna
      nabrac jodu w zoladeczekwink Polecam 1sza knajpeczke z ogrodkiem-wczodzac do
      portu od str morza-sprawdzona od lat!!! Za 20 zl masz spora rybke z frytkami i
      spora salatka. No i wozkiem spokojnie mozna wjechacsmilePOLECAM!!!!
    • bomba001 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 09.05.06, 15:21
      tylko Chałupy na Helu!!! mała wieś, wspaniałay wypoczynek, pięęęęękna plaża,
      pusta stosunkowo, czyste stosunkowo oczywiście jak na bałtyk morze, a na helu
      najwiecej jodu!!! jeździmy nam na deski od zawsze, od 5 lat z moim synkiem, w
      tym roku tez z coreczkąsmile) juz sie cieszę
      • dusia_mamusia Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 20:47
        Ja też polecam Chałupy.
    • driadea Wakacje nad Bałtykiem Autor: wioletta421 09.05.06, 17:48
      Data: 09.05.06, 16:21

Cześć
      Czy mogłybyście polecić mi jakieś fajne miejsce na wakacyjny wyjazd z rocznym
      maluszkiem nad nasze Polskie Morze.
      Nie wiem czy jechać w jakieś odludne miejsce żeby było mniej tłoczno, czy może
      np. Władysławowo żeby było blisko do lekarza apteki itp.
      • smeagoul PolecamMIELNO!!! 21.05.06, 19:24
        bardzo dużo dzieiaków tam widuję jest sporo trakcji i wogóle jest SUPER!!! w tym
        roku jade z 10 miesięcznym synemsmile w zeszłym roku był też z nami ale w brusiu u
        mamy...och jak ten czas zleciałsmile)
    • gaba36 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 09.05.06, 22:23
      My na przełomie sierpnia i września byliśmy z naszą 2,5 miesieczną córeczką w
      Jastarni. Było super. Tatuś mógł pływać na desce, my siedziałysmy na plaży od
      rana do wieczora. Potem spacery i wycieczki (od Karwi do Helu). Mała czuła się
      rewelacyjnie. Do tego akurat w to miejsce jest nam najbliżej (w tym roku może
      spróbujemy Międzyzdroje). Mieszkaliśmy w bardzo fajnym domu (mieliśmy duży
      pokój z łazienką i kuchnią), 5 minut do plaży no i ceny, choć nie niskie, ale
      zdecydowanie niższe niż w sezonie.
    • come_back Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 00:28
      To zalezy gdzie chcesz jechac; jesli zchodnipomorskie- polecam Ustronie Morskie-
      w zeszlym roku bylismy tam z Kasia cale wakacjesmile wiec mowie z wlasnego
      doswiadczenia. Dla mnie jak na razie nie ma lepszego m-ca na wczasy rodzinne-
      U.M slynie z tego, ze [rzyjezdzaja cale rodziny, a nie rozwrzesczana mlodziez
      taszczaca w plecakach kilogramy drugow, ktora potrafi skutecznie "umilic
      pobyt"smile
      Ustronie jest o.k.. bo:
      - jest srednim miasteczkiem, a jednoczesnie ma rozwiniete zaplecze turystyczne-
      nie ma problemu z apeka czy przychodnia, mozna tez dobrze zjesc
      -atrakcji jakichs spektakularnu\ych nie ma, ale dopoki maluch jest malutki nie
      sa one potrzebne
      -ma bardzo fajna plaze
      -udowodniono, ze jest jednym z miast, ktore posiadaja specyf. mikroklimat
      wlasciwiy dla dzieci!
      -jest tylko 11 klockow od Kolobrzegu i ok.35 od Koszalina
      -nie jest az tak drogo- my mielismy w sierpniu kwatere z lazienka za 20 zl-
      calkiem niezla z lazienka, 500 m od morza na bardzo ladnym osiedlu domkow-
      spokojnie!
      Fajnie podobno jest tez w Grzybowie- my bylismy tylko na plazy i powiem Ci, ze
      jest super!
      Polecam tez Dzwirzyno, choc nie tak bardzo jak Ustronie smile
      Bylismy tez w Pobierowie- miasteczko podobne do Ustronia, tez o.k. glownie
      rodziny

Natomiast z tego wojewodztwa nie polecam Mielna, poniewaz jest tam glownie ww.
      mlodziez, nie ma szans na pozadny odpoczynek, chyba, ze w Mielenku- miejscowosc
      2 km od wiekszego brata smile), generalnie Mielno jest mocno przereklamowane-
      ostatnio w Mielnie bylismy w pazdzierniku i poza Niemcami tumany kurzu na
      ulicach, choc jest to tez miasteczko sanatoryjne; z tego samego powodu co
      Mielna, nie polecam Darlowa i Darlowka- tez glownie ludzie ok.20 i mniej. Bylam
      tam tylko pol dnia i choc miasto jest bardzo ciekawe- dalismy sobie spokoj, ale
      maja najlepsze zapoekanki :_)
      Zapomnialam o Dabkach- miejscowosc miedzy Mielnem a Darlowkiem- calkiem
      przyjemna.No i sa jeszce Sianozety, smieszna nazwa, ale niczego sobie, to
      miejscowosc obok Ustronia, wlasciwie sie lacza- chyba jest tu mniej ludzi;
      chodzilam z Kasia plaza z jednej miejsc do drugiej smile

Smigam glownie w zachodnipom,ale 2 dni temu wrocilismy z Ustki i jak dla mnie
      super, tylko pewnie o tej porze roku , bo w pelni sezonu pewnie masakra!
      Strasznie zdzieraja na zarciu w Ustce, ale poza tym jest o.k. Mozna znalesc
      tanie noclegi- tze za 20 zl, Kasia byla za darmo; maja tylko troche mala
      plkaze w stosunku np. do Ustronia, czy dzwirzyna. Jesli chodzi o Ustke to
      lepiej wziac cos po stronie wschodniej, jest mniej ludzi, zdecydowanie
      kameralniej. Polecam tze rozwazenie Rowow i cudnego eldorado polskiego wybrzeza-
      Juraty, ale to zupelnie inna bajka. Calkiem dorownuje jej Leba a jest duzo
      bardziej normalna i nie taka "konsumpcyjna" i snobistyczna. Moj maz wlasnie
      jedzie w gory, ale od siebie dodaje jeszcze Miedzyzdroje - dla niego rewelacja.
      Mam nadz. ze pomoglam. Wiadomo- pojedziesz gdzie chcesz,ale jakbys chciala
      jakies namiary, pisz smile
      Pozdr
      • kajtanka Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 08:56
        a ja polecam Dębki (n nie mylić z Dąbkami) . Byiśmy tam w zeszłym roku i nas
        zauroczyły. Ogromna plaża z mało ilością ludzi, wszystko kameralne a zarazem
        można miło spędzić czas, cos zjeść albo sie rozerwać ale nie narzucają się te
        atrakcje tak jak np w Ustroniu, a przedewszystki rewelacyjne warunki socjalne
        za średnią cene , we wrześniu pewnie jeszcze taniej. Jest las i gumowe maty
        przy zejściach z plaży co ułatwia prowadzenie wózka.
        Poprzednio byłam z brzuszkiem a teraz synek będzie miał 10 mc
        Ja polecam jak chcesz namiary na fajne kwatery to daj znac to Ci wyśle
        Pozdrawiam smile)
        • come_back Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 10:30
          Hey! A ja wple Dabki, ale to tylko kwestia gustu i dobrze ze sa rozne opcje-
          autorka ma duzy wybor smile))
          A te maty to powinny byc wczesnie, choc ostatnio nie powiem, coraz czesciej je
          widuje- duzy plus choc powinien byc to standard. Jesli chodzi o atrakcje w
          Ustroniu- to ja nadmiaru nie widze, moze to Wesole Szalone miasteczko- no
          troche za glosne, ale poza tym,to powiedzialabym. ze tam jest raczej niedobor
          atrakcji, ale jak mowie- kwestie gustu smile. My np. znalezlismy piekna plaze w
          Ustroniu, ktora... lazczy sie z rzeka, mnie jezdzi tam wiele osob, bo to ok.3
          km od centrum i wlasnie o to chodz- ja moglam sie swobodnie opalac nie
          przejmujac sie tym, ze obok leza laski o wymiarach modelek, ciaza nie
          skazone smile). Ja w Ustroniu tez bylam z Brzuszkiem tam nawet dowiedzielismy sie
          o ciazy i mam troche sentyment smile)
          Mowisz o Debkach na pomorzu, niedaleko Leby? Troche to pustelnia, ale jak
          dziewczyna szuka totalnego spokoju, to przychylam sie do Twojej opinii.
          Pozdr
      • zuzaleczka tylko i wyłącznie Sianożęty 10.05.06, 11:25
        jeżdze tam od 30 lat (prawie od urodzenia, w zeszłym roku byłam z 8 m-czna
        córką, a w tym roku jadę na cały miesiąc
        Byłam w kilku miekscowościach na wybrzeżu i zawsze powracam do Sianożęt
        Są po prostu supersmile)))))))))
        • come_back Re: tylko i wyłącznie Sianożęty 10.05.06, 17:52
          racja- sa o.k. my jezdzimy raczej do Ustronia, ale nocleg czasem tez mamy w
          sianozetach i chodze z Kasia na spacerki na tamtejsza plaze smile)
          Pozdrawiam
      • jontur Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 11.05.06, 11:33
        Dziękuję Ci za tak obszerną odpowiedż, i jak widac popartą doświadczeniem.
        Interesuje mnie najbardziej Ustronie Morskie bo w tamtych rejonach dawno nie
        byliśmy. Czy masz może jakaieś namiary na fajne i niedrogie kwatery w tym
        miasteczku? Byłabym baaaaaaaardzo wdzięczna bo szukam i jak narazie oferują mi
        tylko dosyć drogie miejsca i ponadto liczą za Młodego, co uważam za zdzierstwo
        bo cóż taki maluch kosztuje?
        Dziękuję i pozdrawiam.

• krolisia Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 06.06.06, 18:12
        Czy moglabys podac namiary na ten pensjonat w Ustroniach Morskich,w ktorym pokoj
        z lazienka kosztuje 20 zl????

Pozdrawiam
        Krolisia
    • gemini71 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 10:51
      Ja też się zastanawiam, gdzie w drugiej połowie lipca zawieźć naszą córeczkę (w
      wakacje będzie mieć półtora roku) i jej starszego brata (12 już skończone). Do
      tej pory odwiedzaliśmy z męzem Smołdzino, bardzo fajną miejscowość niedaleko
      Słupska, okoliczne plaże nie są tam zatłoczone, bo trzeba tam iść przez las, a
      samochód parkuje się spory kawałek od plaży, być może to odstrasza turystów.
      Kiedyś bardzo mi to odpowiadało, ale teraz musielibyśmy iść z maluchem (i
      BAGAŻEM malucha), a w razie konieczności odwrotu z plaży to jest 6 km do
      bazy... więc się waham, czy pojechać tam w te wakacje.
      Kłopot w tym, że nie za bardzo znam inne miejsca. Bywałam kiedyś, ale wiele lat
      temu, jeszcze jako "wolny człowiek", poza sezonem zwykle. Drogie mamy,
      polecicie coś, jakieś miejsce sprzyjające małym dzieciom i ich rodzicom?
      Najchętniej jakąś sympatyczną kwaterę w miejscu niezatłoczonym, ale nie na
      zupełnym odludziu (żeby nasz nastolatek nie padł z nudów, bo - jak wiadomo - w
      czasie deszczu... wiadomo co wink)
      uściski dla wszystkich pracujących mam!!
      • come_back Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 11:08
        Przeczytaj nasze posty- zostalo tu juz podanych wiele miejscwosci, ale glownie
        pod katem niemowlaka; majac 12 latka, ktorego nudza te rodzinne klimaty,
        pojechalabym gdzies na polwysep h.
        pozdr
    • asia-24 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 12:51
      Chłopy.Cudowna spokojna mieścina.My jedziemy tam w sierpniu.Polecam
      • monia725 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 13:47
        Jastarnia - jest duzo mniej komercyjna niż Władysławowo czy Łeba, a
        jednocześnie coś się dzieje, nie jest wioską. Jest tam dużo rodzin z dziećmi, a
        mało łysych w 20 letnich BMW wink
        • come_back Monia 725 10.05.06, 17:57
          Cholera, tam nas jeszcze nie bylo- w Jastarnii, ale marzy mi sie smile. Jak juz
          lysych z mala mozgoczaszka jezdzacych "super" fajnymi betami nie ma, to jest
          ekstra. Teraz jedziemy do Jastarnii i juz- maz sie zaraz dowie, bo cholera ta
          Ustke zawierajaca w zestwie lysych wymyslil sam wink
          Pozdr
          Masz namiar na fajne kwatery?
          • gaba36 Re: Monia 725 10.05.06, 18:25
            Wtrącę się do dyskusji.... Ja tez jak wyżej napisałam tak tą Jastarnię lubię i
            faktycznie w czasie kiedy tam byliśmy (przełom sierpnia i września) nie było
            łysych i nie słychać było zdezelowanych BMW oraz montowanych do nich zestawów
            grających. Do tego nie było sezonowych korków, do Helu, Władka czy Kuźnic
            dojeżdzało się chwilkę.
            Pozdrawiam (tak miło pogadać o wakacjach).
            • come_back Oj tak :-)))! Wakacje, ah! 10.05.06, 20:56
              ja musze wyprobowac Jastarnie i juz! tylko ciezko mi bedzie bez tego super
              odglosu rureczek z podrasowanych, "czarno-szybnych" bmw sad(
              A i samych wlascicieli-oh! Toz to kazdy chlop jak dab smile!
              Co doWladka to faktycznie ciezko wyjechac smile
              pozdr
    • azymut17 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 14:02
      Najwięcej na ten temat znajdziesz na podforum dziecka pt. Wakacje - aż roi się
      tam od namiarów smile
      • monia725 Re: wybór miasteczka nad morzem dla bobasa 10.05.06, 21:48
        Come_back jesli chodzi o kwatery w Jastarni to w tym roku ze względu na dziecko
        wybieraliśmy coś ze śniadaniem i blisko morza, ponieważ wiadomo - z dzieckiem
        chodzi się na plażę częściej, bo siedzi krócej niż bez dziecka (nasz ma 10
        mies). Znaleźlismy "Imelde" za 75 zl za os ze śniadaniem, łóżeczo dla dziecka i
        dziecko gratis.
    • betka100 Stegna? 11.05.06, 09:19
      A czy ktoś był w Stegnie? Mamy tam daleką rodzinę, zapraszają nas, ale zupełnie
      nie wiem jak tam jest. Szukamy czegoś podobnego do Chałup, którymi jestem
      oczarowana, ale byliśmy już 3 razy i chcemy spróbowac czegoś innego.
      • alinaw1 Re: Stegna? 20.05.06, 16:50
        Uwielbiam Stegnę. Co prawda trzeba mieć dobre koła do wózka (nierówne dróżki,
        czasem trudne przejścia lasem do morza) ale jest dziko, mnóstwo lasów,
        kameralnie. Raz byłam w SYRENCE- domek drewniany, raz w Krokus (też domek
        drewniany, piękny plac zabaw), raz w ośrodku (już nie domek) tuż przy
        Amberbaltyk (ale zapomniałam nazwę) - z ładnym placem zabaw i pokojem zabaw.
        Też w lesie. 2 lata temu, gdy w całej Polsce lało- tam było jak w porze
        deszczowej ale... na drugiej półkuli. A więc 2-3 razy dziennie prysznic z
        nieba, a między tym super pogoda. Zresztą mieliśmy kalosze i płaszcze
        przecideszczowe, więc kałuże niestraszne. Nie ma żadnych ciuchć, wesołych
        miasteczek, gier i całego show biznesu pod dzieci, bo to właściwie duża wieś
        (no, chyba że ta cała machina rusza w sezonie - nie wiem, bo zawsze jeździmy
        przed i po wariactwie szczytu sezonowego).No i fajne wycieczki stamtąd
        robiliśmy- Gdańsk+ cała Mierzeja Wiślana- jest co zobaczyć. A dla ludzi z W-wy-
        dodatkowy atut w postaci bliskości (ważne dla dzieciaków, które nudzą się w
        podróży).
        • iziaberka Re: Stegna? 01.06.06, 22:36
          A ja polecam Darłówko!!! Gdzie nie spojrzysz wózki z niemowlakami! Polecam
          pensjonat Tadeusz naprzeciwko hotelu Lidia. Dostęp do basenu w tym hotelu
          wliczony w cenę. W cenie są też śniadania i obiadokolacje (pyszne!!!) Płaciliśmy
          trzy lata temu 190zł za pokój z wyżywieniem.Teraz nie wiem, bo co roku jedziemy
          w inne miejsce.
          Poza tym wybudowali aquapark w Darłówku Wschodnim. Jak morze zimne i pada to
          przynajmniej jest co robić. Bardzo mi się tam podobało. Nie widzialam tam za
          dużo młodzieży, albo po prostu była cywilizowana i nie "umilała" życia innym.
          Pozdrawiam. Iza
          • aldik77 A Grzybowo? 02.06.06, 19:14
            Był ktoś tam z małym dzieckiem?1,5 roku?
            • 2003.m Re: Dębki 04.06.06, 08:44
              błam tam z 6-miesięcznym maluchem rewelacja, nie za duzo ludzi, piękna plaża z
              ujściem malutkiej rzeki Piasnicy do morza, spokój i cisza .Spalismy w brzozowym
              dworku właściciele mają 3 dzieci . Bardzo polecam
              • kasia1302 Re: Dębki 05.06.06, 12:56
                W Dębkach nie za dużo ludzi? A w jakim czasie tam bywasz? My od lat w sierpniu
                i z przerażeniem stwierdzamy z roku na rok coraz większy tłum. W zeszłym roku
                było prawdziwe oblężenie. Głowny deptak pokonuje się slalomem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka